![]() |
Citat:
Pai nu poti sa zici ca natura face selctie cand omul alege care embrion sa traiasca si care ba. Plus ca teoria asta cu selectia naturala este mai mult materialistica decat ortodoxa. Un ortodox nu omoara un copil pe motiv ca e bolnav. Nu trebuie sa te simti atacata. Prea usor iei un raspuns personal, nu te-a batjocurit nimeni. Nici sa sustii avortul nu este crestineste!!! Nu sunt ruda cu Ovidiu; ce sa facem daca Dr.Christa-Gross a tinut o gramda de conferinte f.frumoase si e printre singurii medici care militeaza frecvent ptr. viata si informarea tinerilor. Doamna doctor nu recomanda tratamentul pe baza de anticonceptionale, nu a zis sa nu se faca nici un tratament. Nu mai distorsiona cuvintele. Dansa este un medic f.bun, a salvat o gramada de vieti si a deschis ochii multor tineri. Ar fi frumos sa asculti intai ce zice, dar cu atentie si apoi sa dai afirmatii. Poti lua legatura cu dansa si sa ii pui intrebi si sa ii zici ei ce si cum. Dr.Christa este si medic, dar si preoteasa [sotul ei este preot ortodox] Doar ptr. ca tie nu iti place ce zice, asta nu inseamna ca este un medic rau. Poate problema este la tine, nu la noi. Sunt multi medici, mai ales in Germania,Elvetia,SUA care sustin ce spune si doamna dr.Christa. Nu am copii, inca. In fine, ma retrag din discutie ca deja m-a lasat cu un gust amar si oricum se intelege ce vrea si mesajul trece pe langa urechi. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Daca nu puteai tu sa ai copii, stiai inainte de casatorie, sotul se casatorea cu tine erai mai fericita? 2. Iubirea cuplului una si iubirea in procesul de procreere e alta (de asta este si un proces intim)...cand este perturbat cursul firesc se manifesta stresul pentru celulele sexuale si implicit pentru embrion. Oricum esti in faza cand nu asculti de ratiune...de ai ajuns sa zici sa ajunga Biserica la un consens cu medicii. Si eu am trecut prin faza asta...am vrut si dispensa de la Patriarhie sa fac inseminare artificiala...multe ratacite ca mine mai sunt...Am scris si la muntele Athos sa cer binecuvantare. Si tot m-am dus la doctor..bine ca mi s-a facut rau...Am picat testul oricum: n-am ascultat. Ce te doare acum e egoismul de a avea copii...un copil anume nu iubesti ci doar simti nevoia sa-ti canalizezi sentimentele spre cineva. E adevarat un copil e o binecuvantare (si eu am sa iubesc mereu copii)...poti sa te rogi sa ai dar nu sa apelezi la inseminare artificiala fara a gresi. Poti si sa divortezi sa ai copii..libertate de a gresi avem oricand...sa facem ce vrea Dumnezeu e mai greu. |
Citat:
Citat:
E crima? Nuuuu...e moarte 'naturala'. Citat:
Sau nu este, daca esti de acord ca nici in exemplu de mai sus nu e crima. Citat:
Ca iti place confuzia, o vezi ca avantajoasa. Dar pana la urma ai sa-ti dai seama ca nu e. Doar sa nu fie prea tarziu atunci. Citat:
Asta ti se pare crestineste? Citat:
Citat:
Sau sa le fi trecut macar prin cap asa ceva. Apropo, pentru ce anume vrei copii? Citat:
|
Citat:
Eu vorbeam sa se poata lamuri niste aspecte intre medici si biserica. Asa a fost la inceput si cu transplantul de organe si s-au lamurit lucrurile pana la urma. Si de ce este egoist sa ai copii? Este un drept natural al oricarui om. Si de unde stim cand gresim si cand nu? De rugat m-am rugat si am renuntat. M-am impacat oarecum cu ideea. Mai mult nu mai spun. |
Stiu ce inseamna durerea de a nu avea copii, prietena mea cea mai buna (am mai povestit despre ea pe forum) are 2 opilasi infiati si vor sa-l infieze pe al treilea si...nu vor sa se opreasca aici....stiti ce inteligenti si frumosi sunt copilasii ei...? sunt minunati, ei niciodata nu au fost la doctor, au acceptat situatia si au infiat, nici macar nu se stie cine este cel infertil, dar...oare mai conteaza? important este ca sunt fericiti...iar copilasii seamana asa de mult cu ei.
Sophia.....sa nu te superi, intr-un fel te inteleg dar toate pana la fiv, nu te judec dar te rog sa ai rabdare, Dumnezeu are planul Lui cu fiecare, daca vrei sa infiezi o sa reusesti DOAR cu binecuvantarea duhovnicului, prietena mea asa a facut. Bucurie multa! |
Citat:
Si apoi, revenind la subiectul fertilizarii in vitro, cu embrionii non viabili pe care natura insasi ii respinge, ce ati dori sa se faca altceva decat sa se lase natura sa-si faca treaba? Copil de acolo nu iese ca si in cazul treimii mentionate, doriti sa faca ceva culturi celulare cu celule anormale pentru a le tine in viata sau ce anume? Ca eu partea asta nu am inteles-o de la voi. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:19:54. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.