Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ce inseamna pentru voi a trai in strainatate? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6452)

bmd 19.06.2009 14:03:39

Bine ca mai sint si altii carora le place mai mult printre straini decit printre ai lui, ca incepusem sa ma simt stingher.
Cind vad cum se ridica Romania in slavi si oameni de acolo ma intreb daca-s eu nebun sau ii intilnesc eu doar pe romanii neadevarati.

cristiboss56 19.06.2009 14:10:15

Scuze , dar :

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 146741)
Bine ca mai sint si altii carora le place mai mult printre straini decit printre ai lui, ca incepusem sa ma simt stingher.
Cind vad cum se ridica Romania in slavi si oameni de acolo ma intreb daca-s eu nebun sau ii intilnesc eu doar pe romanii neadevarati.

De ce toți trebuie să gândească ca tine sau ca mine , sau toți să gândească la fel ? Și vrăbiuțele par a ciripi la fel, dar nu-i adevărat , și asta o sți cel mai bine ! Nu ?

bmd 19.06.2009 14:31:21

Tocmai, de ce?
Asta si spuneam ca parca toti s-au hotarit pe forumul asta (cu citeva exceptii) sa ridice Romania in slavi. Singura problema este ca intre noi nu-s straini ci doar romani plecati de mai mult sau mai putin din Romania care stiu exact cit sau daca este de ridicat Romania in slavi!

MarinaAlca 19.06.2009 14:36:56

De ce am plecat.. si ce m-a intampinat:

Citat:

În prealabil postat de nicole50 (Post 146486)
....am plecat fara sa mai detin nimic material in nadejdea ca le voi face la loc

Paradoxal trag concluzia ca in Romania aveam o situatie financiara mai buna decat am acum!

Citat:

am plecat pentru ca ma saturasem sa tin geanta de gat la piata,ochii pe portofel cat scoteam banii sa platesc ce cumparasem....

In 38 ani de existenta pe plaiurile mioritice, mi-a fost sparta casa doar o singura data...
Pe taramurile "strainatatzurilor", in decurs de 12 luni am primit peste 10 "vizite" (eu fiind in acele momente in casa!!!)care s-au soldat cu mari pierderi materiale... au fost luni de zile in care "musafirii" poposeau saptamanal in casuta noastra si cred ca numai Bunul Dumnezeu m-a ocrotit sa nu dau nas in nas cu ei, caci altfel nu stiu daca as mai fi fost astazi in fatza calculatorului scriind aceste randuri

(ah:p si uitam sa precizez amanuntul ca legea este atat de minunat conceputa, incat "vizitatorii" te pot da in judecata daca cumva ai inspiratia sa ii intampini cu un delicat ciomagel dupa coltul usii)

Citat:

sa ascult tufisurile cand ma intorceam mai tarziu acasa

Aici, boschetii nu mai sunt la moda, drogatii si alcolistii prefera mijlocul strazii, iar cu putina nesansa mai infunzi si puscaria daca ti se arunca in fatza masinii.
Citat:

in toate partile cand ma urc in autobuz...

Of Doamne ce dor imi este sa mai zaresc din cand in cand un autobuz... cine nu are autoturism personal, are de ales intre bicicleta sau mersul pe jos... cai face bine la sanatate. Nu??:p Iar mersul pe jos nu se face pe trotuare decat pe alocuri.. caci in majoritatea cazurilor trotuare nu exista!!!

Citat:

sa fiu refuzata si amanata la nesfarsit pentru vre-un nenorocit de serviciu public....

In minunata "strainatate" pentru obtinerea unui amarat de permis auto am stat la coada la ghiseu cateva zile la rand.. ore bune, nu gluma!... toti ridicau din umeri nestiutori.. isi sunau superiorii, discutand minute intregi fara a fi in stare sa solutioneze problema!!! Si asta este doar un nesemnificativ exemplu de "nenorocit de serviciu public"

Citat:

..oameni din comunitati mici unde se intampla cele mai neauzite cazuri de violenta domestica.....

In orasul in care traiesc acum, mai mult de jumatate din cunostintele mele au fost si continua sa fie victime ale violentei domestice ... povestile vietii lor depasesc de mult scenariul celui mai bun thriller.

Citat:

.....persoane care au fost duse la spital ca ultima masura pentru ca deja intrasera in putrefactie de vii.......

Prieteni de-ai mei au ajuns la spital, cu dureri crancene si nimeni nu le-a acordat nici o atentie ore in sir......

Citat:

..m-a durut "zicala " despre Romania..."frumoasa tara...pacat ca este locuita".....

Pe mine ma doare si ma va durea mereu aceasta zicala, cu atat mai mult cu cat prezinta o realitate deformata... o imagine schimonosita de acei malitiosi care arunca si vor arunca pururea cu noroi peste draga noastra tzarisoara.

bmd 19.06.2009 15:01:42

Vai ce rau o duci!:13: De ce nu te intorci in frumoasa Romanie? Eu n-asi ezita o clipa in locul tau! Nimic si nimeni nu m-ar putea tine intr-o tara unde o duc mai rau ca in Romania!

Sa nu uit! DE cind n-ai mai fost in Romania? Nu de alta dar si eu am numai amintiri bune despre armata!:4:

MarinaAlca 19.06.2009 15:19:11

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 146761)
Vai ce rau o duci!:13: De ce nu te intorci in frumoasa Romanie? Eu n-asi ezita o clipa in locul tau! Nimic si nimeni nu m-ar putea tine intr-o tara unde o duc mai rau ca in Romania!

Sa nu uit! DE cind n-ai mai fost in Romania? Nu de alta dar si eu am numai amintiri bune despre armata!:4:

Ignor tonul evident de ironie specifica vrabioilor:p si te intreb: ce crezi tu ca fac zilnic? dormitez pe craca? NU! analizez cat pot de obiectiv situatia per ansamblu si incerc sa iau cat mai repede posibil o decizie...
Si ptr ca doresc sa iti satisfac curiozitatea, ma grabesc sa iti raspund ca ultima oara am fost in dec2008-ian 2009.

Iulia11 19.06.2009 15:41:22

Peste tot sunt avantaje si dezavantaje. Nici un loc pe pamant nu este El Dorado sau tara visurilor. Conteaza de norocul fiecaruia si de suportul familiei....enorm de mult.

Anca-Miha 19.06.2009 15:58:12

Depinde foarte mult ce asteptari avem de la Romania; daca asteptam ca totul sa fie perfect ca in Germania,sau in alte tari cu standard ridicat, s-ar putea sa fim dezamagiti caci mai sunt lucruri de facut. Daca avem prieteni buni cu care ne vedem si rude, nimic nu ne mai poate sta in cale sa vedem Romania asa cum este ea, cu plusuri si cu minusuri. Nici eu nu le mai suport pe acriturile de la ghiseu, dar ma gandesc ca poate din cauza mea s-a purtat asa, ca nu i-am zambit suficient.
Multe neajunsuri mai exista, dar omul sfintesete locul si sper sa ma ajute si pe mine bunul Dumnezeu sa ma pot retrage la pensie in Romania, intr-un loc pe care sa-l amenajez cum imi place mie si unde sa ma simt bine; neaparat cu o biserica in apropiere.

Hartford 19.06.2009 16:01:42

Citat:

În prealabil postat de Iulia11 (Post 146769)
Peste tot sunt avantaje si dezavantaje. Nici un loc pe pamant nu este El Dorado sau tara visurilor. Conteaza de norocul fiecaruia si de suportul familiei....enorm de mult.

Corect! viata nu e numai cu flori oriunde ai trai, eu aici m-am scirbit sa ma mai uit la tv numai vesti negative,impuscaturi in fiecare zi, spargere de case,oameni fara asigurare medicala care mor in casa si multe, so Mariusica mai incet ca nici tu acolo nu :68: ai viata perfercta hai recunoaste. Eu ma tot gindesc la vorbele Pr Arsenie Boca"romanii v-or dori sa se intoarca dar nu v-or mai putea ca v-a fi foc in jurul Romaniei" cam asa zicea.

costel 19.06.2009 16:07:46

"Strainatatea" cred ca are si o alta dimenisune. Noi vorbim de ea doar spatial. Spunem ca suntem departe unii de altii spatial. Este dureros ca nu suntem impreuna si spatial unii cu altii, dar cel mai dureros in ziua de astazi e ca desi suntem unul langa altul spatial, suntem foarte departe unul de altul spiritual. Asa ca "strainatatea" cea mai dureroasa e cea din propria tara, unde semenii au devenit niste straini.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:36:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.