bogdan81 |
10.09.2011 16:32:50 |
O atitudine foarte echilibrata pe aceasta tema a avut-o parintele Vasile Gavrila de la Biserica Rusa. Iata ce spune sfintia sa.
"La ora actuală într-adevăr, a apărut o problemă delicată: punerea microcipurilor biometrice în anumite acte – la noi în România s-a pus problema implantului lor în pașapoarte și în permisele de conducere – spunându-se că după aceea va urma cartea de identitate, iar mai departe nu știm cum va fi. Aceasta a creat multă, multă tulburare pentru faptul că, din câte am constatat eu, dintr-o etapă ce s-a consumat în jurul acestei crize, am constatat că sunt două atitudini care, din punctul meu de vedere, intuiesc două tabere sau două atitudini: o atitudine foarte laxă și aproape indiferentă conform căreea aceasta nu e nicio problemă, nu-mi ia nimeni credința mea, eu am credința în suflet, și pe de altă parte este o altă atitudine, și anume a acelora care au spus: „gata, aceasta este pecetea lui Antihrist, și cine acceptă acest tip de pașaport sau permis de conducere, înseamnă că nu L-a mărturisit pe Hristos, că s-a lepădat de Hristos, și a fost pecetluit – este exagerat! Și cred că bine ar fi să ne regăsim undeva la mijloc, și anume: este foarte clar că această etapă este una din etapele lucrării antihristice pe pământ. Îmi este foarte clar lucrul acesta, și prin faptul că prin aceste microcipuri persoana umană devine un număr, este îndosariată undeva; este o lezare a personalității umane, a drepturilor umane, nu mă refer la drepturile europene. După care acestea reprezintă un ultracontrol care nu este deloc benefic, este chiar dăunător, și în plus, mai mult decât atât, este o pregătire a lumii, o obișnuință ca oamenii să fie cumva mai puțin conștienți și activi în fața unei astfel de atitudini, a unei astfel de lucrări. Că este sau nu este asta pecetea, eu gândesc și cred că nu este pecetea, pentru că nu este condiționată primirea pașapoartelor cu cip biometric de lepădarea de Hristos. Este foarte clar. Însă ne obișnuiește cu un anumit mod de viață, crează o mentalitate, crează o cultură, de care îmi este teamă că mă voi lepăda foarte greu atunci când, dacă mi se va pune condiția să o păstrez mai departe, cu condiția lepădării de Hristos, mi-este teamă că atunci voi fi foarte vulnerabil. Adică va fi foarte greu să mă lepăd de toate avantajele pe care mi le oferă, care de fapt sunt niște dezavantaje, nu sunt avantaje, sunt pseudoavantaje. Pe de altă parte însă, nu este o pecetluire, pentru că așa cum spuneam, nu pretinde, nu cere nimeni acum lepădarea de Hristos."
|