Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Iahovistii-crestini? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4124)

tricesimusquintus 21.12.2010 13:32:03

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 315226)
Cum se poate întrupa satana într-un sistem politic? Sistemul politic e o idee abstranctă, nu ceva material.

O fi și sistem de gândire, însă eu mă refeream la cel cât se poate de concret materializat în structurile existente la ora actuală.

tricesimusquintus 21.12.2010 13:32:57

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 315227)
asta e o gaselnita, cu sisteme politico-religioase.
hotarati-va, ori sistem politic, ori religios, pt ca religia este separata de stat.

Pe ce lume vă aflați? Chiar Biserica Ortodoxă folosește sintagme ca "Biserică de stat", "Biserică națională", etc.

tricesimusquintus 21.12.2010 13:34:53

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 315228)
Întrebare: de unde sinonimia "fiare" = sisteme politico-religioase?

Dumneata chiar crezi că Apocalipsa vorbește despre lighioane ca-n poveștile cu zmei? Nu m-ar mira o asemenea interpretare literalistă din partea unora ce cred în euharistia mistico-materialistă.

camy_d 21.12.2010 13:35:12

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 315242)
O fi și sistem de gândire, însă eu mă refeream la cel cât se poate de concret materializat în structurile existente la ora actuală.

Una-i satana și alta-i unealta lui.

I.Calin 21.12.2010 13:52:24

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 315246)
Dumneata chiar crezi că Apocalipsa vorbește despre lighioane ca-n poveștile cu zmei? Nu m-ar mira o asemenea interpretare literalistă din partea unora ce cred în euharistia mistico-materialistă.

E musai să te afișezi ca atoatecunoscătorul născut din sudoarea (transpirația) calvină, dând bobârnace ''înțelepte" tuturor care nu pricep hermeneutica și fenomenologia Apocalipsei pe traseul Luther - protestantism - neoprotestantism - adventism - adventism de ziua a șaptea și pe mâine, ziua a opta?
Era o întrebare, omule, iar lighioanele și zmeii, cred că s-ar putea să-i distingi mai bine prin publicațiile voastre.
Eu doream, sincer, să aflu o opinie îndreptățită despre asocierea fiară = sistem politico-religios. Dar, dacă nu ești capabil, să-ți argumentezi propriile convingeri este problema domniei tale, nu a mea.

Dacă dorești să avem o discuție normală despre Apocalipsa Sf. Ioan, îți stau la dispoziție. Nu de alta, dar aș vrea să văd și eu vreo câteva păreri avizate despre această carte pe care unii au impresia că o pot descifra printre vreo două "cruciade" împotriva pielilor roșii și a unei pauze de Coca Cola.

tricesimusquintus 21.12.2010 14:06:03

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 315250)
E musai să te afișezi ca atoatecunoscătorul născut din sudoarea (transpirația) calvină, dând bobârnace ''înțelepte" tuturor care nu pricep hermeneutica și fenomenologia Apocalipsei pe traseul Luther - protestantism - neoprotestantism - adventism - adventism de ziua a șaptea și pe mâine, ziua a opta?
Era o întrebare, omule, iar lighioanele și zmeii, cred că s-ar putea să-i distingi mai bine prin publicațiile voastre.
Eu doream, sincer, să aflu o opinie îndreptățită despre asocierea fiară = sistem politico-religios. Dar, dacă nu ești capabil, să-ți argumentezi propriile convingeri este problema domniei tale, nu a mea.

Dacă dorești să avem o discuție normală despre Apocalipsa Sf. Ioan, îți stau la dispoziție. Nu de alta, dar aș vrea să văd și eu vreo câteva păreri avizate despre această carte pe care unii au impresia că o pot descifra printre vreo două "cruciade" împotriva pielilor roșii și a unei pauze de Coca Cola.

Mulțumesc pentru invitație, oricând dorești. Desigur pe un topic dedicat.

medusa 21.12.2010 14:25:54

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 315243)
Pe ce lume vă aflați? Chiar Biserica Ortodoxă folosește sintagme ca "Biserică de stat", "Biserică națională", etc.

Mumai grecii au Biserica nationala, in Constitutie, romanii nu au, in Romania toate cultele se bucura de aceleasi drepturi.
Grecii au trecuta religia pe buletin, romanii nu.

tricesimusseptimus 21.12.2010 15:14:02

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 315261)
Mumai grecii au Biserica nationala, in Constitutie, romanii nu au

Pe noi ne-a ferit Dumnezeu. Cu toate insistențele BOR nu s-a reușit includerea paragrafului în Constituție.

I.Calin 21.12.2010 15:19:54

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 315281)
Pe noi ne-a ferit Dumnezeu. Cu toate insistențele BOR nu s-a reușit includerea paragrafului în Constituție.

Ca să vezi că pot fi de acord și cu un adventist!

Nici eu nu-mi doresc amestecul statului și a puterii laice în Biserică.
Faptul că o Biserică sau alta este declarată Biserică națională aduce deservicii grave, în primul rând, slujitorilor și credincioșilor acelei Biserici. Mântuitorul Iisus Hristos nu impune, ci ne oferă șansa de a alege credința autentică. Și această credință se vădește în faptele adepților ei.

AdrianAamz 21.01.2011 03:32:32

Ce sa intelegem ? (1)

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 186476)
P.S. Dacă tot ai adus vorba de legile Statului vis a vis de religie, iată ce zice Constituția:

"Articolul 29. Libertatea conștiinței.
(1) Libertatea gândirii și a opiniilor, precum și libertatea credințelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credință religioasă, contrare convingerilor sale."

În lumina acestui articol, consider că botezul pruncilor în Biserica Ortodoxă, botez contrar Bibliei și convingerilor individului, constituie o încălcare a Constituției României.

Mai intai, unde scrie in Biblie ca nu e voie sa botezi pruncii ?

"De nu se va naste cineva din apa si din Duh, nu va putea intra in imparatia lui Dumnezeu". Nu zice nimic de a avea dreptul la vot sau de a lua carnet de conducere (adica, mai putin subtil: sa fie adult).

Al doilea: poate ca la altii ceea ce numesc ei botez inseamna adoptarea unei opinii sau aderarea la o credinta religioasa; dar la ortodocsi Botezul e cu totul altceva.
E baia nasterii din nou, e harul infierii omului de catre Dumnezeu, sfintire prin Cuvant (toate aceste caracteristici ale Botezului sunt clar exprimate in Biblie _ cautati unde).
In randuiala de la botez nu se zice nimic de opinie si credinta, ci doar de Dumnezeu, de Hristos, de relatia omului cu Dumnezeu , dar nu omul ca cetatean cu drept de vot legal, ci ca suflet care trebuie sa intre in imparatia lui Dumnezeu.

Credeti ca Dumnezeu ii introduce autoat in imparatie pe cei morti nebotezati, doar pentru ca au murit inainte de 18 sau de 30 de ani ?

oare diavolul e atat de milostiv incat nu vrea sa ia sufletele celor care nu s-au nascut din apa si din Duh, doar pentru ca sunt prunci nevinovati ?

Da, pruncii nu au pacate personale.
Dar tot in Biblie scrie: "NIMENI nu este fara de pacat, chiar de ar fi viata lui pe pamant numai de o zi".

Ce pacat ? Cercetati si veti afla.
Pentru pacatul acela, cel nebotezat, fie si prunc de o zi, nu intra in imparatia lui Dumnezeu. Nu o spun eu; o spune Biblia. Adica, o spune Dumnezeu.

Trei: "Cel ce va crede si se va boteza, se va mantui; iar cel ce nu va crede, se va osandi".
Cum se interpreteaza asta ?
Nu mai zice "cel ce nu va crede si nu se va boteza se va osandi", ci doar "cel ce nu va crede se va osandi".
Este aici o piatra de poticnire ? Este !
Caci daca luam doar a doua parte a frazei, rezulta logic ca cel ce doar va crede se va mantui _ si atunci nici nu mai e nevoie de botez.
Dar revenind la prima parte, vedem ca mai trebuie totusi sa te si botezi ca sa fii mantuit.
Dar, cum nu putem anula jumatate din fraza (caci am anula jumatate din Biblie pana la urma), ramane intrebarea: de ce Hristos mai face precizarea din final ???

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:33:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.