![]() |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
suspectez ca nu stiti acest lucru. Si nici neinteligenta de a-L margini. Probabil c-am exagerat cu cubul magic, si regret, dar eram suparat ca veniti cu "demonstratii" logice pentru a va impune punctul de vedere. In ceea ce priveste afirmatia: "în Biblie se cuprinde tot ce avem nevoie pentru cunoștința mântuirii noastre, aici găsim toate regulile privitoare la învățătura și practica creștină." Daca in ceea ce priveste prima parte a afirmatiei sunt de acord, cu amendamentul ca in loc de "tot" as pune "baza", ultima parte mi se pare incompleta. Dar va repet ce v-am spus si despre sabat: nu ma deranjeaza optiunile dvs., ma deranjeaza asa-zisele "demonstratii". Eu unul nu stiu daca voi va mantuiti sau nu doar cu Scriptura. Sa dea Domnul sa va mantuiti. Eu stiu ca Domnul Iisus a spalat picioarele apostolilor, inclusiv ale lui Iuda, iar noi aruncam apa unul in fata altuia. Mai bine sa luam exemplul Mantuitorului si sa ne smerim si noi. Sa-L lasam pe Dumnezeu sa judece. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
De ce Sfintii Apostoli ai Domnului Iisus Hristos nu au pomenit-o deloc pe Maica Domnului, in epistolele lor? Dvs. ati oferit unele raspunsuri, pe care admin-ul le-a sters. Probabil era dornic sa raspunda dumnealui la aceasta intrebare. Asa ca, il rog pe "admin" sa ofere un raspuns la aceasta intrebare (altul decat acela de a sterge postarile si a bana userii fara motiv). |
Am sa raspund eu omuletului, dar mai intai am doua nelamuriri pe
care doresc sa le lumineze. -------------- În prealabil postat de condor Domnul Iisus Hristos S-a intrupat, prin fecioara Maria, ca Om nu ca Dumnezeu. El si-a lepadat natura Sa dumnezeiasca. O spun Sfintii Apostoli, pe care nu-i credeti si a caror atitudine nu o considerati demna de urmat (va credeti mai sfinti decat Sfintii Apostoli, care nu au pomenit de Maria in invataturile lor despre mantuire). "El, macar ca avea chipul lui Dumnezeu, totusi n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu, ci S-a dezbracat pe sine insus si a luat chip de rob, facandu-se asemenea oamenilor." (Filipeni 2:6,7). -------------- Prima nelamurire: cum s-a lepadat Hristos de natura Sa dumnezeiasca? A doua nelamurire: cum de nu L-au recunoscut mai marii fariseilor pe Hristos? |
Draga MariS ,Domnul nostru Iisus Hristos nu s-a lepadat niciodata de firea sa dumnezeiasca.Nu putea sa se lepede de ceva ce avea din vesnicie.In toata activitatea sa pamanteasca s-a manifestat atat ca Dumnezeu cat si ca Om.Sfintii Parinti vorbesc despre "inomenirea" Fiului lui Dumnezeu si nu de "indumnezeirea" Fiului Fecioarei pentru ca Dumnezeu era deja si s-a facut Om. Ca Dumnezeu a facut minuni:a inviat mortii, a vindecat bolnavii, a inmultit painile ,a certat viforul vanturilor etc. dar s-a manifestat si ca om (afara de pacat!):a plans pentru Lazar, a dormit in corabie, a flamanzit inainte de ispitire, s-a bucurat cu duhul.
In ceea ce priveste versetul de la Filipeni , ai auzit de termenul de "kenoza"? Kenosis in greaca inseamna golire, desertare, si semnifica actiunea voluntara a lui Hristos de a renunta de buna voie la slava sa cea dumnezeiasca ,dar nu la Dumnezeire ca fire! Kenoza se vede foarte bine la Praznicul Schimbarii la Fata atunci cand le-a dat voie Apostolilor sa-L vada atat cat puteau ei sa perceapa din slava Sa , in restul misiunii sale s-a golit de acesta slava pentru a putea fi in mijlocul oamenilor si acestia sa nu moara! Citeste troparul Schimbarii la Fata si vei vedea aceste lucruri. |
Este evidenta influenta teologie protestante in cazul domnului condor- teoriile chenotice din teologia protestanta sustin ca Mantuitorul in urma intruparii a renuntat la dumnezeire sau ca a renuntat pe Cruce la dumnezeire.
Eu am sa amintesc cuvintele Sfantului Ioan Gura de Aur: "Hristos prin intrupare a devenit ceea ce nu era-om, insa a ramas ceea ce era- Dumnezeu" |
Pentru GeorgeS si georgeval:
Intrebarile sunt pentru condor, omuletul, patitul, ... nu pentru ortodocsi. Lasati sa ma lamureasca ei... Repet: Am sa raspund eu omuletului, dar mai intai am doua nelamuriri pe care doresc sa mi le lumineze. -------------- În prealabil postat de condor Domnul Iisus Hristos S-a intrupat, prin fecioara Maria, ca Om nu ca Dumnezeu. El si-a lepadat natura Sa dumnezeiasca. O spun Sfintii Apostoli, pe care nu-i credeti si a caror atitudine nu o considerati demna de urmat (va credeti mai sfinti decat Sfintii Apostoli, care nu au pomenit de Maria in invataturile lor despre mantuire). "El, macar ca avea chipul lui Dumnezeu, totusi n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu, ci S-a dezbracat pe sine insus si a luat chip de rob, facandu-se asemenea oamenilor." (Filipeni 2:6,7). -------------- Prima nelamurire: cum S-a lepadat Hristos de natura Sa dumnezeiasca? A doua nelamurire: cum de nu L-au recunoscut mai marii fariseilor pe Hristos? |
Citat:
Citat:
Fariseii, in ingamfarea lor, nu l-au recunoscut pe Miel. Ei asteptau sa vina "leul" si sa-i elibereze (Sfanta Scriptura descrie unele episoade cand voiau sa-L faca imparat pe Domnul Iisus Hristos). Este greu de inteles orbirea fariseilor (mai ales cand citesti Isaia cap. 53). Cand esti legat de imparatia pamanteasca nu-L recunosti pe cel ce este Imparat al Cerului. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:33:37. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.