Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   De cand exista Dumnezeu ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12902)

razvan_andrei 23.05.2011 21:53:10

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 363130)
Fix pe nisip. De-aia de fiecare data cand construiesti ceva, fie ca e pod, masina sau avion si te bazezi pe calcule matematice (si ele bazate pe axiome din astea, "pe nisip"), rezultatul e previzibil, si mai ales, functioneaza.

Konijiro, sincer iti spun, nu inteleg ironia din mesajul tau. Iti urmaresc de ceva vreme postarile si imi plac f mult, insa prin comentariul asta incep sa am indoieli asupra ta. Ceea ce vorbeam eu mai sus era pur abstract si corect in acelasi timp.
Poate ca ai vazut si P.S.-ul meu, in care am spus ca iubesc stiinta. Stiu destula matematica incat sa inteleg despre ce este vorba. Atata timp cat incurci notiunile 'stiinta' si 'matematica' intre ele, dovedeste ca nu esti chiar asa cum crezi. Matematica nu este o stiinta.

P.S.: ceea ce am sustinut nu e spus de mine, ci de un prof. univ. de matematica.

konijiro 23.05.2011 21:56:26

Citat:

Konijiro, sincer iti spun, nu inteleg ironia din mesajul tau. Iti urmaresc de ceva vreme postarile si imi plac f mult, insa prin comentariul asta incep sa am indoieli asupra ta. Ceea ce vorbeam eu mai sus era pur abstract si corect in acelasi timp.
Eu inteleg ce vrei sa spui. Reactia mea s-a datorat faptului ca am avut impresia ca esti unul din cei care incearca sa ne spuna ca nici stiinta nu stie, de fapt, nimic, si ca tot adevarurile revelate sunt mai "adevarate".

My bad, am recitit postul tau.

Yasmina 23.05.2011 21:58:59

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 363302)
Eu stiu ca tu esti maestru in despicat firul in saispe, asa ca ti-am mai zis, nu cred ca are sens sa purtam discutii inutile.

Spre curiozitatea ta in legatura cu diavolul, de unde stiu?
Pai mi-a trebuit 20 ani ca sa aflu. De aia. 20 ani m-am razvratit ca si tine si ca altii nevrand sa cred si sa identific.
Mi-a trebuit ceva nu, ca sa vad.
Oricum nu sunt mai multe categorii de diavoli, al crestinilor sau al nu stiu cui.
Este diavol si atat, acelasi care te face si pe tine sa ratacesti si care iti sadeste in minte destule idei aiuristice.
Pe multi ii duce in eroare si ii tine in inselare.
Cu unii e simplu, doar prin ganduri cu altii se mai lupta si aratandu-se la fata.
Voi sunteti adormiti acum si el e multumit ca nu trebuie sa depuna mari eforturi cu voi. Va canta cantece de leagan in gandurile voastre si voi cantati cu el fara sa stiti.

La unele discutii trebuie sa renuntam din start(eu ma intrebam cati membri sunt inscrisi pe acest forum?cred ca nici 3% nu discuta frontal cu koninjiro&co...)
Discutiile in aceasta faza de negare vehementa, eu cred ca nu inseamna nimic decat risipa de energie.
Oamenii nu-si vor revizui conceptiile in urma discutiilor avute cu noi,ci doar in urma unor hotarari personale care pot avea varii motive.
Cu prietenie tuturor,

konijiro 23.05.2011 22:02:19

Citat:

Discutiile in aceasta faza de negare vehementa, eu cred ca nu inseamna nimic decat risipa de energie.
Eu nu discut cu vehementa. Atata doar ca pentru niste afirmatii cu caracter extraordinar (gen "am vazut diavolul"), astept niste dovezi sau argumente pe masura. Cer prea mult? Nu cred.

Citat:

Oamenii nu-si vor revizui conceptiile in urma discutiilor avute cu noi,ci doar in urma unor hotarari personale care pot avea varii motive.
Gresit. Eu mi-am revizuit unele pareri dupa discutiile cu unii forumisti de aici.

Nu este cazul tau si al lui dobrin7m, pentru ca ati aruncat niste afirmatii, si cand cineva le ia la purecat, va suparati, de parca purecam cuvintele altora, nu ale voastre.

Yasmina 23.05.2011 22:17:56

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 363310)

Gresit. Eu mi-am revizuit unele pareri dupa discutiile cu unii forumisti de aici.

Nu este cazul tau si al lui dobrin7m, pentru ca ati aruncat niste afirmatii, si cand cineva le ia la purecat, va suparati, de parca purecam cuvintele altora, nu ale voastre.

Intr-adevar,gresit din partea mea daca este precum spui cu revizuitul.

Eu nu m-am SUPARAT,dar daca tu asta observi este o problema de interpretare!
Nu ma supara diferentele de opinii,ci doar jignirile gratuite.

konijiro 23.05.2011 22:20:17

Citat:

Nu ma supara diferentele de opinii,ci doar jignirile gratuite.
Ca de exemplu?

dobrin7m 23.05.2011 22:26:19

Citat:

În prealabil postat de florin.oltean75 (Post 363301)
Cine este mai vrednic?

Cel care crede in Dumnezeu, dar care nu-L urmeaza...
sau cel ce nu crede in Dumnezeu, dar este omenos?

Dumnezeu nu este legat de cuvinte si pareri ale mintii conceptuale,
Dumnezeu se afla ascuns in suspinele inimii.

Cu Dumnezeu pe buze se poate ucide fara remuscari,
sau ... fara a crede in Dumnezeu, inima poate face cele mai inalte sacrificii.

Nu stim ce este in inima fiecaruia.

De aceea, trebuie sa fim precauti si sa nu-l judecam pe cel care nu-L marturiseste pe Dumnezeu cu buzele, dar care iL poate marturisi foarte bine cu inima si fapta.

Cu Dumnezeu pe buze, un crestin adevarat , nu ucide niciodata pentru ca una dintre poruncile dumnezeiesti este sa nu ucizi. Iar un crestin adevarat respecta poruncile lui Dumnezeu.

Intrebarea 116:
Putem crede ca necredinciosii buni la suflet sau mahomedanii se mantuiesc?
Raspuns:
Este gresit sa credem si sa spunem ca oamenii buni, care se afla printre mahomedani si necredinciosi se mantuiesc, adica intra in comuniune cu Dumnezeu. Biserica intotdeauna a recunoscut ca exista doar un singur mijloc de mantuire - Rascumparatorul, Mantuitorul.
Sfantul Ignatie Briancianinov

Eu cred ca toti ortodocsii trebuie sa isi cunoasca bine credinta.

Lilith23 23.05.2011 22:32:21

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 363319)
Cu Dumnezeu pe buze, un crestin adevarat , nu ucide niciodata pentru ca una dintre poruncile dumnezeiesti este sa nu ucizi. Iar un crestin adevarat respecta poruncile lui Dumnezeu.

Intrebarea 116:
Putem crede ca necredinciosii buni la suflet sau mahomedanii se mantuiesc?
Raspuns:
Este gresit sa credem si sa spunem ca oamenii buni, care se afla printre mahomedani si necredinciosi se mantuiesc, adica intra in comuniune cu Dumnezeu. Biserica intotdeauna a recunoscut ca exista doar un singur mijloc de mantuire - Rascumparatorul, Mantuitorul.
Sfantul Ignatie Briancianinov

Eu cred ca toti ortodocsii trebuie sa isi cunoasca bine credinta.

Dar tu ai impresia că mahomedanii și necredincioșii VOR să se mântuiască? Mahomedanii vor să fie iertați de allah nu de dumnezeul tău. Iar pentru ei, singura "mântuire" adevărată vine de la allah. (Am folosit termenul mântuire pentru că nu știu ce termen folosesc ei, nu-mi sări în cap că ți-am jignit în mod atroce religia). La fel, ateii nu cred în mântuire, deci ar fi o prostie să și-o dorească. Întrebarea 116 e un nonsens.

Yasmina 23.05.2011 22:37:22

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 363316)
Ca de exemplu?

a fost o afirmatie generala,care facea referire la ce ma supara;nimic concret in cazul tau!

dobrin7m 23.05.2011 22:45:38

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 363305)
Am inteles. Ai comis-o si acum nu ai raspuns.

Si de unde stii ca asta se aplica la mine, dar nu si la tine? Care sunt criteriile de evaluare pe care le folosesti?

Nu am raspuns pentru ca iti repet nu vreau sa discut cu tine la infinit.
Eu nu am uitat threadurile la infinit intre mine si tine de acum cateva luni. la ce au dus? la nimic bun. decat contraziceri nesfarsite fara rost.
iti place sa contrazici, sa despici, sa rastalmacesti si sa intorci cuvintele omului la infinit.

Iar ceea ce spui ca se aplica doar la mine si nu la tine. Iti repet, cunosc. pentru ca fireste s-a aplicat si la mine. Nu auzi ca 20 ani am dormit si eu la cantecul de leagan al uratului?
Vrei detalii concrete?

Ti-am mai spus: daca vrei sa afli exact cum am ajuns eu sa fiu ortodox practicant convins , discutam. Te decizi si discutam. Nu aici ca nu e normal sa umplem threadurile altor oameni cu discutii personale.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:15:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.