Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   O problema legata de pasapoartele electronice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13413)

arwein 11.08.2011 17:51:14

Daca cineva crede ca e nevoie de pasapoarte biometrice pentru supraveghere, se insala! Urmariti link-ul de mai jos; dupa ce se incarca poza, dati "zoom' din stanga si asteptati cateva secunde; veti avea surpriza sa vedeti ca o astfel de fotografie permite recunoasterea intr-o multime de cateva mii de oameni a unui individ!

http://www.gigapixel.com/image/gigapan-canucks-g7.html

GLAdoS 11.08.2011 18:45:03

Citat:

În prealabil postat de arwein (Post 388278)
Daca cineva crede ca e nevoie de pasapoarte biometrice pentru supraveghere, se insala! Urmariti link-ul de mai jos; dupa ce se incarca poza, dati "zoom' din stanga si asteptati cateva secunde; veti avea surpriza sa vedeti ca o astfel de fotografie permite recunoasterea intr-o multime de cateva mii de oameni a unui individ!

http://www.gigapixel.com/image/gigapan-canucks-g7.html

ai vazut ceva interesant in coltul din dreapta jos?

arwein 11.08.2011 19:19:17

da, cum e editata din taieturi...asta daca nu or fi surprinse materializari....:24:

bogdan81 10.09.2011 16:32:50

O atitudine foarte echilibrata pe aceasta tema a avut-o parintele Vasile Gavrila de la Biserica Rusa. Iata ce spune sfintia sa.

"La ora actuală într-adevăr, a apărut o problemă delicată: punerea microcipurilor biometrice în anumite acte – la noi în România s-a pus problema implantului lor în pașapoarte și în permisele de conducere – spunându-se că după aceea va urma cartea de identitate, iar mai departe nu știm cum va fi. Aceasta a creat multă, multă tulburare pentru faptul că, din câte am constatat eu, dintr-o etapă ce s-a consumat în jurul acestei crize, am constatat că sunt două atitudini care, din punctul meu de vedere, intuiesc două tabere sau două atitudini: o atitudine foarte laxă și aproape indiferentă conform căreea aceasta nu e nicio problemă, nu-mi ia nimeni credința mea, eu am credința în suflet, și pe de altă parte este o altă atitudine, și anume a acelora care au spus: „gata, aceasta este pecetea lui Antihrist, și cine acceptă acest tip de pașaport sau permis de conducere, înseamnă că nu L-a mărturisit pe Hristos, că s-a lepădat de Hristos, și a fost pecetluit – este exagerat! Și cred că bine ar fi să ne regăsim undeva la mijloc, și anume: este foarte clar că această etapă este una din etapele lucrării antihristice pe pământ. Îmi este foarte clar lucrul acesta, și prin faptul că prin aceste microcipuri persoana umană devine un număr, este îndosariată undeva; este o lezare a personalității umane, a drepturilor umane, nu mă refer la drepturile europene. După care acestea reprezintă un ultracontrol care nu este deloc benefic, este chiar dăunător, și în plus, mai mult decât atât, este o pregătire a lumii, o obișnuință ca oamenii să fie cumva mai puțin conștienți și activi în fața unei astfel de atitudini, a unei astfel de lucrări. Că este sau nu este asta pecetea, eu gândesc și cred că nu este pecetea, pentru că nu este condiționată primirea pașapoartelor cu cip biometric de lepădarea de Hristos. Este foarte clar. Însă ne obișnuiește cu un anumit mod de viață, crează o mentalitate, crează o cultură, de care îmi este teamă că mă voi lepăda foarte greu atunci când, dacă mi se va pune condiția să o păstrez mai departe, cu condiția lepădării de Hristos, mi-este teamă că atunci voi fi foarte vulnerabil. Adică va fi foarte greu să mă lepăd de toate avantajele pe care mi le oferă, care de fapt sunt niște dezavantaje, nu sunt avantaje, sunt pseudoavantaje. Pe de altă parte însă, nu este o pecetluire, pentru că așa cum spuneam, nu pretinde, nu cere nimeni acum lepădarea de Hristos."

bogdan81 10.09.2011 16:36:02

Su eu cred ca a avea un act cu cip, nu este lepadare.
Lepadarea este constienta. Deocamdata nu a cerut nimeni lepadarea.
Poate fi insa un semn al vremurilor.
Dar a face din posesia simpla a unui act cu cip un act de lepadare de credinta, personal consider ca este o atitudine exagerata si chiar de-a dreptul tembela.

valentin.viliga 10.09.2011 17:45:13

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 382779)
Mie mi-a expirat pasaportul acum cateva luni si trebuie sa imi fac unul nou, ptr. ca o sa ies din tara(Canada) curand. Nu stiu exact daca in Romania se mai elibereaza si pasapoarte simple, dar aici se elibereaza numai pasapoartele cu cip,exceptand cele simple temporare la urgenta. Stiu ca probabil s-a mai discutat in general despre aceasta problema pe acest site si ca este o problema mai veche,dar sunt putin confuza,mai ales ca multi preoti/calugari din Ro. sunt impotriva. Mi-am intrebat si duhovnicul si dansul mi-a zis ca pot sa imi fac linistita pasaportul cu cip si ca nu inseamna lepadare de Hristos.Nu stiu exact ce sa cred si ce sa fac. De aceea va intreb si pe voi ce ar trebui sa fac. Voi v-ati facut acest pasaport? Intreb mai ales pe cei care sunt in afara tarii sau pe cei care mai ies din Romania. Duhovnicii vostri ce au spus? Si daca nu e bine sa iti faci, eu cum mai ies din Canada? Raman blocata aici?
Imi cer scuze ca readuc in discutie o problema mai veche, dar nu stiu ce sa fac si trebuie sa iau o decizie curand, plus ca si parintii mei ma tot bat la cap sa imi fac pasaportul.
Astept raspunsurile voastre!Multumesc!

http://toronto.mae.ro/index.php?lang=ro&id=66412

Telefon mobil ai? Computer folosesti? Astea sunt mijloace prin poti fi urmarita foarte usor, poti sa-ti faci pasaport fara probleme

lore86 12.09.2011 10:28:26

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 398733)
O atitudine foarte echilibrata pe aceasta tema a avut-o parintele Vasile Gavrila de la Biserica Rusa. Iata ce spune sfintia sa.

"La ora actuală într-adevăr, a apărut o problemă delicată: punerea microcipurilor biometrice în anumite acte – la noi în România s-a pus problema implantului lor în pașapoarte și în permisele de conducere – spunându-se că după aceea va urma cartea de identitate, iar mai departe nu știm cum va fi. Aceasta a creat multă, multă tulburare pentru faptul că, din câte am constatat eu, dintr-o etapă ce s-a consumat în jurul acestei crize, am constatat că sunt două atitudini care, din punctul meu de vedere, intuiesc două tabere sau două atitudini: o atitudine foarte laxă și aproape indiferentă conform căreea aceasta nu e nicio problemă, nu-mi ia nimeni credința mea, eu am credința în suflet, și pe de altă parte este o altă atitudine, și anume a acelora care au spus: „gata, aceasta este pecetea lui Antihrist, și cine acceptă acest tip de pașaport sau permis de conducere, înseamnă că nu L-a mărturisit pe Hristos, că s-a lepădat de Hristos, și a fost pecetluit – este exagerat! Și cred că bine ar fi să ne regăsim undeva la mijloc, și anume: este foarte clar că această etapă este una din etapele lucrării antihristice pe pământ. Îmi este foarte clar lucrul acesta, și prin faptul că prin aceste microcipuri persoana umană devine un număr, este îndosariată undeva; este o lezare a personalității umane, a drepturilor umane, nu mă refer la drepturile europene. După care acestea reprezintă un ultracontrol care nu este deloc benefic, este chiar dăunător, și în plus, mai mult decât atât, este o pregătire a lumii, o obișnuință ca oamenii să fie cumva mai puțin conștienți și activi în fața unei astfel de atitudini, a unei astfel de lucrări. Că este sau nu este asta pecetea, eu gândesc și cred că nu este pecetea, pentru că nu este condiționată primirea pașapoartelor cu cip biometric de lepădarea de Hristos. Este foarte clar. Însă ne obișnuiește cu un anumit mod de viață, crează o mentalitate, crează o cultură, de care îmi este teamă că mă voi lepăda foarte greu atunci când, dacă mi se va pune condiția să o păstrez mai departe, cu condiția lepădării de Hristos, mi-este teamă că atunci voi fi foarte vulnerabil. Adică va fi foarte greu să mă lepăd de toate avantajele pe care mi le oferă, care de fapt sunt niște dezavantaje, nu sunt avantaje, sunt pseudoavantaje. Pe de altă parte însă, nu este o pecetluire, pentru că așa cum spuneam, nu pretinde, nu cere nimeni acum lepădarea de Hristos."

scurt si la obiect.
foarte sanatos punctul de vedere.

richard_d 12.09.2011 12:04:44

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 398733)

Pai si dai ai buletin cu CNP si serie inseamna ca te-ai lepadat de Hristos? Alea nu sunt tot numere? Ma uimeste ce gandire medievala au unii oameni.

STEFAN2206 27.09.2011 13:28:16

Citat:

În prealabil postat de richard_d (Post 399247)
pai si dai ai buletin cu cnp si serie inseamna ca te-ai lepadat de hristos? Alea nu sunt tot numere? Ma uimeste ce gandire medievala au unii oameni.

perfect ,si tot ce este pe acest forum sunt numai prezumti
adevarul este unul mult mai grav ,luati alfabetul si numarati literele odata 6,60,600 si veti vedea ce iese ,exact incalcarea primei porunci,incalcand prima porunca le incalci pe toate.

ory 27.09.2011 14:37:45

Nu stiu de ce iti faci griji pentru un amarat de pasaport, devreme ce nu iti faci griji de vremurile " apocaliptice " care te pot prinde pe meleaguri straine, cu trasaturi straine si independente de vointa din viata ta sociala ? !
Ma uimesc oamenii care isi axeaza credinta pe o latura, ignorand alte laturi care, de fapt sunt legate de celelalte. Crezi ca doar un act conteaza in viata spirituala a unui om ? Nu, conteaza toata viata acestuia, faptele, gandurile, trairile !
Deci, hai sa nu ne mai cramponam intr-un mod atat de superficial de niste amarate de acte, caci dedicatia pentru " fiara " vine din inima si minte, din mainile care plamadesc atatea fapte, nu din liniutele de pe un document/aliment...si-atatea presupuneri apocaliptice, incontrolabile, de altfel !
Si eu trebuie sa-mi fac pasaportul nou, si nu ma intreb cum, devreme ce nu ma intreb si...de ce il fac ? Avem nevoie de mondializare, dar nu avem nevoie de factorii ei...ciudat ! Lucrurile sunt legate intre ele, nu le putem lua individual, asadar sa ni le asumam pe deplin.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:53:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.