Yasmina |
22.05.2012 00:40:27 |
Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
(Post 446395)
Eu m-am referit strict la numărul de copii pe care îl au țiganii. De ce să nu luăm exemplu un lucru pozitiv? Doar pentru faptul că sunt țigani? Nu fac și ei parte din Creație? Ne ținem mari ortodocși, dar de multe ori suntem mai răi ca fariseii. Cuvântul părintelui Arsenie spune că țiganii ne vor stăpîni din cauza avorturilor. Și cuvântul nu e departe de realitate. Soluția este să nu-i mai tot bălăcărim noi pe țigani, că nu suntem cu nimic mai buni decât ei. Soluția ar fi să oprim avortul și planificarea familială. Să trăim după legile lui Dumnezeu pe care fiecare dintre noi le avem sădite în firea noastră, dar care din păcate s-au stins datorită fărădelegilor în care trăim și a decăderii noastre. Sau cum spunea părintele: Nu vreți copii, trăiți ca frații.
|
Pai asta spuneam si eu,de ce sa luam exemplu de la X si de Y,cand romanii se declara toti ortodocsi in proportie de 87%?Daca traiesti si respecti regulile crestine nu ai nevoie de exemple de la tigani.
Trebuie sa-i iubim ca pe ceilalti oameni si sa-i ajutam daca ne-o cer,nu sa-i luam ca exemple de viata pentru mantuire!
Imi pare colosal ceea ce sustineti!
De aceea gandul ma duce la criza ortodoxiei care se gaseste intr-o postura de insuficienta,nu mai gasim raspunsurile inauntrul ei ci in afara,la diverse neamuri care ne sunt indepartate ca si cultura,mod de viata si raportare la Dumnezeu.
Daca tot luam exemple alandala de pretudindeni atunci sa luam exemple si de la asiatici,de la africani si alti pagani.De ce nu?
Daca am ajungem acolo(in criza identitatii religioase si etice),poate ar trebui sa punem serioase intrebari asupra statutului nostru spiritual...
In loc de a da exemple din viata unor neamuri barbare de la limita subzistentei,mai bine am face cunoscuta,accesibila religia noastra.Mai ales in randul celor tineri.
|