Eugen7 |
25.10.2012 17:03:53 |
Citat:
În prealabil postat de Fani71
(Post 478394)
Eugen, a fi constient de neputintele tale tine de discernamantul duhovnicesc.
|
Draga Fani, toti suntem pacatosi iar eu sunt primul dintre pacatosi. Da trebuie sa ne vedem neputintele si sa nadajduim in Hristos Iisus "caci la Dumnezeu toate sunt cu putinta".
Citat:
(Post 478394)
Insa nu sunt de acord ca idealul este pentru oricine a il lasa pe Dumnezeu sa ne faca planningul familial. De altfel Dumnezeu ne-a dat trup si ne-a dat minte sa luam hotariri.
|
Cea mai buna hotarare pe care o putem lua este sa facem voia lui Hristos Iisus... si nu sa incercam sa Il facem pe EL sa faca voia noastra.
Maica Domnului ne indeamna sa facem TOT ce ne spune Hristos Iisus.
Sa nu crezi ca sunt un "sfintisor"... imi plang neputintele, inclusiv in aceste aspecte pe care le discutam. Sunt precum vmesul care imi bat pieptul constient fiind de neputinta si pe pacatele proprii...
Citat:
(Post 478394)
A decide din start sa nu ai copii ca sa nu iti complici viata este una, a decide sa nu faci unul pe an sau sa te opresti la un moment dat este alta. Tine de autocunoastere si de discernamant.
|
Asa cum am spus anterior... acestea sunt lucruri delicate care trebuie discutate cu preotul duhovnic... pentru binele nostru, pentru mantuirea noastra.
Una este sa ne cunoastem, sa fim constienti de boala noastra, inclusiv impatimirea sexuala si sa ne dorim firescul... si alta este sa consideram ca noi suntem sanatosi desi suntem bolnavi.
Doamne ajuta.
P.S. Te rog sa nu ma intelegi gresit.
|