![]() |
Si înca ceva: institutia si rânduielile monahale dateaza de peste o mie de ani si nu se vor schimba. Aceste rânduieli sunt inspirate de Duhul Sfânt, cei care le-au stabilit nu le-au facut dupa mintea lor, asa cum vorbim noi pe forum.
|
Citat:
|
Citat:
Iar eu nu cred acest lucru. Categoric ! Demonstrati-mi ca sensul Scarificiului Suprem facut de Mantuitor, al Rastignirii Acestuia echivaleaza cu cele relatate in canoanele de mai sus si eu ma duc la o religie in care Dumnezeu chiar inseamna IUBIRE. Cata aberatie ! Cata controversa absolut nedreapta fata de Dumnezeu Insusi . Nu exista scuze si nici un fel de interpretare viabila care sa dovedeasca ca acele canoane marturisesc voia Lui Dumnezeu. Doar ura si inventii ! |
Citat:
Dumnezeu inseamna iubire, dar nu in termeni omenesti! Nu avem voie sa-L Il reducem pe Dumnezeu la gandirea si simtirea umana! |
Vag, foarte vag exprimat.
Ocolesti esentialul si ma acuzi pe mine de neintelegere, cand intelegerea ta sta in atata superficialitate. Nu poate sa ne ceara Dumnezeu ceea ce nu ne este omenesc...altfel am fi pur si simplu ingeri si nu oameni, si nici macar nu am mai fi avut nevoie de lupta, respectiv de decadere sau inaltare. Ai dreptate, nu mai are rost sa comentam ! Oricum, nu-mi raspunzi la nimic. |
Citat:
Care este acea iubire NE-omeneasca de care vorbesti? Stii tu oare de vre-o alta forma de iubire decit cea experimentata de noi. Cum sa nu-l aducem pe Dumnezeu in gindirea si simtirea noastra? Dar unde sa-l aducem in fabulatii si fantezie bolnavicioasa? Ai cumva la dispozitia ta alte gindiri si alte simtiri decit cele date la nastere de vorbesti asa? Este pacat sa-ti imaginezi de la tine putere ca ai nu stiu ce calitati superioare de simtire si iubire, te-ai minti aiurea si ai incepe sa fabulezi si sa cazi in schizofrenie si fanatism( ca auzi voci, ca ti se transmit mesaje NUMAI TIE ca esti speciala, ca vorbesti cu Dumnezeu care te-a ales NUMAI PE TINE). Asta-i boala curata draga Anca si sunt MULTI care sufera de ea! Stai linistita ca daca Dumnezeu voia sa te inzestreze cu ceva deoasebit ar fi facut-o insa uite ca ne-a lasat doar formele omenesti de manifestare a lor si cu astea defilam! |
Citat:
La fel este povestea dogmelor. Vis-a-vis de aceasta exista parerea fatisa a unor ,,smeriti" frati care sunt vehement contra lor. Pai sa fie ... orisicine (ORY-si-cine...?)numai ca marturisirea lor se cheama altcumva . ,,Ca mila si adevarul iubeste Domnul; D.zeu har si slava va da. D.zeu nu va lipsi de bunatati pe cei ce umbla intru nerautate" (Ps.83/12) |
Citat:
Nu mi-ati raspuns la ceea ce am aratat mai sus, daca dovediti ca acele canoane echivaleaza cu sensul sacrificiului Suprem Al Domnului, atunci... NO COMMENT ! Nu m-am pretins smerita si nici nu am evidentiat interminabile citate ca si cum eu as tine cu dintii de ele in viata de zi cu zi...cum fac cei " iubitori " de Dumnezeu. A fost cam dur Andreicozia, insa are dreptate cu cea " iubire nepamanteana ", si nu mai stiu cate lucruri emise de oameni dincolo de natura umana, care devin, efectiv psihoze si nu dovezi de piosie si intelegere mistica. .... " in orice religie, se gaseste destula credinta pentru a ura, dar nu se gaseste destula credinta pentru a iubi !..." |
Iertati duritatea exprimarii, poate din graba...
|
Sfinții Părinți : Sf. Nectarie al Pentapoliei ( despre DISCERNAMANT )
" Vă îndemn să aveți discernământ și înțelepciune în toate. Să fugiți de extreme ! Asprimea merge împreună cu măsura virtuții. Cel care nu are virtuți mari , dar urmează celor desăvârșiți , voind să viețuiască cu asprime precum sfinții asceți , acesta este în primejdie să se mândrească și să cadă. DE ACEEA SA VIEȚUIȚI CU DISCERNAMÂNT ȘI SA NU VA ISTOVIȚI TRUPUL CU OSTENELI PESTE MASURA. NU ÎNTINDEȚI COARDA MAI MULT DECAT TREBUIE ! SA ȘTIȚI CA DUMNEZEU NU NE FORȚEAZA SA DOBANDIM DARURILE LUI , LE DARUIEȘTE CAND VREA EL. Ceea ce primim în dar, ESTE DIN MILA DUMNEZEIASCA. "<< VA URMA >>
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:38:31. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.