Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   E batrânetea inevitabila? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2884)

cristiboss56 23.02.2008 12:11:45

Citat:

În prealabil postat de Traditie
Am vrut sa spun: "Tu cu ce iti ocupi ziua de stii atat de multe despre stiinta?"

Traditie , iti raspund eu pana apuca Stefan . Stiintele exacte . Si sa sti ca este un student foarte bun si nu-si are rostul polemica asta. Atentie la mandrie draga Traditie ca eu nu am fost si am gresit mai mereu.

Traditie 23.02.2008 13:03:02

La 20 de ani personalitatea individului nu e formata si unul care se comporta ca el dovedeste o mândrie teribila, care îl face sa desconsidere pe cei pe care îi considera inferiori. Genul tupeului pe care îl au puradeii obraznici, care nu au asvut partew de nimic bun în viata dar se cred smecheri.

Ca e student bun, scuteste-ma. Am petrecut 12 de ani în universitati si stiu ca un student bun e un individ care vâneaza nota si nu patrunde sensul studiului.

Traditie 23.02.2008 13:10:57

Pe când de marunt si trist e acest Stefan, pe atât de important se crede. Sufera de un tip de dispret prostesc extrem, nu am mai vazut asa ceva la cineva pâna acum. Înfricosator.

oni91 23.02.2008 21:21:51

"Ma nefericitule", "Ma nulitate"...urat...:|

veilur 23.02.2008 22:00:31

Traditie, eu nu am nimic cu tine personal, ci am contrazis CEEA CE SUSTII TU.

Traditie 23.02.2008 22:42:58

Mirela, nu trebuie neaparat sa folosesti cuvinte dure ca sa fii dispretuitor. Tonul lui de pedagog adresat cuiva cu 15 ani mai mare arata acel dispret de care am vorbit, cu acele cuvinte scrise cu majuscule, de parca e un profesor care se adreseaza unui elev greu de cap.

Nu arat mai tânar, sunt tânar, nu doar fizicul întinereste ci si spiritul, dar mai am mult, e un proces lung, pâna sa ajung acolo unde vreau. Tineretea e tot ce este mai frumos în viata, as zice ca e însasi scopul vietii. Nu ma mândresc cu asta, la barbati se cauta dimpotriva sa arati mai matur (dar totul e un carton), unul cu înfatisare tânara nu are greutate.

cristiboss56 24.02.2008 18:05:26

Citat:

În prealabil postat de Dia20_diana
multumesc frumos, am observat si eu mai inainte, ma scuzati, obosita de la lucru...

La 20 de ani Diana , oare ce-i oboseala ? De multe ori starea de stres ne duce in oboseala timpurie ca sa-i spun intr un fel. Multe rele ni le aducem spre noi prin acea autosugestie negativa . Daca cineva de 60 de ani , sa zicem se tot gandeste obsesiv ca a imbatranit si toate-i vin de la varsta sa, apoi chiar asa se-ntampla, declansandu-se in minte si trupul lui, o stare de uzura, oboseala si chiar de boala , nefireasca. Tonusul ni-l putem regla si singuri. Un alt exemplu, daca ma gandesc o zi intreaga ,ca a doua zi va fi una grea si cu multe probleme de rezolvat, intradevar am ratat si ziua in care ma framant si ziua ce urmeaza. Multe , foarte multe in viata noastra ni le putem controla in bine, dar de multe ori singuri ni le naruim si singuri ne "automutilam"viata, sufletul si ne-mbatranim inainte de vreme.

mirelat 24.02.2008 20:13:55

Citat:

Mirela, nu trebuie neaparat sa folosesti cuvinte dure ca sa fii dispretuitor. Tonul lui de pedagog adresat cuiva cu 15 ani mai mare arata acel dispret de care am vorbit, cu acele cuvinte scrise cu majuscule, de parca e un profesor care se adreseaza unui elev greu de cap.

Bine, te rog eu sa-l ierti!

Traditie 24.02.2008 20:25:02

Nu cred ca un om mai în vârsta are motive sa se simta mai obosit sau slabit decât unul tânar. Daca se întâmpla asta e numai din cauza autosugestiei.

Energia tinerilor ca si a oricui, nu e a lor, e o lucrare a lui Dumnezeu. Daca El îsi ia mâna, ei vor fi vlaguiti ca niste cadavre. O data cu anii faptul ca acea energie nu e ceva al nostru devine evident, la tineri e mascat fiindca ei nu au multa experienta de viata si nu pot discerne sursa fenomenelor care au loc cu ei.

Oboseala nu este ceva natural, este diferita de lipsa energiei. Oboseala e o lucrare a lui Dumnezeu menita sa ne determine sa încetam o actiune solicitanta sau sa dormim. Asta pentru ca actiunile solicitante solicita de fapt constiinta, spiritul nostru si o solicitare îndelungata are efecte dereglante pentru constiinta noastra, avem nevoie de perioade de repaus.

Semnele fizice ale batrânetii nu se datoreaza uzurii organismului. Albirea parului survine fiindca parul e un tesut lipsit de nervi, adica nu-l simtim, e mort pentru mine, la fel cu unghiile. În tinerete parul are coloratura integrala fiindca tânarul traieste la un nivel superficial si la el totul e mai mult pe baza de imagini vizuale, parul propriu e si el doar o imagine. Cu trecerea vremii constiinta despre propriul trup devine tot mai senzoriala, mai profunda si existenta parului ca tesut "mort" devine evidenta iar mentinerea INTEGRALA a pigmentului în par capata un caracter artificial.

Oamenii cred însa ca e normal sa albesti complet si asta se si întâmpla.

veilur 24.02.2008 22:15:47

Traditie, imi pare rau ca te-am facut sa imi reprosezi cele de mai sus, si sunt de acord ca am gresit abordand situatia asa cum am facu-to eu. Dar daca tu ai spus ca nu exista celule, eu chiar nu mai inteleg cum de ai afirmat asta:
Citat:

Albirea parului survine fiindca parul e un tesut lipsit de nervi,

Spuneai ca nu exista aceste particularitati in trupul omenesc, iar acum ne explici destul de elevat despre tesuturi si nervi :dozingoff:
Dar trec peste asta si nu mai zic nimic, recunoscand ca am gresit fata de tine, asadar te rog sa ma ierti ca te-am suparat! :|

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:16:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.