Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Un verset din Evanghelia de azi (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4103)

sofiaiuga 15.07.2008 17:48:10

Citat:

În prealabil postat de achimovjan
Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga
nu exista PADURE FARA USCATURI ,dar vai de aceia la care exista numai uscaturi!Acestia au sufletul negru si nu pot sa vada in jurul lor decit rele ,numai rele si nimica bun ,asa dupa cum le e sufletul .Deci te intreb-cum e sufletul tau??achimovjan?? il cunosti dupa cum vezi toate in juriul tau ,negru dc toate le vezi in negru si dc e alb ,linistit toate le vezi in roz.

Ce legatura are ce-am scris eu,cu problema uscaturilor,a sufletului meu negru.Nu prea inteleg.Eu am zis,ca,asa cum evreii se considerau popor ales,si au ajuns sa-l rastigneasca pe Mantuitorul,asa si noi,ortodocsii,ne batem cu caramida in piept ca pastram dreapta credinta,dar daca urmarim numai canoane si sinoade locale si paralocale,si nu avem dragoste de semenii nostrii,smerenie,intelegre,toleranta,o sa ne uitam cum altii,de la apus si rasarit,"vor veni si vor sedea la Masa cu Avraam,Isaac si Iacov"

ceea ce spui tu se va intimpla ,de aceea am zis ca nu exista padure fara uscaturi ,caci ma refer la ortodocsi; caci tu te uiti numai la uscaturile din ortodoxie ,dar ia citeste te rog si ce spun sfintii parinti prin care a lucrat DUHUL SFINT .NOI ortodocsii STIM ca cei care nu asculta de Sfintii Parinti STAU IMPOTRIVA DUHULUI SFINT ,pacat pe care a spus Dumnezeu ca e singurul pe care nu il va ierta.Am inteles ca la ultima rugaciune facuta la sfirsitul saptaminii de rugaciune ecumenista ,citita in Caterala PATRIARHALA, a reiesit cu totul altceva decit se dorea ,caci se dorea sa nu fie nimeni suparat si ofensat si s-a ales o rugaciune ,..dar Dumnezeu a vrut sa iasa altceva si s-a citit pasajul urmator:VOI CEI TARI LA CERBICE CARE PURUREA STATI IMPOTRIVA DUHULI SFINT...
CA SI EMANUEL TE SITUEZI ,JUDECIND pe cei cu multe defecte si pacate din tre ortodocsi,SI TRAGI CONCLUZII FALSE asupra INTREGII ORTODOXII!! Cum iti permiti sa nu iei in considerare ce spun SFINTII PARINTI!CACI TOT CE AU SCRIS EI ESTE PT O CREDINTA MINTUITOARE,CARE SA MINTUIASCA SUFLETELE ,iar nu vorbe in vint! Iti recomand chiar dc nu esti ortodox sa citesti ce spun sfintii parinti ,citind pe siteul CEL MAI BUN ORTODOX ,care este Razboi intru Cuvint.:thumbsup: ,

vsovi 15.07.2008 18:09:11

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007
mai ereticule , sf parinti au fost pacatosi si eu sunt mai rau decat toti , dar ei nu au fost eretici asa ca tine ...
asa ca oi vedea tu ce ai sa faci cu ei , cand te-or lua la judecata ...

tzi-am aratat cu argumente ca tu te hraneshti cu erezia deci cine manaca din ea ala e... asha ca nu pacaleshti shi nu ma sperii facandu-ma mereu eretic ca sa se lipeasca eticheta asha cum ii invatza pe stilishti la shcolile kgbiste de manipulare a celor naivi... repeta cat vrei ca nu caut slava de la oameni shi n-ai decat sa le raneshti conshtiintza cu minciunile shi manipularile tale...

tzi-am zis ca nu-s eretic shi tzi-am demonstrat prin argumente mereu ca tu eshti!

dar eu nu afirm despre tine ca ai fi eretic ci ca eshti asha cum te-a lasat Dumnezeu... deci ii multzumesc lui Dumnezeu ca m-a pricopsit cu tine pe capul meu...

sigur ca sfintzii parintzi nu au fost eretici ca shi mine, ca n-au fost eretici deloc, dar nici eu nu sunt eretic... decat ca ma faci dumneata asha lucru acesta dovedeshte ca tu eshti eretic shi apostat... caci eu tzi-am demonstrat mereu ca tu te insheli complet chiar daca sfintzii parintzi nu s-au inshelat inschimb tu te insheli tocmai pentru ca ai impresia ca nu te insheli shi ca eshti asemenea lor facand mereu ce ei n-au facut shi afirmand mereu ca asha trebuie sa faci, ca asha au procedat ei... facand pe ceilaltzi ortodocshi eretici... ei au luptat cu ereziile shi le-au aratat pe fatza far sa acuze pe nimeni asha cum facu dumneata, ei au cautat sa nu raneasca pe nimeni caci Buna Credintza Ortodoxa este spre Mantuire, pe cand dumneata ai luat examplul sfantului Nicolae care a palmuit pe Arie... poi cum o sa-l shtii dumneata descoperi pe Arie din moment ce fiecare ce te combate cu ceva il vezi ca pe Arie... shi il palmuieshti... shi nici macar nu te combate nimeni ci singur itzi gaseshti invartoseli shi mintzind itzi gaseshti ceva de indreptat... ca nu itzi are baiul nimeni, dar am impresia ca asha se face valva shi asha se atrage atentzia asupra sa... facand circ, facand parada, facand canoniada ce se lasa cu anatemizari, eretizari shi apostazii date de sfintzii parintzi pe vremuri iar astazi de Rafael... shi asha cum sfintzii i-au anatemizat pe necredincioshi asha shi Rafael face ascultare de sfintzi, anatemizand pe cine ii iese in cale, adica pe cine se pune sa-i rastalmaceasca scrierile dupa mintea lui shi daca nu pricepi bine shi ai anatemizat greshit, nu tzi-a frica cum ca respectiva anatema se va intoarce asupra ta shi tu o vei purta? ca asha zice la canon, daca ridici marturie mincinoasa shi invinovatzitul se dovedeshte a fi cinstit, atunci parashul trebuie sa suporte toata pedeapsa chiar daca nimeni n-a fost vinovat... asha scrie la canon... deci iata ca te-ai desfranat cu anatemizarile ca sa ridiculizezi shi sa minimizezi anatemele date de sfintzii parintzi... ca sa li se para altora ridicule shi sa le pierzi dragostea shi ascultarea de canoane... ca altfel ce sa fi vrut duhul rau care te manipuleaza? decat sa-shi bata joc de sfintzi shi pe noi sa ne arate nishte bolnavi la cap shi ortodocshii o ceata bolnava de certaretzi shi hulitori...

deci cred ca am greshit shi ca tzi-am dat apa la moara...

mai departe esti pe cont propriu shi de rushine fa-te singur... eu ma opresc... sper ca nu prea tarziu...

Dumnezeu sa ne ierte pe totzi! :)

Florin-Ionut 18.07.2008 18:01:37

Citat:

"Auzind, Iisus S-a minunat si a zis celor celor ce veneau dupa El:Adevarat graiesc voua,la nimeni ,In Israel ,n-am gasit atat credinta.
Si zic voua ca multi de la rasarit si de la apus vor veni si vor sta la masa cu Avraam,cu Isaac si cu Iacov,in imparatia cerurilor.
Iar fiii imparatiei vor fi aruncati in intunericul cel mai dinafara,acolo va fii plangerea si scrasnirea dintilor."

Ceea ce s-a intamplat cu evreii,se va intampla si cu ortodocsii,daca in fara de mandria prosteasca de "popor ales",nu vor avea si credinta,dragostea de oameni si smerenia sutasului.

Mi-a placut vorba unui preot ortodox: s-ar putea sa avem surprize la poarta Raiului, unde e posibil sa ne intalnim si cu alte confesiuni decat a noastra.

Unii cred ca este flood la poarta Iadului, dar n-as prea crede...

7th_Brigade_TzHL 18.07.2008 18:11:21

De exemplu martori ai lui Yehova, arieni si mormoni nu cred ca vom gasi acolo.

Nici vrajitori din religii pagane.

Nici astrologi.

Nici prooroci mincinosi.

Nici urmasi ai lui Core, Datan si Abiram.

alexandra28again 18.07.2008 18:38:50

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut
Citat:

"Auzind, Iisus S-a minunat si a zis celor celor ce veneau dupa El:Adevarat graiesc voua,la nimeni ,In Israel ,n-am gasit atat credinta.
Si zic voua ca multi de la rasarit si de la apus vor veni si vor sta la masa cu Avraam,cu Isaac si cu Iacov,in imparatia cerurilor.
Iar fiii imparatiei vor fi aruncati in intunericul cel mai dinafara,acolo va fii plangerea si scrasnirea dintilor."

Ceea ce s-a intamplat cu evreii,se va intampla si cu ortodocsii,daca in fara de mandria prosteasca de "popor ales",nu vor avea si credinta,dragostea de oameni si smerenia sutasului.

Mi-a placut vorba unui preot ortodox: s-ar putea sa avem surprize la poarta Raiului, unde e posibil sa ne intalnim si cu alte confesiuni decat a noastra.

Unii cred ca este flood la poarta Iadului, dar n-as prea crede...

sunt sigura ca ne vom intalni.altfel Dumnezeu ar fi unul limitat si unul dogmatic.insa El este unul al iubirii si asta cauta si de la noi.parerea mea

7th_Brigade_TzHL 18.07.2008 18:50:34

Citat:

În prealabil postat de Romani 2
14. Caci, cand paganii care nu au lege, din fire fac ale legii, acestia, neavand lege, isi sunt lorusi lege,
15. Ceea ce arata fapta legii scrisa in inimile lor, prin marturia constiintei lor si prin judecatile lor, care ii invinovatesc sau ii si apara,
16. in ziua in care Dumnezeu va judeca, prin Iisus Hristos, dupa Evanghelia mea, cele ascunse ale oamenilor.

Este adevarat ca sunt pagani care fac fapte extraordinare. Si ca pentru acestia este multa indurare de la Dumnezeu.

Dar sa nu uitam ca impreuna cu Core, Datan si Abiram au fost ucisi toti ai lor. Deci practic pentru cei care urmeaza prooroci mincinosi, dezbinatori, sfasietori de turma, lupi imbracati in haine de oi, etc... perspectivele sunt sumbre.

Florin-Ionut 18.07.2008 22:23:59

Citat:

În prealabil postat de 7th_Brigade_TzHL
Citat:

În prealabil postat de Romani 2
14. Caci, cand paganii care nu au lege, din fire fac ale legii, acestia, neavand lege, isi sunt lorusi lege,
15. Ceea ce arata fapta legii scrisa in inimile lor, prin marturia constiintei lor si prin judecatile lor, care ii invinovatesc sau ii si apara,
16. in ziua in care Dumnezeu va judeca, prin Iisus Hristos, dupa Evanghelia mea, cele ascunse ale oamenilor.

Este adevarat ca sunt pagani care fac fapte extraordinare. Si ca pentru acestia este multa indurare de la Dumnezeu.

Dar sa nu uitam ca impreuna cu Core, Datan si Abiram au fost ucisi toti ai lor. Deci practic pentru cei care urmeaza prooroci mincinosi, dezbinatori, sfasietori de turma, lupi imbracati in haine de oi, etc... perspectivele sunt sumbre.

...n-am avut timp sa-mi continui ideea, ca a trebuit sa plec brusc de la lucru...

Eu stiu ca exista legea firii pentru cei din jungla sau pentru cei care in salbaticie fiind se inchina Marelui Spirit.

Mai sus am vrut sa ma refer la cele cateva miliarde de budisti, hindusi si asa mai departe, oameni de calitate, buni la suflet si care isi traiesc viata exemplar. Cum ramane cu ei? majoritatea nici nu stiu ca exista o religie crestina, iar din cei care au auzit, multi nu au citit macar un rand despre asa ceva.

S-a intamplat sa lucrez o perioada in Belgia si sa fiu cazat impreuna cu un indian, din aia cu turban. Eu mai stiam cate ceva despre hinduism, insa el nu stia o iota despre crestinism. Si era baiat bun, de suflet... Sa cred ca va merge in iad dupa o viata traita in legea binelui? Ca asa mi-a si spus, ca in filosofia "sectei" hiduse din care face parte ceea ce conteraza cel mai mult este SA FII BUN.

7th_Brigade_TzHL 18.07.2008 22:49:27

Cum sa iti spun eu... faptele noastre bune daca nu sunt dublate si de credinta is ca un vesmant necurat:
Isaia 64:5. Toti am ajuns ca necuratii si [color=red]toate faptele dreptatii noastre ca un vesmant intinat.[/color] Noi toti am cazut ca frunzele uscate si faradelegile noastre ne luau ca vantul.

Daca bine inteleg din pasajul de mai jos, faptele trebuie sa fie dublate de credinta si invers:
Romani 4
18. impotriva oricarei nadejdi, Avraam a crezut cu nadejde ca el va fi parinte al multor neamuri, dupa cum i s-a spus: "Asa va fi semintia ta";
19. Si neslabind in credinta, nu s-a uitat la trupul sau amortit - caci era aproape de o suta de ani - si nici la amortirea pantecelui Sarrei;
20. Si nu s-a indoit, prin necredinta, de fagaduinta lui Dumnezeu, ci s-a intarit in credinta, dand slava lui Dumnezeu,
21. Si fiind incredintat ca ceea ce i-a fagaduit are putere sa si faca.
22. [color=red]De acea, credinta lui i s-a socotit ca dreptate.[/color]
23. Si nu s-a scris numai pentru el ca i s-a socotit ca dreptate,
24. Ci se va socoti si pentru noi, cei care credem in Cel ce a inviat din morti pe Iisus, Domnul nostru,
25. Care S-a dat pentru pacatele noastre si a inviat pentru indreptarea noastra.

Ca sunt oameni care sunt foarte morali... sa fie... si Pilat din Pont cred ca a fost un om foarte moral, dar ce folos daca nu a fost in stare sa recunoasca adevarul. Adevarul care era o persoana (Domnul Iisus Hristos). Dumnezeu vrea in cer oameni capabili sa il iubeasca sa il creada sa nadajduiasca in El si sa aiba fapte, Dumnezeu nu vrea doar oameni cu fapte bune.

Florin-Ionut 18.07.2008 23:12:24

Citat:

În prealabil postat de 7th_Brigade_TzHL
Cum sa iti spun eu... faptele noastre bune daca nu sunt dublate si de credinta is ca un vesmant necurat:
Isaia 64:5. Toti am ajuns ca necuratii si [color=red]toate faptele dreptatii noastre ca un vesmant intinat.[/color] Noi toti am cazut ca frunzele uscate si faradelegile noastre ne luau ca vantul.

Daca bine inteleg din pasajul de mai jos, faptele trebuie sa fie dublate de credinta si invers:
Romani 4
18. impotriva oricarei nadejdi, Avraam a crezut cu nadejde ca el va fi parinte al multor neamuri, dupa cum i s-a spus: "Asa va fi semintia ta";
19. Si neslabind in credinta, nu s-a uitat la trupul sau amortit - caci era aproape de o suta de ani - si nici la amortirea pantecelui Sarrei;
20. Si nu s-a indoit, prin necredinta, de fagaduinta lui Dumnezeu, ci s-a intarit in credinta, dand slava lui Dumnezeu,
21. Si fiind incredintat ca ceea ce i-a fagaduit are putere sa si faca.
22. [color=red]De acea, credinta lui i s-a socotit ca dreptate.[/color]
23. Si nu s-a scris numai pentru el ca i s-a socotit ca dreptate,
24. Ci se va socoti si pentru noi, cei care credem in Cel ce a inviat din morti pe Iisus, Domnul nostru,
25. Care S-a dat pentru pacatele noastre si a inviat pentru indreptarea noastra.

Ca sunt oameni care sunt foarte morali... sa fie... si Pilat din Pont cred ca a fost un om foarte moral, dar ce folos daca nu a fost in stare sa recunoasca adevarul. Adevarul care era o persoana (Domnul Iisus Hristos). Dumnezeu vrea in cer oameni capabili sa il iubeasca sa il creada sa nadajduiasca in El si sa aiba fapte, Dumnezeu nu vrea doar oameni cu fapte bune.

Cunosc teoria, stiam ca vei sapunde asa, dar intrebarea mea ramane.

7th_Brigade_TzHL 18.07.2008 23:27:24

Cum se explica urmatorul verset:

Evrei 11:6. [color=red]Fara credinta, dar, nu este cu putinta sa fim placuti lui Dumnezeu, caci cine se apropie de Dumnezeu trebuie sa creada ca El este[/color] si ca Se face rasplatitor celor care Il cauta.

Eu cred ca Pilat a fost un om foarte moral si totusi nu a reusit sa il recunoasca pe Domnul Iisus Hristos.

Famenul Etiopian de asemenea cred ca a fost un om foarte moral dar el a reusit sa il recunoasca pe Domnul Iisus Hristos.

Cand este un om care trebuie sa fie salvat se intampla la fel cum Apostolul Filip. A fost purtat de duhul la famenul Etiopian. Dumnezeu poate face minuni in acest sens.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:45:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.