Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   E batrânetea inevitabila? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2884)

moro.d 25.02.2008 17:01:15

a.. daca te refereai la cauze sufletesti, atunci da, iti dau dreptate... dar nu tine de competenta lor

cozia 25.02.2008 21:26:09

Dumnezeu nu este format din celule.
In Rai nu exista celule
Focul care nu mistuie nu este foc normal
Iisus si Ilie cind s-au inaltat la cer, si in carul de foc nu mai aveau celule. Celulele odata moarte nu pot invia, deci Trupul lui Hristos nu mai avea celule.
Stiinta celulelor nu poate explica vindecarile miraculoase, instantanee.

...deci realitate non-celulara exista!

veilur 25.02.2008 22:03:34

Citat:

În prealabil postat de cozia
Dumnezeu nu este format din celule.
In Rai nu exista celule
Focul care nu mistuie nu este foc normal
Iisus si Ilie cind s-au inaltat la cer, si in carul de foc nu mai aveau celule. Celulele odata moarte nu pot invia, deci Trupul lui Hristos nu mai avea celule.
Stiinta celulelor nu poate explica vindecarile miraculoase, instantanee.

...deci realitate non-celulara exista!

Iisus a fost Fiul lui Dumnezeu, iar Ilie un sfant profet, asadar corpul Sf. Ilie a fost supus unor transformari pentru a putea rezista prezentei divine din cer, pentru ca pana la urma stiu si eu ca in Rai corpul nu mai are nevoie de celule, ci de Duhu Sfant. Dar aici pe pamant, noi pacatosii suntem supusi legilor naturale, pentru ca noi nu suntem traitori in Duhu Sfant, noi suntem traitori in pacate si in uitare de Dumnezeu.

cozia 25.02.2008 23:15:23

Citat:

În prealabil postat de veilur
Dar aici pe pamant, noi pacatosii suntem supusi legilor naturale,

Intru totul de acord, INSA, tot aici pe pamint PRINTRE NOI, in ciuda legilor creatoare "de celule" exista momente ne-celulare deci realitatea Dumnezeiasca a lipsei de celule poate fi replicata si aici pe pamint nu numai in cer iar sfintii au demonstrat-o de nenumarate ori prin minuni. Este adevarat ca aceste momente sunt de scurta durata, unele poate chiar de fractiuni de secunda, insa ea EXISTA chiar linga noi.

Fractiunea de secunda este sa zicem timpul necesar unei minuni sa se manifeste, de ex, o vindecare de cancer, dupa care realitatea celulara iar preia controlul si apare in radiografii confirmata de doctori, de ex.

Toma a vazut tot celule cind a cercetat ranile Mintuitorului de ce?, tot din cauza legilor apasatoare sub care ne aflam pe aceasta planeta si de care prin multa truda din partea noastra doar Duhul Sfint ne poate izbavi.

Momentul inaltarii Domnului insa nu a mai avut cum sa fie "celular"

cozia 25.02.2008 23:16:26

deci Traditie despre asta vorbeste....

veilur 26.02.2008 00:06:05

Citat:

În prealabil postat de cozia
Intru totul de acord, INSA, tot aici pe pamint PRINTRE NOI, in ciuda legilor creatoare "de celule" exista momente ne-celulare deci realitatea Dumnezeiasca a lipsei de celule poate fi replicata si aici pe pamint nu numai in cer iar sfintii au demonstrat-o de nenumarate ori prin minuni. Este adevarat ca aceste momente sunt de scurta durata, unele poate chiar de fractiuni de secunda, insa ea EXISTA chiar linga noi.

Fractiunea de secunda este sa zicem timpul necesar unei minuni sa se manifeste, de ex, o vindecare de cancer, dupa care realitatea celulara iar preia controlul si apare in radiografii confirmata de doctori, de ex.

Toma a vazut tot celule cind a cercetat ranile Mintuitorului de ce?, tot din cauza legilor apasatoare sub care ne aflam pe aceasta planeta si de care prin multa truda din partea noastra doar Duhul Sfint ne poate izbavi.

Momentul inaltarii Domnului insa nu a mai avut cum sa fie "celular"

Multumesc pentru explicatie, m-ai facut sa inteleg aceasta enigma. Pai in conditiile in care apare minunea savarsita de Duhul Sfant, cred si eu ca celulele nu mai au nici o valoare, pentru ca de exemplu la o vindecare de cancer, celulele canceroase dispar sau se refac miraculos. Daca mi se explica asa de la inceput, cred ca era cu totul alta situatie :)

Traditie 27.02.2008 23:07:35

Dincolo de teorii, trebuie sa vedem aspectul PRACTIC: cu ce te ajuta sa crezi în biologie si legile naturii?

Ce pierzi daca crezi ca a întineri e ceva perfect normal?

Mai adaug ca procesul de întinerire dureaza mult, poate ani, si ca nu trebuie sa fie ceva facut de noi ci sa lasam pe Dumnezeu sa lucreze cum stie.

mirelat 28.02.2008 03:41:31

mi se pare o viziune cam periculoasa... a te mentine in forma/ a avea un tonus bun e una, pe cand a crede ca intineresti pe zi ce trece e cred o poarta spre inselare. Sa ne uitam la sfintii care au murit batrani...aratau ei ca niste tineri?!

Traditie 28.02.2008 09:17:10

Eu vreau sa ramân tânar. Si nu astept aceasta de la autosugestie, cum poate s-a înteles, ci de la Dumnezeu.

Legatura pe care o faci cu Sfintii nu are temei. Nu avem datoria sa îmbatrânim. Batrânetea este o deteoriorare.

anita 28.02.2008 09:35:26

Citat:

În prealabil postat de Traditie
Eu vreau sa ramân tânar. Si nu astept aceasta de la autosugestie, cum poate s-a înteles, ci de la Dumnezeu.

Legatura pe care o faci cu Sfintii nu are temei. Nu avem datoria sa îmbatrânim. Batrânetea este o deteoriorare.

Dar care e folosul ?
Dobandim mai usor Imparatia Domnului ,ne izbavim de necazuri si scarbe?
E adevarat ca nu e bine sa ne ramolim ,e preferabil sa ne descurcam singuri pana la moarte ,dar asta se face tot prin economia lui Dumnezeu .Deci sa traim asa cum trebuie ca Dumnezeu sa ne invredniceasca de o asa binecuvantare.
Stii povestea lui Faust?
Nu e mai bine sa respectam voia Domnului si sa imbatrinim asa cum ne-a fost oranduit?

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:57:09.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.