![]() |
Citat:
Poate ne protejam, poate nu, dar simplu fapt ca punem asa problema tradeaza lipsa de incredere in grija lui Dumnezeu. Mi se pare ipocrizie sa sustin folosirea anticonceptionalelor, de ex., doar pentru ca eu procedez asa (nu fac asa, e doar un exemplu). Pe cine incercam sa pacalim?? |
Citat:
Ai citit argumentele mele de la inceput? Eu ziceam ca bineinteles ca idealul este sa avem incredere in Dumnezeu ca ne va da El copii cati vrem, dar ca nu toti au acea incredere de la inceput si trebuie sa creasca in ea. Nu inseamna ca toti cei care au postat in favoarea anticonceptionalelor (in anumite situatii) chiar iau ei anticonceptionale. Si tu crezi ca in situatiile descrise de mine acolo ar trebui sa nu luam anticonceptionamle neabortive si sa avem doar incredere in Dumnezeu? De ex. crezi ca Emanuel ca trebuie sa ne asumam responsibilitatea de a face copii handicapati daca putem sa evitam? |
Fani, sa stii ca eu cred ca Emanuel are dreptate. Sunt chiar convinsa, de fapt. Nimic nu vine cu jumatati de masura, doar noi, oamenii ajustam, taiem, "indreptam".. din mandrie.
Problema e ca EU nu pot face ce spune el.. Si atunci sunt prinsa la mijloc: nu pot sfatui alti oameni sa faca ce fac eu (stiu ca e gresit), dar nu pot lua nici atitudinea lui Emanuel (pentru ca as fi o ipocrita, nu?? intai ar trebui sa traiesc eu conform acelor principii, nu?? dar eu abia le descopar) Inteleg si punctul tau de vedere. Dar este lumesc, nu te supara (citeam undeva ca de la Dumnezeu nu trebuie sa asteptam mai putin decat imposibilul!). Si inteleg si de ce sunt prescrise anticonceptionale.. Sunt indignata ca unii recomanda diverse metode de prevenire a sarcinii, fara a fi informati. Anticonceptionalele sunt destul de periculoase pt sanatate (si, da, sunt avortive.. procentul este irelevant!!). Copii handicapati? http://www.youtube.com/watch?v=XjoN0cF6FiQ Merita vazut!!! |
" citeam undeva ca de la Dumnezeu nu trebuie sa asteptam mai putin decat imposibilul!. "
la par rafael noica ai auzit asta ... si e un mare adevar ... daca am avea credinta am crede lui Dumnezeu ca El va avea grija si de handicapati , ba chiar , daca am avea credinta , El ar putea sa ii vindece ... apoi handicapul este numai o cruce de dus , care li s-a dat lor din pricina pacatelor noastre ; ei se nasc handicapati din pricina pacatelor parintilor ... ma intreb : daca noi ii ucidem , ce bine facem prin asta ??? nici unul : in loc sa ii sfatuim sa isi poarte crucea pe care au primit-o , si sa ne purtam si noi crucea de a creste si ingriji niste handicapati ( care , repet , sunt nevinovati , caci din pricina pacatelor noastre , ale parintilor , s-au nascut ei handicapati ) , deci in loc sa facem acest bine , ne dezicem si mai mult de voia lui Dumnezeu , si ne lepadam de cruce ( si pentru asta mai savarsim si omor daca folosim metode avortive ) ... ce bine poate sa fie asta ??? ... la ce poate sa duca lepadarea de curcea pe care o meritam noi , decat la indepartarea noastra si mai mare de Dumnezeu , si deci la a merita pana la urma o cruce si mai mare ... si cu siguranta , ca cu cat ne indepartam de El lepadand crucea care ni se cuvine , inmultim si raul de pe pamant , si cu siguranta ca acest rau il vom trai si noi , si astfel , va veni asupra noastra cruce si mai mare ... niciodata , cel ce fuge de cruce nu isi micsoreaza crucea ci si-o mareste , si inevitabil tot va trece prin ea ... ce a zis Iisus despre lepadarea crucii ? a zis ca : " cine nu isi poarta crucea nu este vrednic de Mine " , iar lui Petru care s-a lepadat de cruce i-a zis Satana " pentru ca vorbea cele ale oamenilor si nu ale lui Dumnezeu " ... |
o fi el greu de dus adevarul , insa trebuie sa avem mila de noi si sa il ducem , tot mai mult ...
|
...
Citat:
|
...
Citat:
|
...
Citat:
|
da , asa cum si fatul se dezvolta de la niste celule din momentul zamislirii , asa si sufletul , exista de la zamislire si se dezvolta odata cu fatul ...
deci a ucide ovulul fecundat inseamna a ucide si sufletul de om aflat in stare primordiala !!! ce se va intampla cu acel suflet ??? cum se va mai dezvolta el odata ce este separat de crima parintilor de celula primordiala ? unde se duce el ? crezi ca sufletul acela va fi ucis de Dumnezeu ? crezi ca Dumnezeu e ucigas ca si parintii ? |
Citat:
NU am spus ca un copil handicapat deja zammislit (conceput) ar trebui avortat. Sunt de acord cu cei care zic ca trebuie primiti cui dragoste. Sunt de acord ca sufletul exista din momentul conceptiei. Vorbeam de impiedicarea conceperii lui, daca a fost cumva conceput, si daca stim ca avem o boala genetica grava sau facem chemioterapie. NU sunt pentru metodele abortive. Numai bine tuturor! Dumnezeu sa va ajute - si va doresc din tot sufletul sa nu ajungeti intr-o asemenea situatie! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:56:36. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.