AndruscaCIM |
04.11.2009 11:51:48 |
Citat:
În prealabil postat de ory
(Post 178534)
Da, Andrusca...imi pare bine ca mai apar si persoane care gandesc si cu propria minte.
Ai mare dreptate si eu am adus in vedere, de multe ori, aceasta opinie insa, dupa cum tu insuti ai observat, bine-nteles ca am fost considerata cu gandirea aplecata spre gresit .
Nu mai conteaza, acei ochi ai mintii si ai inimii, pana la urma, ne fac in mod individual sa ne calauzim pasii dupa decizii pe care propria viata trebuie sa ni le suporte, mai rau este cand reactionam si influientam si viata altora intr-un mod atat de obtuz.
Viata este frumoasa, naturaletea ei este formidabila, reprezinta darul cel mai de pret al vietii insasi, iar noi oamenii " credinciosi " asupriti de atata mandrie am distorsionat aceasta frumusete impotriva ei insasi.
Eu cred ca nu smerenia, ci mandria ne determina sa ne contestam propria calitate ( fiinta ) si implicit pe Cel care a creat-o.
Cu adevarat este trist !
|
Si mie imi pare bine ca nu numai eu privesc lucrurile asa, mai ales ca dupa cum se vede si Pr. Teofil Paraianu afirma acelasi lucru despre modul de perceptie individual al lucrurilor...
Nici nu cred ca exista practic vreun om care sa nu gandeasca, ei afirma ca nu gandesc ci doar citeaza din carti...cand de fapt tot ei au selectat carti, pasaje si le-au inpropriat modului personal de gandire.
Eu am crezut candva , poate ca inainte de a deveni studenta la Teologie, ca toti credinciosii sunt uniti in credinta, au acelasi mod de pereceptie asupra lucrurilor, sunt luminosi, intelepti, buni, calzi, sensibili la ceea ce este frumos...dar lucrurile nu stau deloc asa. Unii dintre ei raman la fel, numai ca isi gasesc argumente pentru defectele lor in Biblie, in Ortodoxie...dar nu au nici cea mai mica intentie sau bunavointa sa vada intregul tablou, toate sensurile, sau sa incerce sa le inteleaga. Nu..cei care nu sunt capabili sa gandeasca in general, nu reusesc sa o faca nici atunci cand vine vorba de credinta...deci e hilar ca ei afirma ca nu e modul lor de perceptie a lucrurilor, ci ceea ce afirma Sfintii in cartile lor sau ceea ce scrie in Biblie.
Nu voi intelege niciodata de ce unii afirma de undeva deasupra " oamenilor de rand" ca lumea este urata, murdara, intinata si nu pot intelege ca e aberant acest mod de gandire...de ce unii sunt convinsi ca viata sexuala e intinaciune pura si nimic altceva, casatoria intinata si pentru oamenii dedati placerilor si viciilor, ca monahismul este calea cea adevarata ( desi daca si-ar pune mintea la contributie si-ar da seama ca monahism fara casatorie nu ar putea exista), ca Dumnezeu le-a binecuvantat pe amandoua si ca la fel cum monahismul da Sfinti si Casatoria a daruit si daruieste Sfinti si oameni deosebiti. Oare de ce oamenii astia nu incearca sa faca un efort de gandire, pentru ca ei gandesc orice ar zice ei si oricat de smeriti si-ar dori sa pozeze, ei de fapt fac si mai mult rau trunchiind Adevarul si acceptand doar o parte din el, aceea care le convine lor....:39:
|