![]() |
Cu plecaciuni, TRADITIE ! Bravo....in sfarsit un post pe gustul meu !
|
oferiti un spectacol scabros.mie sila.generatia pro.voi sunteti viitorul.avem incredere in voi....poate ve-ti pleca din tara asta.....si cu siguranta va fi bine.
|
Citat:
nici una nu este corecta. dar conteaza individul in comunism? |
Citat:
Atentie...se scrie mi-e sila....si veti pleca....! |
Citat:
ca toate viitoarele valori sa plece la altii... si aici ce mai ramane? |
oooooooo,cat imi place asta!iti multumec pt corectie!imi cer scuze ca ti-am pus la lucru inteligenta......si a trebuit sa ma corectezi.......sper ca ai inteles si a-ti inteles ca am vrut sa zic,nu?chiar daca nu am scris dupa bunul plac al unora.
|
Citat:
- nu aveau de loc toti casa; traiam in cutii de chibrituri, majoritatea, obtinute cu greu. Noi am stat 11 ani patru persoane intr=un apartament de bloc de doua camere mici, pentru ca pe vremea aia nu te mutai, ci se facea 'schimb de locuinta"; deci, daca voriam la mai mare, trebuia sa gasim pe cineva care sa accepte sa se mute la mai mic, majoritatea cereau bani (inoficial) oentru asta, iar noi nu aveam, pentru ca parintii mei nu lucrau mla aprozar sau intr=un restaurant, ci erau oameni cu studii, DECI abia se descurcau de la o luna la alta . - trai decent?? Imi vine sa rad... Sigur, nu aveam termen de comparatie, dar imi amintesc de cozile de la lapte, oua, si la zaharul si uleiul pe cartela; de pietele pline cba numai de carofi ba numai de gulii... De magazinele cu cateva conserve vechi ratacite e rafturi.. De faptul ca nu puteai pleca in straintatate decat cu mare, mare greutate.. de autobuzele arhipline si rare.. - 'ingradirea unor libertati', eu as spune mai degraba: niste libertati mai ramasesera, pe care uitasera sa le interzica sau nu putean, de ex. libertatea de a gandi cu propriul cap fara sa iti permiti sa spui ce, sau de a citi carile de la biblioreca - scolile mai bune: Sophia, scaderea nivelului invatamantului este un fenomen european care nu are nimic de-a face cu comunismul sau capitalismul; se petrece treptat, lent dar sigur. Si aici acum 30 de ani scolile erau MULT mai bine (am ramas uimita de tot ce a facut sotul meu la scoala aici, comparand cu nivelul actual al scolilor chiar bune: te asigur ca este MULT mai mult decat faceam noi in ac eeasi vreme, cu toate practicile idioate pe care le introdusesera si la licee, ingradirea cursurilor de limbi, ideologizarea extrema a literaturii si istoriei etc) Ai uitat, la dezavantaje, minciuna atotstapanitoare, furtul, incapacitatea de a te comporta ca un cetatean, ca o persoana matura si responsabile. Ai uitat ca desi toti aveau de lucru traiau mult mai prost, majoritatea, decat multi someri de acum. Ai uitat ca existau someri: parintii mei si-au pierdut locurile de munca atunci cand au facut cerere de plecare defintiva in strainaate; ciuciu ajutor de somaj. Ia sa fi incercat de altfel sa refuzi sa intri in UTC sau sa depui juramantul patriotic.. Despre presiunile de a fi informator ai auzit? As putea sa sciu si lucruri mai principale. Dar le=au scris altii. Revin numai la robie si minciuna atotstapanitoare.. Chiar pentru a dobandi libertatea si putiinta de a spune adevarul ar merita sa pierzi niste avantaje materiale ; darmite atunci cand e vorba sa pierzi niste dezavantaje.. Ma mir de multi de aici. |
Uitsem de frigul din casa si intreruperea curentului cand iti era lumea mai draga, Sophia, nu stiu daca si asta face parte din traiul decent. Pentru mine, nu.
Si da, voi care va plangeti de traiul greu din capitalism, aveti computer cu internet sa scrieti asta unora din occident. Noii nu o putealm scrie nici in scrisori, de telefon, chiar national, ce sa mai vorbim. |
Citat:
Citat:
Nu zic, avem și noi valorile noastre, naturalețea, așa cum zici și tu, dar domină urâtul, prostia, răutatea. Citat:
Citat:
Citat:
|
bravo traditie.bravo....iti multumesc ca existi.cat despre exprimare,nu cred ca esti tu in masura sa dai cel mai bun exemplu.mai priveste ce ai scris si nu da lectii la altii.n-am sa ma apuc sa-ti fac corecturi gramaticale pt ca mi se pare josnic.
ma rog........tu ai un mare voal pe ochisori si traiesti intr-o lume numai a ta.si nu mai fa aprecieri asupra mea,tinere.sunt satul de destepti americanizati(adica,spalati bine pe creieri si umflati cu hod-dog)nu-ti ma place mamaliga,nu?ai trecut la fast-food?nici nu mai scriu caci ma ingretosez(ca sa folosesc un limbaj de cartier,cum ai spus matale) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:36:53. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.