Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cipurile RFID supuse atentiei publice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3409)

iuliu46 08.04.2013 10:16:43

Actele biometrice sunt un lucru degradant pentru fiinta umana si ar trebui refuzate din principiu, nici macar nu trebuie sa fii crestin ca sa intelegi ca nimeni nu are voie sa te considere potential infractor.

bogdan81 08.04.2013 11:01:46

Iuliu, cand mergi cu avionul, si in aeroport te pipaie aia si te controleaza peste tot, chiar si in apropierea zonelor intime ca sa vada daca nu ai ceva metal pe acolo, aia nu e degradant?
Sunt multe lucruri degradante, dar acum nu trebuie sa exageram si sa zicem ca cip=lepadare. Trebuie discernamant.

iuliu46 08.04.2013 11:06:17

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 514328)
Iuliu, cand mergi cu avionul, si in aeroport te pipaie aia si te controleaza peste tot, chiar si in apropierea zonelor intime ca sa vada daca nu ai ceva metal pe acolo, aia nu e degradant?
Sunt multe lucruri degradante, dar acum nu trebuie sa exageram si sa zicem ca cip=lepadare. Trebuie discernamant.

Nu merg cu avionul. Nu e normal sa acceptam ca pentru a fi liberi trebuie sa punem cate un politist in fiecare casa, ca trebuie sa-i ascultam, amprentam, monitorizam pe toti. Asta nu e libertate, e alunecare spre fascism.
E normal ca oamenii sa protesteze si sa refuze cipul. Nu e normal sa crezi ca politicienii iti vor tie binele, nu e nimic care macar sa sugereze acest lucru. :71:

bogdan81 08.04.2013 11:25:54

Iata ce spunea acelasi Sinod al Bisericii Ruse doar cu un an mai devreme:

«Niciun fel de semn exterior nu poate afecta sănătatea duhovnicească a omului, dacă aceasta nu este o consecință directă a lepădării conștiente de Hristos și a profanării credinței».

Nimeni nu e de acord cu monitorizarea permanenta a omului, cu aflarea la indemana tuturor a dosarului sau medical etc. Ceea ce am subliniat eu este ca NU se poate vorbi de lepadare de credinta, acum, in acest moment.
Nu e o problema de credinta, ci de atitudine civica.
Daca voi constata ca libertatea imi e ingradita si ca sunt umilit, voi iesi in strada, asa cum am facut-o si pe timpul guvernarii basiste securistice, cand unii de pe la Petru Voda ne indemnau sa stam cuminti in casa.
Voi iesi si voi striga.
Dar ca sa zic ca e lepadare de credinta cand stiu ca nu e, cel putin acum, asta nu o voi face.

antoniap 08.04.2013 19:25:59

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 514335)
Iata ce spunea acelasi Sinod al Bisericii Ruse doar cu un an mai devreme:

«Niciun fel de semn exterior nu poate afecta sănătatea duhovnicească a omului, dacă aceasta nu este o consecință directă a lepădării conștiente de Hristos și a profanării credinței».

Nimeni nu e de acord cu monitorizarea permanenta a omului, cu aflarea la indemana tuturor a dosarului sau medical etc. Ceea ce am subliniat eu este ca NU se poate vorbi de lepadare de credinta, acum, in acest moment.
Nu e o problema de credinta, ci de atitudine civica.
Daca voi constata ca libertatea imi e ingradita si ca sunt umilit, voi iesi in strada, asa cum am facut-o si pe timpul guvernarii basiste securistice, cand unii de pe la Petru Voda ne indemnau sa stam cuminti in casa.
Voi iesi si voi striga.
Dar ca sa zic ca e lepadare de credinta cand stiu ca nu e, cel putin acum, asta nu o voi face.

Sa fim atenti la semnele timpului prorocite in Apocalipsa: ,,Si ea (fiara) ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase" (Biblia,Apocalipsa, 13:16-17)

Sub ce forma apare in viata noastra numarul 666?Cum ne va ingradi libertatea de a vinde si de a cumpara?

,,Cine se inchina fiarei si chipului ei si primeste semnul ei pe fruntea lui, sau pe mana lui, va bea din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat,in potirul maniei sale, si se va chinui in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului. Si fumul chinului lor se suie in vecii vecilor. Si nu au odihna nici ziua nici noaptea cei ce se inchina fiarei si chipului ei si oricine primeste semnul numelui ei.’’ Biblia; Apocalipsa, cap. 14, versetele 9-11.

Deci un numar care ne va ingradi libertatea de a vinde si de a cumpara ne poate afecta si pe plan religios. Cum? Pai, daca e control total, total va fi!

,,Si am vazut ca o mare de cristal, amestecata cu foc, si pe biruitorii fiarei si ai chipului ei si ai numarului numelui ei, stand in picioare pe marea de cristal si avand alautele lui Dumnezeu. Si ei cantau cantarea lui Moise, robul lui Dumnezeu, si cantarea Mielului, zicand: Mari si minunate sunt lucrurile tale, Doamne Dumnezeule, Atottiitorule! Drepte si adevarate sunt caile Tale, Imparate al neamurilor! Cine nu se va teme de Tine, Doamne, si nu va slavi numele Tau? Ca Tu singur esti sfant si toate neamurile vor veni si se vor inchina inaintea Ta, pentru ca judecatile Tale s-au facut cunosccute.” ’’ Biblia; Apocalipsa, cap. 15, versetele 2-4.

Ne vom putea lipsi de acest numar cu multa greutate, iar rasplata va fi pe masura.

bogdan81 08.04.2013 20:13:55

Semnele timpului sunt echivoce, o spune parintele Staniloae, nu eu.

iuliu46 08.04.2013 20:41:40

Bogdan, stii ca am scris pe topicul despre evolutionism ca este incurajata politic invatatura aceasta ? Adica eu cred ca ceea ce se intampla in SUA, Anglia si alte state este un proces de indoctrinare in masa, tocmai pentru a promova ceva obscur ca "binele comun" sau "societatea" in locul individului. Faptul ca accepti ca esti un animal, ca nu ai vointa libera si ca moralitatea este un concept social fara nici un fundament solid, le da voie politicienilor mai departe, sa introduca astfel de masuri care atenteaza grav la libertatea individului in numele "binelui comun". Asa cum am zis, nu trebuie sa fii crestin sa intelegi cand iti este calcata in picioare libertatea. In plus crestinul trebuie sa fuga ca dracul de tamaie de discursul umanist si de "binele comun". Macar sa intelegem ca suntem sedusi de maimutareli ale ideilor crestine pentru a uita ca Imparatia lui Dumnezeu nu e din lumea aceasta.

bogdan81 08.04.2013 21:05:12

Iuliu,

In acest moment, 8 aprilie 2013 eu nu simt deloc ca mi se ingradeste libertatea.
Sau aproape deloc. Daca maine, 9 aprilie 2013, voi simti ca imi e ingradita, voi vedea ce voi face. Deocamdata, totul are un iz serios de paranoia.
Din pacate, omul nu reactioneaza cand ii este cu adevarat ingradita libertatea.
Pe timpul comunismului, foarte putini au reactionat.
Oamenii reactioneaza cand nu e cazul de cele mai multe ori.
Iar atunci cand chiar trebuie, se fac ca ploua.
Parerea mea este ca omul nu a fost niciodata mai liber ca acum.
Repet, ma refer strict la acest moment. Nu stiu ce va fi peste 1 an, 2, 3.
Dar noi ne plangem tot timpul. Ni se pare ca noi traim cele mai grele vremuri, desi astazi crestinii nu mai sunt aruncati la fiare ca acum 2000 de ani si nici nu mai este persecutia care a fost pe timpul comunismului.
Dar ne place sa ne inventam scuze cu care ne pierdem timpul scurt al vietii pe care il avem la dispozitie si care este foarte pretios.
In loc de o fapta buna pentru un semen de-al nostru, e mai comod sa stai in fata calculatorului si sa te plangi ca te persecuta cipul din pasaport.
Asta e parerea mea.

iuliu46 08.04.2013 21:25:33

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 514417)
Iuliu,

In acest moment, 8 aprilie 2013 eu nu simt deloc ca mi se ingradeste libertatea.
Sau aproape deloc. Daca maine, 9 aprilie 2013, voi simti ca imi e ingradita, voi vedea ce voi face. Deocamdata, totul are un iz serios de paranoia.
Din pacate, omul nu reactioneaza cand ii este cu adevarat ingradita libertatea.
Pe timpul comunismului, foarte putini au reactionat.
Oamenii reactioneaza cand nu e cazul de cele mai multe ori.
Iar atunci cand chiar trebuie, se fac ca ploua.
Parerea mea este ca omul nu a fost niciodata mai liber ca acum.
Repet, ma refer strict la acest moment. Nu stiu ce va fi peste 1 an, 2, 3.
Dar noi ne plangem tot timpul. Ni se pare ca noi traim cele mai grele vremuri, desi astazi crestinii nu mai sunt aruncati la fiare ca acum 2000 de ani si nici nu mai este persecutia care a fost pe timpul comunismului.
Dar ne place sa ne inventam scuze cu care ne pierdem timpul scurt al vietii pe care il avem la dispozitie si care este foarte pretios.
In loc de o fapta buna pentru un semen de-al nostru, e mai comod sa stai in fata calculatorului si sa te plangi ca te persecuta cipul din pasaport.
Asta e parerea mea.

Daca mi se cer amprentele, daca mi se asculta telefonul, daca sunt filmat pe strada, daca mi se pune un cip in buletin sau pasaport fara nici un alt motiv in afara celui ca sunt cativa care le falsifica, daca nu sunt lasat sa vorbesc liber pe motiv ca discriminez vreo minoritate sau vreo majoritate, toate astea sunt ingradiri ale libertatii. E simplu, cu cat dispare Dumnezeu din viata noastra cu atata apare mai multa politie, mai multe camere pe strazi si mai mult control al individului. Si oamenii cred ca asta este "eliberare". Si ei zic : "de vreme ce nu fac ceva gresit de ce sa fiu deranjat ca sunt filmat, ascultat, amprentat, cipat " ? E foarte simplu, pentru ca esti un om liber si pentru ca nimeni nu are dreptul sa te filmeze, asculte, amprenteze, cipeze, atata timp cat nu faci ceva gresit. E o viziune intoarsa cu fundul in sus.

bogdan81 08.04.2013 21:34:18

Cine nu te lasa sa vorbesti liber?

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:50:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.