![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Pe noi pe creștini ne învață Biblia: Col 2.16-17 “Nimeni deci să nu vă judece pentru mâncare sau băutură, sau cu privire la vreo sărbătoare, sau lună nouă, sau la sâmbete, care sunt umbră celor viitoare iar trupul (este) al lui Hristos.” Rom.14.6 “Cel ce ține ziua, o ține pentru Domnul; și cel ce nu ține ziua, nu o ține pentru Domnul. Și cel ce mănâncă pentru Domnul mănâncă, căci mulțumește lui Dumnezeu; și cel ce nu mănâncă pentru Domnul nu mănâncă, și mulțumește lui Dumnezeu.” |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Bravo. După ce imi povestești cu mintea ta puerilă un verset din biblie, faci o afirmatie șoc: nu e tradus corect termenul in Biblia ortodoxa. Ma intreb insa din ce motiv versetul e tradus asemănător si in alte editii: NAS Therefore no one is to act as your judge in regard to food or drink or in respect to a festival or a new moon or a Sabbath day GWT Therefore, let no one judge you because of what you eat or drink or about the observance of annual holy days, New Moon Festivals, or weekly worship days. ISV Therefore, let no one judge you in matters of food and drink or with respect to a festival, a new moon, or Sabbath days. Din biblie reiese clar că in termenul "sabat" erau incluse toate zilele de odihnă ale Vechiului Testament. Citat:
Citat:
Lev 16. 29-31 “Aceasta să fie pentru voi lege veșnică: în luna a șaptea, în ziua a zecea a lunii, să postiți și nici o muncă să nu faceți, nici băștinașul, nici străinul care s-a așezat la voi… Aceasta e cea mai mare zi de odihnă pentru voi și să smeriți sufletele voastre prin post. Aceasta este lege veșnică”. Dacă voi adventiștii sunteți atât de îndrăgostiți de sâmbăta și de Vechiul Testament, de ce nu țineți TOATE zilele de odihnă? Evreii nu aveau doar sâmbăta ziua de odihnă. Spune clar D-zeu că Sărbătaorea Ieșirii din Egipt „e cea mai mare zi de odihnă” și că „este lege veșnică” la fel ca cele zece porunci și că e valabil pentru toate popoarele cu care evreii intră în contact. De ce nu o sărbătoriti si pe asta? Pentru că fondatoarei sectei voastre doar sâmbăta i-a plăcut? |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Ce ar fi totuși să răspunzi la întrebarea ce ți-am adresat-o! :70: Lev 16. 29-31 “Aceasta să fie pentru voi lege veșnică: în luna a șaptea, în ziua a zecea a lunii, să postiți și nici o muncă să nu faceți, nici băștinașul, nici străinul care s-a așezat la voi… Aceasta e cea mai mare zi de odihnă pentru voi și să smeriți sufletele voastre prin post. Aceasta este lege veșnică”. Dacă voi adventiștii sunteți atât de îndrăgostiți de sâmbăta și de Vechiul Testament, de ce nu țineți TOATE zilele de odihnă? Spune clar Dumnezeu că Sărbătaorea Ieșirii din Egipt „e cea mai mare zi de odihnă” , mai mare chiar decît sâmbăta, și că „este lege veșnică” la fel ca cele zece porunci și că e valabil pentru toate popoarele cu care evreii intră în contact. De ce nu o sărbătoriti si pe asta? Pentru că fondatoarei sectei voastre doar sâmbăta i-a plăcut și doar sâmbăta v-a impus-o? |
Citat:
|
:39:Rog să îmi traducă un forumist de inteligență medie, "răspunsul" de mai sus al lui tricesimusseptimus, pentru că eu nu văd chiar nici o logică în cuvintele aruncate de el. Mulțumesc.
|
Citat:
|
Citat:
Adica una este sabatul si alta este sambata. |
Citat:
se tinea pe 14 Nissan, iar Pastele si-au gasit implinirea in Hristos. Iar noi nu mai tinem Pastele pe 14 Nissan, ci dupa un calcul, si implicit nici Cincizecimea nu mai pica la fel cu a evreilor. Am tradus doar ce spune trice, nu fac nici un comentariu, las pe cei mai inaintati. Respectarea adevarului cere si de la noi aceeasi masura de respect pe care o pretindem de la ceilalti. Ortodoxia nu ne da voie sa umblam cu jumatati de adevar si e bine sa intrebam cand nu intelegem. Ma bucur ca mai sunt si unii care nu considera jignitor sa intrebe. Iertare. |
Citat:
Problema e puțin mai complicată, deoarece Paștele este o sărbătoare evreiască, împlinirea lui fiind chiar Hristos pentru noi creștinii: "Curățiți aluatul cel vechi, ca să fiți frământătură nouă, precum și sunteți fără aluat; căci Paștile nostru Hristos S-a jertfit pentru noi." (1 Cor.5,7) Schimbând data prăznuirii Paștelor pentru a se diferenția de cel evreiesc, a însemnat doar o reciclare a "aluatului cel vechi". Apropos, iată ce scria Epifanius la 135: “Să nu schimbi socotirea timpului, ci să-l sărbătorești în același timp cu frații tăi care au părăsit tăierea împrejur. Cu ei odată să ții Paștele” (Epifanius, Împotriva ereticilor, 10, Patrologie greacă 42,356) Nu s-a ținut cont de acest sfat, și astfel s-a ajuns la un Paște "creștin" ce a rezultat de fapt din antisemitism. Pe bună dreptate, un teolog italian spunea: “Cele două victime ale campaniei anti-iudaice au fost Sabatul și Paștele. Sabatul a fost schimbat în duminică și Paștele în Paștele duminical…” (Bacchiochi – Lord’s Festivals p.103) |
Citat:
in dezbatere atunci cand nu am toate argumentele. Mi-ar place, insa, ca toti sa nu derobeze de la adevar pe motiv ca sunt mai etichetati ca altii. Urmaresc dezbaterea, dar mai am de crescut. Iertare. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
ce e hilar este ca "penticostalul" considera scrierile Ellenei White in felul urmator: Citat:
Citat:
deci paginile alea nu le citeste! oare de ce? pentru ca probabil, acolo nu e degetul Duhului sfant! de aia "penticostalul" nu le citeste, pentru ce s-ar otravi singur?! adica crestina exemplara Ellen White uneori mai avea si vizite demonice, care o indemnau sa scrie doctrine adventiste pe care penticostalul le respinge! CUM E POSIBIL ASA CEVA?! LOL !!! Adica doamna Ellena scrie foarte bine, excelent, omu' citeste cartile cu placere, dar invataturile dumneai nu sunt bune!!! Ca si cum ai zice: "domn' profesor, seminariile dvs. sunt excelente, cursurile sunt numai bune de audiat, insa totusi, ati aplicat teorema lui Pitagora gresit si ati calculat eronat sirul lui Fibonacci iar cu privire la derivate functii compuse ati pus forumule gresite" http://i44.tinypic.com/s4xqpi.gif |
Citat:
In cazul de fata (cel cu saritul peste unele scrieri ale Ellenei White), eu cred ca nu ar trebui sa aveti nimic de reprosat. Ellen White a scris o sumedenie de lucrari valabile pentru orice crestin (indiferent de confesiune). Nu este nimeni obligat sa citeasca ce nu ii convine. In plus, Ellen White nu este infailibila, sa crezi si sa accepti tot ce a scris ea. Si dvs. ati putea citi cu placere si apreciere unele lucrari ale Ellenei White (cum ar fi cele referitoare la moralitate, familie, educatie, etc.) si nu sa nu fiti de acord cu altele (cum ar fi profetiile). |
Citat:
Citat:
daca Ellen White a fost profetul lui Dumnezeu asa cum se crede in bisericile adventiste, atunci am pretentia ca invataturile dumneaei sa fie biblice si profetiile sa fie ziditoare ! dar penticostalul sare peste invataturi si totusi spune ca Ellen White a influentat pozitiv un mapamond intreg, pai care e rolul lucratorului crestin??? nu sa invete in primul rand??? Citat:
v-am spus, daca profetiile Ellenei White s-au implinit sau sunt pe cale sa se implineasca, ei bine, asta as aprecia, ca moralisti crestini sunt/au fost destui in istoria crestinismului. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:31:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.