![]() |
Postul; un exercitiu fizic si psihic
Bunica mea (de prin partile Olteniei) tinea post aspru, miercuri vineri peste an si cele 4 posturi stabilite inca in vremea Sfintilor Parinti. In Postul Mare era dezlegare la peste doar de 2 ori; la fel si in Postul Craciunului. Si era dezlegare la ulei doar sambata si duminica.
Citat:
|
Citat:
Regulile astea sunt poate si spre smerirea noastra. Nu le putem toti tine, in condiiile actuale de viata (munca, drumuri lungi la serviciu, viata de familie etc etc) dar stim ca exista si asta ne da masura puterilor noastre. Mai bine sa tinem ce putem si sa multumim lui Dumnezeu pentru ce mancam. |
Fani ai inceput sa despici fire in 4!
Pina acum ai fost pe pozitia nu pestele face postul, dezlegarile nici atita iar acum schimbi directia cu 180° ???? Stim cu totii (cred) cum se tine postul si stim cu totii cum il tinem fiecare si de ce il tinem asa cum il tinem! Tocmai pentru ca sint putini sint cei care-l tin cum trebuie nu mai este nevoie de o dezlegare in plus! Daca tu asa tii post uscat si ajunezi prima saptamina din post, chiar apa bei f, putin atunci pot sa inteleg ca dezlegarile sint binevenite; dar daca tii ca mine atunci poti intelege o parte din "revolta" mea. Tipicul S. Sava o fi fost probabil in vremea cind se postea de-adevaratelea dar tu esti adepta actualizarii bisericii, asa ca ar trebuii sa fi impotriva unor dezlegari venite dupa un post usor-cel pe care-l tine majoritatea populatiei de astazi- (inainte asa tineau post doar cei f. batrini sau bolnavi ) |
Citat:
Cand am zis eu ca tin asa post greu? In primul rand acum nici nu pot tine decat un pic, pentru ca alaptez. Am avut perioade in care am tinut mai aspru, cand am putut, fara ulei, cu anumite zile de ajunat etc, dar nu am zis ca sa se faca din asta o regula generala si sa ne culpabilizam daca nu putem. Ce am vrut eu sa subliniez este ca oricum nu tin decat putini postul dupa toate regulile care exista si ar fi chiar imposibil pentru majoritatea. Si ca atunci sa tinem cat putem din regulile cele mai recomandate in zilele noastre fara sa ne mai 'scrupulozim' atata pentr niste diferente minore, si sa mancam in rest cu multumire.. Atat am vrut sa zic. |
Atunci, daca alaptezi nu te mai "hartuiesc":25:...scuze!
|
Asa zic si eu Fani.
Si daca alaptezi nu mai posti. Ai nevoie de calciu mai ales, ca bebe te lasa cam fara. |
Citat:
|
Citat:
Jumatatile de masura nu sunt bune decat pentru "ecumenisti", caci ei sunt pentru indepartarea diferentelor ... |
Citat:
|
Citat:
Totul cu masura, calea imparateasca! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:50:39. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.