![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Nu vad de ce ar trebui sa foloseasca unei fiinte supranaturale. Acest subiect a fost dezbatut de cei mai mari filozofi si ganditori ai lumii, din antichitate pana acum. Ai vrea sa-ti dau eu un raspuns in cateva randuri? |
in ce consta folosul?
Citat:
Ma intereseaza ce gandesti tu, nu filozofii. A propos de folosofi, totusi, ti-l recomand pe Soren Kierkegaard. (In paranteza fie spus, "fiinte supranaturale" exista numai in basme. Dumnezeu nu este o fiinta supranaturala, ci este firea fiintarii noastre.) |
Citat:
Lumina ne inconjoara si o vedem ,daca punem mana la ochi nu mai vedem lumina desi ea exista.Asa si cu necredinciosii ,ei refuza sa vada lumina. Tot parintele meu duhovnic spunea ca trebuie sa mergem la sfintele Liturghii si ne vom intari in credinta chiar daca nu suntem credinciosi. Daca ai asculta predicile unui preot cu mult har nu cred ca ai fi la fel de sceptic. Eu la inceput ma plictiseam groaznic la slujba ,nu intelegeam mai nimic. Apoi am citit talcuirea sfintei Liturghii scrisa de par.Ioanichie Balan si am inceput sa mai inteleg cate ceva. Acum imi lipseste daca nu merg la slujba duminica. Si mai adaug ,nu vezi cate rautati s-au facut in numele ateismului. Nu stiu daca ai citit ,pe net macar ,despre fenomenul Pitesti. Ateismul duce la alienare ,la dezumanizare. Ateii la batranete devin egoisti ,lacomi de averi ,zgarciti. Mai rar filantropi ,ei sunt doar exceptii. |
Citat:
http://ro.wikipedia.org/wiki/S%C3%B8ren_Kierkegaard Asta este exemplul tau? |
Citat:
Iar in ceea ce-l priveste pe Kierkegaard, iti sugerasem sa-i citesti cartile, nu articole ale unor exegeti despre opera lui. E ca si cum l-ai intreba pe un vecin cum este un alt vecin, in loc sa apuci calea dreapta si sa-l cunosti singur pe vecinul in discutie. Si-ti mai recomand un filosof, Blaise Pascal. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:23:53. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.