![]() |
Citat:
Pierdusi titularizarea? Probleme de familie? Dadusi iarasi peste vechile surpatoare de suflet pofte? De ce nu ceri matalutza ajutor de specialitate, cum ai facut-o in trecut? Calca in picioare mandria aia care-ti distruge viata si fa ce trebui sa faci ca sa fii iarasi om. |
Citat:
|
Ioan15, 9-17
9.Precum M-a iubit pe Mine Tatăl, așa v-am iubit și Eu pe voi; rămâneți întru iubirea Mea. 10.Dacă păziți poruncile Mele, veți rămâne întru iubirea Mea după cum și Eu am păzit poruncile Tatălui Meu și rămân întru iubirea Lui. 11.Acestea vi le-am spus, ca bucuria Mea să fie în voi și ca bucuria voastră să fie deplină. 12.Aceasta este porunca Mea: să vă iubiți unul pe altul, precum v-am iubit Eu. 13.Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să și-l pună pentru prietenii săi. 14.Voi sunteți prietenii Mei, dacă faceți ceea ce vă poruncesc. 15.De acum nu vă mai zic slugi, că sluga nu știe ce face stăpânul său, ci v-am numit pe voi prieteni, pentru că toate câte am auzit de la Tatăl Meu vi le-am făcut cunoscute. 16.Nu voi M-ați ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi și v-am rânduit să mergeți și roadă să aduceți, și roada voastră să rămână, ca Tatăl să vă dea orice-I veți cere în numele Meu. 17.Aceasta vă poruncesc: să vă iubiți unul pe altul.
|
Povestire
O frumoasă parabolă relatează că 2 copilași frați deosebit de credincioși se iubeau atât de mult între ei, încât nu se certaseră niciodată, în toată viața lor.
Ei nu știau, pur și simplu, ce-nseamnă să ai, ca-ntre frați, o mică... harță. Într-o zi, unul dintre ei îi spune celuilalt: - "Am auzit că toți copiii de vârsta noastră se mai și ceartă între ei. Noi nu știm cum e să te cerți și... chiar aș fi curios. Ce zici, vrei să ne certăm, ca să vedem și noi cum se face?" Frățiorul, mirat: - "Dar cum să ne certăm noi?... N-avem motiv!" Atunci, cel care avusese inițiativa, după câteva clipe de gândire: - "Uite, voi găsi eu un motiv de ceartă: cartea asta e doar a mea, numai și numai a mea!!!" Atunci, celălalt, din ce în ce mai uimit, răspunde pe un ton liniștit: - "Păi, dacă-i a ta, atunci ia-o." :) Pace și bucurie întru Hristos, Mântuitorul nostru mult drag! |
Dacă ar fi acum atent colegul nostru protestant, domnul Pelerin spre Răsărit, probabil că v-ar sugera să vă alegeți un sfânt pe care-l iubiți mult amândoi și, împreună, să scrieți ceva despre el, la secțiunea de Patristică.
În lipsa colegului Pelerin, îmi iau îndrăzneala să-i fur puțin ideea... și să vă propun exact acest lucru. Ce ziceți? :) Îl iubiți amândoi, de exemplu, pe Sf. Siluan Athonitul, nu-i așa? Dar pe Sf. Ignatie Teoforul, de exemplu, ca să fie chiar un Sfânt Părinte al Bisericii? :) Și vă rog eu mult să NU vă raportați unul pe celălalt la admin, fiindcă dumnealor, neștiind, poate, toate mesajele, ar bana pe unul dintre dvs și mi-ar părea tare, tare rău! Domnul Dumnezeul nostru să îndepărteze de la noi duhul dezbinării! Și să știți, doamna Mihaela, că domnul profesor Cezar e un creștin autentic și o persoană de o deosebită inteligență și cultură. A trecut prin multe încercări (așa cum ne-a povestit pe forum, deschizându-și inima față de noi toți), pe care, cu ajutorul Domnului, le-a traversat cu bine. Îmi pare tare rău că s-a creat o astfel de discuție între 2 buni creștini și colegi de forum! Dar ce să facem? Cine a trecut, oare, prin viața asta fără ispite?... Și, fără îndoială, cei mai ispitiți dintre toți sunt credincioșii adevărați. Hristos în mijlocul nostru! |
Citat:
Eu zic ca pentru discutii interconfesionale, trebuie sa avem rabdare sa dobandim cuvant cu putere multa, pentru ca dragostea si toleranta sa nu ne fie spre ispitire si spre cadere. Sa ne amintim de poruncile noastre bisericesti: http://www.credo.ro/porunci-bisericesti.php |
Antonia ai citit pe diagonala ce a scris Laura.Propunerea ei,mergand pe o idee doar aparent a mea din trecut,era ca cei doi ortodocsi in conflict sa scrie impreuna un articol,nu vreunul din ei cu mine.Nu te nelinisti inutil,sectarii sunt ultimul motiv de cadere pe acest forum in acest moment.
|
Citat:
De cate ori cadem, trebuie sa ne ridicam. Deznadejdea este de la necuratul si este cel mai mare pacat. Strigam si Dumnezeu ne ajuta. Eu, una, raman pentru totdeauna cazuta doar daca, din mandrie, nu recunosc ca sunt in fundul iadului. Daca-mi vad rautatea cea ascunsa si strig cu nadejde dupa ajutor, e imposibil ca Hristos, Care S-a jertfit pentru mine, sa nu ma auda si sa nu-mi vina in ajutor. Si, daca tot cer ajutor, trebuie sa iert si eu pe cel ce mi-a gresit. Nu putem generaliza. Poate ca unii dintre forumisti chiar acum se roaga cu lacrimi si se bucura de mangaierea Duhului Sfant. Asa ca spun: capra sunt eu si nimeni altcineva. Si, daca eu spun despre mine asa, nicio jignire nu ma mai afecteaza. Lupt sa-mi scot rautatea din suflet, cad, ma ridic si o iau de la capat. Asta doar pana traiesc! |
Citat:
Rog adminul sa Nu va baneze pe nici unul,neintelegeri se mai nasc,este firesc si ne pierdem capul in manie,adeseori. Dar bine este ca putem invata ceva din asta,smerenia bunaoara... |
Dumnezeu sa-ti ajute Antonia,sa-ti calauzeasca pasii.Numai bine din partea mea cu respect.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:57:34. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.