Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   ceausescu-ura sau lacrimi?26 ianuarie se naste un mit (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12014)

calator prin ploaie 30.01.2011 18:47:48

Cu plecaciuni, TRADITIE ! Bravo....in sfarsit un post pe gustul meu !

iulyaan 30.01.2011 18:49:57

oferiti un spectacol scabros.mie sila.generatia pro.voi sunteti viitorul.avem incredere in voi....poate ve-ti pleca din tara asta.....si cu siguranta va fi bine.

Dumitru73 30.01.2011 19:13:09

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 330147)
Si care dintre cele doua situatii ti se par corecte?Spui ca le-a dat pamant,dar,ca pe urma l-a luat.Cine?

comunistii le-a dat din pamantul luat de la boieri. apoi l-au luat cu colectivizarea.
nici una nu este corecta.
dar conteaza individul in comunism?

calator prin ploaie 30.01.2011 19:15:44

Citat:

În prealabil postat de iulyaan (Post 330222)
oferiti un spectacol scabros.mie sila.generatia pro.voi sunteti viitorul.avem incredere in voi....poate ve-ti pleca din tara asta.....si cu siguranta va fi bine.

Atentie...se scrie mi-e sila....si veti pleca....!

Dumitru73 30.01.2011 19:17:34

Citat:

În prealabil postat de iulyaan (Post 330222)

cat bine doresti acestei natii...
ca toate viitoarele valori sa plece la altii...
si aici ce mai ramane?

iulyaan 30.01.2011 19:19:22

oooooooo,cat imi place asta!iti multumec pt corectie!imi cer scuze ca ti-am pus la lucru inteligenta......si a trebuit sa ma corectezi.......sper ca ai inteles si a-ti inteles ca am vrut sa zic,nu?chiar daca nu am scris dupa bunul plac al unora.

Fani71 30.01.2011 23:05:22

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 329640)
Oameni buni!
Nu stiu de ce va contraziceti unii cu altii, cand (presupun macar) ca stiti bine ca fiecare forma politica are avantajele si dezavantajele ei.
Eu am trait epoca trecuta, traiesc epoca actuala la modul extrem, asa ca stiu ce vorbesc.

Inainte de '89:

1. Aveau toti loc de munca, 8 ore zi, salariu. Traiau decent.
Dupa aia puteai avea o viata privata, un concediu. Iti permiteai cate ceva.
2. Aveau toti locuinte (intai cu chirie de la stat, care mai apoi au fost cumparate). Toi aveti azi locuinta proprietate privata, din vremea aceea luata (de voi sau macar de parinti).
3. Aveau toti acces la multe (sanatate, cultura, scoala, facultate etc.). Scoli bune, copii educati mai bine.

Dezavantaje:
1. Se lucra asa cum se lucra in alea 8 ore. Se lucra de Pasti, Craciun etc.
2. Repartitii la locuri de munca, cu orase inchise.
3. Ingradiri de libertati.
4. In comparatie cu vestul posibilitati materiale mai reduse.
5. Unii vor spune ca nu aveau voie la biserica. Asta depinde de context.
6. A urmat si epoca mai grea, cu lipsuri mari de alimente, energie si etc.

In epoca...capitalista

1. Oameni fara locuinte, sau traind in conditii mizere, fara caldura, etc.
2. Someri
3. Invatamant asa cum este
4. Din cauza preturilor multi nu au acces la cultura, invatamant, sanitar (unde sunt acum doua categorii, si sunt lipsuri mari).
5. Saracie mare. Muritori de foame. Diferente nari intre grupuri sociale (unii milionari, miliardari, altii la limita de subsistenta).
6. Educatie libertina a copiilor, si negiljarea lor (deh, serviciu fara limite, parinti epuizati etc.)
7. Program de munca de nu se mai stie, nu mai ai timp de familie, de cultura, etc.
8. Copii abandonati din cauza ca oamenii se duc servitori la altii in strainatate din cauza de bani.

Parti bune
Libertati de toate felurile.
Si? Nu-mi mai vin in minte.
Depinde aici mult de norocuzl si sansa fiecaruia. Unul poate ajunge milionar/miliardar, altul...

Va intreb acum: am spus ceva nou, sau neadevarat?

Poate ca solutia ar fi undeva la mijloc si inca nu s-a gasit.

Nu sunt de acord cu tine. Despre avantajele din vremea lui Ceausescu:
- nu aveau de loc toti casa; traiam in cutii de chibrituri, majoritatea, obtinute cu greu. Noi am stat 11 ani patru persoane intr=un apartament de bloc de doua camere mici, pentru ca pe vremea aia nu te mutai, ci se facea 'schimb de locuinta"; deci, daca voriam la mai mare, trebuia sa gasim pe cineva care sa accepte sa se mute la mai mic, majoritatea cereau bani (inoficial) oentru asta, iar noi nu aveam, pentru ca parintii mei nu lucrau mla aprozar sau intr=un restaurant, ci erau oameni cu studii, DECI abia se descurcau de la o luna la alta .
- trai decent?? Imi vine sa rad...
Sigur, nu aveam termen de comparatie, dar imi amintesc de cozile de la lapte, oua, si la zaharul si uleiul pe cartela; de pietele pline cba numai de carofi ba numai de gulii... De magazinele cu cateva conserve vechi ratacite e rafturi.. De faptul ca nu puteai pleca in straintatate decat cu mare, mare greutate.. de autobuzele arhipline si rare..
- 'ingradirea unor libertati', eu as spune mai degraba: niste libertati mai ramasesera, pe care uitasera sa le interzica sau nu putean, de ex. libertatea de a gandi cu propriul cap fara sa iti permiti sa spui ce, sau de a citi carile de la biblioreca
- scolile mai bune: Sophia, scaderea nivelului invatamantului este un fenomen european care nu are nimic de-a face cu comunismul sau capitalismul; se petrece treptat, lent dar sigur. Si aici acum 30 de ani scolile erau MULT mai bine (am ramas uimita de tot ce a facut sotul meu la scoala aici, comparand cu nivelul actual al scolilor chiar bune: te asigur ca este MULT mai mult decat faceam noi in ac eeasi vreme, cu toate practicile idioate pe care le introdusesera si la licee, ingradirea cursurilor de limbi, ideologizarea extrema a literaturii si istoriei etc)

Ai uitat, la dezavantaje, minciuna atotstapanitoare, furtul, incapacitatea de a te comporta ca un cetatean, ca o persoana matura si responsabile.
Ai uitat ca desi toti aveau de lucru traiau mult mai prost, majoritatea, decat multi someri de acum.
Ai uitat ca existau someri: parintii mei si-au pierdut locurile de munca atunci cand au facut cerere de plecare defintiva in strainaate; ciuciu ajutor de somaj.
Ia sa fi incercat de altfel sa refuzi sa intri in UTC sau sa depui juramantul patriotic..
Despre presiunile de a fi informator ai auzit?

As putea sa sciu si lucruri mai principale. Dar le=au scris altii. Revin numai la robie si minciuna atotstapanitoare.. Chiar pentru a dobandi libertatea si putiinta de a spune adevarul ar merita sa pierzi niste avantaje materiale ; darmite atunci cand e vorba sa pierzi niste dezavantaje..
Ma mir de multi de aici.

Fani71 30.01.2011 23:09:53

Uitsem de frigul din casa si intreruperea curentului cand iti era lumea mai draga, Sophia, nu stiu daca si asta face parte din traiul decent. Pentru mine, nu.

Si da, voi care va plangeti de traiul greu din capitalism, aveti computer cu internet sa scrieti asta unora din occident. Noii nu o putealm scrie nici in scrisori, de telefon, chiar national, ce sa mai vorbim.

Traditie1 30.01.2011 23:27:37

Citat:

În prealabil postat de iulyaan (Post 330215)
*TINERE(sau cati ani ai.....daca ai multi atunci....e degeaba)aceste banalitati pe care le scrii tu acum le stiu de mult....aceste clisee mi se par cel putin puerile daca nu prostesti.......imi place cum te eschivezi de la topicurile precedente aruncand in eter eceleasi banalitati:america este cea mai tare,america in sus,america in jos.TINERE sau BATRANE(inteligenta nu se masoara in ani,prietene) cu mentalitate asta de vasali ati reusit sa trantiti romania in cea mai neagra istorie .voi sunteti generatia hod-dog-ilor si a protv-ului.

Ai un dispreț de om care a ieșit și el din țară în ultimii ani și se crede mai sus decât alții. Stai liniștit că și tu tot generația pro ești, ai impresia că America e doar hot-dog și Hollywood, nu cunoști nimic despre cultura lor, universitățile lor, arta lor. Sfertodocțismul tot de la comunism se trage. Proletcultismul îndobitocitor va făcut să nu mai știți ce e valoare, să aveți impresia că le știți pe toate când nu știți nimic.

Citat:

de ce vin acum ai tai straini(asa cum esti tu pt romania)in romania, inca sa vada TRADITIILE care la noi inca mai sunt?ce inseamna la noi satul(asa cum este el,umil)la ei a disparut demult.inca,pt ca neam de genul tau distrug si mananca ca o malie aceasta tara.de ce vin in romania sa mai vada inca oameni LIBERI si nu roboti ca dincolo?acesta este poporul roman si aceasta TRADITIE sa pastrat din cauza comunismului.paradoxal nu?pt ca 50 de ani de comunism a fost un paravam mizeriilor si dejectiilor de dincoolo.
În primul rând că satul românesc nu mai există. Niște aglomerări de case kitschoase din care răsună manele și neofolclor de joasă speță. În schimb, în Occident, sa păstrat nu numai arhitectura tradițională ci și puritatea folclorului.

Nu zic, avem și noi valorile noastre, naturalețea, așa cum zici și tu, dar domină urâtul, prostia, răutatea.

Citat:

vrei sa fim un stat ca olanda unde stau drogatii pe strazi cu seringile in vene?vrei sa fiu ca spania,unde este plina de alcoolici si drogati?vrei sa fiu ca nemtii care sunt ca niste betoane armate?institutia de invatamant din america?care?acolo unde se impusca in scoli ca la noi in tarcurile de vanatoare?acolo unde 70 %din populatie are arma letala?
E mai bine așa decât să forțezi oamenii să facă ce nu vor vor. A vrea să impui altora ceva numai ca să simți tu că trăiești într-o societate perfectă e luciferic.

Citat:

TINERE sa BATRANE,lasa-ma cu vrajeala si caterinca asta din tine.sunt trecut prin viata,chiar daca am numai 30 de ani.am avut sansa sa vad aproape 60%din lumea asta,deci stiu ce vb ......tu ai iesit din romania sa vezi ce-i dincolloo,sau tu vb de la emisiunea ATLAS de la TVR?
Nu știu ce înseamnă că ai văzut 60% din lume, dar văd că ai un limbaj de cartier și un agramatism de analfabet.

Citat:

sa daramam constructiile comuniste?pai tu nu vezi,democratule,ca nu ati fost in stare sa faceti 10%din ce-a facut ceausescu?da ce sa vb cu tine,prietene.dute la tine ,acolo in america si traiti bine voi toti cei multi.sunteti ca niste lupi care atacati in haita.
*halal si rusine traditie.acum vad cine esti si cum gandesti.....TRADITIE!ha,ce gluma buna
Da, trebuie dărâmate ca efectul lor de abrutizare să înceteze și generația pro să dispară. Ele perpetuează atmosfera asfixiantă a ideologiei în care oamenii sunt simpli sclavi ai idolului comunist.

iulyaan 31.01.2011 00:48:54

bravo traditie.bravo....iti multumesc ca existi.cat despre exprimare,nu cred ca esti tu in masura sa dai cel mai bun exemplu.mai priveste ce ai scris si nu da lectii la altii.n-am sa ma apuc sa-ti fac corecturi gramaticale pt ca mi se pare josnic.
ma rog........tu ai un mare voal pe ochisori si traiesti intr-o lume numai a ta.si nu mai fa aprecieri asupra mea,tinere.sunt satul de destepti americanizati(adica,spalati bine pe creieri si umflati cu hod-dog)nu-ti ma place mamaliga,nu?ai trecut la fast-food?nici nu mai scriu caci ma ingretosez(ca sa folosesc un limbaj de cartier,cum ai spus matale)

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:36:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.