![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1266108/ |
Citat:
Iisus nu se refera la ura adica opusul iubirii, si in citatele care mi le-ai scris nu se refera la asta. Ii desparte fiindca unii o sa creada in El si unii nu. Si zice "morti" referindu-se la credinta lor, de ex zice " Feriti-va de aluatul fariseilor" si nu se refera la paine, ci la invataturi. Daca citesti cu mintea deschisa, observi ca Hristos vorbeste mult in pilde, zice de plug ca datoria omului ce o are de facut, si sa nu-i para rau, sa nu se uite inapoi. Daca chiar te-ar interesa lucrurile astea, ai merge la Biserica sa vezi si acolo ce se zice. Hristos se refera la Sine ca fiind usa oilor, asta inseamna ca era usa fizic? Sunt pilde,intelegi? Presupun ca atunci cant citesti Noul Testament nu cauti sa intelegi, ci cauti "greseli" sau lucruri care sa confirme necredinta ta. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Mai mult decat atat, omniscient fiind, stia si ca vor aparea nenumarate conflicte legate de interpretari diferite ale vorbelor sale, care vor duce la razboaie si suferinta. Omniscienta (si caracterul atat de des invocat de "iubitor") l-ar fi obligat sa se exprime intr-un mod care nu lasa loc de interpretare. |
Citat:
Sfatul meu sincer este sa citesti Noul Testament atent si cu inima deschisa, sa cauti sa intelegi, nu sa cauti interpretari sau greseli, fiindca sunt raspunsuri si la ceea ce spui tu. As putea sa incerc sa le reproduc, dar nu sunt sigura ca te-ar interesa... |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
"24.Deci L-au impresurat iudeii si Ii ziceau: Pana cand ne scoti sufletul? Daca Tu esti Hristosul, spune-o noua pe fata. 25. Iisus le-a raspuns: V-am spus si nu credeti. Lucrurile pe care le fac in numele Tatalui Meu, acestea marturisesc ddespre Mine. ... 31.Iarasi au luat pietre iudeii ca sa arunce asupra Lui. 32.Iisus le-a raspuns: Multe lucruri bune v-am aratat voua de la Tatal Meu.Pentru care din ele aruncati cu pietre asupra Mea?" |
Citat:
|
Citat:
"42. Le-a zis Iisus:Daca Dumnezeu ar fi Tatal vostru,M-ati iubi pe Mine, caci de la Dumnezeu am iesit si am venit. Pentru ca n-am venit de la Mine insumi, ci El M-a trimis. 43. De ce nu intelegeti vorbirea mea? Fiindca nu puteti sa dati ascultare cuvantului Meu. ... 45. Dar pe Mine, fiindca spun adevarul, nu Ma credeti. 46.Cine dintre voi ma vadeste de pacat? Daca spun adevarul, de ce voi nu Ma credeti? ... 55.Si nu L-ati cunoscut, dar Eu Il stiu; si, daca as zice ca nu-L stiu, as fi mincinos asemenea voua. Ci Il stiu si pazesc cuvantul Lui." |
Citat:
|
Citat:
"38.Pentru ca M-am coborat din cer nu ca sa fac voia Mea, ci voia Celui ce M-a trimis pe Mine." IOAN 4 "25.I-a zis femeia:Stim ca va veni Mesia, Care se cheama Hristos; cand va veni, Acela ne va vesti noua toate. 26. Iisus i-a zis: Eu sunt,Cel ce vorbesc cu tine." |
Citat:
|
Citat:
Orice crestin stie ca venirea nu e totuna cu intoarcerea. Mesia nou-venit va fi Antihrist iar Cel reintors va fi Iisus Hristos Dumnezeu. Asa ca sa fie fiecare cu bagare de seama, pe cine asteapta de fapt. Eu nu zic ca trebuie sa ne dam in cap, din contra, trebuie sa nu ne dam, insa pozitiile acestea doua sunt ireconciliabile. |
Citat:
"Mesia nou-venit va fi Antihrist iar Cel reintors va fi Iisus Hristos Dumnezeu." Cred ca doar Dumnezeu stie lucrurile astea, Jane. Noi sa ne-ngrijim sa respectam macar aceasta lege a iubirii care ne-a fost lasata... Si daca s-ar intoarce printre cei de aici, cred ca la fel ar fi intampinat... Crezi ca ar fi recunoscut? Aceleasi tipuri de oameni sunt si acum... |
Citat:
Dumnezeu stie lucrurile astea si ni le-a spus si noua. E negru pe alb in NT. Daca s-ar intoarce acum aici asa cum a venit acum 2000 de ani probabil ca s-ar repeta istoria *dar* a spus clar ca nu va mai veni in aceeasi maniera ci reintoarcerea, deci nu venirea "de novo" pe care o asteapta altii, nu spui cine -- va fi cu toata slava. Mie daca-mi spunea cineva acum cativa ani "tu lasa, iubeste-ti aproapele si nu-ti bate capul, ca Dumnezeu a zis sa iubim, nu altceva", si nu as fi stiut CUM vrea El sa iubim de fapt, as fi iubit dupa cum adiau patimile si prostiile din capul meu. Asa cum fac multi. Asa ca vanturatul asta al cuvantului "iubire" pe toate gardurile mie nu-mi spune absolut nimic tocmai din cauza ca poate desemna foarte multe lucruri care se bat cap in cap. Cat despre VT, problema nu e a noastra ca l-am adoptat, era si culmea sa facem abstractie de el, ca doar e vorba de Dumnezeu. Problema e a celor care nu L-au recunoscut cand a venit, concret, printre noi. Dar e o chestiune de rezolvat intre ei si El, nu intre noi. Vorba 'ceea, tu vei da seama. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Concret. Sa o imbratisez? Sa spun ca si ea e corecta? Nu cred. Nu mai esti aproapele meu daca refuz sa spun ca "asa e, cum zici tu"? Dar daca tac si o gandesc iti mai sunt aproape? Aici am impresia ca nu ca aleg eu cui ii sunt aproape sau nu, ci ca aproapele meu are o problema in a se considera aproapele meu. Si ca nu atat ca discriminez eu, cat se simt altii discriminati. Lucru care din nou, e problema lor. Eu cand sunt ridicata din sant de bunul samarinean nu am nevoie sa fiu ridicata din sant pentru ca sunt ortodoxa ci pentru ca sunt om, la fel si cu restul, cand dau o mana de ajutor cuiva nu ma intereseaza ce credinta are, si ii acord ajutorul respectiv, daca pot, indiferent de acele credinte cu care pot sa fiu sau nu de acord. De ce nu ajunge atat? Tre sa ne ajutam unul pe altul si sa ne mai si salutam pe urma cu hare krishna? |
Citat:
Sunt exact cate trebuie ..unele strict necesare pentru mantuire, altele pentru a clarifica aspecte ridicate de unii nu tocmai strict interesati de mantuire.. Pe de alta parte un anumit reductionism promovat pentru a aduce o aparenta intelegere intre crestini sunt o adevarata denaturare a crestinismului. |
Citat:
|
Citat:
Acum intrebare: domnul acela evreu, care a venit aici pe forum ortodox si ne-a dat dovezi ca Yeshua nu era de fapt cine credem noi, ne respecta noua credinta? :) |
Citat:
Indiferent de ceea ce cred unii, este un popor iubit de Dumnezeu... Chiar foarte iubit. |
Citat:
Dar nu mi-ai raspuns la intrebare. |
Citat:
Eu cred ca Dumnezeu i-a tinut tot timpul sub aripi. Este si motivul pentru care au rezistat ca popor, in ciuda tuturor persecutiilor lumii. |
se zice ca sfarsitul va veni cand evreii vor trece toti la crestinism
si evreii stiu asta..sau or fi auzit pe la vecini:) de aici (si din alte motive..)si pozitia vehementa a evreilor bastinasi din palestina impotriva infintarii statului evreu evreii au fost persecutati dar s-au bucurat si de multe privilegii de-a lungul istoriei(ca polulatie ..nu ca popor ,e o diferenta) |
Citat:
|
o credinta atat de admirabila ..ca a luat foc cand l-am intrebat de minuni
|
Citat:
|
Citat:
|
imi lipseste ceva in ecuatia asta..maria-luisa ce credinta ai?
|
Citat:
Daca intrebi de religia in care am fost nascuta, este cea crestin ortodoxa. |
Citat:
am sarit acum ca am auzit iar de nenea acela..:) ok.am impresia ca e ceva neo-..pe aici.. |
Citat:
|
Citat:
Ca pana la urma cam toata lumea stie cine ce este, nu s-au ascuns nici ortodocsii, nici evreii, nici baptistii penticostalii ateii etc |
Citat:
|
Citat:
Nefericirea e ca oamenii isi inventeaza multi alti dumnezei si zic ca aceia ar fi Acel Unu. |
Editat editat editat
|
Citat:
Trebuie sa o cunosti si sa o practici, chestia promovata de tine cu respectul pentru alte religii care dupa tine inseamna practic sa le dai la toti dreptate indiferent ce prostii spun despre Dumnezeu sau credinta ta, n-are nici o legatura cu practica ortodoxa iar din perspectiva asta, faptul ca formal nu te-ai convertit la alta religie chiar nu este nici un merit, in practica ai deja alta.. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:01:08. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.