Citat:
În prealabil postat de Anna
(Post 153711)
Sa stii ca si eu cam acelasi lucru simt cu prietenul meu. Doar multele obstacole ma fac sa ma indoiesc, credeam ca trebuie totusi sa curga mai usor cand e voia lui Dumnezeu. Dar daca ar fi asa dupa cum zici tu, cam acelasi lucru simt. Bine ar fi sa ne casatorim:8:
|
Anna, scumpa, nu-ti fa griji in privinta lucrurilor din cadrul relatiei voastre ce par incompatibile cu casatoria, orice relatie le intampina, ele se pot schimba . Ce figuri mi-a facut sotul la inceput, cand ma iubea de nu mai putea, cand ma cobora de nu mai puteam, ma obosea cumplit...asa sunt barbatii, mai extremisti, mai slabi, mai nesiguri pe ei, fiindca, chiar daca par macho man, ei fac figuri tocmai datorita unor frustrari, unor slabiciuni proprii. Mai ales intr-o relatie, lucrurile capata mai usor un sens capricios, o mandrie prosteasca de-a-l supune pe celalalt, certuri nesemnificative, orgolii prostesti si altele, insa acestea se pot schimba intr-un mod absolut fantastic. Oamenii se mai schimba, mai ales pe masura ce "cresc ", iar lucrurile negative uneori intaresc o relatie, prin prisma experientelor acumulate si a invatamintelor trase, dar si a regretului trecut prin ratiune.
Oamenii spun ca un act nu schimba cu nimic o relatie . Nimic mai fals ! Si-nca, cat poate schimba o relatie, cel putin la mine astfel s-a manifestat. Inainte ne permiteam sa ne certam din orgoliu pentru toate prostiile, sa ne amenintam, sa-i spunem astfel, cu despartirea, chiar daca in sinea noastra stiam ca nici unul nu-si doreste aceasta, sa ne permitem capricii inutile si altele care, dupa casatorie nu au mai existat . Dupa casatorie ne-am bagat mintile in cap, am fost constienti ca trebuie sa ne respectam si mai mult prin legamantul depus cu dragoste si rationament, sa nu punem in fata posibilitatea despartirii la orice fleac (din mandria de odinioara ). Sa avem mai multa incredere unul in celalalt, sa ne respectam...caci asta ne-am si dorit.
Uite, vezi cum persoanele necasatorite sunt predispuse la relatii nenumarate, in mod normal, din natura omului orice persoana este dispusa la multe relatii, insa, cele singure isi permit sa schimbe partenerii tocmai pentru ca nu se simt constranse in mod moral de o casnicie, astfel ca acestea isi permit mai cu usurinta sa judece partenerul, respectiv sa-l expulzeze. Si in casnicie exista anumite inconveniente si nepotriviri de caracter, dar nu-ti permiti sa-i dai un sut in fund partenerului atat de usor, decat daca acesta detine prea multe si evidente parti negative. Nu-ti permiti sa te desparti tocmai pentru ca tratezi situatia mai cu seriozitate, cu mai multa maturitate, cu mai multe motive care cantaresc bine posibilitatile. Cu alte cuvinte, esti mai serios !
Dupa casatorie, oamenii se pot schimba, devin mai responsabili...trebuie sa ai incredere si, nu uita, nu exista oameni perfecti, exista doar intelegerea cat mai buna a oamenilor si a noastra insine, astfel incat sa-i putem accepta.