Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   IPS Corneanu a fost iertat de Sf. Sinod (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4089)

cozia 19.07.2008 18:44:26

Citat:

În prealabil postat de achimovjan
a unor ortodocsi care nu mai au nimic,dar absolut nimic din smerenia Mantuitorului ii face pe toti catolicii,fie greco,fie romani sa se scarbesaca de noi

Ma intreb daca nu cumva bantuie nitica paranoia printre multi ortodocsi?

Lasa ca un pic de paranoia nu strica, asa suntem noi mai dintr-o bucata si nu-i rau ca cu aceste specimene nici nu se poate altfel ca sunt extrem de tari in gura,ei duhovnicia au lasat-o in spate in favoarea logoreeei....si macar sa se scirbeasca catolicii de noi pina in punctul in care sa-si inchida pravaliile in Romania si sa se intoarca la matca....insa nuuuuuuu ei trebuie sa se intinda cu ereziile lor ca o caracatita

Tu nu vezi ce batai maninca pe unde se duc, in Asia, Africa. Tu ai auzit de vre-un sfint ortodox sa fi fost tratat asa...si au fost... Sf Ioan Maximovici si altii, in China , Japonia...si au lasat in urma lor Biserici si comunitati pina-n ziua de azi, nu surogate de care acum fuge lumea si-i bate din cauza arogantei lor

Laurentiu 19.07.2008 18:58:14

Citat:

În prealabil postat de cozia
Se pare ca multi forumisti nu vor ca IPS sa-si ceara iertare lui Dumnezeu(sau macar nu numai LUI) ci neaparat!!!!!... LOR.. PERSONAL....asta este problema voastra si o cereti cu mare rivna de parca sunteti cineva importanti...vai de capul nostru fratilor!

Pocainta catre Dumnezeu este facuta in mare taina in inima omului...nici sfinti nu au fost prea multi care s-au spovedit in fata poporului.... si deci SIC! UITE ca nu o sa o puteti vedea in direct asa cum ne-a obisnuit Discovery Chanell si National Geographic cu fire si aparate de inregistrare a pulsului atasate IPS-lui ca nu cumva sa minta

Voi chiar credeti ca ditamai IPS-ul se va cobori la mintea unui reporteras si la cererea acestuia sa se JUSTIFICE in fata lui

ispito ma faci sa rid, grow-up...!

Frate Cozia nu personal...Si atunci cand este intrebat sa fie sincer sa nu mai nutreasca sa raspunda altceva decat este intrebat...Daca ii pare rau sa-i spuna ca ii pare rau ca s-a impartasit cu greco-catolicii...Iar daca nu-i pare rau sa spuna sincer ca nu-i pare ..dupa cum bine se vede...

Daca nu-i convine Biserica Ortodoxa sa treaca la greco-catolici ...este liber. Nu-l obliga nimeni sa tina dreapta credinta daca lui nu-i convine acest lucru...

Deci decat sa-i amgeasca si pe ceilalti ortodocsi mai bine sa treaca acolo unde-i place si cei care -l vor sa-l urmeze treaba lor...Mai bne asa decat sa umble cand la ortodocsi cand la greco-catolici...

Decat sa piarda multime de suflete si imbolnavindu-le cu conceptiile lui ecumeniste...De fapt el nu este altceva decat o unealta a greco-catolicilor si a papei ...Deci sa se duca unde are chef daca nu-i mai convine de Biserica Ortodoxa si de Sfanta Impartasanie din Biserica Ortodoxa..Este liber cugetator.

Ori daca nu sa arate faptul ca-i pare rau si regreta ca s-a impartasit cu greco-catolicii. Nu-i cere nimeni cine stie ce plecaciuni cine stie canoane...Si este simplu daca ii pare cu adevarat rau de ceea ce a facut si este sincer o poate spune.
Poate marturisi acest lucru dar nu vrea.. Se vede cat de rau ii pare. NU este nevoie de nimic mai mult. De fapt nimeni nu-i cere nimic mai mult ...

cozia 19.07.2008 19:14:05

Citat:

În prealabil postat de Laurentiu
Frate Cozia nu personal...Si atunci cand este intrebat sa fie sincer sa nu mai nutreasca sa raspunda altceva decat este intrebat...

Se vede cat de rau ii pare. NU este nevoie de nimic mai mult. De fapt nimeni nu-i cere nimic mai mult ...

Tu spui frate ca nu vrei sa-si ceara scuze personal tie insa tot in directia aia bati.

REPET, ce interviu? cu cine ? cu reporterii? acestia nu sunt decit un praf de pe sandale(ca noi toti)... insa care sis fac munca lor josnica prin a prosti pe toti si toate si care alearga numai dupa senzational

AI VAZUT TU INTERVIUL/DISCUTIA intre Dinsul Si PF DANIEL?, care este de fapt conversatia centrala, nu cu musculitele de la PRO TV...raspunsul este nu, deci mergind pe firul logicii

TU NU MAI AI INCREDERE IN HOTARIRILE SINODALE? si vrei satisfactie PERSONALA? nu zic numai tu si si altii, unii din popor

si ultima la acest topic

TU , FRATE LAURENTIU, NU MAI AI INCREDERE IN PATRIARH?

Fereasca Dumnezeu!

Laurentiu 19.07.2008 19:40:14

Am incredere in Sinod .. NU IN PATRIARH dar NUMAI atunci cand lucrarea Sinodului este organizata dupa cele 7 soboare ecumenice... Pentru ca altfel Sinodul (auzi ce spun monahii) NU ESTE VALID...ESTE UN SINOD TALHARESC...

DE aceea trebuie ceruta din nou adunarea membrilor sinodali.

Citeste frate ce spune Parintele IULIAN de la PRODROMUL: http://www.razbointrucuvant.ro/2008/07/19/nu-s-a-facut-nimic-sinodul-trebuie-anulat-interviu-cu-parintele-iulian-de-la-manastirea-prodromu-din-sf-munte-athos/

cozia 19.07.2008 20:37:34

Citat:

da, de acord

achimovjan 19.07.2008 21:29:32

Citat:

Am incredere in Sinod .. NU IN PATRIARH dar NUMAI atunci cand lucrarea Sinodului este organizata dupa cele 7 soboare ecumenice... Pentru ca altfel Sinodul (auzi ce spun monahii) NU ESTE VALID...ESTE UN SINOD TALHARESC...

Citeste frate ce spune Parintele IULIAN de la PRODROMUL: http://www.razbointrucuvant.ro/2008/07/19/nu-s-a-facut-nimic-sinodul-trebuie-anulat-interviu-cu-parintele-iulian-de-la-manastirea-prodromu-din-sf-munte-athos/

Deci nu ai incredere intr-un sinod,mai multi oameni,insa ai incredere intr-un singur om,monahul acela de la Athos,Iulian.Pai asa fiecare crede ce vrea,si nu este asta o porblema.Insa pe ce temei te crezi tu stapnaul adevarului?Nu ai argumente nici rationale,nici din Revelatie,de nici un fel.singurul tau argument este ura neconditionata impotriva unor oameni pe care ii consideri aprioric rataciti.Adu omule argumentele tale,macar unul,nu ale altora.Tu nu ai cap pe umeri?

moro.d 19.07.2008 22:51:38

deja nu stii cum sa aberezi mai mult...

Sinodul nu este infailibil... dupa cum bine a zis cineva mai devreme, avem exemple in istorie de Sinoade Talharesti. iar eu am zis ceva pe pag precedenta, dar nimeni n-a comentat nimic.

"enciclica patriarhilor ortodocsi de la 1848, enciclica impotriva ereziei catolice, precizeaza ca NU Sinodul pastreaza ortodoxia, ci poporul; si cand Sinodul ia o hotarare gresita, constiinta poporului nu primeste Sinodul respectiv."

si ce inseamna popor? eu, tu si toti care suntem madulare ale Bisericii.

nu cred ca l-a fortat nimeni pe Mitropolit sa sa pocaiasca, iar cei de pe forum nici atat si nici nu cred ca au pretentia asta. daca nu vrea sa respecte legea Bisericii Ortodoxe, este dreptul lui; dar in acelasi timp este si dreptul poporului ca atunci cand Sinodul ia o hotarare tampita (o sa vorbesc si despre asta mai jos) sa ia o atitudine conform constiintei lui (asta in cazul in care nici lui nu i-a adormit constiinta).

a spune ca nu primesti hotararea Sinodului si, din bun simt, spunand motivul pt care nu-l primesti, asta nu inseamna ca-i ceri sa-si puna cenusa in cap.

este adevarat ca o astfel de atitudine ar fi de preferat, dar nimeni NU i-a cerut asa ceva... sa fie clar. asta e ultima oara cand repet.

cat despre pretextul invocat de ei... poate fi combatut cu multa usurinta de cine are cunostinte in domeniu.
cartile pe care le prefer sunt cele de teologie si psihologie... si cu mana pe inima va spun... TOATA LUMEA, dar absolut fiecare dintre noi poate fi diagnosticat cu o boala psihica; daca psihiatrul doreste cu tot dinadinsul sa te diagnosticheze, o va face cu mare usurinta. asa cum pe orice bolnav psihic il poate scoate ca fiind sanatos (fiindca au momentele lor cand se manifesta, nu totdeauna), tot asa si un sanatos poate fi diagnosticat cu o boala.
fiecare dintre noi are inclinatie catre o boala anume.
unii asa au scapat in razboaie... daca erau bolnavi psihic erau scutiti, nu mai erau chemati la razboi.
si daca aveti cunostinte care sunt sau au fost la facultatea de psihologie, ii puteti intreba cum este la ora de psihiatrie.... cand incepe profesorul sa descrie fiecare boala, fiecare in gandul lui zice "ah.. o am si pe asta. ahh, si pe asta o am!"

stiinta asta e foarte smechera, dar ca meserie e grea.. esti raspunzator de ceea ce pui pe foaie... si cu toate astea nu se sfiesc sa se abata de la lege. cine a dat de permis poate stie ca nici nu te obliga sa te duci la testarea psihologica... baga de la el.

in conditiile astea (plus, repet, declaratia anterioara a Mitropolitului din care reiese clar ca nu regreta gestul), poporul are dreptul sa nu primeasca hotararea

moro.d 19.07.2008 22:52:52

Citat:

În prealabil postat de achimovjan
Deci nu ai incredere intr-un sinod,mai multi oameni,insa ai incredere intr-un singur om,monahul acela de la Athos,Iulian.

tu ai auzit de Sf Maxim Marturisitorul? stii cine a fost?

moro.d 19.07.2008 22:54:29

daca are rabdare poate iti spune Laurentiu cu ce anume a ramas el in istorie... ca sigur stie daca a participat la conferinta...
eu trebuie sa ies

achimovjan 19.07.2008 23:59:17

Citat:

În prealabil postat de ispita_ta
daca are rabdare poate iti spune Laurentiu cu ce anume a ramas el in istorie... ca sigur stie daca a participat la conferinta...
eu trebuie sa ies

Sf Maxim Mrturisitorul a lupata impotriva ereziei monoteliste.Nu dezvolt aici mai mult.El arama s,impreuna cu papa Martin ,singurul marturisitor al dreptei credinte.De aceea a fost exilat,i s-a taiat limba si mana dreapta.Ok,vezi ca stiu;)Daca tu vrei sa spui ca Monahul acesta de la Athos este ca Sf Maxim,eu unul nu-ti dau drepate.Mai degraba este IPS Nicolae ca Sf Maxim,pentru ca el este singur,in timp ce toti il huiduiesc,il fac eretic,il caterisesc.Vezi,exact ca pe Sf Maxim.Deci ce ai vrut tu sa-mi demonstrezi,este de fapt chiar pe dos.

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:11:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.