Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Reguli generale de utilizare a forumului (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=502)
-   -   preot divortat (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16738)

anita 22.10.2013 11:46:40

Citat:

În prealabil postat de stireana (Post 538256)
Ce-mi plac binecuvântările făcute cu pumnalul! Mă topesc, nu alta! Ortodox sadea, ce mai?!

Dragos P are si el dreptul sa isi exprime parerea. Chiar daca nu concorda cu alte idei sa nu vedem in asta rautate .

stireana 22.10.2013 11:51:08

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 538260)
Dragos P are si el dreptul sa isi exprime parerea. Chiar daca nu concorda cu alte idei sa nu vedem in asta rautate .

Soro, pân' la urmă care-i baiul? Că nu înțeleg care ți-e menirea în discuția mea cu DragoșP.

Că mie îmi pare un băiețaș fără nimic în scăfârlie, e treaba mea. Că tu-l vezi rupt din stele, e povara dumitale.

aubergine 22.10.2013 12:21:16

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 538242)
Anca ,eu speram la o rezolvare duhovniceasca a acestor nenorociri care ne ameninta tarisoara ,adica pur si simplu Dumnezeu sa nu ingaduie .
Ceva ,ceva se simte de vreme ce inca nu s-a votat si nu s-a luat o decizie cu Rosia Montana,
Dar acolo in Moldova ce sa mai zicem ?
Pentru pacatele noastre se intampla toate astea.
Un parinte mi-a spus ca ne-am omorat conducatorul. Pt ca toti suntem vinovati ,chiar daca autorul moral este Iliescu.
Ne-am bucurat ca am scapat si uite unde am ajuns.
Mai sunt si altele care nu mai trebuie spuse ,le stim toti.
Dar eu tot sper sa scapam ,sa ne salveze bunul Dumnezeu.

Nu inteleg cu ce este de vina poporul intreg ca Ceasescu a fost omorat de oamenii lui Iliescu? Ce putea poporul sa faca ca sa nu se intample asta? Va spun eu, nimic, ca l-ar fi omorat oricum.
Nu e autorul moral, e autorul direct, ca la ordinele lui s-a luat decizia.
De preoti nu imi aduc aminte totusi sa se fi revoltat cand a fost omorat. Acum e usor sa dai vina pe popor, dar tu ca biserica ce ai facut atunci, macar ai condamnat actul?

AlinB 22.10.2013 12:32:13

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 538265)
De preoti nu imi aduc aminte totusi sa se fi revoltat cand a fost omorat. Acum e usor sa dai vina pe popor, dar tu ca biserica ce ai facut atunci, macar ai condamnat actul?

Biserica incearca sa nu se implice in politica.
Si e o atitudine inteleapta.

AlinB 22.10.2013 13:07:57

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 538265)
Nu inteleg cu ce este de vina poporul intreg ca Ceasescu a fost omorat de oamenii lui Iliescu? Ce putea poporul sa faca ca sa nu se intample asta? Va spun eu, nimic, ca l-ar fi omorat oricum.

Mare tampenie asta cu "poporul care si-a ucis conducatorul".
De parca Ceausescu ar fi avut vreun mandat divin, n-ar fi fost instaurat de comunistii care au persecutat Biserica si pe omul de rand.
Si "poporul" a aflat dupa ce s-a intamplat toata tarasenia, a fost pus in fata faptului implinit.

Iar autorii, au dus-o si o duc mai bine ca niciodata, poporul trage ponoasele.

anita 22.10.2013 13:20:44

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 538270)
De parca Ceausescu ar fi avut vreun mandat divin, n-ar fi fost instaurat de comunistii care au persecutat Biserica si pe omul de rand.
Si "poporul" a aflat dupa ce s-a intamplat toata tarasenia, a fost pus in fata faptului implinit.

Chiar daca a fost pus de comunistii atei ,a fost ingaduit de Dumnezeu.
"N-ai avea nici o putere asupra Mea, dacă nu ți-ar fi fost dat ție de sus."(Ioan,19)
Asta cu dusul bine al celor nelegiuiti care ne conduc si au facut rele e clarificat in psalmul 72.

aubergine 22.10.2013 13:49:05

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 538270)

Exact, a fost pus in fata faptului filmat.

Ceausescu nu a fost ales de popor in primul rand, regimul comunist a fost ilegal din start.

aubergine 22.10.2013 13:49:50

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 538267)
Biserica incearca sa nu se implice in politica.
Si e o atitudine inteleapta.

Personal, imi pare rau ca nu se implica.

stireana 22.10.2013 14:34:22

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 538273)
a fost ingaduit de Dumnezeu

...până nu l-a mai îngăduit. Nu l-am omorât noi, Anita, l-au omorât ai lui, trădătorul-de-neam trădat el însuși.

guardian knight 25.10.2013 11:33:03

Citat:

În prealabil postat de stireana (Post 538250)
Anita, Dragoș o fi având dreptatea privitorului pe hartă, însă eu mi-am uns croasantele cu unt în fiecare dimineață cu Alpii înaintea ferestrelor deschise.

Când aud că Ceaușescu a făcut și fapte bune... Mda, și în Rusia sunt biserici în care Stalin e închinat prin icoane. Ăia nu-s preoți, îs "pochi".

unii dintre asa zisii credinciosi, is spalati pe creier de propaganda comunista,ceausista, care in ultimii ani, a inceput sa infiltreze masiv biserica ortodoxa cu "pochi" care sub sutana aveau epoleti cu multe stele !
Asa ca popa securist, se grabea ,deupa orice spovada, sa mearga la tanti secu' sa dea cu subsemnatu',despre ce mai fac si spun enoriasii !
Desigur, nu putem generaliza, au fost si multi preoti(cei adevarati,care merita respect !) care, s-au ferit de aceste treburi sau au cautat sa le ocoleasca, sau daca nu s-a putut ,au incercat sa spuna numai lucuri banale,astfel incat securitatera sa-i considere neinteresanti !
Insa fenomenul a existat, si acei preoti zelosi pentru cauza sistemului, cauta si acum sa refaca vechea propaganda bolsevica !

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:39:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.