Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   "imoralitatea" lui Dumnezeu din Biblie? Nu exista asa ceva! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9226)

Florin-Ionut 22.04.2010 15:07:00

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 238187)
Nu poti vorbi despre ce vei face dupa ce se opreste timpul, asa cum nu poti vorbi despre ce a fost inainte de aparitia timpului, poti doar sa elucubrezi.

Dar putem vorbi despre ce vom simti dupa momentul terminus.

FiulRisipitor 22.04.2010 15:07:45

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 238185)
De ce ar fi finit, crezi ca nu are rabdare?
Crezi ca face ca noi cind ne legam o mingiuta cu un elastic de degete, o aruncam si sintem curiosi daca ea se va intoarce inapoi in palma?

Cred eu ca nu m-ai inteles... nu rabdarea lipseste din moment ce Hristos a spus ca nimeni nu stie cand va fi a doua venire - deci poate fi peste 10 ani sau peste alti 10000 de ani.
Daca am fi fost legati cum spui cu elastic era destul de sigura destinatia finala.
Acum sa te intreb: ce-ai face daca ai sti ca esti nemuritor? Ti-ar mai pasa de un Dumnezeu cu care nu trebuie sa te intalnesti? Te-ar mai preocupa sa evoluezi? Chiar si cu o viata destul de modesta (ca timp) omul tot spune ca are destul timp sa faca ce trebuie si nu face mai nimic.

topcat 22.04.2010 15:21:38

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 238193)
Dar putem vorbi despre ce vom simti dupa momentul terminus.

Vad ca poti ;)

topcat 22.04.2010 15:27:38

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 238194)
Cred eu ca nu m-ai inteles... nu rabdarea lipseste din moment ce Hristos a spus ca nimeni nu stie cand va fi a doua venire - deci poate fi peste 10 ani sau peste alti 10000 de ani.

Ei, ma gindesc ca cu un omniscient in univers, o stii cineva ;)

Citat:

Daca am fi fost legati cum spui cu elastic era destul de sigura destinatia finala.

Pai destinatia finala e sigura. Nu e sigura pentru tine sau pentru mine. Pentru cel ce minuieste mingiuta e sigura.
Citat:

Acum sa te intreb: ce-ai face daca ai sti ca esti nemuritor? Ti-ar mai pasa de un Dumnezeu cu care nu trebuie sa te intalnesti? Te-ar mai preocupa sa evoluezi? Chiar si cu o viata destul de modesta (ca timp) omul tot spune ca are destul timp sa faca ce trebuie si nu face mai nimic.

A fi nemuritor sau a fi muritor ridica aceleasi probleme. In general, "a fi" ridica probleme, indiferent daca esti sau nu nemuritor.
Dar am inteles ca sintem nemuritori, nu? Stii, viata de apoi&stuff ;)

FiulRisipitor 22.04.2010 15:42:00

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 238200)
Dar am inteles ca sintem nemuritori, nu? Stii, viata de apoi&stuff ;)

Ai dreptatea la partea cu nemuritori, ideea e ca aici dai examenele. Dupa moartea trupului nu mai exista reexaminare pentru ca deja vei sti raspunsurile si ar fi nedrept pentru cei care inca nu le stiu.

topcat 22.04.2010 15:52:30

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 238206)
Ai dreptatea la partea cu nemuritori, ideea e ca aici dai examenele. Dupa moartea trupului nu mai exista reexaminare pentru ca deja vei sti raspunsurile si ar fi nedrept pentru cei care inca nu le stiu.

Cum e sa fii nemuritor? Cred ca destul de plictisitor.
Iti dai seama cum e sa fii si omniscient?
Glumesc, desigur :)

Florin-Ionut 23.04.2010 17:42:34

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 237963)
Iar daca vrei sa nu renunti la binele sau raul etern poti sa faci o simpla transformare de coordonate temporale.

Mi-am amintit de o functie speciala pe care am invatat-o prin facultate, functia lui Dirac. Daca am aplica transformata de care zici, ar trebui ca in eonul urmator existenta sa fie asemenea lui δ(t, t=0) , adica o functie infinita in origine si nula in rest. Pe axa verticala avem dragostea catre asemanarea cu iubirea divina si pe cea orizontala timpul inghetat...

:13:

topcat 26.04.2010 10:03:24

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 238898)
Mi-am amintit de o functie speciala pe care am invatat-o prin facultate, functia lui Dirac. Daca am aplica transformata de care zici, ar trebui ca in eonul urmator existenta sa fie asemenea lui δ(t, t=0) , adica o functie infinita in origine si nula in rest. Pe axa verticala avem dragostea catre asemanarea cu iubirea divina si pe cea orizontala timpul inghetat...

:13:

Eu m-am referit la ceva mai simplu, o transformare din coordonatele timpului extern (obiectiv) in timpul dat de ceasul intern, subiectiv. La moarte, ceasul intern ticaie tot mai rar, pina se opreste. Pentru un organism care se bazeaza pe un astfel de ceas durata unei secunde devina infinita.
O prostie, bineinteles ;)

delia31 26.04.2010 23:57:44

Dedicatie pentru atei si cei ce neaga viata de dupa moarte

DISCUTIE INTRE DOI EMBRIONI IN PANTEC
Tu crezi in viata de dupa nastere?
- Desigur! Dupa nastere trebuie sa urmeze ceva… Probabil ca ne aflam aici tocmai pentru a ne pregati pentru ceea ce urmeaza.
- Ce prostie! Dupa nastere nu urmeaza nimic. Si, de altfel, cum ar putea sa arate?
- Nu stiu exact, dar desigur ca va fi mai multa lumina decat aici. Poate ca vom umbla pe propriile picioare si vom manca cu propria gura…
- Ce ciudat! Nu se poate sa umbli. Iar ca sa mananci cu gura, chiar ca ar fi de ras! Doar noi mancam prin cordonul ombilical… Insa ia sa iti spun eu ceva: putem exclude viata de dupa nastere, pentru ca deja acum e prea scurt cordonul ombilical.
- Ba da, ba da, cu siguranta va fi ceva. Insa, probabil, ceva mai altfel decat ne-am obisnuit noi aici.
- Pai de acolo nu s-a intors nimeni. Odata cu nasterea, viata se termina, pur si simplu. De altfel, viata nu este altceva decat o permanenta inghesuiala, intr-un intuneric profund.
- Eu nu stiu exact cum va fi daca ne vom naste, dar desigur ca o vom gasi pe MAMA, iar ea va avea grija de noi.
- Pe mama? Tu crezi in mama? Si dupa tine, unde ar putea ea sa fie?
- Pai oriunde, in jurul nostru. Doar traim in ea si prin ea. Fara ea, nu am fi deloc.
- Eu nu cred asta! Eu nu am vazut nicicand, nici un fel de mama, asa ca e evident ca nu exista!
- Dar, uneori, cand suntem in liniste, o auzim cum canta, simtim cum mangaie lumea din jurul nostru. Stii, eu cred ca viata adevarata ne asteapta abia de acum incolo!

topcat 27.04.2010 07:38:13

delia31, "e nevoie de o minte cel putin la fel de inteligenta pentru a intelege ca nu iti poti baza existenta pe lucruri, situatii si fiinte pe care nu le poti intelege cu mintea"

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:03:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.