Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Romano-Catolica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5029)
-   -   Biserica CATOLICA ZGUDUITA DE NOI DEZVALUIRI ! ! ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15007)

Mihailc 08.06.2012 00:25:03

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 451157)
Ok, dar în afară de epitetele "mizerabil" și "fanatic", aveți și ceva constructiv de spus ? Cum ar fi, de exemplu, un argument, o idee, etc. ?

Ai avut destule, dar te-ai agățat ca șoarecele de propria coadă ca să aperi niște aberații catolice. Epitetele le meriți pe deplin, sunt concluzia mea la o discuție în care cred că ți-ai arătat adevărata identitate. Constructiv e faptul că ți-ai pierdut dreptul moral de a face observații critice asupra exceselor ideologice ale altora, în momentul când ți-a ieșit la vedere bârna din ochiul tău.

Noesisaa 08.06.2012 01:40:50

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 451106)
Hai sa-ti mai descretesc fruntea !
"există situații în care BO este de acord cu avortul ?"
Da , cand se stie sigur ca respectivul va trece la catolici !:4:

Wow. Ce atmosfera pioasa de rugaciune e in aceasta discutie...Foarte frumos.

catalin2 08.06.2012 01:51:07

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 451144)
Se vede că nu prea știți care e diferența dintre un viciu de procedură și o eroare pe fond.
"Am fost violat/ă de un preot în Slovenia........ iar preotul care m-a violat, în Marea Britanie"
nu implică un viciu de procedură.... ci o minciună ordinară.

Sper ca intre timp ati citit mesajul meu http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=478 Ati ajuns la o confuzie pentru ca nu ati citit acel link.

nutucutu 08.06.2012 07:32:00

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 451079)
In cazul asta chiar papa a cerut scuze si a recunoscut aceste lucruri, nu stiu de ce ne mai contrazicem.

Cine se contrazice cu cine? Exista vreun user catolic care sa fi sustinut ca preotii catolici nu au gresit? Nu. Sustinem, insa, ca scandalul are proportii exagerate. Din fericire pentru noi papa a avut umilinta sa recunoasca si sa-si ceara scuze, nu stiu daca altii au facut acelasi lucru.

Pe de alta parte, Domnul nostru Isus Cristos ne spune ca Biserica Lui va fi triumfatoare si portile iadului nu o vor birui. Aceste atacuri continue si permanente la adresa Bisericii Catolice (ex: papa-nazist; Vatican: spalari de bani; preotii catolici: pedofili etc) sint atacuri ale portilor iadului. Biserica Catolica primeste neincetat asemnea atacuri insa noi stim ca ea e aparata de Insusi DOmnul nostru Isus Cristos; nu ne ramine decit sa stam linistiti si sa ne rugam pentru Biserica noastra si pentru conducatorii ei.

ioanna 08.06.2012 08:33:46

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 451173)
Wow. Ce atmosfera pioasa de rugaciune e in aceasta discutie...Foarte frumos.

piosenia fratilor d-voastra nu v-a impresionat?

on topic:
Commission official: "Catholic Church had a culture of not airing its dirty laundry"
http://www.msnbc.msn.com/id/45696203...en-panel-says/

MihaiG 08.06.2012 08:42:42

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 451195)
piosenia fratilor d-voastra nu v-a impresionat?

Probabil că, în calitate de convertită de la BO la Biserica Catolică, s-a simțit atinsă personal de remarca domnului cristiboss că ar putea fi permis avortul în BO dacă s-ar ști dinainte că urmează să devină catolic copilul respectiv.

O să spună domnul cristiboss că a fost o glumă, dar există un soi de glume care nu se fac.

În fine; la un inventar detaliat al reacțiilor personale ale dânsului pe acest thread, începând cu gluma de mai sus și terminând cu apelul insistent pe care mi l-a adresat, să schimb, în cuvântul "corist", litera o cu litera u, ca să mi se potrivească mai bine, nu știu cine iese mai șifonat la capitolul pioșenie.

ucenic 08.06.2012 08:47:04

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 451203)
O să spună domnul cristiboss că a fost o glumă, dar există un soi de glume care nu se fac.

"Va spun ca, in ziua judecatii, oamenii vor da socoteala de orice cuvant nefolositor pe care-l vor fi rostit." (Mat.12:36)

cristiboss56 08.06.2012 08:47:25

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 451203)
Probabil că, în calitate de convertită de la BO la Biserica Catolică, s-a simțit atinsă personal de remarca domnului cristiboss că ar putea fi permis avortul în BO dacă s-ar ști dinainte că urmează să devină catolic copilul respectiv.

În fine; la un inventar detaliat al reacțiilor personale ale dânsului pe acest thread, începând cu gluma de mai sus și terminând cu apelul insistent pe care mi l-a adresat, să schimb, în cuvântul "corist", litera o cu litera u, ca să mi se potrivească mai bine, nu știu cine iese mai șifonat la capitolul pioșenie.

"Câinele moare de drumu lung, și prostu de grija altuia . . . " ! Domnul Mihailt , bine a grăit despre dvs. !

ucenic 08.06.2012 08:50:24

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 451206)
"Câinele moare de drumu lung, și prostu de grija altuia . . . " ! Domnul Mihailt , bine a grăit despre dvs. !

"Dar Eu va spun ca oricine se manie pe fratele sau va cadea sub pedeapsa judecatii; si oricine va zice fratelui sau: "Prostule!" va cadea sub pedeapsa Soborului; iar oricine-i va zice: "Nebunule!" va cadea sub pedeapsa focului gheenei." (Mat.5:22)

cristiboss56 08.06.2012 08:58:48

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 451208)
"Dar Eu va spun ca oricine se manie pe fratele sau va cadea sub pedeapsa judecatii; si oricine va zice fratelui sau: "Prostule!" va cadea sub pedeapsa Soborului; iar oricine-i va zice: "Nebunule!" va cadea sub pedeapsa focului gheenei." (Mat.5:22)

"Câinele moare de drumu lung, iar prostu de grija altuia . . ." ( zicală populară din secolul XVII ) ! Înțelepciunea populară este de neegalat ! Deci: "CÂINELE MOARE DE DRUMU LUNG , ȘI PROSTU DE GRIJA ALTUIA ! ! ! ".

ioanna 08.06.2012 09:13:01

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 451208)
"Dar Eu va spun ca oricine se manie pe fratele sau va cadea sub pedeapsa judecatii; si oricine va zice fratelui sau: "Prostule!" va cadea sub pedeapsa Soborului; (Mat.5:22)

Eu însă vă spun: Oricine se mânie pe fratele său, vrednic va fi de judecată; și cel ce-i va zice fratelui său: Netrebnicule!, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cel ce-i zice: Nebunule!, vrednic va fi de gheena focului. (Matei cap.5 vs.22)

Versetul se referea la frati. Cat ii priveste pe dusmani, pand a ajunge la indemnul hristic exista o cale de parcurs.

ucenic 08.06.2012 09:15:26

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 451209)
"Câinele moare de drumu lung, iar prostu de grija altuia . . ." ( zicală populară din secolul XVII ) ! Înțelepciunea populară este de neegalat ! Deci: "CÂINELE MOARE DE DRUMU LUNG , ȘI PROSTU DE GRIJA ALTUIA ! ! ! ".

Înțelepciunea populară este de neegalat... spui tu, Cristi?

Nu compara intelepciunea populara cu Biblia, caci este scris:

"Unde este inteleptul? Unde este carturarul? Unde este vorbaretul veacului acestuia? N-a prostit Dumnezeu intelepciunea lumii acesteia?" (1Cor.1:20)

------

Daca esti in adevar copil al lui Dumnezeu ai ca temelie Cuvantul lui Dumnezeu, nu intelepciunea... populara.

"Fereste-te de basmele lumesti si babesti. Cauta sa fii evlavios. (1Tim.4:7)

Domnul cu tine!

ucenic 08.06.2012 09:18:11

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 451212)
Eu însă vă spun: Oricine se mânie pe fratele său, vrednic va fi de judecată; și cel ce-i va zice fratelui său: Netrebnicule!, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cel ce-i zice: Nebunule!, vrednic va fi de gheena focului. (Matei cap.5 vs.22)

Versetul se referea la frati. Cat ii priveste pe dusmani, pand a ajunge la indemnul hristic exista o cale de parcurs.

Hei, Ioana... tu ai acces la Cartea Vietii Mielului??? Stii tu in adevar daca cel in cauza este sau nu este scris acolo???

Pana una alta Il marturiseste pe Hristos? Ei bine, atunci este frate in Hristos cu fiecare dintre noi, cei care Il marturisim.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:25:10.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.