![]() |
Citat:
Ca voi treceti cu vederea aceste texte e problema voastra. Iata ca si Iosua se inchina cu fata la pamant inaintea chivotului:Inaintea lor se tămâia si se faceau închinăciuni (losua 7, 6; les. 30, 1, 7, 8). 6. Atunci Iosua si-a sfasiat vesmintele sale, a cazut cu fata la pamant inaintea chivotului Domnului si a stat asa pana seara si el si batranii lui Israel si si-au presarat pulbere pe capetele lor. ,, E idolatrie sau nu ce face el? |
Citat:
In Sfanta Sfintelor se gasea Chivotul Legamantului, cu ingerii, cu capacul ispasirii, cu Lumina (shechina) care simboliza slava Lui Dumnezeu. Cand Iosua s-a aruncat in fata Chivotului, el se inchina lui Dumnezeu. Intre cei doi ingeri stralucea o Lumina (shechina- nu stiu daca am scris corect), care reprezenta Slava lui Dumnezeu. Astazi, dupa ce toate simbolurile de la Sanctuar s-au implinit si Slava lui Dumnezeu a coborat pe pamant, in persoana Domnului Iisus Hristos, noi ne inchinam "in duh si adevar". "Caci vine ceasul si acum a si venit, cand INCHINATORII ADEVARATI SE VOR INCHINA TATALUI IN DUH SI IN ADEVAR; fiindca astfel de inchinatori doreste Tatal. DUMNEZEU ESTE DUH; SI CINE SE INCHINA LUI TREBUIE SA I SE INCHINE IN DUH SI IN ADEVAR"(Ioan 4:23,24). Noi, astazi, nu mai avem nevoie de simboluri ca sa ne inchinam. Domnul Iisus Hristos, este poarta noastra direct catre Dumnezeu. Alta cale nu exista: "EU SUNT CALEA, ADEVARUL SI VIATA". Referitor la ingeri (se pare ca ati sugerat inchinarea in fata lor): stiu ca se practica inchinarea la aceste fiinte ceresti. Exita o rugaciune "Inger,ingerasul meu". Sfanta Scriptura ne interzice foarte clar o astfel de inchinare: "Eu Ioan... m-am aruncat la picioarele ingerului, care mi le arata, ca sa ma inchin lui. Dar el mi-a zis: "FERESTE-TE SA FACI UNA CA ACEASTA! Eu sunt un impreuna slujitor impreuna cu tine si cu fratii tai, proorocii si cu cei ce pazesc cuvintele din cartea aceasta. INCHINA-TE LUI DUMNEZEU."(Apocalipsa 22:8,9) |
Oricum nu ai raspuns la faptul ca Iosua s-a inchinat inaintea unui lucru facut de mana omeneasca: chivotul legii cu heruvimi sau fara pe el.
Nici o umbrire sau micsorare nu se aduce slavei lui Dumnezeu prin venerarea si cinstirea slugilor Lui. Mai întai, că una este închinarea (adorarea) pe care o aducem noi lui Dumnezeu, cum mai sus am arătat, si alta este cinstirea (venerarea) pe care o aducem noi îngerilor si sfintilor lui Dumnezeu, ca unor slugi si prieteni iubiti ai lui Dumnezeu. Apoi, însusi Duhul Sfant ne îndeamnă să lăudam pe Dumnezeu prin sfintii Lui, zicand: Laudati pe Domnul întru sfintii Lui (Ps. 150, 1). Insă în ce priveste cinstirea si venerarea pe care oamenii o aduc sfintilor si îngerilor lui Dumnezeu, acestea sunt primite de ei, după cum se poate vedea în diferite locuri ale dumnezeiestii Scripturi. Un prim exemplu se poate vedea atunci cand a treia căpetenie trimisă de împăratul Ohozia, cu cei cincizeci de oameni ai lui, venind si cazand în genunchi înaintea lui Ilie, l-a rugat, zicand: 0mul lui Dumnezeu, sa nu fie trecut cu vederea de ochii tai sufletul meu si sufletul acestor cincizeci de robi ai tai (IV Regi 1, 13). Si iarăsi: ...fîii proorocilor cei din lerihon... au iesit înaintea lui (Elisei) si i s-au plecat pana la pamant (IV Regi 2, 15). Si iarăsi: Atunci împaratul Nabucodonosor a cazut cu fata la pamant si s-a închinat înaintea lui Daniel... (Dan. 2, 46). Si iarăsi, vedem că Valaam s-a închinat si a cazut cu fata la pamant... înaintea îngerului Domnului (Num. 22, 31). larasi vedem ca îngerul Domnului a primit închinare de la Iosua al lui Navi, care a căzut cu fata la pămant si i s-a închinat (Iosua 5, 14-15). Ingerii au primit închinare de la Lot (Fac. 19, 1). îngerul Domnului a primit închinare de la Manoe si femeia lui, care i s-a închinat lui pană la pămant, iar îngerul Domnului s-a înăltat cu para focului de pe jertfelnic (Jud. 13, 18-21). Ingerul Domnului a primit închinare de la David si de la bătranii poporului (I Paral. 21, 16-18). îngerul Domnului a primit închinare de la Daniel Proorocul (Dan. 8, 18; 10, 9-15). lată ca în cele de pană aici ti-am răspuns la cele ce ai afirmat dumneata, că îngerii si sfintii lui Dumnezeu nu voiesc a primi închinare de la oameni. Citeste cu atentie locurile indicate din Sfanta Scriptură si vei întelege destul de clar că nu ai dreptate în cele ce sustii, si că atat sfintii lui Dumnezeu, cat si îngerii Lui, primesc cinstire si venerare de la oameni, fară ca această venerare a lor sa aducă vreo mahnire lui Dumnezeu. Caci cum S-ar putea supăra Dumnezeu cand vede pe prietenii Lui cei iubiti si pe casnicii Săi ca se slăvesc în numele Lui, cand El însusi i-a proslavit pe ei (Rom. 2, 10) si i-a înzestrat cu puteri minunate si cu daruri deosebite? |
Citat:
Stiti care este marea dvs. problema? Din Vechiul Testament, ati inlaturat in mare parte invataturile care inca mai sunt valabile (cum ar fi cele zece porunci) si ati pastrat multe simboluri care si-au gasit implinirea in Mantuitorul. |
Citat:
Heruvimii de pe Chivot si de pe panza cortului preinchipuiau chipurile pline de har ale Sfintilor, ,,prietenii si casnicii lui Dumnezeu,,(Efes 2,19) Alt simbol este Sarpele de arama de pe stalpul inaltat de Moise despre care vorbeste insusi Mantuitorul de cuvintele Caruia nu vreti sa auziti: 14. Si dupa cum Moise a inaltat sarpele in pustie, asa trebuie sa se inalte Fiul Omului,15. Ca tot cel ce crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.16. Caci Dumnezeu asa a iubit lumea, incat pe Fiul Sau Cel Unul-Nascut L-a dat ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Ce insemnatate au cuvintele Mantuitorului? Aceea ca precum evreii facand ascultare, se vindecau de muscatura serpilor veninosi numai ca se uitau la sarpele de arama, , tot asa si crestinii atunci cand vad Sf. Cruce cu Mantuitorul rastignit pe ea, se inchina cu semnul Crucii impropriind si actualizand acest semn al biriuntei (Col. 2,15), pentru ca Hristos este Dumnezeu caruia trebuie sa-I aducem inchinare tot asa cum Iosua s-a inchinat cu fata la pamant inaintea Chivotului Legii, primind prin aceasta inchinare vindecarea de muscatura sarpelui cel vechi, diavolul, care aduce pacatul, iar prin pacat moartea vesnica. Nevrand sa recunoasteti valoarea Sfintei Cruci in iconomia mantuirii va faceti vrasmasi ai ei:18.,, Caci multi, despre care v-am vorbit adeseori, iar acum va spun si plangand, se poarta ca dusmani ai crucii lui Hristos. 19. Sfarsitul acestora este pieirea.,, (Filipeni 3,18) |
Citat:
Ne-a spus insusi Mantuitorul, ca nu este nevoie de nici un simbol in viata de inchinare. "Dar vine ceasul, si acum a si venit, cand inchinatorii adevarati se vor inchina Tatalui in duh si in adevar; fiindca astfel de inchinatori doreste Tatal. Dumnezeu este Duh; si cine se inchina Lui trebuie sa I se inchine in duh si in adevar."(Ioan 4:23-24). Stiu si eu ca Vechiul Testament este plin de simboluri. Dar, cele mai multe si-au gasit implinirea in Domnul Iisus Hristos si nu mai trebuiesc tinute. Ex: jertfa mielului nu mai trebuie facuta; s-a jertfit adevaratul Miel. Alt exemplu: preotul, ca mijlocitor si slujitor, si-a incheiat menirea; a venit adevaratul Preot si Mijlocitor (Evrei cap. 7 si 8). In zilele noastre se implinesc simbolurile finale, pe care le vedem in ceea ce se numea Ziua Ispasirii. |
Citat:
"FIINNDCA ATAT DE MULT A IUBIT DUMNEZEU LUMEA, CA A DAT PE SINGURUL LUI FIU, PENTRU CA ORICINE CREDE IN EL, SA NU PIARA, CI SA AIBA VIATA VESNICA."(IOAN 3:16) |
[quote=vasinec;97388]Cum puteti strica ceva ce Dumnezeu ne-a spus atat de frumos?! Aceste versete nu au nevoie de comentariile dvs. Versetul 16 spune absolut tot ce era de spus. Repostez acest verset. Din respect pentru Cuvantul lui Dumnezeu, nu incercati sa veniti cu comentariile dvs.
"FIINNDCA ATAT DE MULT A IUBIT DUMNEZEU LUMEA, CA A DAT PE SINGURUL LUI FIU, PENTRU CA ORICINE CREDE IN EL, SA NU PIARA, CI SA AIBA VIATA VESNICA."(IOAN 3:16)[/quote [SIZE=4]Acum am vazut ca nu esti intreg la minte. Schimbi vorba si subiectul cand nu ai argumente. Despre ce vorbesc eu si despre ce vorbesti tu?! Subiectul era Crucea prefigurata de sarpele de arama[/SIZE]. [SIZE=4][COLOR=Navy]Poti sa vorbesti la obiect[/COLOR][/SIZE][SIZE=4]? Daca nu, lasa-ne, lasa-ne! [/SIZE][SIZE=4][COLOR=Navy] Ce insemnatate au cuvintele Mantuitorului? [/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=Navy]Aceea ca precum evreii facand ascultare, se vindecau de muscatura serpilor veninosi numai ca se uitau la sarpele de arama, tot asa si crestinii atunci cand vad Sf. Cruce cu Mantuitorul rastignit pe ea, se inchina cu semnul Crucii impropriind si actualizand acest semn al biriuntei (Col. 2,15), pentru ca Hristos este Dumnezeu caruia trebuie sa-I aducem inchinare tot asa cum Iosua s-a inchinat cu fata la pamant inaintea Chivotului Legii, primind prin aceasta inchinare vindecarea de muscatura sarpelui cel vechi, diavolul, care aduce pacatul, iar prin pacat moartea vesnica. [/COLOR][/SIZE] |
[quote=Iustin32;97498]
Citat:
Aveti o obsesie cu sfintirea obiectelor. Noi oamenii sintem suflete vii ,care traiesc ,nu obiecte. |
[quote=marmat;97512]
Citat:
Iar esenta este sa privim mereu la Mintuitorul nostru .El ne va sustine privirea si ne va da izbavire pt ca El pe cruce a implinit plata pacatului pt noi=moartea a doua ,apoi a biruit moartea prin inviere. Aici obiectul cruce nu are absolut nici o importanta in mintuire. Eu sint Calea ,Adevarul si Viata. -esenta Nu crucea.Daca vorbesti de cruce in sens spiritual ,e altceva. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:33:53. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.