Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Relatiile sexuale inainte de casatorie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1397)

mirelat 24.02.2007 18:55:55

Cred ca toti suntem de acord ca suntem aici ca sa invatam. Sa avem insa grija ce "versiuni" promovam, ca putem induce in eroare pe multi, mai ales pe cei care de-abia acum deschid ochii spre credinta. Doamne ajuta!

erzbet 24.02.2007 19:35:50

Bun, cred ca e destul de clar in acest moment cum sta treaba
Biserica dezaproba ideea concubinajului, acum este alegerea fiecaruia ce face. Ne-am dat cu parerea, am citit o varietate de pareri, dar deja cred ca discutia avanseaza fara sens. Este clar ca nu ne vom convinge unii pe altii, nici nu avem(eu cel putin) aceasta intentie.
Faptul ca avem opinii diferite nu trebuie sa ne impiedice sa raspundem civilizat.

ancah 25.02.2007 01:56:40

Citat:

În prealabil postat de erzbet
Citat:

În prealabil postat de consuela
cea mai mare prostie-parerea mea, sa te casatoresti cu cineva netestat din toate pct de vedere inclusiv fizic. Exista nepotriviri fizice! Si sa mai stai si toata viata cu o pers. incompatibila fizic din sacrificiu e si mai mare prostia!
Iar cine sta si asteapta iubiri de basme ramane singur pe vecie!
Treziti-va, nu v-ati maturizat la minte.
Din cauza ingustimii mintilor voastre si conditiilor imposibile pe care le impuneti pleaca majoritatea din religia ortodoxa cautand ceva mai aproape de realitate.

Este al 2lea sau al 3lea post inteligent pe care il citesc pe acest forum. Daca intrati pe un forum cu adolescenti veti vedea mai multa maturitate din toare punctele de vedere :)
Din pacate, intr-adevar, atatea canoane, reguli stupide, indeparteaza oamenii pe buna dreptate de credinta. Daca cititi pe sfaturi ortodoxe, veti observa ca nu va ajunge o viata intreaga sa va ispasiti pacatele, mai ales la cele sexuale :))

Erzbet: Iata un exemplu, in care ii jignesti pe ortodocsi, pentru care protestantismul nu e decat o solutie proasta.
Dar nu esti singura.
Nu stiu daca stii, dar cei care depasesc niste limite suporta consecintele si tu ai cam depasit aici.
In concluzie nu e suficient doar sa afirmi ca nu jignesti.

mirelat 25.02.2007 02:02:07

Ei, lasa Anca si tu... asta zicea Erzbet mai pe la inceputurile ei pe forum ... sa nu uitam ca si tinerea de minte a vorbelor grele este un pacat.

ancah 25.02.2007 02:10:54

Stai linistita, Mirela, ca nu tin minte asa lucruri. Doar le citez, ca sa invete unii din propriile greseli. Crezi ca nu-mi dau seama ca e vorba de niste tinere, care mai au multe de invatat? Dar cum sa invete, daca nu din propriile greseli.
Si in plus m-am cam saturat sa vad cuvinte urate la adresa noastra a tuturor. Daca ar zice de mine, nu m-as supara, dar mie nu-mi plac generalizarile. Dau si in cine nu trebuie.

paraschevaiasi 25.02.2007 11:17:55

parerea mea e sa nu mai dati apa la moara, daca nu vor mai avea cu cine disacuta pe aceatsa tema se vor retrage singuri/singure si vor ramane in conceptiile lor. Pana la urma fiecare e liber sa faca ce vrea. Adevaratii crestini incearca sa-i invete pe ceilalti care nu stiu anumite lucruri ce tin de moralitate. Iar daca individul/individa nu vrea sa-si schimbe viata in bine e treaba lor. Crestinii incearca sa dea sfaturi bune iar ceilalti aleg ce le convine mai mult.
Eu cred ca nici n-ar trebui sa se mai discute despre asa ceva, suntem in Postul Mare si e pacat sa mai vb despre acesta imoralitate pe care o sustin unele persoane. Se stie foarte bine ce spune Biserica despre concubinaj. Deja s-a vb mai mult decat trebuia despre concubinaj.
Mai bine sa discutam pe alte topicuri care ne aduc zidire sufleteasca.

mirelat 25.02.2007 14:44:40

:dozingoff: pai, eu zic ca n-ar mai trebui sa discutam pe nicaieri, deloc, ca doar suntem in Post, nu ?!

macs 25.02.2007 17:51:30

Citat:

În prealabil postat de erzbet
Bun, cred ca e destul de clar in acest moment cum sta treaba
Biserica dezaproba ideea concubinajului

biserica nu este dumnezeu.

macs 25.02.2007 17:53:32

Citat:

În prealabil postat de paraschevaiasi
e pacat sa mai vb despre acesta imoralitate

cine defineste moralitatea sau imoralitatea? pt ca sunt de parere ca sunt cateva pareri diferite pe acest forum legate de ce inseamna asta...

macs 25.02.2007 17:54:42

scuzati repetitia... sunt obosit, n-am dormit de 2 nopti calumea.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:41:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.