Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   O relatie personala cu Iisus Hristos (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14098)

grasu77 13.11.2011 08:58:19

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 410230)
Aiureală. Psalmodierea este tehnică specifică "plămânului răsăritean" al Bisericii, care se practică numai în împrejurări mai solemne precum Liturghiile Duminicale. Unul dintre rolurile ei este tocmai de a-i ajuta pe credincioși să țină minte mai ușor textul sfânt.

Spuneti vorbe goale, domnule Mihnea. Adevarul este ca cei care participa la ritualuri nu stiu mai nimic din Sfanta Scriptura (nu ma refer la memorare de versete ci de invataturi). Stiu ce spun. Doar traiesc printre ortodocsi (catolici nu prea am cunoscut, dar cred ca si ei sunt tot pe acolo).

Citat:

Pe ce vă bazați ? Cum era propovăduit adevărul în vremea Sfinților Apostoli ? Nu tot prin "predicuțe" ? Sau acelea erau mai lungi, erau predici în toată firea, așa cum azi numai pastorii azesiști țin ?

Predicute, predicele sau ce or fi fost, cert este ca Sfintii Apostoli nu pierdeau timpul cu ritualuri ci propovaduiau adevarul Scripturii, pe inteles, prin vorbire simpla.

Citat:

Ce rezultate ? Din 10 leproși, numai unul I-a mulțumit Domnului, astea erau rezultatele și pe vremea aceea. Din patru semințe aruncate, rodea una.

Subestimati crestinismul din vremea Sfintilor Apostoli, cand se botezau cu miile.

Citat:

Adevărat. Acesta să fie motivul pentru care eu nu prea am observat relație personală cu Isus la azesiști, în schimb am observat fariseismul sâmbetesc ?

De unde ii cunosti dumneata pe adventistii de ziua a saptea? Si, aveti grija la exprimari. Eu nu v-am facut papistas sau altcumva.

Considerati ca respectarea unei porunci dumnezeiesti este un act fariseic? In schimb, este crestineasca schimbarea (facuta de biserica catolica) a singurei zile a saptamanii binecuvantate si sfintite de Dumnezeu (ziua a saptea) cu ziua intaia (despre care nu se spune nicaieri in Scriptura ca ar fi sfintita si binecuvantata)?

P.S. Mi-am adus aminte de un aspect. Pe un alt topic (sters cu totul), unde se discuta despre cinstirea parintilor, dvs. ati facut referire la porunca a patra (ca si cum aceasta s-ar referi la relatia cu parintii). Care este porunca a patra, din Scriptura (nu din catehismul catolic) domnule Mihnea? V-am intrebat si pe acel topic dar a fost sters cu totul (stiti dvs. de ce).

osutafaraunu 13.11.2011 10:02:27

Citat:

Pe ce vă bazați ? Cum era propovăduit adevărul în vremea Sfinților Apostoli ? Nu tot prin "predicuțe" ? Sau acelea erau mai lungi, erau predici în toată firea, așa cum azi numai pastorii azesiști țin ?

Iată un exemplu de "predicuță" ținută de un "pastor azeșist": Fapte 20,7-9.

P.S. Nu puteți nega că sf. apostol Pavel era
- "pastor" (păstor de suflete și predicator de predici)
- "adventist" (așteptător al celui de-al doilea advențiu)
- "de ziua a 7-a" (adică de sâmbăta mai pe românește)

Mihnea Dragomir 13.11.2011 10:17:13

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 410232)
Spuneti vorbe goale, domnule Mihnea. Adevarul este ca cei care participa la ritualuri nu stiu mai nimic din Sfanta Scriptura (nu ma refer la memorare de versete ci de invataturi). Stiu ce spun. Doar traiesc printre ortodocsi (catolici nu prea am cunoscut, dar cred ca si ei sunt tot pe acolo).

În privința aceasta, catolicii nu se deosebesc prea mult de ortodocși sau de adventiști. Unii știu învățăturile, alții cred că le știu, dar de fapt nu le știu. Și mai sunt dintre cei care nu le știu, dar bine că nu au pretenția de a le ști.

Citat:

Predicute, predicele sau ce or fi fost, cert este ca Sfintii Apostoli nu pierdeau timpul cu ritualuri ci propovaduiau adevarul Scripturii, pe inteles, prin vorbire simpla.
Un exemplu despre cei care cred că știu, dar nu știu, avem chiar aici. Documentându-vă prin simpla recitire a textului biblic, veți vedea că în vremurile apostolice creștinii participau la ritualuri. De exemplu, la ritualul Frângerii Pâinii. Tot așa fac și creștinii de azi, cei apuseni la rubrica din ritualul lor numită "Ecce Agnus Dei", iar cei răsăriteni la o parte a ritualului lor numită "proscomidie".

Citat:

Subestimati crestinismul din vremea Sfintilor Apostoli, cand se botezau cu miile.
Tot așa de botează și azi. Și se adună nu cu miile, ci cu milioanele. Primul Papă a adunat "ca la trei mii de credincioși". Vreți să vă pun niște poze, să vedeți câți adună, astăzi, urmașul Lui, atunci când predică ?

Citat:

De unde ii cunosti dumneata pe adventistii de ziua a saptea? Si, aveti grija la exprimari. Eu nu v-am facut papistas sau altcumva.
Spre deosebire de "papistaș", care e termen ironic, cel de "azesist" nu ar trebui să fie astfel. Asociația noastră religioasă se cheamă "Biserica Catolică", prin urmare e logic să ne spuneți "catolici". Asociația dv religioasă se cheamă, din câte știu, "Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea", prin urmare eu personal nu văd nimic ridicol în a vă numit astfel. Dar, dacă dv vedeți, atunci să îmi indicați dv termenul pe care îl considerați corect și am să-l folosesc.

Iar "adventiști de zia a șaptea" (e bine așa ?) am cunoscut destui.

Citat:

Considerati ca respectarea unei porunci dumnezeiesti este un act fariseic? [
Da, dacă este făcută în sensul în care o făceau fariseii și așa cum Isus ne-a spus să nu facem, este un act fariseic fără discuție. Spre exemplu, fapta asistentei medicale X de a refuza să lucreze sâmbăta la secția de primiri urgențe a Spitalului Fundeni consider că este un act fariseic, unul despre care Domnul nostru a vorbit în mod specific.

Citat:

In schimb, este crestineasca schimbarea (facuta de biserica catolica) a singurei zile a saptamanii binecuvantate si sfintite de Dumnezeu (ziua a saptea) cu ziua intaia (despre care nu se spune nicaieri in Scriptura ca ar fi sfintita si binecuvantata)?

P.S. Mi-am adus aminte de un aspect. Pe un alt topic (sters cu totul), unde se discuta despre cinstirea parintilor, dvs. ati facut referire la porunca a patra (ca si cum aceasta s-ar referi la relatia cu parintii). Care este porunca a patra, din Scriptura (nu din catehismul catolic) domnule Mihnea? V-am intrebat si pe acel topic dar a fost sters cu totul (stiti dvs. de ce).
Atât despre faptul că Domnul nostru a schimbat ziua sfântă a creștinilor, cât și despre numerotarea poruncilor în Biserica Catolică am mai vorbit cu alte prilejuri. Ori de câte ori folosiți termenul de "sex" și toate flexiunile lui, de exemplu "sexual", sunteți tributar acestei numerotări catolice lăsate nouă de Sf Augustin. "Sex" vine de la "sextum", adică porunca a șasea, cea care interzice curvia și preacurvia. Soției dv îi vorbiți de "pent", de la "pentium" ?

nutucutu 13.11.2011 10:37:59

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 410235)
Iată un exemplu de "predicuță" ținută de un "pastor azeșist": Fapte 20,7-9.

P.S. Nu puteți nega că sf. apostol Pavel era
- "pastor" (păstor de suflete și predicator de predici)
- "adventist" (așteptător al celui de-al doilea advențiu)
- "de ziua a 7-a" (adică de sâmbăta mai pe românește)

Din raspunsul de mai sus sa intelg ca predicutele ortodoxe nu sint bune ca sint scurte, in schimb ale dumneavoastra sint ca in exemplul de mai sus? Adventistii din zona mea au adunari mai scurte decit o slujba ortodoxa. Nu mai spun ca "cunoasterea" Domnului se rezuma doar la 3 lucruri: simbata-porc-nu rugaciune pentru decedati. Toti adventistii pe care ii cunosc se invirt in jurul acestor idei principale. Inclusiv dumneavoastra. Doar ca dumneavoastra mai aveti si problema cu moastele si cu sfintitul obiectelor. Nu i-am auzit niciodata (si nici pe dumneavoastra) vorbind despre lupta cu pacatul, despre dorinta de crestere spirituala si apropiere de Domnul, despre rugaciune pentru cei care sint in pacat sau departe de Domnul si indeobste despre nimic din ceea ce il preocupa pe crestinul obisnuit catolic, de exemplu.

In alta ordine de idei, versetele indicate de dumneavoastra ne arata ca apostolii se adunau in prima zi a saptaminii pentru fringerea piinii, respectiv duminica, lucru pe care dumneavoastra nu il faceti.

Si in ultimul rind, daca sustineti ca relatia du DOmnul este una personala ( s-ar parea ca toti cei de pe acest forum sustin acest lucru), care este motivul pentru care sustineti ca mersul la sfinta Liturghie ca ar fi gresit sau lipsit de rezultate, mai ales ca nu ati experimentat acest lucru? Fiecare e liber sa-L caute si sa-L gaseasca pe Domnul asa cum crede de cuviinta. Duhul Sfint actioneaza cum vrea El si exemplele sfintilor ne arata ca acioneaza si asupra analfabetilor care Il cauta cu staruinta pe Domnul. Ce inseamna pentru dumneavoastra o relatie personala cu Domnul nostru? Cum traiti zi de zi aceasta relatie?

ioan cezar 13.11.2011 11:34:35

Citat:

În prealabil postat de Scotland The Brave (Post 410064)
Sa va spun ce perspectiva inteleg eu.As dori sa precizez ca in Sfinta Scriptura,versiunea Anania(pe site-ul Manastirii Dervent),spre diferenta de Biblia ortodoxa versiunea standard, se foloseste notiunea de ,,purtatori de cuvant"(I Corinteni 5:20)cu sensul explicat de ,,Ambasadori,cei ce vorbesc in locul celui ce i-a mandatat".Cam ce spuneam mai sus,sunt diferente de nuanta juridico-teologica,nu neaparat de intelegere confesionala.

Un ambasador,mai ales in lumea romana in care traia Apostolul Pavel,transmitea un mesaj al Cezarului si ducea raspunsul inapoi.El avea o misiune precisa.Pana aici totul este clar,el reprezenta si atat.Insa ambasadorul era ales in baza unor calitati personale,nici un conducator nu-si trimite idiotii sa-l reprezinte decat daca are chef de un razboi.Cezarul miza inclusiv pe forta de convingere a ambasdorului.Chiar,in anumite situatii,acesta avea dreptul de a negocia,fireste ca in limitele mandatului,de a se implica personal,ceea ce,de multe ori ambasadorii romani si faceau,desi acolo era vorba de intrigi politice.La intorcere Cezarul se baza pe expertiza ambasadorului si in multe situatii chiar le cerea opinia cu privire la ce cai ar fi trebuit urmate.

Fireste ca nu este cazul lui Dumnezeu,EL stie tot inaintea oricui,nu are nimeni ce noutati sau sfaturi mai bune sa-i dea decat daca percepem divinitatea la nivel uman.Insa este de discutat daca un conducator ar ramine surd in fata apelurilor unui vrednic slujitor al sau,mai ales cand subiectii numai mila nu ar merita.Aici,din punctul meu de vedere este linia subtire intre mijlocitor si ambasador,adica la fel de bine sfantul pot fi ambasador intre oameni si mijlocitor in cer.Insa Cel de Sus a dat un mijlocitor,pe Cel mai mare,singurul dintre EL si oameni:Mantuitorul.Aici Biblia este clara,pentru mine.Mai mare sau ma bun decat EL,Fiul Sau,nu exista,nici macar un singur pasaj in toata Biblia nu exista care sa sustina altceva.Insa cred ca si sfintii au un rol al lor cert,fie si in calitate de soldati ai Domnului.Stiu de optica confesiunii dvs cu privire la starea sufletului dupa morte si banuiesc ca si dvs o stiti pe a mea.Probabil ca o mare parte a diferentelor ce ne separa aici deriva din aceste diferente.

La noi s-a analizat destul de mult aceasta situatie,a mijlocirii sfintilor,si s-a considerat ca sfinti,daca nu te rogi lor la momentul dupa ce ei au parasit acesta lume,nu trebuie nici jigniti prin aruncarea lor in derizoriu,ci te poti inspira din exemplul lor si poti multumi Celui de Sus,prin Mantuitor, pentru ca a dat asemenea oameni,pilde vii ale Credintei.Noi nu consideram ca sfintii ar fi jigniti de acesta pentru ca si ei tot in fata Lui se pleaca,nimeni nu este mai presus de EL iar chiar sfintii,prin viata lor,au pus totul in slujba si pentru gloria Lui.Nu cred ca ar avea orgolii in ceruri,nu este o competitie precum in panteonul grec intre zei, decat daca proiectam o reprezentare lumeasca,ceea ce nu este cazul nicaieri.Pana la urma cel mi bun semn de cinste pe care li-l poti aduce este o traire in duh si Adevar,calea pe care au mers si ei.Si in cazul in care un om se roaga lor,desi noi,calvinii,nu facem asta,eu cred ca rugaciunea lui este dusa in fata Celui de Sus de catre sfinti prin Fiul Sau,pentru ca EL este singurul mijlocitor,conform Scripturii.M-as mira teribil ca satana sa poata sta in fata Celui de Sus,sa aiba puterea de a ne acuza permanent,ceea ce si face, iar un sfant sa fie ignorat,fie si ca prezenta si rugaciune(Apocalipsa 8:3),sa taca chitic.Imi place sa cred ca Dumnezeu sta inconjurat de sfintii sai si nu de spirite rele precum Odin.In caz contrar de maine sunt viking pe viata :) Un drac viu si un sfant mort si incapabil este peste puterea mea de intelegere,imi cer scuze,atat pot eu.

Subiectul este,din puncul meu de vedere,extrem de complex,dar poate fi doar parerea mea,care dupa cum se poate vedea,este complet diferita de a tuturor,cumva.Asa cum spunea Bush(Boschet)junior:,,Am idei bune,dar nu sunt mereu de acord cu ele" :) Ma retrag sa meditez cu Ecclesiastul in fata ochilor,cred ca iar am batut campii,nu inteleg de ce simt asta doar dupa ce scriu ceva si nu si inainte :) Bye,bafta tuturor,la Judecata ne clarificam :)

Ingaduiti-mi sa intrerup o clipa seria de atacuri si contraatacuri care anima acum topicul, pentru o completare scurta.
Draga Scotland, in multe locuri, dintre care aleg cuvantul Apostolului Pavel, vedem unitatea deplina dintre Hristos si sfintii Lui. Pavel spune, repetat in forme variate, ca nu el traieste ci Hristos traieste in el.
Traditia da exemple de sfinti care, indumnezeiti, ajung la o conduita interna si comportamentala aidoma lui Iisus Hristos. Vindecarile minunate, de pilda, sar in evidenta, si se implineste cuvantul Domnului care a spus ca "inca mai mari decat acestea veti vedea".
Hristos viaza prin sfintii Sai!
Lumina (zugravita si in icoane precum si perceputa direct de unii oameni la intalnirea cu sfintii), mersul lor pe apa, prin foc si prin aer, precum si altele, sunt fapte pe masura lui Hristos, ca si cum ar fi Insusi Hristos...

Sfintii intervin concret in viata concreta a oamenilor, cum Domnul intervine. De pilda, in cartea despre Sfantul Nicolae, povestita copiilor, sunt rezumate cateva astfel de interventii miraculoase. Concrete, foarte concrete. la fel, in numeroase alte carti despre alti sfinti.
Cuviosul Paisie Aghioritul da marturie despre astfel de interventii ale sfintilor iar cei care au fost ajutati de Paisie dupa trecerea lui la Domnul dau si ei marturie despre interventiile miraculoase si foarte concrete ale cuviosului.

Asadar, in Ortodoxie sfintii poarta pe Domnul, Il exprima, intr-un fel si intre anumite limite sunt Insusi Domnul. Asa am inteles eu, sa fiu iertat...

osutafaraunu 13.11.2011 11:34:41

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 410237)
Din raspunsul de mai sus sa intelg ca predicutele ortodoxe nu sint bune ca sint scurte, in schimb ale dumneavoastra sint ca in exemplul de mai sus? Adventistii din zona mea au adunari mai scurte decit o slujba ortodoxa.

Nu puteți înțelege asta, era doar un răspuns dat domnului Dragomir. Și adventiștii din zona mea au predici mai scurte decât o liturghie ortodoxă, doar rar se ajunge la predici mai lungi de o oră.

Citat:

Nu mai spun ca "cunoasterea" Domnului se rezuma doar la 3 lucruri: simbata-porc-nu rugaciune pentru decedati. Toti adventistii pe care ii cunosc se invirt in jurul acestor idei principale. Inclusiv dumneavoastra. Doar ca dumneavoastra mai aveti si problema cu moastele si cu sfintitul obiectelor.
Nu i-am auzit niciodata (si nici pe dumneavoastra) vorbind despre lupta cu pacatul, despre dorinta de crestere spirituala si apropiere de Domnul, despre rugaciune pentru cei care sint in pacat sau departe de Domnul si indeobste despre nimic din ceea ce il preocupa pe crestinul obisnuit catolic, de exemplu.

Aceasta denotă o cunoaștere superficială a adventismului. Dacă aveți nelămuriri cu privire la credința mea personală, mă puteți întreba și vă voi răspunde cu plăcere.

Citat:

In alta ordine de idei, versetele indicate de dumneavoastra ne arata ca apostolii se adunau in prima zi a saptaminii pentru fringerea piinii, respectiv duminica, lucru pe care dumneavoastra nu il faceti.

Păi vedeți cum dumneavoastră "vă învârtiți în jurul" acestei idei?... Probabil vă așteptați să vă spun iarăși despre ce însemna prima zi a săptămânii pentru "creștinii primari"... n-o voi face...:68:

Citat:

Si in ultimul rind, daca sustineti ca relatia du DOmnul este una personala ( s-ar parea ca toti cei de pe acest forum sustin acest lucru), care este motivul pentru care sustineti ca mersul la sfinta Liturghie ca ar fi gresit sau lipsit de rezultate, mai ales ca nu ati experimentat acest lucru? Fiecare e liber sa-L caute si sa-L gaseasca pe Domnul asa cum crede de cuviinta.

Vă susțin punctul de vedere. Acesta este motivul pentru care noi nu forțăm intrarea într-o anumită biserică. N-am spus că ar fi greșit mersul la liturghie. Pentru un ortodox desigur... căci pentru un adventist și pentru un creștin primar era cu totul lipsit de sens. Ei tocmai au ieșit dintr-o religie bazată pe forme și ritualuri... nu vor să se reîntoarcă acolo.

Patrie si Credinta 13.11.2011 12:19:56

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 410228)
Stiu ca slujbele sunt presarate cu firimituri din Sfanta Scriptura, psalmodiate (trebuind sa-ti concentrezi bine atentia ca sa intelegi ce se spune). Stiu si de predicuta de la sfarsitul liturghiei, bazata pe un verset, scris in calendar. Dar, nu poti asemana acestea cu modul in care era propovaduit adevarul in Biserica din vremea Sfintilor Apostoli. Este o deosebire foarte mare (inclusiv ca rezultate - ce poti sa le ceri unor oameni care asista la un ritual din care nu inveti mai nimic).

Relatia cu Hristos se cultiva prin invatare continua (urmata de trairea de zi cu zi), nu prin ritualuri.

uite ca eu inteleg.si observ ca va tot invartiti in jurul unei idei.tot tineti faza cu ritualul din care nu intelegi si ca nu asa se facea in vremea apostolica ,exprimandu-ma intr-un stil manelistic:fara numar,fara numar.

Patrie si Credinta 13.11.2011 12:32:33

Citat:

Aiureală. Psalmodierea este tehnică specifică "plămânului răsăritean" al Bisericii, care se practică numai în împrejurări mai solemne precum Liturghiile Duminicale. Unul dintre rolurile ei este tocmai de a-i ajuta pe credincioși să țină minte mai ușor textul sfânt. Vă amintiți, când erați copil ? Știați mai multe cântecele decât fragmente de text în proză. În sfârșit, însuși termenul de "psalmodiere" ne trimite cu gândul la psalmi, care au fost cântați dintotdeauna.

Ce rezultate ? Din 10 leproși, numai unul I-a mulțumit Domnului, astea erau rezultatele și pe vremea aceea. Din patru semințe aruncate, rodea una.

Adevărat. Acesta să fie motivul pentru care eu nu prea am observat relație personală cu Isus la azesiști, în schimb am observat fariseismul sâmbetesc ?

complicat domnule Mihnea cu neo-protestantismul asta,nu credeti?

Patrie si Credinta 13.11.2011 12:54:31

Citat:

În prealabil postat de ludovic (Post 410073)

Daca cei din Berea au putut verifica nu vad de ce nu am putea si noi. Sf Scriptura o intelegi daca o studiezi, ori daca nu o studiezi nu ai ce sa intelegi.
Dumneavoastra nu credeti ca Dumnezeu poate ajuta un om sa inteleaga Scriptura?
Va place sa va ascundeti dupa fraza "Scriptura nu se poate intelege" fara a avea nici o dovada in aceasta directie.

ba da Dumnezeu poate ajuta omul sa inteleaga.dar daca nu apeleaza la cei care au studiat teologia,sau la sursele patristice ,si crede ca el singur poate intelege,usor poate fii inselat.intrebarea e:nu cumva si Arie,Macedonie,Nestorie,sau Rusell,nu cunosteau oare scripturile?iar daca scriptura se poate intelege in stilul np de a o studia,de ce sunt atatea deosebiri intre culte,cand multi dintre oameni au o dorinta sincera de a o intelege?de ce voi nu credeti in nemurirea sufletului,iar ceilalti cred?de ce unii protestanti cred in sambata,iar altii in duminica?etc. etc.

Scotland The Brave 13.11.2011 13:12:02

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 410240)
Ingaduiti-mi sa intrerup o clipa seria de atacuri si contraatacuri care anima acum topicul, pentru o completare scurta.
Draga Scotland, in multe locuri, dintre care aleg cuvantul Apostolului Pavel, vedem unitatea deplina dintre Hristos si sfintii Lui. Pavel spune, repetat in forme variate, ca nu el traieste ci Hristos traieste in el.
Traditia da exemple de sfinti care, indumnezeiti, ajung la o conduita interna si comportamentala aidoma lui Iisus Hristos. Vindecarile minunate, de pilda, sar in evidenta, si se implineste cuvantul Domnului care a spus ca "inca mai mari decat acestea veti vedea".Hristos viaza prin sfintii Sai!
Lumina (zugravita si in icoane precum si perceputa direct de unii oameni la intalnirea cu sfintii), mersul lor pe apa, prin foc si prin aer, precum si altele, sunt fapte pe masura lui Hristos, ca si cum ar fi Insusi Hristos...

Sfintii intervin concret in viata concreta a oamenilor, cum Domnul intervine. De pilda, in cartea despre Sfantul Nicolae, povestita copiilor, sunt rezumate cateva astfel de interventii miraculoase. Concrete, foarte concrete. la fel, in numeroase alte carti despre alti sfinti.Cuviosul Paisie Aghioritul da marturie despre astfel de interventii ale sfintilor iar cei care au fost ajutati de Paisie dupa trecerea lui la Domnul dau si ei marturie despre interventiile miraculoase si foarte concrete ale cuviosului.

Asadar, in Ortodoxie sfintii poarta pe Domnul, Il exprima, intr-un fel si intre anumite limite sunt Insusi Domnul. Asa am inteles eu, sa fiu iertat...

Draga Ioane,eu nu am nimic impotriva celor care apeleaza,prin rugaciunile lor,pentru mijlocire, la sfintii lui Dumnezeu.Si forta sfintilor tot din Dumnezeu vine,EL este sursa la tot si toate in Credinta,nu au o putere independenta de a Lui,si de aceea nici nu au cum sa fie separati vreodata.Am precizat doar un punct de vedere,nu as dori sa se considere ca fiind altceva decat ceea ce s-a dorit a fi,este suficient de multa polemica distructiva in ultima vreme,si asta chiar in pragul inceperii Postului Craciunului,ceea ce pntru mine este foarte bizar si arata ca despatimirea noastra este inca un pod prea indepartat.Fie ca fiecare sa faca cum il lumineaza Cel de Sus si sa ne vedem cu bine-n fata Lui.

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:52:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.