Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ce avem în comun? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7643)

ivo_faith 10.06.2010 23:47:32

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 258289)
Mi-ati cerut ca atunci cand vorbesc cu dumneavoastra sa nu ma mai adresez cu "frate".

In schimb nu ezitati sa ma numiti:

si

E posibil sa fiti de varsta copiilor mei, poate nu v-ar sta rau sa fiti putin mai politicos.

Am impresia ca totusi dumneavostra va referiti la varsta biologica, pe cand eu ma refeream la cea spirituala. Si crede-ma ca din punctul asta de vedere ti-as putea fi nas, adica parinte spiritual ca pot sa te invat foarte multe, insa mi-e teama la vrasta ta sa nu iti dau hrana prea tare duhovniceasca pentru ca sa nu iti rupi dintii.

lore86 10.06.2010 23:55:19

Citat:

În prealabil postat de ivo_faith (Post 258290)
Am impresia ca totusi dumneavostra va referiti la varsta biologica, pe cand eu ma refeream la cea spirituala. Si crede-ma ca din punctul asta de vedere ti-as putea fi nas, adica parinte spiritual ca pot sa te invat foarte multe, insa mi-e teama la vrasta ta sa nu iti dau hrana prea tare duhovniceasca pentru ca sa nu iti rupi dintii.

varsta duhovniceasca denota intelepciune,cumpatare.
nu dreptate cu pumnul.
cu duhul blandetii si al dragostei rezolvi mai multe decat cu toporul...

penticostalulmantuibil 11.06.2010 00:01:53

Multumesc Lore86,

Voiam sa ma mai "cert" cu tine pe topicul celalalt dar...instantaneu... m-am razgandit :))

ivo_faith 11.06.2010 00:03:15

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 258292)
varsta duhovniceasca denota intelepciune,cumpatare.
nu dreptate cu pumnul.
cu duhul blandetii si al dragostei rezolvi mai multe decat cu toporul...

Te rog sa ma ierti dar asta nu se cheama dreptate cu pumnul. Dealtfel, am mai spus ca adevarul este receptat ca o lovitura, ca o agresiune tocmai de cei care nu stau in adevar, adica stau in neadevar.

Si din cate stiu sfantul Nicolae i-a cam ars cateva perechi de palme ereticului Arie la un sinod ecumenic. Pe de alta parte si Iisus a intrat cu biciul in templu intre cei care confundau rostul casei Domnului. Deci atunci cand vezi atatea atacuri ale ereticilor la adresa Ortodoxiei, si asta de ani buni incoace, nu prea iti mai vine sa mai stai sa ii iei cu duhul blandetii si al iubirii, pentru ca astia nu se lasa.

penticostalulmantuibil 11.06.2010 00:10:33

Citat:

Si crede-ma ca din punctul asta de vedere ti-as putea fi nas, adica parinte spiritual ca pot sa te invat foarte multe, insa mi-e teama la vrasta ta sa nu iti dau hrana prea tare duhovniceasca pentru ca sa nu iti rupi dintii.

Cred ca as putea invata multe de la dumneavoastra dar sunteti prea mandru pentru a fi invatator sau parinte spiritual.

Parinti Spirituali sunt oameni smeriti, care inspira prin trairea lor si atrag, prin dragoste, credinciosii.

Dumneavoastra vreti doar sa ne demonstrati ce multe stiti si ne convingeti de superioritatea dumneavoastra spirituala.

ivo_faith 11.06.2010 00:12:40

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 258304)
Cred ca as putea invata multe de la dumneavoastra dar sunteti prea mandru pentru a fi invatator sau parinte spiritual.

Parinti Spirituali sunt oameni smeriti, care inspira prin trairea lor si atrag, prin dragoste, credinciosii.

Dumneavoastra vreti doar sa ne demonstrati ce multe stiti si ne convingeti de superioritatea dumneavoastra spirituala.

Cred ca aici este vorba despre altceva, si anume superioritatea si autoritatea spirituala a Sfintei Biserici Ortoodxe inaintea sectelor "crestine".

ivo_faith 11.06.2010 00:19:27

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 258304)

Iar pe de alta parte, Ortodoxia nu doar ca detine un patrimoniu, o traditie dumnezeiasca, dar chiar si in vremurile recente am avut si avem parinti duhovnicesti buni si teologi foarte buni, printre care Arsenie Papacioc, Arsenie Boca, Dumitru Staniloae, Ilie Cleopa, Ioanichie Balan, Constantin Galeriu, Rafail Noica, si altii mai putin cunoscuti. Daca nu ma credeti pe mine si nu va inspir ceea ce credeti, de ce nu ati apelat si nu apelati la dansii, care reprezinta repere in tara noastra?

Mihnea Dragomir 11.06.2010 00:22:32

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 258285)
Ati tras-o de par pana au iesit toate strambe.
Daca ati fi contestat un singur punct sau cateva si le-ati fi si argumentat serios v-as fi raspuns, dar asa am impresia ca doriti doar sa va dati in spectacol.

Va să zică, dv înșirați 10 puncte. Când vi se răspunde punctual, înseamnă că interlocutorul vrea să "se dea în spectacol". Poate că argumentele mele nu sunt serioase, dar sunt, totuși, argumente, atâta cât m-am priceput. În loc de argumente, dv folosiți atac la persoană. Trist fel de creștinism mai practicați !

penticostalulmantuibil 11.06.2010 00:47:26

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 258312)
Va să zică, dv înșirați 10 puncte. Când vi se răspunde punctual, înseamnă că interlocutorul vrea să "se dea în spectacol". Poate că argumentele mele nu sunt serioase, dar sunt, totuși, argumente, atâta cât m-am priceput. În loc de argumente, dv folosiți atac la persoană. Trist fel de creștinism mai practicați !

Pai haideti sa va raspund atunci la primul si la ultimul domnule Mihnea. Nu am de gand sa fac o postare de un kilometru.
Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 258279)
Din câte știu, există cel puțin o sectă care nu crede în Trinitate sau care are un fel foarte special de a propovădui Trinitatea: sunt "Martorii lui Iehova" și pot fi văzuți în orice parc bucureștean. Abia așteaptă să fie și ascultați.

Pai desigur ca sunt secte cu miile care nu cred in Trinitate. Secta Aum bunaoara.

Aici era vorba de ortodocsi catolici si (neo) protestanti.
Dumneavoastra imi vorbiti de mormoni si de iehovisti?

Citat:

Dacă cere asta, atunci de ce pastorii dv se "căsătoresc" homosexual ?

De ce preotul dumneavoastra e pedofil?
Pai asa se pune problema? Asta-i argument? Pastorii mei sunt homosexuali...

Intrebarea era "ce avem in comun". Noi cei de pe forum. Eu, unul asa am luat intrebarea.
Ma indoiesc ca vreun crestin din Romania ar sustine "căsătoriile" homosexuale.

Mihnea Dragomir 11.06.2010 00:59:14

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 258321)
Pai desigur ca sunt secte cu miile care nu cred in Trinitate. Secta Aum bunaoara.

Poate că nu sunteți la curent, dar mormonii și iehoviștii își spun creștini, așa cum și penticostalii își spun creștini. Nu văd de ce unii ar fi mai creștini ca alții. Nu aceasta este situația sectei Aum, care nu se consideră creștină.

Citat:

De ce preotul dumneavoastra e pedofil?
Cine, preotul meu, pedofil ? Faceți o afirmație care arată adevărata față abjectă a sufletului dv. Ca să vă răspund, totuși, cu promisiunea că este ultima dată când răspund unei persoane de teapa dv: e vorba nu despre păcate ascunse pe care le-ar avea preotul meu, ci de oficierea de căsătorii homosexuale practicate de bisericile protestante. Spre exemplu, iată ce citim în pagina oficială a Bisericii Luterane a Suediei, majoritară în această țară: http://www.svenskakyrkan.se/default....243&did=342499 precum și un comunicat oficial: http://www.svenskakyrkan.se/default....243&did=296188

penticostalulmantuibil 11.06.2010 01:21:18

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 258323)
Cine, preotul meu, pedofil ? Faceți o afirmație care arată adevărata față abjectă a sufletului dv.

Stiu ca v-ati simtit ranit domnule Mihnea. Ok, imi cer iertare.
Cine incepe cu jignirile ar trebui insa sa fie mai precaut in a se lansa in acuzatii de tip "fata abjecta a sufletului":
Citat:

de ce pastorii dv se "căsătoresc" homosexual ?

Cata vreme jigniti pastorii mei intr-o asemenea maniera, asteptati-va sa fiti jignit.

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 258323)
Ca să vă răspund, totuși, cu promisiunea că este ultima dată când răspund

Ar fi excelent sa va tineti promisiunea daca aveti de gand sa comentati cum ati facut-o aici.

Mihnea Dragomir 11.06.2010 06:37:36

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 258327)
Cata vreme jigniti pastorii mei intr-o asemenea maniera, asteptati-va sa fiti jignit.

Scuzele sunt acceptate, dar vă rog să observați că eu nu v-am jignit gratuit. Deocamdată, eu am făcut dovada că pastorii protestanți practică și căsătorii homosexuale și consideră acest lucru foarte normal, pe câtă vreme dv nu ați făcut dovada că preotul meu este pederast sau că Biserica mea ar considera pedofilia normală ori ar oficia căsătorii pedofile. E diferența dintre a proba un lucru, folosind pagina oficială a instituției și o pură calomnie.
Nu înțeleg ce anume contestați ? Contestați faptele, care arată că unii protestanți sunt de acord cu familii homosexuale și că pastorii dau binecuvântare sacramentală unor asemenea familii ? Contestați că acelea sunt documente ale Bisericii Luterane ? Contestați că luteranii ar fi protestanți ? Dacă dv nu îi socotiți pe iehoviști creștini, poate că nu îi socotiți nici pe luterani ca fiind protestanți.

Dar acești luterani din Suedia sunt departe de a fi singura biserică apostată din lumea protestantă. Sunt convins că ați auzit că anglicanii au trecut și ei la căsătorii homosexuale și că au preotese lesbiene. Acuma, strict din punct de vedere tehnic, ar trebui să ne bucure asta, din cauză că sute de mii de anglicani au revenit numai în ultimul an, din acest motiv, la Biserica mamă. Peste 100 de parohii numai în SUA s-au declarat anglo-catolice. Dar de fapt, nu ne bucură. Devieri atât de mari ale credinței nu nu bucură niciodată.

Erethorn 11.06.2010 07:20:10

Domnule Dragomir, cinstit si corect ar fi sa remarcam cateva lucruri:

Biserica lutherana suedeza nu este totuna cu biserica penticostala, la fel cum sedevacantistii nu sunt tot una cu BC, si puciosii nu sunt totuna cu BOR.

Sa nu cadem in capcana de a folosi termenii-umbrela dincolo de semnificatia lor.

Din cate stiu, pozitia penticostalilor fata de homosexualitate este destul de clara.

Pe de alta parte, afirmatia penticstaluluimantuibil, chiar daca a folosit o exprimare nefericita, are si ea un sambure de adevar. Chiar daca numai unu la suta din tot scandalul de presa cu privire la pedofilia clericilor catolici este adevarat, tot trebuie sa ne ingrijoram.

Si nu vorbim doar despre faptul ca unii preoti sunt pacatosi, ci despre faptul ca oameni din ierarhia BC au actionat in scopul de a proteja, ascunde sau tine asemenea indivizi departe de actiunea legii seculare. Sigur, nu este pozitia oficiala a Bisericii, dar sunt actiunile unor prelati ai Bisericii.

Ca sa fiu mai clar, si sa intelegeti de ce sunt amarat si indurerat. Parohia mea apartine ordinului salvatorian. Parintele care m-a catehizat, primit in mod oficial in BC, spovedit si impartasit pentru prima oara, este frate salvatorian.

Nici despre el, nici despre ceilalti parinti ai parohiei sau ai manastirii salvatoriene din Timisoara sau despre operele lor de caritate nu am de spus decat cuvinte bune.

Dar ce sa spun despre faptul ca la casa generalatului ordinului, din Roma, un salvatorian american care este acuzat oficial, in statul sau de origine, de molestarea unor minori, traieste bine mersi de mai multi ani si refuza sa se intoarca in SUA, in vreme ce autoritatile americane nu-l pot extrada pentru ca nu exista tratat de extradare cu Vaticanul ?

Superiorii ordinului l-au "sfatuit" sa se intoarca in SUA, pentru a-si rezolva situatia cu justitia de acolo, dar el a refuzat, si in consecinta traieste bine mersi si slujeste drept secretar al generalatului ordinului ? Oare nu se impunea o sanctiune - nu fata de presupusa infractiune, raportat la care beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, ci fata de refuzul sau de a asculta de mai marii propriului ordin ?

Si daca mie, in calitate de laic catolic, asemenea situatii imi lasa un gust amar, de ce sa ne miram ca un protestant are rezerve in a se intoarce la credinta Bisericii ?

catalin_ 11.06.2010 07:43:12

Citat:

În prealabil postat de elizabeta (Post 183819)
Un lucru cred ca avem in comun - DRAGOSTEA PENTRU HRISTOS

nimic mai fals!

catalin_ 11.06.2010 07:48:09

Citat:

În prealabil postat de elizabeta (Post 183820)
Nu stiu daca Evangheliile sunt la fel

Daca vorbiti de alta evanghelie si alt crez, nu inteleg ce cautati pe un forum ortodox . Ce aveti voi de discutat?

Doriana 11.06.2010 08:23:54

Citat:

În prealabil postat de ivo_faith (Post 258300)
Si din cate stiu sfantul Nicolae i-a cam ars cateva perechi de palme ereticului Arie la un sinod ecumenic. Pe de alta parte si Iisus a intrat cu biciul in templu intre cei care confundau rostul casei Domnului. Deci atunci cand vezi atatea atacuri ale ereticilor la adresa Ortodoxiei, si asta de ani buni incoace, nu prea iti mai vine sa mai stai sa ii iei cu duhul blandetii si al iubirii, pentru ca astia nu se lasa.

Am vazut ca e la moda ca orice om incapabil de infranare sa prezinte ca argument palmele Sfantului Nicolae. Daca Sfantul Nicolae si-a iesit din fire si nu a putut sa atace cu autoritatea Duhului Sfant, preferand bataia ca orice om de pe strada, iata ce mostenire a lasat celor ce il iau ca exemplu. Desigur ca a fost o solutie de moment, dar nu cea mai fericita. Apostolii nu s-au batut, ci s-au lasat batuti. Singura lor arma a fost Cuvantul lui Dumnezeu rostit cu autoritate: "In Numele lui Iisus , iesi afara din omul acesta!". Iar Hristos nu a lovit oamenii, citeste cu atentie.

In ce priveste atacurile la adresa ortodoxiei, cred ca nu ma insel daca spun ca tu ai fost primul care ai intrat pe forum cu sabia ridicata sa faci curatenie dand in sectari. Daca ceea ce ai tu se numeste ortodoxie, poti s-o pastrezi linistit, nu prezinta interes pentru mine si nu vreau sa ti-o iau. :)

penticostalulmantuibil 11.06.2010 09:36:54

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 258345)
Scuzele sunt acceptate, dar vă rog să observați că eu nu v-am jignit gratuit. Deocamdată, eu am făcut dovada că pastorii protestanți practică și căsătorii homosexuale și consideră acest lucru foarte normal, pe câtă vreme dv nu ați făcut dovada că preotul meu este pederast sau că Biserica mea ar considera pedofilia normală ori ar oficia căsătorii pedofile. E diferența dintre a proba un lucru, folosind pagina oficială a instituției și o pură calomnie.
Nu înțeleg ce anume contestați ? Contestați faptele, care arată că unii protestanți sunt de acord cu familii homosexuale și că pastorii dau binecuvântare sacramentală unor asemenea familii ? Contestați că acelea sunt documente ale Bisericii Luterane ? Contestați că luteranii ar fi protestanți ?

1. Contest faptul ca sunt pastorii mei domnule Mihnea.

Daca ati fi spus „unii pastori protestanti sunt homosexuali” ati fi avut dreptate.
Daca ati fi folosit articolul hotarat „pastorii protestanti” deja ar fi fost o exprimare gogonata.
Daca ati fi afirmat „pastorii penticostali sunt homosexuali” era doar o minciuna sfruntata.

Dar pentru dumneata nu a fost suficient atat. Postarea dumneavoastra in raspar ati inchieiat-o apoteotic: „PASTORII DUMNEAVOASTRA”, adica pastorii mei „SE CASATORESC HOMOSEXUAL”.

Va rog nu va mai ascundeti ca un copil dupa deget. Cred ca sunteti om in toata firea.

Cand v-am raspuns una sa va usture ati sarit cat casa. Si acum imi spuneti ca imi acceptati scuzele dar uitati sa va cereti iertare pentru marsavia pe care ati comis-o.
2. V-am rugat sa va tineti promisiunea de a nu imi mai scrie daca intentionati sa abordati acelasi stil ca in postarea aceasta.

Repet ceea ce v-am rugat.
Cele bune...

Mihnea Dragomir 11.06.2010 09:39:46

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 258346)
Domnule Dragomir, cinstit si corect ar fi sa remarcam cateva lucruri:

Biserica lutherana suedeza nu este totuna cu biserica penticostala, la fel cum sedevacantistii nu sunt tot una cu BC, si puciosii nu sunt totuna cu BOR.

Discuția nu este despre ce am avea în comun cu penticostalii, ci despre ce am avea în comun cu protestanții în general. Iată cum definește "penticostalulmântuibil" domeniul discuției, așa cum reiese din postarea 529:
Aici era vorba de ortodocsi catolici si (neo) protestanti

Deci, în timp ce toată lumea e de acord că sedevacantiștii nu sunt catolici și că pucioșii nu sunt ortodocși, vă întreb: sunt sau nu sunt luteranii din Suedia (neo)protestanți ?

Citat:

Pe de alta parte, afirmatia penticstaluluimantuibil, chiar daca a folosit o exprimare nefericita, are si ea un sambure de adevar. Chiar daca numai unu la suta din tot scandalul de presa cu privire la pedofilia clericilor catolici este adevarat, tot trebuie sa ne ingrijoram.
Păcătoși au fost și vor mai fi în Biserică. Clerici, laici și monahi. Aici este vorba despre credință. Or, în timp ce Biserica Catolică (ca și cea Ortodoxă) crede că nu sunt posibile căsătoriile homosexuale, iată că o parte dintre Bisericile (Neo)Protestante crede că sunt posibile și mai le și oficiază. Vedeți sau nu vedeți o diferență ?

Citat:

Ca sa fiu mai clar, si sa intelegeti de ce sunt amarat si indurerat. (...)
[/quote]

Aceasta este o problemă de comunicare și disciplină eclezială. Cum adică, "a fost sfătuit" de superiorii lui ? Trebuie să i se dea ordin, nu sfaturi. I-au dat ? Dacă nu, preotul e OK, fiindcă de sfaturi poți să ții cont sau să nu ții cont. Dacă i-au dat și nu le-a urmat, trebuie sancționat cu sancțiuni progresive până la interdict. Dacă, sub interdict, mai îndrăznește să oficieze Sfintele Taine, trebuie scos din Trupul Mistic al lui Cristos prin excomunicare.

Biserica Catolică este armata lui Cristos, și în armată nu merge cu sfaturi, merge cu ordin, în mod special în cazul persoanelor consacrate, care au în plus față de laici un jurământ de ascultare. Aveți dreptul, ba chiar și datoria, să informați Congregația pentru Cler asupra aspectelor semnalate, având grijă să adăugați și probe (sau cel puțin extrase din presă), pentru ca denunțul dv să fie luat în serios de cei care au datoria de a veghea la disciplina clerului.

Doriana 11.06.2010 09:45:23

De fapt e o chestiune destul de simpla, domnule Mihnea. Dvs numiti protestant cam tot ce nu e ortodox/catolic...iar aceasta multime este foarte mare...peste 1000 de grupari, care mai de care mai "crestina"...Cand am spus ce avem in comun, ne-am referit la "noi" -neoprotestantii [penticostali, adventisti, baptisti, crestini dupa evanghelie...din cate vad discutia s-a concentrat pe aceste grupari. ]Lutheranii nu sunt nici macar neo-protestanti. Noi nu ne identificam cu doctrina cultului X sau a obscurei secte Y , ci vorbim numai din punctul nostru de vedere.

Iar daca dvs spuneti ca pastorii nostri sunt homosexuali , sincer, ma cutremur. Aceasta nu se intampla nici macar accidental, cum se intampla la dvs...Atat timp cat stiu ca standardele de moralitate din biserica mea sunt foarte inalte, ca unui pastor i se ia pastoria numai daca traieste in neintelegere cu vecinii, iar curvia fara poacinta aduce excluderea, cum puteti dvs sa spuneti ca pastorii nostri ar fi homosexuali?

Domnule Erethorn, respectele mele! Se vade ca in cazul dvs convertirea la crestinism a fost una reala si sincera. Obiectivitatea si smerenia sunt calitati ce dovedesc trairea cu Hristos.

dani2004 11.06.2010 09:53:26

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 258369)
Lutheranii nu sunt nici macar neo-protestanti.

... iar curvia fara poacinta aduce excluderea, cum puteti dvs sa spuneti ca pastorii nostri ar fi homosexuali?

Si ce sunt acesti lutherani?

Si curvia cu pocainta ce aduce?

Scotianul 11.06.2010 09:58:20

Am mai auzit chestia asta in Belfast

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 217323)
Gunoiul adventist nici nu merita sa fie comparat cu Biserica, insusi lucru asta e o atrocitate.

dar in loc de ,,adventist"era ,,protestant"iar ,,Biserica"era denumirea pt cea catolica.Acolo,genul acesta de afirmatii reciproce s-a terminat cu un razboi religios intern care nu si-a spus ultimul cuvant nici astazi.Au murit oameni nevinovati,uni dintre ei nici macar interesati de asemenea probleme.Doar ca au picat in locul nepotrivit la momentul nepotrivit.Adica cand punea unul o bomba ca sa curete ,,gunoaiele" protestante/catolice.
Intr-un final,dupa ce se spalau strazile de singe,majoritatea au ajuns aici
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ing_Places.png
Daca morti se odihnesc in pace>mai exista foarte multe strazi in care casele poarta pe ele mesajele acelor zile intunecat si sangeroase
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...rickfergus.jpg
Aveam si poze un pic mai dure>case in flacari,cadavre sfartecate si singe peste tot.Inclusiv una cu o fetita facuta praf de o explozie a unei bombe.Am renuntat sa le mai postez.Cam asta am avut de spus despre notiunea de ,,atrocitate"

Doriana 11.06.2010 10:01:46

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 258373)
Si ce sunt acesti lutherani?

protestanti, fara "neo"

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 258373)
Si curvia cu pocainta ce aduce?

Pocainta duce intotdeauna la iertare, daca nu se staruie in pacat.

gibilan 11.06.2010 10:21:03

traim vremuri cind biserica Romaneasca este confruntata cu multe si foarte variate probleme.intre care reactivarea unitarismului si a diferitelor organizatiisi miscari neoprotestante si sectare,care ar dorii macar de ar putea schingiui biserica nationala.de-a lungul istoriei biserica a fost chear si fortificatie in calea navalitorilor iar preotia a mai pus mina pe sabie aparind-uo cu pretul vieti .nu mi-as dori nici-odata ca pe teritoriu Romaniei sa fluture alt steag si nici in biserica ortodoxa sa,se,savirseasca alte slujbe decit cele de 2000 de ani.de ce se mira unii si tot pun punctul pe Sf. Nicolaie,cind el a fost pus in fata unui fapt implinit administrindui darul lui arie cel nebun,poate si astazi ar fi bine sa se mai dea palme peste bot celor taiati sub limba care in nebunia lor arunca vorbe urite asupra bisericii si a slujitorilor ei.toleranta aceasta nu e buna iata unde a ajuns tara datorita tolerantei de care romanul a dat dovada, economie,industrie la pamint, imposibilitati de plata .dar cu biserica nu va fi la fel in cazul bisericii nu se admit compromisuri,de dragul tolerantei sa va bucurati voi sectarii ca adminul va suporta inca sa loviti cu bitii in biserica si slujitori dar pt.voi e o mingiiere ca puteti face si atit,si cu asta va alegeti inervind pe ortodocsi si primindu-va branduri peste bot si nasul cel mare,pe care il bagati in strachinile care nu-s a voastre.cititi istoria ce a patit "arie cel nebun"ce final fericit a avut acum asteapta in gheena sa vina judecata cea de obste.

vasinec7 11.06.2010 10:31:28

Citat:

Când ? Ați vorbit cu adventiștii despre asta ? Și ce au zis ?

Adventistii zic, despre invierea mortilor, ceea ce zic si toti crestinii care cred ce spune Scriptura: invierea mortilor va fi cand va reveni Mantuitorul (vezi , spre exemplu, 1 Tesaloniceni 4:14-18). Iar acest lucru se va intampla curand: "Iata, Eu vin curand" (Apocalipsa 22:7).

Multi crestini, asemenea Sfantului Apostol Pavel, au nadejdea ca Domnul Iisus Hristos va reveni chiar in timpul vietii lor pamantesti :"iar noi cei vii care vom fi ramas."(1 Tesaloniceni 4:17)

Citat:

Altă deosebire. Noi credem că deja i-a luat și că sunt acolo ai Lui.

Pai, cine va pune sa nu luati in seama spusele Mantuitorului ("Ma voi intoarce si va voi lua, pentru ca acolo unde sunt Eu sa fiti si voi" - Ioan cap. 14) si sa o luati la deal fara sa-L mai asteptati pe El.

eclesiastul 11.06.2010 11:53:48

Citat:

În prealabil postat de ivo_faith (Post 258283)
Bine, deci asa-zisa voastra credinta in primul rand ca nu este a voastra decat pentru ca ati furat-o efectiv de la Sfanta Biserica si ati modificat-o cum ati crezut unii sau altii.

prietene tu in afara de texte "creatie proprie" alte argumente ai? in primul rand credinta e personala a fiecarui om, nu ai cum sa "furi" credinta. Sunt oameni credinciosi nu numai in ortodoxie,ci si in alte confesiuni.

Citat:

Si te rog sa termini cu tentele astea ecumeniste, nu ecumenice, ca nu ai nici o sansa decat cum v-am mai spus cu cei care sunt prunci in treburile duhovnicesti sau cu cei care sunt neluminati (neinitiati, nebotezati).

Adica dupa tine toti care s-au botezat sunt luminati? Cunosc multe exemple de oameni botezati care traiesc in pacat. Cum se impaca asta cu teoria ta? Is pline discotecile si barurile de tineri botezati....unde e lumina lor?

Citat:

Cu ortodocsii e mai greu ba baiatule pentru ca noi ne uitam in spate si e plin de sfinti, voi va uitati in spate si e gol de sfinti. Noi suntem pe o temelie foarte tare care este Hristos si toata biserica sfintilor, pe cand temelia voastra este un nu stiu care om!!!

Degeaba te uiti in spate dc nu traiesti in prezent. Viata unor sfinti nu tine loc vietii tale. tu esti cel care trebuie sa traiesti, pt ca Dumnezeu pe tine te va judeca dupa cum ai trait tu, nu sfintii din trecut.
Si NP au ca temelie pe Hristos, ce te face sa crezi ca nu au? si vin-o cu argumente nu cu povesti.

tricesimusquintus 11.06.2010 11:56:24

Citat:

Si din cate stiu sfantul Nicolae i-a cam ars cateva perechi de palme ereticului Arie la un sinod ecumenic.

Dacă a făcut acest lucru într-un cadru atât de oficial, posibil să-și fi dat examenul vieții lui. Domnul știe.

Citat:

Pe de alta parte si Iisus a intrat cu biciul in templu intre cei care confundau rostul casei Domnului.

A intrat cu biciul și autoritatea Sa dumnezeiască a făcut ca biciul să pară o sabie învăpăiată în mâna Lui, însă nu a plesnit pe nimeni. Ai dumneata o asemenea autoritate să iei biciul în mână, te poți compara cu Mântuitorul, ori ești la distanță de ani lumină (mai corect ani-întuneric) de caracterul Său sfânt?

tricesimusquintus 11.06.2010 11:57:26

Citat:

În prealabil postat de elizabeta (Post 183819)
Un lucru cred ca avem in comun - DRAGOSTEA PENTRU HRISTOS

Citat:

În prealabil postat de catalin_ (Post 258347)
nimic mai fals!

Se presupune că fiecare se cunoaște cel mai bine pe sine:58:

eclesiastul 11.06.2010 12:05:30

Citat:

lauda de sine nu miroase a bine. Unde ti-e smerenia? Din postarile tale nu vad cui ai putea fi tu parinte spiritual, un citat din Sf Scriptura nu am vazut. Ca sa poti fi parinte spiritual trebuie sa stii Cuvantul Domnului, iar la tine, cu scuzele de rigoare,nu se vede lucrul acesta.

Mihnea Dragomir 11.06.2010 13:27:31

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 258369)
Iar daca dvs spuneti ca pastorii nostri sunt homosexuali , sincer, ma cutremur. Aceasta nu se intampla nici macar accidental, cum se intampla la dvs...Atat timp cat stiu ca standardele de moralitate din biserica mea sunt foarte inalte, ca unui pastor i se ia pastoria numai daca traieste in neintelegere cu vecinii, iar curvia fara poacinta aduce excluderea,

Pastor baptist curvar și pederast: http://www.ethicsdaily.com/news.php?viewStory=11877

Dar nu e vorba de asta. Standardele morale pot fi înalte, mereu apar lupi în blană de oaie care una predică și alta fumează. Ticăloși sunt și în Biserica catolică, sunt și în cea baptistă, iar de cea ortodoxă să auzim numai de bine !
Problema este că pastorii dumneavoastră, adică pastorii (neo)protestanți, oficiază căsătorii homosexuale. Biserica lor, adică protestantă, adică una din Bisericile grupării dv, aprobă acest lucru la cel mai înalt nivel. Iar adevărata mârșăvie este să negi acest lucru, după ce vezi pus online comunicatul oficial al acelei "Biserici" care conține asemenea trist adevăr. Ei bine, nu am auzit de asemenea căsătorii între sodomiști oficiate nici în Biserica Catolică, nici în cea Ortodoxă.

Mihnea Dragomir 11.06.2010 13:32:01

Citat:

În prealabil postat de vasinec7 (Post 258389)
Adventistii zic, despre invierea mortilor, ceea ce zic si toti crestinii care cred ce spune Scriptura: invierea mortilor va fi cand va reveni Mantuitorul

Curios lucru: doar adventiștii sunt creștini care cred ce spune Scriptura fiindcă doar adevntiștii contestă că judecata vine imediat și numai ei nu cred în învierea sufletelor înainte de Advențiu. Toți ceilalți: catolici, ortodocși, baptiști și penticostali pesemne că trebuie să fie cretini și nu creștini, din moment ce ei nu știu să citească Scriptura.
Mda, ce să avem în comun ?

Doriana 11.06.2010 13:53:22

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 258437)
Pastor baptist curvar și pederast: http://www.ethicsdaily.com/news.php?viewStory=11877

Pastorii baptisti din America nu sunt pastorii nostri, domnule Mihnea. Ce scrieti e posibil, nu cunosc toate cazurile din America , mai ales ca acolo sunt baptisti de nu stiu cate feluri, carismatici de multe feluri, etc...numai numele a ramas de ei ca doctrina o amesteca [,] cu cea a altor culte. In America e posibil orice.
In postarea respectiva eu vorbeam strict de pastorii nostri, caci la ei v-ati referit dvs. Cultul nostru se numeste "Cultului Creștin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România". Si cu privire la el se adevereste ce am spus dinainte.

Pe de alta parte, un caz izolat nu inseamna dogma sau obicei tolerat. Asa cum dvs nu v-ati asumat preotii homosexuali, dati-ne voie sa nu ni-l asumam nici noi pe acesta.

In bisericile neoprotestante [din Romania, cel putin], si ma refer aici la cultele baptist, adventist, penticostal, pe care le cunosc, un pastor nu este tinut in functie numai pentru ca odata a fost investit cu har prin punerea mainilor. Asa cum la Saul nu a mai contat ungerea cand a pacatuit si Dumnezeu s-a indepartat de el luandu-i autoritatea, la fel se intampla cu orice pastor/preot/prooroc/apostol/sau orice ar fi daca pacatuieste grav si staruie in pacat . El trebuie demis din functie si tratat ca un simplu membru pana se pocaieste, apoi depinde numai de Dumnezeu si de pocainta lui daca va mai fi vreodata ce a fost.

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 258437)
Problema este că pastorii dumneavoastră, adică pastorii (neo)protestanți, oficiază căsătorii homosexuale. Biserica lor, adică protestantă, adică una din Bisericile grupării dv, aprobă acest lucru la cel mai înalt nivel. Iar adevărata mârșăvie este să negi acest lucru, după ce vezi pus online comunicatul oficial al acelei "Biserici" care conține asemenea trist adevăr. Ei bine, nu am auzit de asemenea căsătorii între sodomiști oficiate nici în Biserica Catolică, nici în cea Ortodoxă.

Nici eu nu am auzit de asemenea casatorii in Biserica in care merg. Nu am auzit de fapt nici de homosexuali. Dimpotriva, stiu un pastor adventist din Canada, care a renuntat la dreptul lui de a oficia casatorii tocmai pentru ca statul canadian ii obliga pe preoti/pastori sa nu refuze homosexualii care vin sa ceara cununia religioasa.
Nu neg ca ar fi altii care o fac, stiu si eu destui, dar, domnule Mihnea, nu sunt pastorii nostri. Trebuie sa va dezvatati de obiceiul de a-i baga pe toti in singura oala pe care o aveti. Biblia spune clar;

" să nu vă amestecați cu vreunul, care, numindu-se frate, va fi desfrânat, sau lacom, sau închinător la idoli, sau ocărâtor, sau bețiv, sau răpitor. Cu unul ca acesta nici să nu ședeți la masă."

Una este ca unul sa se numeasca frate protestant, alta e sa si fie frate...

penticostalulmantuibil 11.06.2010 14:04:45

Da, aveti dreptate domnule Erethorn. Instinctele sunt mai puternice decat credeam.

Erethorn 11.06.2010 14:54:11

Alo, alo, tovarasi, asezati-va linistiti....

Nu e nici marsavie, domnule Dragomir, nu e nici nesimtire mizerabila, domnule penticostal.

E doar ca unii fac niste porcarii gen sex cu ministrantii, sau oficierea "casatoriei" religioase intre doi barbati.

Iar noua nu ne place asta, iar sa se faca asocieri, chiar si pe departe, intre noi si "aia" ne place chiar mai putin.

Si de aia avem reactii instinctive.

Eu sunt arachnofob - paianjenii imi provoaca atacuri de panica.

Ei, acum mai multi ani, un prieten care nu stia decat ca "nu-mi plac paianjenii", dorind sincer sa incerce sa ma vindece, a luat unul si s-a apropiat de mine cu el, sa mi-l arate ca e frumos. Dupa ce l-am traznit de s-a dus doi metri in spate, cu tot cu paianjenul lui, si dupa ce pulsul si respiratia mi-au revenit la normal, a trebuit sa ma apuc sa ma scuz si sa-i explic ca nu e vorba doar de "neplacut", ci ca imi provoaca o reactie instinctuala si necontrolabila.

Noroc ca m-a inteles si m-a iertat. Dar nici cu paianjeni n-a mai venit vreo data.

vasinec7 11.06.2010 15:29:45

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 258438)
Curios lucru: doar adventiștii sunt creștini care cred ce spune Scriptura fiindcă doar adevntiștii contestă că judecata vine imediat și numai ei nu cred în învierea sufletelor înainte de Advențiu. Toți ceilalți: catolici, ortodocși, baptiști și penticostali pesemne că trebuie să fie cretini și nu creștini, din moment ce ei nu știu să citească Scriptura.
Mda, ce să avem în comun ?

Domnule doctor, discutia era despre invierea mortilor. Ati intrebat, ironic, daca adventistii stiu cand se va intampla acest eveniment. Legat de acest aspect, majoritatea crestinilor cred la fel (asa cum am aratat in postarea anterioara).

Dvs. vorbiti despre nemurirea sufletelor si judecata imediata. Aici, intr-adevar, sunt diferente. Dar, nu diferentele reprezinta tema discutiei.

P.S. Suferiti de vre-un complex? Am observat ca, atunci cand primiti un raspuns direct, care nu este pe gustul dvs., incepeti sa spuneti neadevaruri, deviati discutia spre un alt subiect sau evitati dicutia.Incoerenta sau lipsa de verticalitate pot fi niste simptome. Este specialitatea dvs. sa puneti diagnosticul.

Mihnea Dragomir 11.06.2010 15:32:18

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 258443)
Pastorii baptisti din America nu sunt pastorii nostri, domnule Mihnea.

În dreptul numelui dv scrie religia "protestant". Prin urmare, pastorii Bisericii Protestante din Suedia care au hotărât să oficieze căsătorii homosexuale sunt pastorii dv. E foarte simplu: din moment ce sunteți protestantă, iar ei sunt protestanți și sunt pastori, înseamnă că sunt pastorii dv. Nu sunt cei de la locul în care vă adunați, ci cei din altă țară, care aparțin aceleiași Biserici a dv. În cazul în care nu sunteți protestantă (adică: luterană, sau aparținând Bisericii de la Augsburg), modificați-vă profilul cu denumirea exactă a alcăturii ecleziale căreia aparțineți, așa cum face toată lumea de bună credință de pe acest forum.

A spune "nu sunt pastorii mei (personali)" e la fel de absurd ca și când aș spune că un cutărică preot catolic pedofil din America nu este pastorul meu, slujind în altă parohie. Ergo, în Biserica Catolică nu există preoți pedofili, fiindcă e unul singur, suferă de prostată și nu a făcut avansuri fiului meu.

Doriana 11.06.2010 15:44:19

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 258491)
În dreptul numelui dv scrie religia "protestant". Prin urmare, pastorii Bisericii Protestante din Suedia care au hotărât să oficieze căsătorii homosexuale sunt pastorii dv. E foarte simplu: din moment ce sunteți protestantă, iar ei sunt protestanți și sunt pastori, înseamnă că sunt pastorii dv. Nu sunt cei de la locul în care vă adunați, ci cei din altă țară, care aparțin aceleiași Biserici a dv. În cazul în care nu sunteți protestantă (adică: luterană, sau aparținând Bisericii de la Augsburg), modificați-vă profilul cu denumirea exactă a alcăturii ecleziale căreia aparțineți, așa cum face toată lumea de bună credință de pe acest forum.

A spune "nu sunt pastorii mei (personali)" e la fel de absurd ca și când aș spune că un cutărică preot catolic pedofil din America nu este pastorul meu, slujind în altă parohie. Ergo, în Biserica Catolică nu există preoți pedofili, fiindcă e unul singur, suferă de prostată și nu a făcut avansuri fiului meu.

Pai sa va explic de ce nu e pastoril meu, domnule mihnea. Daca autoritatile cultului penticostal ar incerca sa faca ordine intre preotii pedofili credeti ca ar fi lasati de catolici? Nu. Ce va face sa credeti ca baptistii ar accepta amestecul penticostalilor in cultul lor? Faptul ca dvs ii numiti protestanti? Nu cred ca le pasa.
De aceea nu sunt pastorii nostri, pentru ca, pur si simplu, nu fac parte din cultul nostru. Nu impartasesc aceeasi doctrina, nu ne conduc, nu ne invata, nu sunt crestini din moment ce fac asemenea treburi.

Dvs numiti protestant ce nu e catolic/ortodox. V-am mai explicat ca protestantismul e format din mai multe grupari, fiecare cu conducerea ei. Obiectiv vorbind, cultul penticostal e un cult, uniunea baptista altul, BC altul, BO altul. Nu se pot amesteca penticostalii in treburile ortodocsilor sau ale baptistilor. Dar dvs vedeti doar trei culte: BO, BC protestantismul. :)

Nu e vina mea ca nu ati inteles ca protestantismul ca miscare nu e un cult ci o denumire generala data la tot ce nu este ortodox/catolic. La fel de bine un musulman poate spune ca preotii catolici sunt preotii nostri, ca, de , in mintea lui toti sunt crestini, asa ca nu e nici o diferenta...Oare?

Eu am convingerea ca aveti o viziune mai larga decat un musulman. Mi se pare ca v-ati blocat pe un subiect si nu vedeti logica simpla. Mai incercati totusi.

vasinec7 11.06.2010 15:49:08

Citat:

În dreptul numelui dv scrie religia "protestant". Prin urmare, pastorii Bisericii Protestante din Suedia care au hotărât să oficieze căsătorii homosexuale sunt pastorii dv. E foarte simplu: din moment ce sunteți protestantă, iar ei sunt protestanți și sunt pastori, înseamnă că sunt pastorii dv.

Noi suntem neo-protestanti. Si, nu poti sa bagi in aceeasi oala mai multe confesiuni. Ce vina au penticostalii daca pastorii dintr-o alta confesiune au luat-o razna. Se pare ca ravna dvs. de a arunca cu noroi in toti v-a alterat discernamantul.

P.S. Eu sunt adventist. La fel cum se intampla la fratii penticostali, daca un pastor claca stramb, pierde pastoratia. Cunosc personal 2 fosti pastori. Si nu a trebuit sa faca mare lucru pentru a nu mai fi pastori. Despre homosexualitate nici nu se pune problema (nici printre pastori, nici printre simplii credinciosi). Ar fi exclusi imediat.

Mihnea Dragomir 11.06.2010 15:54:57

Dacă folosiți pentru termenul de "protestant" accepțiunea de "creștin non-catolic non-ortodox", fiind, în același timp, penticostală, atunci vă întreb: oare nu ar fi mai cinstit să scrieți în profilul dv "penticostal", așa cum face toată lumea care nu se rușinează de confesiunea pe care o are ? Vedeți la mine că scrie "non-ortodox, non-protestant" ? Vedeți că ortodocșii își zic "non-catolici" ?

Se pare că în sfârșit, cu chiu cu vai, vă declinați identitatea religios-confesională, care pare a fi cea penticostală. Prin urmare, credeți că penticostalii din America sunt în aceeași comunitate eclezială în care sunteți dv ?

Doriana 11.06.2010 16:04:34

In dreptul numelui meu scrie "protestant" pentru ca nu am avut alta optiune. Cele patru optiuni erau : catolic, ortodox, protestant si alta confesiune . Verificati, va rog. Eu sunt penticostal, penticostalismul face intr-adevar parte din ceea ce generic se numeste protestantism, adica orice cult crestin afara de catolici si ortodocsi, dar nu e o religie. Religia e crestina, denominatia penticostala. Daca va deranjeaza eu imi pot schimba profilul, dar nu pot scrie penticostal . Dar majoritatea stiu ca sunt penticostala, nu am ascuns-o niciodata asa cum , foarte dragut, incercati sa insinuati.

Ca sa va mai informati despre ceea ce inseamna protestantismul:

[COLOR=#0000ff]http://ro.wikipedia.org/wiki/Protestantism[/COLOR]

"Termenul "protestant" reprezintă o noțiune generică pentru diverse confesiuni organizate după ideologii creștine și având structuri ecleziastice proprii. În general, prin confesiuni protestante se înțeleg acele culte care își au rădăcina istorică în reforma religiei romano-catolice inițiată de Marthin Luther "

eclesiastul 11.06.2010 16:08:58

Citat:

Desi am mai postat asta, mai postez o data. Daca ai citit Apocalipsa ai sa vezi ca fiecare biserica e luata independent si analizata. De ce? De ce nu a zis Domnul Iisus un mesaj comun celor 7 biserici ci le-a luat si le-a analizat separat? Din spusele tale toate bisericile apartinand aceleiasi confesiuni sunt in aceeasi oala si nu e adevarat. Ti-o demonstreaza chiar Sf Scriptura.
Apropo, ce confesiune erau bisericile din Apocalipsa?

Citat:

Nu are sens sa ducem discutia in astfel de directii. Sunt multi slujitori in BC care au probleme, si nu poti nega asta.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:55:20.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.