Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre viclenia sectantilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11810)

gmihaelag 12.01.2011 19:14:27

Citat:

În prealabil postat de Iosif77 (Post 322551)
Cele 10 procente nu sunt date pastorilor ci Bisericii. Aka, lui Dumnezeu, ca sa fie mai clar.

Interesant! Carui Dumnezeu ii dati voi banii? Nu stiam ca Dumnezeu are nevoie de banii tai, in cota fixa, impozit de 10%.
Si daca nu dai ce se intampla? Te da afara Dumnezeu ca nu i-ai platit cotizatia?

Danut7 12.01.2011 19:18:56

Citat:

În prealabil postat de Iosif77 (Post 322556)
Danut, de ce te superi tu asa tare cand este spus adevarul?
Nu stii ca atunci cand te enervezi vorbesti prostii?
Te sfatuiesc sa nu mai scrii cand esti tulburat.
Numara pana la 100 si apoi posteaza.

Sigur nu vei mai folosi cuvinte vulgare.
Pace!

nene te-am intrebat niste lucruri.. daca vrei sa te bag in seama, incepe prin a raspunde la ce te-am intrebat..

Geony 12.01.2011 19:19:23

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 322574)
Stii, se poate sa ai dreptate ... dar, nu ma intereseaza ... Nici ce fac preotii ortodocsi (am luat linkurile la deruta, nici nu am mers mai departe de titlul lor), nici ce fac tele-evanghelistii, nici Ton de fapt ... nici unul ... Stii de ce? Pentru ca eu nu urmez oameni. Eu Il urmez pe Isus. Este singurul care este demn de urmat. Nici un om - oricat de rasurator nume ar avea - nu este modelul meu. Doar Isus.

Desigur, este dificil sa intelegi ceea ce spun ...

Eu inteleg perfect ce spui...am mai intalnit ca tine multi, care mi-au spus ca ei nu apartin niciunui cult si cxa ei se ghideaza dupa Biblie.
Se poate sa aveti dreptate, dar ceea ce faceti inseamna EGOISM. Crestinii primului secol se adunau impreuna, nu separat. Se rugau si aduceau slava lui D-zeu, impreuna si nu separat.
Pavel spune Evreilor 13, 17.: Ascultați pe mai-marii voștri și vă supuneți lor, fiindcă ei priveghează pentru sufletele voastre, având să dea de ele seamă, ca să facă aceasta cu bucurie și nu suspinând, căci aceasta nu v-ar fi de folos. ...
Ori tu si cei ca tine de cine sa asculte? poate imi vei spune de D-zeu...
Spui ca il urmezi pe Iisus, dar Dumnezeu cel care l-a inspirat pe Pavel mai are o parere: Evrei 13, 7. Aduceți-vă aminte de mai-marii voștri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviți cu luare aminte cum și-au încheiat viața și urmați-le credința.
.... asa ca tu, ai chiar grave probleme! nu asculti de nimeni si nu urmezi pe nimeni...oare atunnci tu nu te faci calcator de randuieli stabilite de D-zeu prin Pavel???

camy_d 12.01.2011 19:21:32

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 322123)
Am dat un citat referitor la viziunea parintelui Cleopa despre sectari.
Eu nu am ura in suflet.Nu am persoane pe care se le urasc.Dar de sectari,intradevar ma feresc! E prea mare tentatia de a le spune ca gresesc si decat sa degenereze o conversatie in disputa,mai bine ma feresc( a fost si sfatul duhovnicului meu)...:53:

Eu n-am cum să mă feresc, că am o colegă martoră. Oricum nu e cum ziceți voi, că te îmbrobodește cu cărți, sau cd-uri, o singură dată ne-a dat un fluturași cu nu știu ce întâlnire a lor. Adevărul e că nici nu mi-am propus vreodată să mă feresc de cei de alte credințe, ba chiar îi întreb cum e la ei, că-s foarte curioasă ce-i în curtea vecinului.

Iosif77 12.01.2011 19:35:38

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 322587)
nene te-am intrebat niste lucruri.. daca vrei sa te bag in seama, incepe prin a raspunde la ce te-am intrebat..

M-ai intrebat doar daca sunt pastor. Raspunsul este: nu.
Nu vreau sa ma bagi in seama dar daca ai si intrebari serioase s-ar putea sa-ti raspund.

Geony 12.01.2011 19:36:00

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 322590)
Eu n-am cum să mă feresc, că am o colegă martoră. Oricum nu e cum ziceți voi, că te îmbrobodește cu cărți, sau cd-uri, o singură dată ne-a dat un fluturași cu nu știu ce întâlnire a lor. Adevărul e că nici nu mi-am propus vreodată să mă feresc de cei de alte credințe, ba chiar îi întreb cum e la ei, că-s foarte curioasă ce-i în curtea vecinului.

si de cele mai multe ori vei gasi contradictii intre ce spune si ce vei gasi in curtea lor...

camy_d 12.01.2011 19:40:44

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322603)
si de cele mai multe ori vei gasi contradictii intre ce spune si ce vei gasi in curtea lor...

Ce am observat nu sunt contradicțiile, sau poate n-am fost eu atentă, ci faptul că spun numai de lucrurile lor frumoase. Niciodată n-a spus ce bășcălie e la ei cu vine Iehova în nu știu ce an, a venit acel an și atunci că că vine în alt an, asta am citit pe net (pe acest site).

nutucutu 12.01.2011 19:40:55

Citat:

În prealabil postat de bob2909 (Post 322541)
prietene acolo unde ne este inima acolo este si sufletul, iar daca a rasarit atata neghina...

"Dar pe când oamenii dormeau, a venit vrăjmașul lui, a semănat neghină printre grâu și s-a dus.
Venind slugile stăpânului casei, i-au zis: Doamne, n-ai semănat tu, oare, sămânță bună în țarina ta? De unde dar are neghină?
Iar el le-a răspuns: Un om vrăjmaș a făcut aceasta. "

Foarte adevarat ce ati spus. Insa ce legatura au toate acestea cu faptul cu ceea ce ati afirmat in postul anterior: "iar noi stam cu "uraciunea pustiirii" in locul cel sfant, iar lucrul asta din pacate il suportam, caci ori nu sesizam, ori ne place.."

Geony 12.01.2011 19:45:32

Citat:

În prealabil postat de Iosif77 (Post 322551)
Cele 10 procente nu sunt date pastorilor ci Bisericii. Aka, lui Dumnezeu, ca sa fie mai clar.
Din acesti bani se platesc utilitatile cladirii bisericii, se fac renovari, investitii, se tiparesc carti pentru a-i evangheliza pe crestinii necrestini, se face misiune in tarile necrestine, se ajuta saracii si muuulte, multe altele. Comitetul Bisericii (consiliul parohial, cum ar veni) da pastorului, sub forma de salariu, o mica parte din suma care se strange.

Cred ca pastorului i se da salariul minim pe economie...restul, il face din prasitul porumbului si din munca de zi cu zi prin gospodarii, iar altii din munca cu ziua pe la localnici...

Daca pastorul tau are o vaca si traieste din laptele ei, sa stii ca nu astfel sta cazul cu pastorii cu vile in Romania sau in alta tara.
Nu am nimic cu nimeni, dar nici minciuna nu o agreez....

nutucutu 12.01.2011 19:47:24

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 322579)
De ce valul din templu s-a sfasiat singur, de sus pana jos, in momentul in care Domnul Isus si-a dat duhul?

Nu inteleg intrebarea. M-ati intrebat daca noi respectam toata Sfinta Scriptura si v-am raspuns ca da, iar dumneavoastra, cei din secte/culte neo-protestante nu, cu argumente luate tot din Sfinta Scriptura. V-as ruga sa-mi spuneti dumneavoastra ce de ce s-a rupt catapeteasma templului.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:10:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.