![]() |
Citat:
Citat:
Citat:
Cam mult spus, dar chiar acceptind ca unii sint mai patimasi, nu cred ca asta te indreptateste sa faci asemenea generalizari, ceea ce e la fel de valabil si pentru cei care ar fi tentati sa traga concluzii despre neo-ortodocsi, fiindca superioritate si dispret chiar gasesti destul in messajele anti-antiecumenistilor, doar ca si un exemplu. |
Citat:
Citat:
Pe de alta parte, de apreciat onestitatea (cinismul) pe care o expui: Ciinii latra (anti-ecumenistii), caravana (ecumenismul) trece! Singura problema, latratul prea zgomotos pentru urechile piosilor din caravana. Citat:
|
Argumente
Fani ,Sfantul Teofan Zavoratul spunea ca diavolul cand vrea sa ne piarda ne trimite in modul cel mai subtil grija pentru mantuirea altora.
Bineinteles ca tu traind mai mult de jumatate de viata printre credinciosi de alte confesiuni te simti destul de apropiata de ei. Dar nu raspunzatoare de mantuirea lor. E bine sa avem mai intai grija de mantuirea noastra si cum am mai spus ,prin atitudinea noastra de adevarati crestini sa aducem si pe altii la credinta noastra ortodoxa. Eu cred ca dialogul ecumenic ne poate sminti daca nu suntem suficienti de ziditi duhovniceste. Par.Cleopa abia a reusit sa intoarca cativa sectanti la ortodoxie. Doamne ajuta ! |
Citat:
Depinde cum este grija asta ca la ora actuala vedem multi asa zisi preocupati de mantuirea si "informarea" celorlalti, dar mai mult se tarasc pe ei si pe altii spre Iad. Citat:
Ca daca tu ai lumina si o tii sub capac, pentru ce mai e lumina? Citat:
Citat:
Citat:
Cum? De ce? Pentru ca chiar le pasa.. |
Citat:
Citat:
Citat:
Poti sa-mi spui care Biserici Ortodoxe au semnat acord si care nu? Citat:
Citat:
Ce pacat ca nu e ca in "democratie".. Citat:
Experienta? Citat:
Dar binenteles, n-au cum sa vada lucrul asta. Cam unde gasesti un "anti-ecumenist" din asta "latrator" gasesti si convingerea nezruncinata ca ierarhii sunt masoni, ca fac si dreg, s-au aliat cu "puterea lumeasca", le pericliteaza altora mantuirea. Si daca ii intrebi ce dovezi au, o dau cotita si pe undeva sunt constienti saracii ca vorbeste gura fara ei, dar dorinta organica (trupeasca) de a apara ortodoxia este mai puternica decat orice ratiune. De barfe si masini de zvonuri ce sant nu mai vorbesc, dar iarasi aplicarea patimasa ii face sa uite ca barfa e un pacat si lupta, si dai.. Habar nu au care sunt probleme REALE ale ortodoxiei in ziua de azi, ca doar batranii mai vin la Biserica, nu isi pun intrebarea de ce tinerii nu vin, care sunt problemele lor, ce ar trebui facut ca sa ii aduca la Biserica, de ce sunt atat de multe avorturi si imoralitate, de ce preotul nu face catehizare, de ce nu exista misionarism in BOR, etc. Ei stiu doar atat, sa barfeasca pe Internet, sa ceara Bisericii sa se implice in politica si daca nu sa-si injure Patriarhul, etc. Mai corect ar fi pentru ei sa migreze in masa la BOSV daca tot sunt atat de convinsi ca BOR i-a tradat si Patriarhul e mason, ca ierarhii sunt si masoni si corupti, si sa lase BOR si credinciosii ei in pace cu probleme lor. Asta ar fi chiar un semn de verticalitate, dar verticalitatea e ultimul lucru care il poti astepta din partea lor. Sunt invatati sa fie subversivi si sa muste din spate (ca sa nu zic altfel). Citat:
|
[quote=AlinB;142626]Eu cred ca afirmatia este scoasa din context.
Depinde cum este grija asta ca la ora actuala vedem multi asa zisi preocupati de mantuirea si "informarea" celorlalti, dar mai mult se tarasc pe ei si pe altii spre Iad. quote] Alin ,nu ai tu de unde sa stii care si cum se taraste spre iad. Eu sunt de parere sa ne ingrijim de mantuirea noastra si daca va vrea Domnul vom aduce si pe altii la mantuire. Deci sa lasam sa se faca voia Domnului. Iar daca vedem ca un ierarh este ecumenist ,deci vrea sa strice randuielile bisericii ortodoxe ,datori suntem sa ii spunem si sa ne distantam. |
[quote=anita;142633]
Citat:
Si care sunt criteriile dupa care judeci tu chestia asta? |
[quote=AlinB;142639]
Citat:
|
Citat:
Daca nu iti schimbi modul de abordare, voi face apel la Admin pentru banare. |
Citat:
Daca il lasam pe unul, sa-l lasam si pe altul. Haideti sa nu ne mai acuzam unii pe altii si sa luam partea obiectiva a celor scrise. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:16:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.