![]() |
Citat:
|
multumim pt incurajare...
Post usor... tu postesti?
|
Citat:
|
Doamne ajuta!
Daca s-a deschis totusi un subiect despre post, am putea vorbi despre slujbele care se fac in acest post, despre semnificatia postului, despre spovedanie,evanghelile din biblie care le putem citi in post, canoanele, semnificatia lor, pt ca eu una stiam ca in post doar SF.Maslu se face. |
Dragă Ella
Citat:
|
respectarea poruncilor = lauda?
Citat:
1. vei spune adevarul (sa zicem ca postesti), riscand sa fii acuzat de laudarosenie... 2. vei minti riscand sa fii acuzat ca nu tii poruncile Bisericii. 3. ? Daca nu postesti... spune clar si schimbam placa... La spovedanie daca te intreaba duhovnicul, ce vei face? Sau in fata lui nu te poti lauda? post=post in rest, implinirea altor porunci. Si asa cum este o slava desarta, este si o smerenie falsa.... Bine, la tine nu se pune problema... |
Citat:
|
Citat:
|
iar eu rautaciosul si prostul.... zic, zambind:
Da...
Cel ce mănâncă să nu disprețuiască pe cel ce nu mănâncă; iar cel ce nu mănâncă să nu osândească pe cel ce mănâncă, fiindcă Dumnezeu l-a primit. In 14 Stii de ce imi place versetul asta? Pt ca mi l-a spus un frate preot intr-o zi de joi in Saptamana Patimilor, atunci cand ma intreptam spre el, pt a-l saluta... Si el era pe o terasa in piata, cu vreo 6 mititei, mustar...tot tacamul... N-am apucat sa ii mai spun nimic... Evident, ca nu m-a injurat, nu a furat, nu a dat in cap la nimeni... Deci postea... sufleteste, nu? No comment... |
deci...
14. Că de veți ierta oamenilor greșealele lor, ierta-va și vouă Tatăl vostru Cel ceresc;
15. Iar de nu veți ierta oamenilor greșealele lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greșealele voastre. 16. Când postiți, nu fiți triști ca fățarnicii; că ei își smolesc fețele (tu nu faci asta, nu?), ca să se arate oamenilor că postesc (nici asta, nu?). Adevărat grăiesc vouă, și-au luat plata lor. 17. Tu însă, când postești (oare se referea la postul "sufletesc"?), unge capul tău și fața ta o spală, 18. Ca să nu te arăți oamenilor că postești (sa te lauzi cu el, nici asta nu o faci, nu?), ci Tatălui tău care este în ascuns, și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție. 19. Nu vă adunați comori pe pământ, unde molia și rugina le strică și unde furii le sapă și le fură. 20. Ci adunați-vă comori în cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică, unde furii nu le sapă și nu le fură. 21. Căci unde este comoara ta, acolo va fi și inima ta. deci? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:01:08. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.