Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Care sunt conditiile pt a te calugari? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1927)

Narcisa 16.11.2012 15:33:52

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 482330)
Iti propun sa vorbim un pic despre calugarie si apoi si despre El !
Ce zici, te incumeti ?

Sa incercam,pe privat

zaharia_2009 16.11.2012 15:37:41

Citat:

În prealabil postat de Narcisa (Post 482333)
Sa incercam,pe privat

De ce preferi privatul, este o discutie comuna, fireasca ...?
Nu cerd ca avem lucruri de care sa ne jenam sau sa ne dorim intimitatea ... sau poate sunt !

Demetrius 18.11.2012 22:15:01

Citat:

În prealabil postat de Tina06 (Post 482314)
Foarte urat mai raspunsi la topicuri, Demetrius. Nu e prima oara cand vad ca esti atat de taios la vorba si mai si presupui ca detii adevarul suprem in legatura cu fiecare framantare.

Toata lumea e mandra la tine - nu zic nu, toti suntem fiecare cu patima lui, dar asa cum cataloghezi tu mai degraba distrugi omul decat sa-l ajuti

Doamne-Ajuta

In veci, Amin!
Adevarul produce durere!
Durerea este direct proportionala cu distanta fata de adevar; cel mai tare il doare pe cel care este mai departe de adevar.

Pe Iisus Hristos nu L-a durut pentru ca El este Adevarul; de aceea El iubeste.

Ana Tr. 12.01.2013 23:00:21

Citat:

În prealabil postat de 06dec (Post 33634)
Decât în mânăstire si cu mintea în lume,mai bună e mântuirea în lume,si cu mintea în mânăstire.Ce vrei mai mult?...

Asa gandesc si eu.

Bucuriepedrum 11.10.2017 15:04:12

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 482736)
In veci, Amin!
Adevarul produce durere!
Durerea este direct proportionala cu distanta fata de adevar; cel mai tare il doare pe cel care este mai departe de adevar.

Pe Iisus Hristos nu L-a durut pentru ca El este Adevarul; de aceea El iubeste.

Ce spui tu nu e adevărul - nici măcar cu literă mică - sunt doar judecăți de valoare. Or, fata (deși scrie aiurea și mi-a cam zgâriat retina, admit) căuta sincer niște răspunsuri. Tocmai a zis că a vorbit și cu preotul la care s-a spovedit.

Nu am nimic personal cu tine, știu că și thread-ul e vechi, dar am observat că ai tendința asta, de a sări la jugulara omului. Sau, să fiu mai blândă în exprimare... de a-i da peste degete când se apropie de taste. :) Ia-o mai ușor, că nu ești împuternicitul direct al lui Dumnezeu să ne judeci pe toți. Suntem oameni, pe un forum, fiecare vine cu păsul sau cu piticii lui.

stefan florin 11.10.2017 15:30:27

Citat:

În prealabil postat de Ioanna (Post 33005)
As vrea sa siu si eu care sunt conditiile pt a te calugari...te poti duca asa pur si simplu la o manastire si sa te calugaresti?Ma poate ajuta cineva cu niste raspunsuri?Va rog...

cred ca trebuie sa ai vocatie pentru asa ceva

AlinB 11.10.2017 19:25:56

nu cred ca vocatie e termenul potrivit

trebuie
1. sa simti chemarea
2. sa stie ca poate da raspunsurile bune si sa se tina de ele

Cu adevărat bun și fericit lucru ai ales, numai de îl vei și îndeplini. Pentru că lucrurile cele bune cu osteneală se câștigă și cu durere se isprăvesc.

Întrebare: De bunăvoia ta de apropii de Domnul?

Răspuns: Așa, cu ajutorul lui Dumnezeu, cinstite părinte.

Întrebare: Nu de vreo nevoie ori silă?

Răspuns: Nu, cinstite părinte.

Întrebare: Vei petrece în mănăstire și în pustnicie până la cea din urmă a ta suflare?

Întrebare: Te vei păzi pe tine în feciorie, în întreaga înțelepciune și în cucernicie?

Întrebare: Vei păzi până la moarte ascultarea către cel mai mare și către toată frățimea cea în Mântuitorul Hristos?

Întrebare: Vei răbda toate supărările și strâmtorările vieții celei singuratice, pentru împărăția cerurilor?

Ali Baba 22.10.2017 06:54:39

Stiati ca in Romania calugarii sunt salariati?

Demetrius 22.10.2017 20:14:19

Citat:

În prealabil postat de Ali Baba (Post 653065)
Stiati ca in Romania calugarii sunt salariati?

Nu prea se poate, atat din punct de vedere legal, cat si monahal din moment ce calugarii au renuntat la cele lumesti.

Ne arati o fisa de salarizare, un stat de plata, un extras bancar, sau doar spui asta de la tine?

Poate ai vrut sa spui ca sunt unii pensionari care s-au calugarit, sau galugari mai vechi care, ajunsi la varsta de pensionare si-au cerut si au dobandit(cu vechime legala) creptul la pensie de limta de varsta, si-atunci tu o-ntorci si spui ca sunt platiti de la buget. Chiar asa sa fie, veniturile monahilor sunt redirectionate catre manastire prin... juramantul de credinta(lepadare de cele lumesti).

P.S. Parerea mea.

Demetrius 22.10.2017 20:28:31

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum (Post 652515)
Or, fata (deși scrie aiurea și mi-a cam zgâriat retina, admit) căuta sincer niște răspunsuri. Tocmai a zis că a vorbit și cu preotul la care s-a spovedit.

Cum s-a spovedit daca i-a spus ca nu crede?

Citat:

Nu am nimic personal cu tine... Ia-o mai ușor, că nu ești împuternicitul direct al lui Dumnezeu să ne judeci pe toți...
Lamureste-ma: cum ti-ai dat seama?

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:06:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.