Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Celor care nu cred pana nu vad (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9144)

cristiboss56 14.04.2010 23:50:11

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 234987)
nu in punctele esentiale. Si porcii mei din poveste stiau ca merele sunt bune de mancat, zemoase, hranitoare, dar nu se uitau in sus sa vada cine le scutura. Nu pot da vina pe ei, atat puteau.

Simple dobitoace . . . !

topcat 15.04.2010 08:47:30

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 234987)
nu in punctele esentiale. Si porcii mei din poveste stiau ca merele sunt bune de mancat, zemoase, hranitoare, dar nu se uitau in sus sa vada cine le scutura. Nu pot da vina pe ei, atat puteau.

Draga Doriana, in ultimele zeci de ani s-au facut progrese stiintifice impresionante, in foarte multe domenii, de la aparitia universului la aparitia vietii si explicarea functionarii creierului uman. Daca acestea nu ti se par puncte esentiale eu nu mai am ce sa spun.

Dumitru73 15.04.2010 09:31:30

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 235156)
Frate Dumitru,

Nu ai raspuns inca la nedumerirea mea. Am rabdare.

Domnul sa te ocroteasca!

nu mai stiu la ce te referi

LapetiteMoc 15.04.2010 11:36:56

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 235274)
nu mai stiu la ce te referi

Ma refeream la aceasta nedumerire:

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 234701)
Dumitru, draga,
Explica rational, cu argumente rezistente urmatoarea nedumerire: ce sens are existenta omului, cui foloseste si in ce scop trebuie sa ne nastem, sa ne zbatem in asta lume si apoi sa murim, sa devenim una cu tarna pe care o calcam?

Dumitru73 15.04.2010 11:53:16

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 235316)
Ma refeream la aceasta nedumerire:

Ne foloseste noua celor care traim si celor ce traiesc in jurul nostru.
Nu vad de ce ar trebui sa foloseasca unei fiinte supranaturale.

Acest subiect a fost dezbatut de cei mai mari filozofi si ganditori ai lumii, din antichitate pana acum.
Ai vrea sa-ti dau eu un raspuns in cateva randuri?

LapetiteMoc 15.04.2010 12:39:34

in ce consta folosul?

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 235325)

Acest subiect a fost dezbatut de cei mai mari filozofi si ganditori ai lumii, din antichitate pana acum.

Care este folosul?
Ma intereseaza ce gandesti tu, nu filozofii.

A propos de folosofi, totusi, ti-l recomand pe Soren Kierkegaard.

(In paranteza fie spus, "fiinte supranaturale" exista numai in basme. Dumnezeu nu este o fiinta supranaturala, ci este firea fiintarii noastre.)

anita 15.04.2010 12:53:13

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 235325)

Mi-am amintit ce spunea parintele meu duhovnic.
Lumina ne inconjoara si o vedem ,daca punem mana la ochi nu mai vedem lumina desi ea exista.Asa si cu necredinciosii ,ei refuza sa vada lumina.
Tot parintele meu duhovnic spunea ca trebuie sa mergem la sfintele Liturghii si ne vom intari in credinta chiar daca nu suntem credinciosi.
Daca ai asculta predicile unui preot cu mult har nu cred ca ai fi la fel de sceptic.
Eu la inceput ma plictiseam groaznic la slujba ,nu intelegeam mai nimic.
Apoi am citit talcuirea sfintei Liturghii scrisa de par.Ioanichie Balan si am inceput sa mai inteleg cate ceva.
Acum imi lipseste daca nu merg la slujba duminica.
Si mai adaug ,nu vezi cate rautati s-au facut in numele ateismului.
Nu stiu daca ai citit ,pe net macar ,despre fenomenul Pitesti.
Ateismul duce la alienare ,la dezumanizare.
Ateii la batranete devin egoisti ,lacomi de averi ,zgarciti.
Mai rar filantropi ,ei sunt doar exceptii.

Dumitru73 15.04.2010 13:03:20

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 235352)
Care este folosul?
Ma intereseaza ce gandesti tu, nu filozofii.

A propos de folosofi, totusi, ti-l recomand pe Soren Kierkegaard.

(In paranteza fie spus, "fiinte supranaturale" exista numai in basme. Dumnezeu nu este o fiinta supranaturala, ci este firea fiintarii noastre.)

"Gândirea și stilul de viață a lui Kierkegaard reflectă drama vieții filosofului, chinuit de paradoxul sfâșierii între un Dumnezeu neînțeles, căruia i se supune, și disperarea individului părăsit într-o lume în care trebuie să existe, dar care i se refuză. Disperarea la Kierkegared nu este agonie, ci pierderea individului. Omul trebuie să-și aleagă, respectiv să-și determine destinul, lăsat singur, fără speranță, în haosul existenței. În fața dilemei "Ori, ori" (Enten - Eller, 1843), pentru a ieși din plictiseala existenței, pendulează între un hedonism rafinat și o disperare fără mijloace de consolare."
http://ro.wikipedia.org/wiki/S%C3%B8ren_Kierkegaard
Asta este exemplul tau?

LapetiteMoc 15.04.2010 14:09:43

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 235367)
"Gândirea și stilul de viață a lui Kierkegaard reflectă drama vieții filosofului, chinuit de paradoxul sfâșierii între un Dumnezeu neînțeles, căruia i se supune, și disperarea individului părăsit într-o lume în care trebuie să existe, dar care i se refuză. Disperarea la Kierkegared nu este agonie, ci pierderea individului. Omul trebuie să-și aleagă, respectiv să-și determine destinul, lăsat singur, fără speranță, în haosul existenței. În fața dilemei "Ori, ori" (Enten - Eller, 1843), pentru a ieși din plictiseala existenței, pendulează între un hedonism rafinat și o disperare fără mijloace de consolare."
http://ro.wikipedia.org/wiki/S%C3%B8ren_Kierkegaard
Asta este exemplul tau?

La nedumerire tot nu ai un raspuns personal?

Iar in ceea ce-l priveste pe Kierkegaard, iti sugerasem sa-i citesti cartile, nu articole ale unor exegeti despre opera lui. E ca si cum l-ai intreba pe un vecin cum este un alt vecin, in loc sa apuci calea dreapta si sa-l cunosti singur pe vecinul in discutie.

Si-ti mai recomand un filosof, Blaise Pascal.

Dumitru73 15.04.2010 14:37:52

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 235410)
La nedumerire tot nu ai un raspuns personal?

Iar in ceea ce-l priveste pe Kierkegaard, iti sugerasem sa-i citesti cartile, nu articole ale unor exegeti despre opera lui. E ca si cum l-ai intreba pe un vecin cum este un alt vecin, in loc sa apuci calea dreapta si sa-l cunosti singur pe vecinul in discutie.

Si-ti mai recomand un filosof, Blaise Pascal.

Cel care spune ceva gen: iti place, nu-ti place, trebuie sa crezi?

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:23:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.