Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Pocainta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5019)
-   -   "Terapia iertarii" (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12178)

calator prin ploaie 01.03.2011 11:45:36

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 342406)
Matale voiesti f. multe in concreto dar atitudinea te tradeaza a fi un ortodox vopsit . Au ai uitat mataluta cumva cuvintele sf. Ioan teologul care spune ca atitea a facut si a invatat Iisus incit daca s-ar scrie toate acestea cartile rezultate astfel nu ar incapea in lumea aceasta ?
Matale sti ca izvor al revelatiei ortodoxe doar sfinta scriptura ?
!

1.Da, sunt ortodoxa si da...cu PARUL vopsit...sufletul fiindu-mi veritabil
2. Sa fiu iertata dar abia s-au putut pune de acord cu similitudinile evangheliilor , multime de experti....Asa ca ce sau cine imi garanteaza mie, ca e asa cum scrie x, y, z? Pe cand cele "cuite" Bibliei imi sunt clare(chiar daca mai am mici nedumeriri)...
3. Cred CUVANTUL Lui asa cum il inteleg! Doamne ajuta!:25:
4. Exista o diferenta vadita intre noi : eu imi exprim opinii, tu incerci sa le impui...

MariS_ 01.03.2011 12:50:10

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 343156)
8. Apoi a zis către slugile sale: Nunta este gata, dar cei poftiți n-au fost vrednici.
9. Mergeți deci la răspântiile drumurilor și pe câți veți găsi, chemați-i la nuntă.
10. Și ieșind slugile acelea la drumuri, au adunat pe toți câți i-au găsit, și răi și buni, și s-a umplut casa nunții cu oaspeți.
11. Iar intrând împăratul ca să privească pe oaspeți, a văzut acolo un om care nu era îmbrăcat în haină de nuntă,
12. Și i-a zis: Prietene, cum ai intrat aici fără haină de nuntă? El însă a tăcut.
13. Atunci împăratul a zis slugilor: Legați-l de picioare și de mâini și aruncați-l în întunericul cel mai din afară. Acolo va fi plângerea și scrâșnirea dinților.

14. Căci mulți sunt chemați, dar puțini aleși. (Matei 22)

Foarte bun citatul, doamna Anca. Vedem din el ca multi din cei chemati nu sunt vrednici de nunta. Si atunci cu cine s-a umplut casa nuntii? Și ieșind slugile acelea la drumuri, au adunat pe toți câți i-au găsit, și răi și buni. Si rai si buni? Da, si rai si buni. Dar pe cine n-a lasat Imparatul sa stea la nunta? Pe cel ce n-avea haina de nunta. Dar ce e haina de nunta? Smerenia, smerenia e haina sfintilor. Fara smerenie nu se intra la nunta, caci celor ce se inalta pe ei Dumnezeu le sta-mpotriva!
Har, smerenie si jertfa de sine.

Fani71 01.03.2011 13:03:23

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 343156)
8. Apoi a zis către slugile sale: Nunta este gata, dar cei poftiți n-au fost vrednici.
9. Mergeți deci la răspântiile drumurilor și pe câți veți găsi, chemați-i la nuntă.
10. Și ieșind slugile acelea la drumuri, au adunat pe toți câți i-au găsit, și răi și buni, și s-a umplut casa nunții cu oaspeți.
11. Iar intrând împăratul ca să privească pe oaspeți, a văzut acolo un om care nu era îmbrăcat în haină de nuntă,
12. Și i-a zis: Prietene, cum ai intrat aici fără haină de nuntă? El însă a tăcut.
13. Atunci împăratul a zis slugilor: Legați-l de picioare și de mâini și aruncați-l în întunericul cel mai din afară. Acolo va fi plângerea și scrâșnirea dinților.

14. Căci mulți sunt chemați, dar puțini aleși. (Matei 22)

Aici este vorba de oameni maturi, care pot alege sa vina sau sa nu vina la nunta cand sunt chemati.

Fani71 01.03.2011 13:15:01

@Zaharia: Orice ai spune, oricum ai intoarce-o, nu poti sa legi ideea de Dumnezeu drept judecator cu conceptul unui Dumnezeu milos, cu atat mai mult drept, care ar trimite in iad milioane de suflete, suflete care nu au avut nici o posibiliatte sa akleaga ele insele (sufletele copiilor avortati). De ce ar tine dreptatea asta?

Si de ce tot vorbesti de apocatastaza? Cine a spus aici ca toti oamenii se vor mantui pana la urma? Eu in nici un caz.
Nu putem da la o parte posibilitatea existentei iadului vesnic, tocmai pentru ca Dumnezeu nu poate da la o parte libertatea omului pe care l-a creat dupa chipul Sau. Chiar daca Dumnezeu ar face absolut totul ca sa salveze un suflet, daca el prefera sa ramana departe de El (deci in iad), acolo va ramane.

Si de asta zic eu ca ideea condamnarii la iad vesnic a unor copii nenascuti este absurda din toate punctele de vedere: si a dreptatii lui Dumnezeu, si a logicii propriei creatii (a omului liber), si a milostivirii si dragostei de oameni.

PS ce inseamna 'coreligionari in travesti'?

anna21 01.03.2011 13:19:53

Nelamurire

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 343282)
Foarte bun citatul, doamna Anca. Vedem din el ca multi din cei chemati nu sunt vrednici de nunta. Si atunci cu cine s-a umplut casa nuntii? Și ieșind slugile acelea la drumuri, au adunat pe toți câți i-au găsit, și răi și buni. Si rai si buni? Da, si rai si buni. Dar pe cine n-a lasat Imparatul sa stea la nunta? Pe cel ce n-avea haina de nunta. Dar ce e haina de nunta? Smerenia, smerenia e haina sfintilor. Fara smerenie nu se intra la nunta, caci celor ce se inalta pe ei Dumnezeu le sta-mpotriva!

Haina de nunta nu e Hristos?
Adica botezul? Eu eram sigura ca aceasta este interpretarea.. Omul era nebotezat sau isi murdarise haina botezului prin pacate nepocaite/nespovedite.

.. Si in parabola fiului risipitor acesta primeste haina cand se intoarce la Tatal. Sunt destul de convinsa ca haina este Hristos.

MariS_ 01.03.2011 13:36:40

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 343290)
Adica botezul? Eu eram sigura ca aceasta este interpretarea.. Omul era nebotezat sau isi murdarise haina botezului prin pacate nepocaite/nespovedite.

.. Si in parabola fiului risipitor acesta primeste haina cand se intoarce la Tatal. Sunt destul de convinsa ca haina este Hristos.

Daca doresti se poate intelege si asa, dar slujitorii ies la drumuri ca sa-i stranga pe nuntasi, adica nu merg prin palate, in sinagogi sau pe la casele oamenilor, ci pe la drumuri, acolo unde sunt cei sarmani, cei nevoiasi, cei in lipsuri. Iar toti acestia nu se inalta pe ei, macar atat le impune conditia lor: sa fie smeriti. Dar nu e obligatoriu sa-i dati interpretarea asta.

Fani71 01.03.2011 13:37:47

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 343290)

Si eu tot pe cea cu smerenia o stiam, si altele.

De ce se canta in saptamana mare 'camara Ta, Mantuitorule, o vad impodobita, si imbracaminte nu am ca sa intru intr-insa'? ca doar suntem botezati cei care cantam asta...

anna21 01.03.2011 13:43:11

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 343301)
Si eu tot pe cea cu smerenia o stiam, si altele.

De ce se canta in saptamana mare 'camara Ta, Mantuitorule, o vad impodobita, si imbracaminte nu am ca sa intru intr-insa'? ca doar suntem botezati cei care cantam asta...

Pentru ca patam haina botezului prin multime de pacate, iar lacrimi de pocainta NU avem sa o spalam.

Fani71 01.03.2011 13:52:27

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 343308)
Pentru ca patam haina botezului prin multime de pacate, iar lacrimi de pocainta NU avem sa o spalam.

Nu spune ca o am patata, spune 'nu am'.

dianagroza 01.03.2011 13:54:16

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 343318)
Nu spune ca o am patata, spune 'nu am'.

Pai nu vad de ce ar face o autocritica.
Pe mine nu ma deranjeaza formularea, eu ma simt. Daca dvs. considerati altfel va puteti sustrage foarte usor.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:41:24.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.