Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dovada rationala ca ateismul e o prostie ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9230)

topcat 03.05.2010 23:02:42

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 242453)
dm...dm...:13:

Adica spiritul de colaborare a incurajat razboiul.

maria-luisa 03.05.2010 23:20:33

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 242572)
Adica spiritul de colaborare a incurajat razboiul.

Vrei sa explici, te rog ? Eu nu inteleg.

topcat 04.05.2010 12:04:25

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 242576)
Vrei sa explici, te rog ? Eu nu inteleg.

Triburile ce coalizau erau in mai mare masura in stare sa isi distruga vecinii. Cooperarea permitea organizarea unor atacuri planuite cu minutiozitate, in care surpriza si avantajul numeric isi spuneau cuvintul.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1266108/

Anytza 04.05.2010 18:15:39

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 242570)
Luca 9
59. Și a zis către altul: urmează-Mi. Iar el a zis: Doamne, dă-mi voie întâi să merg să îngrop pe tatăl meu.
60. Iar El i-a zis: Lasă morții să-și îngroape morții lor, iar tu mergi de vestește împărăția lui Dumnezeu.
61. Dar altul a zis: Îți voi urma, Doamne, dar întâi îngăduie-mi ca să rânduiesc cele din casa mea.
62. Iar Iisus a zis către el: Nimeni care pune mâna pe plug și se uită îndărăt nu este potrivit pentru împărăția lui Dumnezeu.

Luca 14
26. Dacă vine cineva la Mine și nu urăște pe tatăl său și pe mamă și pe femeie și pe copii și pe frați și pe surori, chiar și sufletul său însuși, nu poate să fie ucenicul Meu.

Matei 10
34. Nu socotiți că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie.
35. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa.

Matei 23
9. Și tată al vostru să nu numiți pe pământ, că Tatăl vostru unul este, Cel din ceruri

Nu, nu am copii.Dar El era in ale Tatalui Sau, nu lipsea de acasa.
Iisus nu se refera la ura adica opusul iubirii, si in citatele care mi le-ai scris nu se refera la asta. Ii desparte fiindca unii o sa creada in El si unii nu.
Si zice "morti" referindu-se la credinta lor, de ex zice " Feriti-va de aluatul fariseilor" si nu se refera la paine, ci la invataturi. Daca citesti cu mintea deschisa, observi ca Hristos vorbeste mult in pilde, zice de plug ca datoria omului ce o are de facut, si sa nu-i para rau, sa nu se uite inapoi. Daca chiar te-ar interesa lucrurile astea, ai merge la Biserica sa vezi si acolo ce se zice. Hristos se refera la Sine ca fiind usa oilor, asta inseamna ca era usa fizic? Sunt pilde,intelegi? Presupun ca atunci cant citesti Noul Testament nu cauti sa intelegi, ci cauti "greseli" sau lucruri care sa confirme necredinta ta.

topcat 04.05.2010 21:33:33

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 242836)
Nu, nu am copii.Dar El era in ale Tatalui Sau, nu lipsea de acasa.

Eu iti spun ca daca fiu-meu zice ca pleaca in ale tatalui sau ii trag citeva de sa-i sara capacele. Glumesc, desigur, traim alte vremuri :)

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 242836)
Iisus nu se refera la ura adica opusul iubirii, si in citatele care mi le-ai scris nu se refera la asta. Ii desparte fiindca unii o sa creada in El si unii nu.
Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 242570)
Oricum, e greu de crezut ca sint cuvinte spuse de simbolul iubirii absolute, chiar si interpretind paragrafele de mai sus intr-un mod pozitiv (adica se va certa fiul cel bun cu mama cea rea, care nu il lasa sa fie bun).

Si zice "morti" referindu-se la credinta lor, de ex zice " Feriti-va de aluatul fariseilor" si nu se refera la paine, ci la invataturi. Daca citesti cu mintea deschisa, observi ca Hristos vorbeste mult in pilde, zice de plug ca datoria omului ce o are de facut, si sa nu-i para rau, sa nu se uite inapoi. Daca chiar te-ar interesa lucrurile astea, ai merge la Biserica sa vezi si acolo ce se zice. Hristos se refera la Sine ca fiind usa oilor, asta inseamna ca era usa fizic? Sunt pilde,intelegi? Presupun ca atunci cant citesti Noul Testament nu cauti sa intelegi, ci cauti "greseli" sau lucruri care sa confirme necredinta ta.

Avind in vedere ca stia ca vorbea cu niste salbatici, putea sa vorbeasca sa inteleaga toata lumea. Eu cred ca daca el zicea ca trebuie sa-ti urasti mama ca sa te mintuiesti, apoi cetateanul respectiv o ura. Acum putem gasi interpretari ce sa ne convina si sa zicem ca de fapt ura inseamna dragoste, dar pe citi crezi ca a indus in eroare respectivele paragrafe? Probabil ca pe multi. Repet, nu pot sa ma astept la asemenea tip de vorbire din partea simbolului iubirii absolute.

konijiro 04.05.2010 21:49:54

Citat:

Repet, nu pot sa ma astept la asemenea tip de vorbire din partea simbolului iubirii absolute.
Si cu atat mai putin din partea dumnezeului intrupat, care (presupunem) cunostea nivelul de cunostinte/intelegere al interlocutorilor sai.

Mai mult decat atat, omniscient fiind, stia si ca vor aparea nenumarate conflicte legate de interpretari diferite ale vorbelor sale, care vor duce la razboaie si suferinta. Omniscienta (si caracterul atat de des invocat de "iubitor") l-ar fi obligat sa se exprime intr-un mod care nu lasa loc de interpretare.

Anytza 04.05.2010 22:21:00

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 242947)
Acum putem gasi interpretari ce sa ne convina si sa zicem ca de fapt ura inseamna dragoste, dar pe citi crezi ca a indus in eroare respectivele paragrafe? Probabil ca pe multi.

Pai ai dreptate intr-un fel, ce sa spun. Asa au aparut asa zisele secte, deoarece alegeau anumite paragrafe mai "importante", fara sa tina cont de intreg.
Sfatul meu sincer este sa citesti Noul Testament atent si cu inima deschisa, sa cauti sa intelegi, nu sa cauti interpretari sau greseli, fiindca sunt raspunsuri si la ceea ce spui tu.
As putea sa incerc sa le reproduc, dar nu sunt sigura ca te-ar interesa...

konijiro 04.05.2010 22:34:13

Citat:

Asa au aparut asa zisele secte, deoarece alegeau anumite paragrafe mai "importante", fara sa tina cont de intreg.
Cine stabileste cum se face raportarea unui anume paragraf la "intreg"? Si de ce o interpretare a unui text vag din start e mai "valabila" decat alta, atata timp cat nu exista o metoda universal valabila de a stabili care din interpretari e mai "valabila"?

Citat:

Sfatul meu sincer este sa citesti Noul Testament atent si cu inima deschisa, sa cauti sa intelegi, nu sa cauti interpretari sau greseli, fiindca sunt raspunsuri si la ceea ce spui tu.
Exact asta a facut, ca si mine, de altfel. Motivul pentru care ateii si credinciosii nu ajung la aceeasi concluzie cand e vorba de lectura bibliei este ca atunci cand o citesc, credinciosii pleaca de la concluzii deja stabilite si de neclintit (dumnezeu e bun, isus e fiul lui dumnezeu, etc.), si retin pasajele care sustin concluziile deja trase, si le ignora, sau le interpreteaza intr-un mod total personal (disonanta cognitiva funtioneaza superb in aceste cazuri), incat ura devine iubire, genocidul devine acceptabil, etc. Lectura NT cu "inima deschisa" e o recomandare pentru cei religiosi, mai degraba.

Anytza 04.05.2010 23:04:05

Citat:

Avind in vedere ca stia ca vorbea cu niste salbatici, putea sa vorbeasca sa inteleaga toata lumea.

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 242956)
Si cu atat mai putin din partea dumnezeului intrupat, care (presupunem) cunostea nivelul de cunostinte/intelegere al interlocutorilor sai.
Omniscienta (si caracterul atat de des invocat de "iubitor") l-ar fi obligat sa se exprime intr-un mod care nu lasa loc de interpretare.

IOAN 10
"24.Deci L-au impresurat iudeii si Ii ziceau: Pana cand ne scoti sufletul? Daca Tu esti Hristosul, spune-o noua pe fata.
25. Iisus le-a raspuns: V-am spus si nu credeti. Lucrurile pe care le fac in numele Tatalui Meu, acestea marturisesc ddespre Mine.
...
31.Iarasi au luat pietre iudeii ca sa arunce asupra Lui.
32.Iisus le-a raspuns: Multe lucruri bune v-am aratat voua de la Tatal Meu.Pentru care din ele aruncati cu pietre asupra Mea?"

Anytza 04.05.2010 23:04:58

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 242979)
genocidul devine acceptabil,

Nu stiu unde ai vazut tu genocid in NT!

Anytza 04.05.2010 23:15:32

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 242956)
Omniscienta l-ar fi obligat sa se exprime intr-un mod care nu lasa loc de interpretare.

IOAN 8
"42. Le-a zis Iisus:Daca Dumnezeu ar fi Tatal vostru,M-ati iubi pe Mine, caci de la Dumnezeu am iesit si am venit. Pentru ca n-am venit de la Mine insumi, ci El M-a trimis.
43. De ce nu intelegeti vorbirea mea? Fiindca nu puteti sa dati ascultare cuvantului Meu.
...
45. Dar pe Mine, fiindca spun adevarul, nu Ma credeti.
46.Cine dintre voi ma vadeste de pacat? Daca spun adevarul, de ce voi nu Ma credeti?
...
55.Si nu L-ati cunoscut, dar Eu Il stiu; si, daca as zice ca nu-L stiu, as fi mincinos asemenea voua. Ci Il stiu si pazesc cuvantul Lui."

maria-luisa 04.05.2010 23:18:09

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 243004)
IOAN 8
"42. Le-a zis Iisus:Daca Dumnezeu ar fi Tatal vostru,M-ati iubi pe Mine, caci de la Dumnezeu am iesit si am venit. Pentru ca n-am venit de la Mine insumi, ci El M-a trimis.
43. De ce nu intelegeti vorbirea mea? Fiindca nu puteti sa dati ascultare cuvantului Meu.
...
45. Dar pe Mine, fiindca spun adevarul, nu Ma credeti.
46.Cine dintre voi ma vadeste de pacat? Daca spun adevarul, de ce voi nu Ma credeti?"

pentru ca nici acum adevarul nu este crezut de multi. Adevarul nu este placut. Multi prefera minciuna, multi dintre cei care spun ca cred. Prea multe dogme strivesc adevarul simplu si accesibil tuturor.

Anytza 04.05.2010 23:25:14

Citat:

putea sa vorbeasca sa inteleaga toata lumea.

IOAN 6
"38.Pentru ca M-am coborat din cer nu ca sa fac voia Mea, ci voia Celui ce M-a trimis pe Mine."
IOAN 4
"25.I-a zis femeia:Stim ca va veni Mesia, Care se cheama Hristos; cand va veni, Acela ne va vesti noua toate.
26. Iisus i-a zis: Eu sunt,Cel ce vorbesc cu tine."

maria-luisa 05.05.2010 08:46:36

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 243009)
IOAN 6
"38.Pentru ca M-am coborat din cer nu ca sa fac voia Mea, ci voia Celui ce M-a trimis pe Mine."
IOAN 4
"25.I-a zis femeia:Stim ca va veni Mesia, Care se cheama Hristos; cand va veni, Acela ne va vesti noua toate.
26. Iisus i-a zis: Eu sunt,Cel ce vorbesc cu tine."

Timpul lui Mesia este un timp al pacii si al intelegerii dintre oameni. Am putea cu totii sa-i grabim venirea sau intoarcerea daca ne-am iubi unii pe altii si am inceta cu luptele astea, dar dupa cum vezi, chiar si intre cei care cred in acelasi mantuitor sunt lupte si neantelegeri.

Jane Says 05.05.2010 11:08:17

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 243078)
Timpul lui Mesia este un timp al pacii si al intelegerii dintre oameni. Am putea cu totii sa-i grabim venirea sau intoarcerea daca ne-am iubi unii pe altii si am inceta cu luptele astea, dar dupa cum vezi, chiar si intre cei care cred in acelasi mantuitor sunt lupte si neantelegeri.

Te inseli amarnic.
Orice crestin stie ca venirea nu e totuna cu intoarcerea. Mesia nou-venit va fi Antihrist iar Cel reintors va fi Iisus Hristos Dumnezeu. Asa ca sa fie fiecare cu bagare de seama, pe cine asteapta de fapt. Eu nu zic ca trebuie sa ne dam in cap, din contra, trebuie sa nu ne dam, insa pozitiile acestea doua sunt ireconciliabile.

maria-luisa 05.05.2010 12:30:15

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 243127)
Te inseli amarnic.
Orice crestin stie ca venirea nu e totuna cu intoarcerea. Mesia nou-venit va fi Antihrist iar Cel reintors va fi Iisus Hristos Dumnezeu. Asa ca sa fie fiecare cu bagare de seama, pe cine asteapta de fapt. Eu nu zic ca trebuie sa ne dam in cap, din contra, trebuie sa nu ne dam, insa pozitiile acestea doua sunt ireconciliabile.

Daca sunt asa de ireconciliabile, atunci de ce am mai adoptat Vechiul Testament lasat evreilor de catre Dumnezeu?

"Mesia nou-venit va fi Antihrist iar Cel reintors va fi Iisus Hristos Dumnezeu."
Cred ca doar Dumnezeu stie lucrurile astea, Jane. Noi sa ne-ngrijim sa respectam macar aceasta lege a iubirii care ne-a fost lasata...
Si daca s-ar intoarce printre cei de aici, cred ca la fel ar fi intampinat... Crezi ca ar fi recunoscut? Aceleasi tipuri de oameni sunt si acum...

Jane Says 05.05.2010 13:08:57

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 243188)
Daca sunt asa de ireconciliabile, atunci de ce am mai adoptat Vechiul Testament lasat evreilor de catre Dumnezeu?

"Mesia nou-venit va fi Antihrist iar Cel reintors va fi Iisus Hristos Dumnezeu."
Cred ca doar Dumnezeu stie lucrurile astea, Jane. Noi sa ne-ngrijim sa respectam aceasta lege a iubirii care ne-a fost lasata, poate ar fi de-ajuns.
Si daca s-ar intoarce printre cei de aici, cred ca la fel ar fi intampinat... Crezi ca ar fi recunoscut? Aceleasi tipuri de oameni sunt si acum...

Bine bine ce frumos suna, dar in Cine credem? Eu de exemplu nu cred in iubire in sens generic, pentru ca fiecare defineste iubirea dupa cum are chef. Iubire e si atractia sexuala pentru unii, iubire si mila e si sa te vad pe tine in sevraj si sa-ti dau drogul, din iubire si ca sa nu mai suferi, nu-i asa?
Dumnezeu stie lucrurile astea si ni le-a spus si noua. E negru pe alb in NT.
Daca s-ar intoarce acum aici asa cum a venit acum 2000 de ani probabil ca s-ar repeta istoria *dar* a spus clar ca nu va mai veni in aceeasi maniera ci reintoarcerea, deci nu venirea "de novo" pe care o asteapta altii, nu spui cine -- va fi cu toata slava.
Mie daca-mi spunea cineva acum cativa ani "tu lasa, iubeste-ti aproapele si nu-ti bate capul, ca Dumnezeu a zis sa iubim, nu altceva", si nu as fi stiut CUM vrea El sa iubim de fapt, as fi iubit dupa cum adiau patimile si prostiile din capul meu. Asa cum fac multi.
Asa ca vanturatul asta al cuvantului "iubire" pe toate gardurile mie nu-mi spune absolut nimic tocmai din cauza ca poate desemna foarte multe lucruri care se bat cap in cap.

Cat despre VT, problema nu e a noastra ca l-am adoptat, era si culmea sa facem abstractie de el, ca doar e vorba de Dumnezeu. Problema e a celor care nu L-au recunoscut cand a venit, concret, printre noi. Dar e o chestiune de rezolvat intre ei si El, nu intre noi. Vorba 'ceea, tu vei da seama.

maria-luisa 05.05.2010 13:23:33

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 243203)
Bine bine ce frumos suna, dar in Cine credem? Eu de exemplu nu cred in iubire in sens generic, pentru ca fiecare defineste iubirea dupa cum are chef. Iubire e si atractia sexuala pentru unii, iubire si mila e si sa te vad pe tine in sevraj si sa-ti dau drogul, din iubire si ca sa nu mai suferi, nu-i asa?
Dumnezeu stie lucrurile astea si ni le-a spus si noua. E negru pe alb in NT.
Daca s-ar intoarce acum aici asa cum a venit acum 2000 de ani probabil ca s-ar repeta istoria *dar* a spus clar ca nu va mai veni in aceeasi maniera ci reintoarcerea, deci nu venirea "de novo" pe care o asteapta altii, nu spui cine -- va fi cu toata slava.
Mie daca-mi spunea cineva acum cativa ani "tu lasa, iubeste-ti aproapele si nu-ti bate capul, ca Dumnezeu a zis sa iubim, nu altceva", si nu as fi stiut CUM vrea El sa iubim de fapt, as fi iubit dupa cum adiau patimile si prostiile din capul meu. Asa cum fac multi.
Asa ca vanturatul asta al cuvantului "iubire" pe toate gardurile mie nu-mi spune absolut nimic tocmai din cauza ca poate desemna foarte multe lucruri care se bat cap in cap.

Cat despre VT, problema nu e a noastra ca l-am adoptat, era si culmea sa facem abstractie de el, ca doar e vorba de Dumnezeu. Problema e a celor care nu L-au recunoscut cand a venit, concret, printre noi. Dar e o chestiune de rezolvat intre ei si El, nu intre noi. Vorba 'ceea, tu vei da seama.

Tot patima (oarba) consider ca inseamna si sa nu vezi ca aproapele tau sunt toti oamenii, indiferent de religie... La fel si lipsa de respect si desconsideratia fata de credinta altuia.

sergiu 05.05.2010 13:31:49

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 237586)
Intregul tau rationament e o prostie.
Hai sa lamurim, ca vad ca ai o obsesie: ateul nu spune ca dumnezeul bibliei e rau si deci el nu exista. El spune ca nu poate fi, in acelasi timp, omnibenevolent, omniscient si omniprezent, in contextul in care il VT (in principal) e doritor de jertfe, de preferat animale sau omenesti (printre altele). Si ca binele si raul nu vin de undeva din exterior, relative fiind la cel ce foloseste conceptele.

Intreaga ta existenta e o prostie. Totusi noi te iubim si asa! :D

Jane Says 05.05.2010 13:32:48

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 243215)
Tot patima (oarba) consider ca inseamna si sa nu vezi ca aproapele tau sunt toti oamenii, indiferent de religie... La fel si lipsa de respect si desconsideratia pentru credinta altuia.

Ce inseamna consideratie pentru credinta altuia?
Concret.
Sa o imbratisez? Sa spun ca si ea e corecta? Nu cred.
Nu mai esti aproapele meu daca refuz sa spun ca "asa e, cum zici tu"? Dar daca tac si o gandesc iti mai sunt aproape? Aici am impresia ca nu ca aleg eu cui ii sunt aproape sau nu, ci ca aproapele meu are o problema in a se considera aproapele meu. Si ca nu atat ca discriminez eu, cat se simt altii discriminati. Lucru care din nou, e problema lor.
Eu cand sunt ridicata din sant de bunul samarinean nu am nevoie sa fiu ridicata din sant pentru ca sunt ortodoxa ci pentru ca sunt om, la fel si cu restul, cand dau o mana de ajutor cuiva nu ma intereseaza ce credinta are, si ii acord ajutorul respectiv, daca pot, indiferent de acele credinte cu care pot sa fiu sau nu de acord.

De ce nu ajunge atat? Tre sa ne ajutam unul pe altul si sa ne mai si salutam pe urma cu hare krishna?

AlinB 05.05.2010 13:34:11

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 243006)
pentru ca nici acum adevarul nu este crezut de multi. Adevarul nu este placut. Multi prefera minciuna, multi dintre cei care spun ca cred. Prea multe dogme strivesc adevarul simplu si accesibil tuturor.

Dogmele nu sunt "prea multe".
Sunt exact cate trebuie ..unele strict necesare pentru mantuire, altele pentru a clarifica aspecte ridicate de unii nu tocmai strict interesati de mantuire..

Pe de alta parte un anumit reductionism promovat pentru a aduce o aparenta intelegere intre crestini sunt o adevarata denaturare a crestinismului.

maria-luisa 05.05.2010 13:37:19

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 243221)
Ce inseamna consideratie pentru credinta altuia?
Concret.
Sa o imbratisez? Sa spun ca si ea e corecta? Nu cred.
Nu mai esti aproapele meu daca refuz sa spun ca "asa e, cum zici tu"? Dar daca tac si o gandesc iti mai sunt aproape? Aici am impresia ca nu ca aleg eu cui ii sunt aproape sau nu, ci ca aproapele meu are o problema in a se considera aproapele meu. Si ca nu atat ca discriminez eu, cat se simt altii discriminati. Lucru care din nou, e problema lor.
Eu cand sunt ridicata din sant de bunul samarinean nu am nevoie sa fiu ridicata din sant pentru ca sunt ortodoxa ci pentru ca sunt om, la fel si cu restul, cand dau o mana de ajutor cuiva nu ma intereseaza ce credinta are, si ii acord ajutorul respectiv, daca pot, indiferent de acele credinte cu care pot sa fiu sau nu de acord.

De ce nu ajunge atat? Tre sa ne ajutam unul pe altul si sa ne mai si salutam pe urma cu hare krishna?

Nu, doar sa respecti credinta altuia ( chiar daca e diferita de a ta) , asa cum si tu doresti sa-ti fie respectata credinta. Credinta e in inima, si daca e ferma si corecta, nimeni n-o poate scoate de-acolo. Cred ca tot ce este scris in noi, prin credinta noastra, se manifesta in comportamentul exterior.

Jane Says 05.05.2010 13:42:35

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 243223)
Nu, doar sa respecti credinta altuia ( chiar daca e diferita de a ta) , asa cum si tu doresti sa-ti fie respectata credinta. Credinta e in inima, si daca e ferma si corecta, nimeni n-o poate scoate de-acolo. Cred ca tot ce este scris in noi, prin credinta noastra, se manifesta in comportamentul exterior.

De acord cu tine.
Acum intrebare: domnul acela evreu, care a venit aici pe forum ortodox si ne-a dat dovezi ca Yeshua nu era de fapt cine credem noi, ne respecta noua credinta? :)

maria-luisa 05.05.2010 13:57:32

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 243226)
De acord cu tine.
Acum intrebare: domnul acela evreu, care a venit aici pe forum ortodox si ne-a dat dovezi ca Yeshua nu era de fapt cine credem noi, ne respecta noua credinta? :)

Ii acuzam de 2000 de ani de uciderea lui Yeshua. Au fost persecutati pentru credinta lor. Cine sunt cei care nu le-au respectat credinta? Cine sunt cei care inca ii acuza primii (inca)?
Indiferent de ceea ce cred unii, este un popor iubit de Dumnezeu... Chiar foarte iubit.

Jane Says 05.05.2010 13:59:29

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 243232)
Ii acuzam de 2000 de ani de uciderea lui Yeshua. Au fost persecutati pentru credinta lor. Cine sunt cei care nu le-au respectat credinta? Cine sunt cei care inca ii acuza primii (inca)?
Indiferent de ceea ce cred unii, este un popor iubit de Dumnezeu... Chiar foarte iubit.

Eu nu ii acuz de nimic, chiar daca au facut-o, cum am zis, e o treaba intre ei si Dumnezeu. Si chiar cred ca este un popor iubit si ca nu vine sfarsitul pana nu si-i va aduna Dumnezeu sub aripi si pe ei.

Dar nu mi-ai raspuns la intrebare.

maria-luisa 05.05.2010 14:03:38

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 243234)
Eu nu ii acuz de nimic, chiar daca au facut-o, cum am zis, e o treaba intre ei si Dumnezeu. Si chiar cred ca este un popor iubit si ca nu vine sfarsitul pana nu si-i va aduna Dumnezeu sub aripi si pe ei.

Dar nu mi-ai raspuns la intrebare.

din acelasi motiv pentru care unii dintre noi le dispretuiesc credinta. Chiar tu acum ii judeci, iata: "Si chiar cred ca este un popor iubit si ca nu vine sfarsitul pana nu si-i va aduna Dumnezeu sub aripi si pe ei."
Eu cred ca Dumnezeu i-a tinut tot timpul sub aripi. Este si motivul pentru care au rezistat ca popor, in ciuda tuturor persecutiilor lumii.

o_tzaranca 05.05.2010 14:18:33

se zice ca sfarsitul va veni cand evreii vor trece toti la crestinism
si evreii stiu asta..sau or fi auzit pe la vecini:)
de aici (si din alte motive..)si pozitia vehementa a evreilor bastinasi din palestina impotriva infintarii statului evreu

evreii au fost persecutati dar s-au bucurat si de multe privilegii de-a lungul istoriei(ca polulatie ..nu ca popor ,e o diferenta)

maria-luisa 05.05.2010 14:24:29

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 243241)
se zice ca sfarsitul va veni cand evreii vor trece toti la crestinism
si evreii stiu asta..sau or fi auzit pe la vecini:)
de aici (si din alte motive..)si pozitia vehementa a evreilor bastinasi din palestina impotriva infintarii statului evreu

evreii au fost persecutati dar s-au bucurat si de multe privilegii de-a lungul istoriei(ca polulatie ..nu ca popor ,e o diferenta)

Cred ca datorita conduitei si inteligentei lor s-au bucurat de privilegii, chiar imprastiati in lume, chiar si jefuiti de ceea ce construisera, iar ceea ce i-a tinut sa nu piara ca popor este tocmai credinta lor admirabila.

o_tzaranca 05.05.2010 14:37:04

o credinta atat de admirabila ..ca a luat foc cand l-am intrebat de minuni

maria-luisa 05.05.2010 14:39:57

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 243256)
o credinta atat de admirabila ..ca a luat foc cand l-am intrebat de minuni

cred ca ar trebui se revezi si din ce parte a pornit lovitura... Si cum ramane cu credinta crestineasca de a intoarce si celalalt obraz?

Anytza 05.05.2010 14:46:39

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 243188)
Si daca s-ar intoarce printre cei de aici, cred ca la fel ar fi intampinat... Crezi ca ar fi recunoscut?

Maria, te rog citeste la Matei 24,Marcu 13 si Luca 21.

o_tzaranca 05.05.2010 14:51:08

imi lipseste ceva in ecuatia asta..maria-luisa ce credinta ai?

maria-luisa 05.05.2010 15:05:11

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 243266)
imi lipseste ceva in ecuatia asta..maria-luisa ce credinta ai?

De ce crezi ca daca-ti voi spune ce credinta am, vei fi mai lamurita? In ceea ce am postat este credinta mea de-acum.
Daca intrebi de religia in care am fost nascuta, este cea crestin ortodoxa.

o_tzaranca 05.05.2010 15:15:25

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 243272)
De ce crezi ca daca-ti voi spune ce credinta am, vei fi mai lamurita? In ceea ce am postat este credinta mea de-acum.
Daca intrebi de religia in care am fost nascuta, este cea crestin ortodoxa.

(eu nu prea am citit postarile tale0
am sarit acum ca am auzit iar de nenea acela..:)
ok.am impresia ca e ceva neo-..pe aici..

maria-luisa 05.05.2010 15:20:04

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 243277)
(eu nu prea am citit postarile tale0
am sarit acum ca am auzit iar de nenea acela..:)
ok.am impresia ca e ceva neo-..pe aici..

ce anume? scuze, dar nu inteleg, ce este neo-? :)

Jane Says 05.05.2010 16:48:21

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 243279)
ce anume? scuze, dar nu inteleg, ce este neo-? :)

Dar cea de-acum care este?
Ca pana la urma cam toata lumea stie cine ce este, nu s-au ascuns nici ortodocsii, nici evreii, nici baptistii penticostalii ateii etc

maria-luisa 05.05.2010 17:30:47

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 243323)
Dar cea de-acum care este?
Ca pana la urma cam toata lumea stie cine ce este, nu s-au ascuns nici ortodocsii, nici evreii, nici baptistii penticostalii ateii etc

Pai am spus care este. In ceea ce am postat mi-am exprimat credinta. In rest, am ramas in religia in care am fost botezata, nu m-am convertit in vreo biserica, templu, sinagoga etc. Asta nu ma opreste sa cred ca Dumnezeu e Unul pentru toti, drept in toate . Daca asta face din mine o neortodoxa, atunci asa sa fie.

Jane Says 05.05.2010 17:57:09

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 243358)
Pai am spus care este. In ceea ce am postat mi-am exprimat credinta. In rest, am ramas in religia in care am fost botezata, nu m-am convertit in vreo biserica, templu, sinagoga etc. Asta nu ma opreste sa cred ca Dumnezeu e Unul pentru toti, drept in toate . Daca asta face din mine o neortodoxa, atunci asa sa fie.

El este intr-adevar Unul pentru toti, drept in toate.
Nefericirea e ca oamenii isi inventeaza multi alti dumnezei si zic ca aceia ar fi Acel Unu.

Jane Says 05.05.2010 18:00:27

Editat editat editat

AlinB 05.05.2010 18:13:43

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 243358)

Trebuie sa faci mai mult decat sa "ramai".
Trebuie sa o cunosti si sa o practici, chestia promovata de tine cu respectul pentru alte religii care dupa tine inseamna practic sa le dai la toti dreptate indiferent ce prostii spun despre Dumnezeu sau credinta ta, n-are nici o legatura cu practica ortodoxa iar din perspectiva asta, faptul ca formal nu te-ai convertit la alta religie chiar nu este nici un merit, in practica ai deja alta..

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:01:08.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.