![]() |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
"Când a murit, El a murit pentru păcat o dată pentru totdeauna, dar acum este viu; El trăiește pentru Dumnezeu." (Rom.6,10 - Biblia Catolică) Înțelegem de asemenea că doar cei căzuți de la credință Îl răstignesc din nou pe Hristos ("în ei înșiși"- cum paradoxal spune versiunea catolică) Evrei 6,6. Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
"Pentru că a Lui făptură suntem, zidiți în Hristos Iisus spre fapte bune, pe care Dumnezeu le-a gătit mai înainte, ca să umblăm întru ele." (Efes.2,10 - versiunea Sinodală) |
Citat:
|
Citat:
Nu e nevoie sa-i cunosc pe toti. Toti cei pe care care ii cunosc afirma ca sint asemenea apostolilor cu toate ca viata lor nu e cu nimic diferita de a mea sau a altora; totusi, ei afirma si cred in acest lucru (mai nou sustin ca sint asemenea primilor crestini). Am auzit expresia "asemenea apostolilor" sau "asemenea primilor crestini" in foarte multe locuri ( pe forum, in oras, in Bucuresti, unde locuieste un cunoscut adventist, deci nu numai la dumneavoastra) si asta m-a dus cu gindul ca pastorii dumneavoastra vorbesc toti despre acelasi lucru. Iar asta ma face sa cred ca pastorii dumneavoastra primesc directive, dumneavoastra sinteti manipulati de pastori, iar biserica adventista e doar o afacere. |
Citat:
Incontestabil, zecimea este o practică biblică și adoptarea acestei practici pentru finanțele Bisericii este mai recomandabilă decât taxarea bucuriei (nunți, botezuri), a necazului (înmormântări), ori apelarea la mila Statului secular. În ce privește practica primilor creștini, aceasta era mult mai "substanțială", ea nemărginindu-se doar la 10%. |
Citat:
Citat:
|
Multumesc celor ce au raspuns.
Ati afirmat: "Eu nu cred ca Biserica Catolica spune ca trebuie credinta+fapte. Singura lupta pe care trebuie sa o ducem si careia trebuie sa ne abandonam este lupta de a deveni sfinti. Sfintenia inseamna apropierea si comuniunea cu Dumnezeu, iar atunci vin de la sine atit credinta cit si faptele. Avem credinta si fapte valoroase in aceiasi masura in care sintem sfinti. Faptele nu trebuie sa reprezinte un scop pentru nici un crestin (daca as imparti toata averea saracilor, dar n-am dragoste, nu-mi foloseste la nimic, ne spune sfintul Pavel)." Nici eu nu am zis altceva daca ati citit integral postarea. Dupa cum am remarcat, fiecare spune acelasi lucru dar in felul sau. Si dau aici si citatul adventist ca sa vedeti ca si acela spune exact acelasi lucru: " Ți se pare prea complicată teologia aceasta? La cât să reduc pentru a nu distorsiona doctrina și în același timp pentru a nu-i găsi metehne? Scriptura afirmă că mântuirea e prin har, prin credință. Faptele [bune] nu ne recomandă pentru Cer, ele sunt doar dovada adevăratei credințe. Dacă cineva ar putea fi mântuit prin fapte bune, Jertfa lui Hristos ar fi fost inutilă." Cele doua citate spun acelasi lucru, eu am zis la fel, si dintre toate cel adventist este cel mai fidel ca si exprimare de modul in care se exprima Biblia. In legatura cu cine trebuie sa se adapteze: biserica credinciosului sau credinciosul bisericii? Apostolul Pavel a spus ca se facea grec cu grecu, evreu cu evreul etc pentru a-i aduce pe cati mai multi la Hristos, deci se adapta biserica credinciosului si metoda acestui apostol a dat cele mai multe roade dupa spusele sale. Dvs. sunteti catolica si exact pe catolici i-am avut in minte cand am scris pentru ca africanii catolici danseaza mult in biserica si canta pe ritmurile lor africane iar Domnul Iisus este negru. Daca li s-ar fi impus Liturghia latina cu muzica de orga si cu un Iisus alb, crestinizarea africanilor ar fi fost un mare esec. Ca sa nu mai vorbim de greco-catolici versus romano-catolici etc. Este biserica cea mai variata si inomogena, adaptata oamenilor si este un plus pentru ea, a facut-o cea mai mare biserica crestina la ora actuala. Si nu vad ce este rau a fi asemenea apostolilor. Ap. Pavel spune sa il imitam pentru ca el il imita pe Domnul (nu imi amintesc exact cuvintele folosite dar asta era sensul). Este ceva rau? Nu. Rau este contrariul. Vad ca prin indumnezeire intelegeti faptul de a fi desavarsit ca si Tatal Ceresc. In cazul asta nu inteleg de ce considerati ca Adam si Eva nu se aflau pe aceasta treapta inainte de cadere. Multumesc de raspunsuri. |
Citat:
Zeciuiala nu este o practica nou-testamentara, oricat de "incontestabil" vi s-ar parea contrariul! |
Stiti ca exista adunari crestine in care liderii nu primesc salarizare de niciun fel? si au servicii ca oricare alt individ? iar lucrurile merg foarte bine.
|
Conform celor scrise in Biblie, apostolul Pavel muncea pentru a se intretine si a-si plati chiria. Domnul a spus ca cei ce predica Cuvantul isi merita plata, insa nu era considerata o meserie ca astazi, nu se traia numai din predicare.
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
"Am prieteni care au rămas impresionați de faptul că trăim adevărul așa cum au trăit apostolii împreună cu Domnul Isus fără nici o modificare". Internetul e plin de astfel de afirmatii. Unii au ajuns sa spuna ca apostolii formau o secta, asemenea sectei din care ei fac parte! Oricum, nu caut sa ma intrec in credibilitate cu dumneavoastra si cu nimeni altcineva. Chiar nu-mi pasa daca sint sau nu credibila. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Multumesc de raspuns.
Comuniunea cu Domnul Iisus in Biserica eu o incadrasem la credinta. :) |
Citat:
1. marketingul direct: mersul din casa in casa cu Biblia in mina. Este promis viitorul ferice fara nici un fel de efort. 2. Publicitate prin evidentierea calitatilor produsului propriu si evidentiarea defectelor produselor concurentei. Aici sinteti ca la telemarketing/shopping: esti urit? exista crema care te transforma instantaneu intr-un frumos. Nu stii sa gatesti? Cumperi tigaia magica si devii bucatar priceput. Esti pacatos, ai probleme cu sotul/sotia, etc? Vii in biserica adventista, te pocaiesti si devii deodata sfint. E plin internetul de marturiile "pocaitilor" care s-au intors la credinta. Deasemenea, toti sectantii sint deoadata foarte "constienti" de greselile din celelalte biserici, in special cele istorice. "pupatul oaselor","lalaiala", "papa antihrist", "pomeni", "bocitoare" etc se incadreaza aici. 3. Publicitate prin asocierea produsului cu o vedeta/persona cunoscuta. M-am mirat sa o vad pe Andreea Marin la postul adventist TV. Or mai fi si alte metode, nu am stat sa le caut, astea sar in ochi. Toate aceste metode de marketing sint mincinoase si nu au numic de-a face cu mintuirea sufletului, iar "Biserica" adventista orchestreaza aceste practici. Iar daca nu banul este cel care-i mina in lupta pe conducatorii bisericii dumneavoastra atunci e si mai rau. Citat:
Oricum, si aici faceti aceleasi tip de interpretare aroganta si lipsita de obiectivitate: va intreb cum va rugati dumneavoastra asemenea primilor crestini, cu Hristos in mijlocul dumneavoastra si-mi raspundeti:"unde doi sau trei...". Nu vi se pare arogant sa sustineti ca dumeavoastra va adunati asemenea primilor crestini, ca si cum ati fi singurii care faceti asta, cind sint pe planeta asta milioane de familii crestine care Il au pe Hristos in centrul vietii lor? Nu este si asta o forma de a va umple de mindrie asumindu-va merite pe care nu le aveti? Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
2. Cunosc istoria Bisericii Ortodoxe (cat si istoria Bisericii primare) , de aceea am afirmat ca Biserica se bazeaza pe invatatura Sfintilor Apostoli. 3. Tin sa spun ca va aflati pe un site crestin ortodox , asa ca , daca vreti sa va fie proslavita erezia adventista, duceti-va pe forumurile adventiste - unde se afla un numar mai mare de rataciti ca dumeavoastra. 4. Oricat de mult va contraziceti , nu o sa puteti niciodata sa convingeti pe cineva (poate doar pe cei sarmani sau pe cei aflati in tristete , care , desigur, le promiteti marea cu sarea) ca adventismul e calea catre Domnul. 5. Cunoasteti ca crestinii ortodocsi (cat si catolici) au Sfanta Traditie , insa, din cauza zelului pe care il aveti pentru erezia dvs., incercati sa faceti tot ce este posibil sa impuneti Sola Scriptura. (acest concept nu exista nici pe vremea primilor crestini , dar a aparut odata cu aparitia primelor secte : luterani ,calvini, adventisti , baptisti,pentiscostali etc.). 6. Romania , si toate tarile aflate in Europa , sunt increstinate inca de acum aprox. 2000 ani. Asa ca , intorceti-va la locul de bastina al adventismului (adica SUA) iar acolo puteti sa va propovaduiti miniciunile. Va inteleg , ca doriti sa "evanghelizati" noi oameni , insa nu aici... duceti-va la fratii vostri americani martori ai lui iehova si mormoni. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Lamuriti-ma si pe mine va rog: este adevarat ca adventistii considera ca ei ar fi singurii care traiesc ca apostolii (au exemplu trairea apostolilor) asa cum vad scris despre ei aici?
Multumesc! |
Citat:
Citat:
Citat:
Am vrut sa zic ca adventismul era strain de Romania pana in al doilea razboi mondial (cel putin in Dobrogea)...iar toti pastorii adventisti erau innebuniti sa atraga cat mai multi naivi.Imi povestea bunica mea ca in satul ei natal era un pastor care ,de fiecare data cand iesea afara , pe strada , striga ca "a venit vremea pocaintei" si ca "vine Domnu" , cu toate ca toti satenii din sat erau crestini ortodocsi - acel pastor nu tinea cont de asta si facea tot posibilul de a atrage oameni la secta lui. Asa cum am mai spus... Sfantul Ap. Andrei a increstinat populatia de pe teritoriul actualei Romanii... nu cred ca are rost sa mai continui cu Imperiul roman de apus / rasarit si toate cele. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:13:30. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.