Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Romano-Catolica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5029)
-   -   Papalitatea (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8723)

dobrin7m 19.06.2011 13:30:42

Citat:

În prealabil postat de supervizor (Post 369982)
Observ ca perseverati.
Nu va voi da deocamdata un al doilea avertisment.

Va cer sa nu mai jigniti si sa invatati sa scrieti.
Nu exista "excroc" in limba romana. Termenul corect este escroc.

Iertare, nu suntem la concurs de literatura.
daca scopul forumului este de a face cursuri de gramatica si vocabular, in loc de a ne impartasi credinta crestin-ortodoxa in limbajul si exprimare proprie fiecaruia, rog administratorul acestui forum sa ne anunte si pe noi sa stim unde ne aflam.
Domnul asculta gandul si dorintele tuturor inclusiv analfabetilor.

dobrin7m 19.06.2011 13:36:03

Citat:

În prealabil postat de supervizor (Post 369999)
Va rog sa va masurati cuvintele, altfel voi fi nevoit sa iau masuri.
Va recomand sa nu mai scrieti cand sunteti obosit: nu se scrie "besmetic" ci bezmetic.
Odihna placuta!

Va rugam si sinonimele, va rog, si antonimele , daca tot suntem la lectia de fonetica si morfologie si sintaxa. de ce nu va faceti treaba pana la capat? predati lectia toata nu cu jumatati de masura ca de abia asteptam sa ne reamintim si noi acestia care am terminat scoala acum, 25 - 30 ani si mai mult.
Ca mintea noastra de cand doreste sa se umple de Dumnezeu, se goleste de lucruri efemere.
Iertare si Dumnezeu sa va lumineze!

Adriana3 19.06.2011 13:37:56

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 370037)
Nu e bine sa interpretam profetiile dupa mintea noastra, mai ales cele din apocalipsa, pe care nici macar parintii nu s-au grabit sa le explice in amanunt.
Nu stie nimeni cand va fi sfarsitul, decat Dumnezeu.
Pozitia crestinului autentic este aceasta: sfarsitul lumii este sfarsitul meu, daca eu mor, pentru mine s-a terminat lumea. Asa spunea parintele Cleopa.

Intr-adevar nu s-au grabit sa interpreteze pentru ca, dupa cum arata profetia lui Daniel din Vechiul Testament, numai cei din timpurile din urma vor fi capabili sa o inteleaga.
Intr-adevar numai Dumnezeu Tatal stie ziua exacta a sfarsitului, asta nu inseamna ca Fiul nu a stiut semnele dupa care vor fi recunoscute vremurile si nu anuleaza faptul ca Sf. Ev. Ioan a primit descoperire despre aceste vremuri. Doar ziua exacta a sfarsitului nu o stim, vremurile insa da.

Multumesc de carte, sunt tare curioasa ce scrie in ea.

bogdan81 19.06.2011 13:54:46

Bineinteles ca si Fiul stie, doar e Dumnezeu. Am spus ca nu stie nimeni afara de Dumnezeu.
Cat despre vremuri, eu nu m-as grabi sa fac nici o consideratie, chiar daca unii sfinti au spus ca traim vremurile de pe urma. Parintele Staniloae spune ca toate aceste semne, razboaie, ciuma, cutremure etc. sunt echivoce, adica nu putem sa stim cu certitudine.
Repet, parerea parintelui Cleopa mi se pare aici cea mai buna.
Scuze ca e in afara topicului.

Mihai36 19.06.2011 14:08:17

Din cite am citit pe net studiind tema eschatologica am inteles ca oamenii de stiinta au facut si ei cercetari in legatura cu multe dintre miracole atit ale Fecioarei cit si inlegatura cu Iisus conformind autenticitatea din punctul lor de vedere.
De ex au analizat ADN-ul picaturilor e singe de la o statuie de-a lui Iisus si au vazut ca are o structura genetica care in zilele noastre este demult pierduta dar care era prezenta in acele vremuri in aria biblica respectiva.
Alte analize s-au facut la unii copii carora le-a aparut Fecioara si au observat chiar in timpul unei viziuni in care era vazuta o lumina puternica faptul ca pupila copilului nu se miscsora cum ar fi fost normal la vederea unei lumini ci se marea ca in toate cazurile de trairi profund religioase fie cu vedenii fie fara.
Apoi despre cazurile in care chipurile fecioara s-ar fi transformat in diavol ulterior s-a recunoscut ca au fost doar minciuni dupa ce mincinosii au patit diferite necazuri find nevoiti sa se caiasca.

Dealtfel una din taine este ca chipul Fecioarei si al Lui Iisus si nici identitatea lor divina nu pot fi luate de cel rau ca sa ne amageasca cu ele, apoi cel rau nu poate binecuvinta cu trairi pozitive de o profunzime deosebita si nici cu iubire divina in inima -el lucreaza mult mai pe ascuns prin diferiti oameni rau intentionati infiltrati inclusiv in sinoade de unde sa aibe controlul dogmei fara ca norodul sa priceapa.

Cel rau nu poate face sa infloreasca sau sa rodeasca un pom in extrasezon ci doar Dumenzeu , cel rau nu are control asupra elementelor naturii si nu poate dicta unde sa nu ploua si unde sa ploua asa cum s-a intimplat in unele miracole unde ploua doar deasupra locului sau doar pe linga in conditiile in care nici nori nu prea erau. Apoi nu poate fulgera dintr-un mic nor singur pe cer.
Au fost facute si alte masuratori medicale si psihologice si toate au confirmat ca lucrurule sint Ok valorile indicind o sanatate sporita atit fizica cit si psihica.
Deasemena revelatii venite din partea lui Iisus au continut mesaje prin care sintem sfatuiti sa luam avertismentele si indemnurile Ei cu cea mai mare seriozitate avind in vedere ca Dumnezeu intotdeauna a prevenit oamenii cind nu se aflau pe calae cea buna si cind in fata lor stateau grave pedepse divine (sodoma si gomora etc ) -cu atit mai mult cu cit urmeaza Judecata cu urgiile ultimelor ei zile ei in care vor supravietui doar o singura treime din intreaga populatie.

Mesajul cel mai important al Fecioarei este ca ea doreste pacea si impacarea religioasa intre toate religiile si pocainta tuturor catre o viata plina de iubire si sfintenie findca ii iubeste pe toti deopotriva.

Pe de-o parte vedem aparenta partinire a fecioarei fiindca apare cu precadere in lumea catolica iar pe de alta vedem ca acolo unde ea are observati critice (inclusiv cazul calugaritei din japonia) suparatoare la adresa marilor dregatori catolicui ei reactioneaza impotriva-i si impotriva persoanelor revelate.
Asta ar putea sa ne faca sa intelegem ca tocmai datorita unei insuficiente in privinta conducerii sau al necesitatii dezvauirii ulterioare a mai multor taine secretizate Ea este nevoita sa completeze ceea ce marii dregatori nu fac in conditiile in care ar trebui.. Asadar un ajutor si nu o favorizare.

Revenind la distrugerea orinduirii actuale pt inlocuirea ei si la pieirea celor doua treimi din populatie trebuie studiat VT in legatura cu urgia si efectele ei principale dar si cap 17 in Apocalipsa.
Este adevarat ca prea multe dintre profetiile VT cu tema justitiara/urgie se refera mai ales la teritoriile din Israel si din jur insa sint si altele care vb de intregul pamint.
Acea treime care va ramine va fi cea albita si lamurita despre care vb un verset pt. vremea cind va incepe Imparatia sfintilor. Adica purificata si calauzita atit prin duh cit si prin o noua doctrina- superioara- plina de cunoastere care va umple intreg pamintul.
Asa incit toate profetiile cunoscute in versiune lor originala (La Salette, Garabandal, etc ) se imbina perfect cu revelatiile din VT si u NT.

Adriana3 19.06.2011 14:46:40

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 370049)
Bineinteles ca si Fiul stie, doar e Dumnezeu. Am spus ca nu stie nimeni afara de Dumnezeu.
Cat despre vremuri, eu nu m-as grabi sa fac nici o consideratie, chiar daca unii sfinti au spus ca traim vremurile de pe urma. Parintele Staniloae spune ca toate aceste semne, razboaie, ciuma, cutremure etc. sunt echivoce, adica nu putem sa stim cu certitudine.
Repet, parerea parintelui Cleopa mi se pare aici cea mai buna.
Scuze ca e in afara topicului.

Domnul Iisus a spus ca ziua precisa nici macar Fiul nu o stie ci doar Tatal.
Tot El a zis ca razboaiele, ciuma, cutremurele sunt doar inceputul, insa inca nu-i sfarsitul. Si tot El a zis foarte clar ca sfarsitul va veni abia dupa ce Evanghelia va fi propovaduita la toti oamenii. Aceasta parte abia in zilele noastre se realizeaza cu putere.

Adriana3 19.06.2011 15:08:35

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 370051)
Din cite am citit pe net studiind tema eschatologica am inteles ca oamenii de stiinta au facut si ei cercetari in legatura cu multe dintre miracole atit ale Fecioarei cit si inlegatura cu Iisus conformind autenticitatea din punctul lor de vedere.
De ex au analizat ADN-ul picaturilor e singe de la o statuie de-a lui Iisus si au vazut ca are o structura genetica care in zilele noastre este demult pierduta dar care era prezenta in acele vremuri in aria biblica respectiva.
Alte analize s-au facut la unii copii carora le-a aparut Fecioara si au observat chiar in timpul unei viziuni in care era vazuta o lumina puternica faptul ca pupila copilului nu se miscsora cum ar fi fost normal la vederea unei lumini ci se marea ca in toate cazurile de trairi profund religioase fie cu vedenii fie fara.
Apoi despre cazurile in care chipurile fecioara s-ar fi transformat in diavol ulterior s-a recunoscut ca au fost doar minciuni dupa ce mincinosii au patit diferite necazuri find nevoiti sa se caiasca.

Dealtfel una din taine este ca chipul Fecioarei si al Lui Iisus si nici identitatea lor divina nu pot fi luate de cel rau ca sa ne amageasca cu ele, apoi cel rau nu poate binecuvinta cu trairi pozitive de o profunzime deosebita si nici cu iubire divina in inima -el lucreaza mult mai pe ascuns prin diferiti oameni rau intentionati infiltrati inclusiv in sinoade de unde sa aibe controlul dogmei fara ca norodul sa priceapa.

Cel rau nu poate face sa infloreasca sau sa rodeasca un pom in extrasezon ci doar Dumenzeu , cel rau nu are control asupra elementelor naturii si nu poate dicta unde sa nu ploua si unde sa ploua asa cum s-a intimplat in unele miracole unde ploua doar deasupra locului sau doar pe linga in conditiile in care nici nori nu prea erau. Apoi nu poate fulgera dintr-un mic nor singur pe cer.
Au fost facute si alte masuratori medicale si psihologice si toate au confirmat ca lucrurule sint Ok valorile indicind o sanatate sporita atit fizica cit si psihica.
Deasemena revelatii venite din partea lui Iisus au continut mesaje prin care sintem sfatuiti sa luam avertismentele si indemnurile Ei cu cea mai mare seriozitate avind in vedere ca Dumnezeu intotdeauna a prevenit oamenii cind nu se aflau pe calae cea buna si cind in fata lor stateau grave pedepse divine (sodoma si gomora etc ) -cu atit mai mult cu cit urmeaza Judecata cu urgiile ultimelor ei zile ei in care vor supravietui doar o singura treime din intreaga populatie.

Mesajul cel mai important al Fecioarei este ca ea doreste pacea si impacarea religioasa intre
toate religiile si pocainta tuturor catre o viata plina de iubire si sfintenie findca ii iubeste pe toti deopotriva.

Pe de-o parte vedem aparenta partinire a fecioarei fiindca apare cu precadere in lumea
catolica iar pe de alta vedem ca acolo unde ea are observati critice (inclusiv cazul calugaritei din japonia) suparatoare la adresa marilor dregatori catolicui ei reactioneaza impotriva-i si impotriva persoanelor revelate.
Asta ar putea sa ne faca sa intelegem ca tocmai datorita unei insuficiente in privinta conducerii sau al necesitatii dezvauirii ulterioare a mai multor taine secretizate Ea este nevoita sa completeze ceea ce marii dregatori nu fac in conditiile in care ar trebui.. Asadar un ajutor si nu o favorizare.

Revenind la distrugerea orinduirii actuale pt inlocuirea ei si la pieirea celor doua treimi din populatie trebuie studiat VT in legatura cu urgia si efectele ei principale dar si cap 17 in Apocalipsa.
Este adevarat ca prea multe dintre profetiile VT cu tema justitiara/urgie se refera mai ales la teritoriile din Israel si din jur insa sint si altele care vb de intregul pamint.
Acea treime care va ramine va fi cea albita si lamurita despre care vb un verset pt. vremea cind va incepe Imparatia sfintilor. Adica purificata si calauzita atit prin duh cit si prin o noua doctrina- superioara- plina de cunoastere care va umple intreg pamintul.
Asa incit toate profetiile cunoscute in versiune lor originala (La Salette, Garabandal, etc ) se imbina perfect cu revelatiile din VT si u NT.

Mihai,
Ce ati inteles din capitolul 17? Credeti ca este vorba de Roma ca in celelalte profetii?

Eu sunt convinsa ca Fecioara Maria ii iubeste pe toti oamenii deopotriva si doreste pacea, stii doar ce ma mira, ca in nici un mesaj nu spune ca doreste ca toti oamenii sa ajunga la cunoasterea Evangheliei. Asta mi se pare foarte suspect.
Si iar mi se pare suspecta treaba cu pedepsirea mincinosilor, imi miroase mai mult mana celui rau suparat ca a fost dat in vileag. Pentru ca, daca mincinosii ar fi pedepsiti atunci nu se explica de ce scapa mereu nepedepsiti cei care refuza sa se supuna indicatiilor din revelatii.

In legatura cu ce poate si nu poate cel rau, de unde stiti ca nu poate face cele spuse de dvs? Eu stiu ca dimpotriva, tocmai in aceste zile din urma va face mari semne si minuni ca sa ii insele pana si pe cei alesi. Nu poate sa faca exorcizari, asta da, sau vindecari, insa restul de ce sa nu poata face daca lumea ii apartine?

Si inca ceva, inteleg eu bine din ceea ce scrieti ca pentru dvs. Imparatia sfintilor inca nu a inceput?

Mihai36 19.06.2011 16:49:40

Eh, ei scapa doar deocamdata, lucrurile inca nu s-au incheiat , deocamdata sintem in faza in care trebuie sa ne ridicam din incredintarea oarba in cinstea si preafericirea lor (sa nu ne incredem in oameni) intro intelegere mai realista a faptului ca si ei sint oameni si pot gresi,
caci altfel in viitoarele etape cind alte adevaruri mai grele vor iesi la lumina impotriva vointei lor vom avea tendinta sa ii credem orbeste in loc sa ne dam un pas inapoi sa cintarim mai bine lucrurile. Farisei mereu au fost peste tot iar intre ei cu siguranta astepta momentul lor si oameni sinceri care vor arata de partea cui este adevarul. Totul e sa fim dispusi sa ascultam cu aceeasi nepartinire si pe unii si pe altii in conditiile in care s-ar putea sa existe chiar documente "clasificate " care scoase atunci la lumina vor arata de partea cui este adevarul.
Nu ma refer doar la BC ci si la celelalte , de ex.ce spunea cuviosul Selafiil cel orb:
“Părintele spunea că vremea este aproape. O să înceapă mare învălmășeală în Biserică, eu n-o s-o prind, dar voi o s-o prindeți." Mai spunea că e aproape timpul cînd cărțile ortodoxe vor fi nesemnate și se vor răspîndi din mînă în mînă. Atunci vor propovădui femeile, ca pe vremea sfinților apostoli, deoarece preoții nu o vor putea face. Dreapta credința va fi păstrată prin epistole răspîndite printre credincioși, deoarece partea oficială a Bisericii nu va mai propovădui adevărul. Cu toate acestea, părintele spunea să mergem așa înainte, fără să ne rupem de episcopi“.

http://www.razbointrucuvant.ro/2008/...a-in-biserica/
Selafiil cel orb a trait in republica Moldova la manastirea Noul Neamt deci face referire la Biserica ortodoxa a Moldovei.
Textul trebuie analizat cu mare atentie in legatura cu posibile semnificatii care reies.
De ce /cum anume partea oficiala nu este de partea adevarului?
De ce sa fie invalmaseala?
De ce sa fie cartile si epistole raspindite din mina in mina?
Ce au in plus cartile nesemnate si epistolele fata de orinduielile de pina atunci?
De ce femei care propovaduiesc si nu preoti?
De ce si pina cind sa nu se rupa de episcopi?

La capitolul 17 m-am referit doar fiindca este un rezumat al veacului judecatii si in care se aminteste si de pieirea in doua rinduri a cite o treime din oameni
-veacul-secolul judecatii din cite se pare a inceput cu veacul celui rau in 1910 (dupa o profetie a fecioarei din anul 1909) dar inca nu s-a icheiat Judecata -asadar multe nebunii deja au trecut cum sint cele doua razboaie si prigonirea crestinilor prin comunism si alte amanunte albinele nebune din Sua ,cei doi sfinti imbracati in saci tot in 1910 in orasul Irakklyon (Grecia)- insa a mai ramas razboiul si urgia care il va incheia si restu de evenimente colterale.

Roma este zugravita doar in privinta orasului Vatican (aur si purpura cardinalilor) vinovat de singele sfintilor si alte indulgente.
Da stiu ca interpretarea oficiala a Imparatiei sfintilor se refera la crestinatate dar cum ea este legata de razboiul lui Gog prin pustiirea locasului sfint si intreruperea ofrandei pt aceleasi 2300 zile inseamna ca se refera la evenimente care inca nu au avut loc deci la o alta biserica -biserica viitoare care cu adevarat va darima uriasul vechilor orinduiri si sisteme si va pune unul singur in loc pe tot pamintul.

Dealtfel albirea si lamurirea treimii legata de inceperea domniei Imparatiei sfintilor este prezenta si in legatura cu rabdarea pina la sfirsit(ul Judecatii) inca un nr de zile dupa care vom fi albiti si lamuriti- ele facind referire la una si aceeasi lamurire din vremurile sfirsitului (Judecatii) -"cel incet la minte se va ntelepti, cei pacatosi se vor umple de virtute, iar sfntii se vor sfinti si mai mult in faptele lor."

Mihai36 19.06.2011 17:11:47

Despre vindecari nu mai trebuia sa amintesc fiindca sint binecunoscute in cazurile aparitiilor mariale.
In legatura cu indemnul cunoasterii evangheliei exista indemnuri indirecte adica sa ascultam si sa urmam pe Iisus iar asta nu se poate fara citirea Evangheliei -e de la sine inteleasa, odata indeamna pe o calugatita sa citeasca si Apocalipsa.

Da semne si minuni va face si cel rau si Dumnezeu, fiecare semnele lui insa semnele pe care le va da Dumnnezeu sint adresate tuturor popoarelor pe cind semnele celui rau nu ating toti credinciosii ci decit pe unii dintre cei alesi insa ei nu se vor lasa ademeniti findca semnele lui vor parea apa de ploaie dupa cum spunea un calugar rus in comparatie cu semnele lui Dumnezeu.
Din cite stiu au fost deja vreo 3 in ultimul secol care au facut diferite semne ca sa amageasca unele fiind doar paranormale ca la toti paranormalii si altele simple artificii si rachete dinainte pregatite de altul.

E bine sa studiem cu atentie scripturile , facute legaturile ca sa fim in masura sa "deosebim trimbita" adica sa recunoastem implinirea profetiilor la momentul respectiv. In conditiile in care "in acele zile multi vor citi si nu vor intelege" -ceea ce inseamana ca lucrurile nu sint spuse chiar pe fata ci subintelese sau redate prin simboluri care trebuie interpretate.

Adriana3 19.06.2011 18:06:38

Deci dupa parerea dvs. sfintii sunt deja cu Domnul Iisus in Cer sau nu?
Si ce anume a fost revelat de sfanta Fecioara pentru anul 1910?

Cat despre una din intrebarile puse, de ce sa propovaduiasca femeile ca pe vremea apostolilor si nu preotii, pot sa iti spun ceea ce mi-a zis responsabilul de la Vatican pentru crestinii din Orientul Mijlociu: mi-a zis ca femeile se simt mult mai libere ca ei, preotii, si de aceea se pot implica mai mult decat ei si ca atare majoritatea activitatilor sunt organizate de femei.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:06:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.