Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   De ce nu avem banci in biserica ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8869)

trecator9 20.01.2011 19:21:52

Sa ne intrebam, oridecate ori ne aflam in biserica, adunati la sfintele slujbe:
Cum am sta daca L-am vedea in fata noastra pe Hristos ?!

Si sa ne raspundem, pana ce vom ajunge sa simtim:
Hristos e in fata noastra, doar ca noi nu mai avem ochi vazatori si inimi simtitoare !

cristiboss56 20.01.2011 19:43:45

Citat:

În prealabil postat de trecator9 (Post 326037)
Sa ne intrebam, oridecate ori ne aflam in biserica, adunati la sfintele slujbe:
Cum am sta daca L-am vedea in fata noastra pe Hristos ?!

Si sa ne raspundem, pana ce vom ajunge sa simtim:
Hristos e in fata noastra, doar ca noi nu mai avem ochi vazatori si inimi simtitoare !

Hristos e peste tot , si-n casele noastre cu icoane si candela aprinsa ! Hristos e peste tot , si cred , si sunt convins ca paza gurii , paza gandurilor , si a faptelor noastre conteaza cel mai mult ! Intreba cineva odata : "Cum sa ma rog ? " Simplu : Sa o faci cu multa dragoste si sinceritate ! Daca toti ar constientza omniprezenta Lui , nici minciuna , nici pizma , nici trufia , nici mandria , nici desfranarea , nici hotia , nici crima , nu ar mai fi problema in asta lume ! De ce sa fim "doua persoane " , una la biserica si alta in viata de zi cu zi ? Cum stam in fata lui Hristos , cand clevetim , mintim , desfranam , si alte cele ? Asta e durerea si asta-i intrebarea !

trecator9 20.01.2011 21:02:34

[quote=cristiboss56;326058]Hristos e peste tot , si-n casele noastre cu icoane si candela aprinsa ! Hristos e peste tot...

si atunci de ce mai este necesar sa mergem la biserica_

cristiboss56 20.01.2011 21:17:32

[quote=trecator9;326087]
Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 326058)
Hristos e peste tot , si-n casele noastre cu icoane si candela aprinsa ! Hristos e peste tot...

si atunci de ce mai este necesar sa mergem la biserica_

Recitește integral ce am spus, nu scoate din context , și vezi ( înțelege ) ce am vrut să spun .

trecator9 20.01.2011 21:25:43

[quote=cristiboss56;326093]
Citat:

În prealabil postat de trecator9 (Post 326087)
Recitește integral ce am spus, nu scoate din context , și vezi ( înțelege ) ce am vrut să spun .

parca se vorbea despre bancile din biserica

cristiboss56 20.01.2011 21:29:55

[quote=trecator9;326094]
Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 326093)

parca se vorbea despre bancile din biserica

"Parcă" . . . !

I.Calin 21.01.2011 00:34:04

Citat:

În prealabil postat de sandulescu (Post 225762)
Daca tot se face explicatie, de ce nu se explica si ceeace se intampla in locasurile de cult din alte religii.Si in plus de ce la ora de religie copii sunt lasati sa stea in banci.Explicatiile unilaterale intaresc intrebarile despre cum se face in alte parti.

Cât de des intrați în bisericile ortodoxe?

cristinadaciana 30.01.2011 20:57:26

Biserica Ortodoxa „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din Bistrita este dotata cu doua randuri de banci asta nerapindu-i deloc din farmec.

andreicozia 30.01.2011 21:35:13

Bancile sunt foarte necesare

Pe viitor bisericile or sa fie construite in asa fel(mai multa LATIME) incit sa poate include doua rinduri de banci.
Deja foarte multe biserici ortodoxe din occident au inclus bancutele si aud ca si in Romania.
Spatiul de gindire de meditatie de ingenunchiere, linistea, odihna, disciplina impusa de bancute, sunt esentiale pentru cresterea duhovniceasca si siguranta credinciosilor.

glykys 30.01.2011 23:36:11

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 330352)
Pe viitor bisericile or sa fie construite in asa fel(mai multa LATIME) incit sa poate include doua rinduri de banci.
Deja foarte multe biserici ortodoxe din occident au inclus bancutele si aud ca si in Romania.
Spatiul de gindire de meditatie de ingenunchiere, linistea, odihna, disciplina impusa de bancute, sunt esentiale pentru cresterea duhovniceasca si siguranta credinciosilor.

Probabil ca se considera ca in biserica vin numai mosi, babe si oameni bolnavi.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:55:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.