![]() |
Impartirea regionala a Romaniei
Stiu problema exploadarii gazelor de sist din zona Barladului- eu fiind din Husi, destul de aproape! Ideea este ca metoda tehnica de exploadare, propusa de "Chevron"", este una puternic poluanta, in special pentru panza freatica, care in zona Barladului, este destul de aproape de suprafata!
Intradevar, in general in judetul Vaslui (care dupa 1990 a ramas aproape fara industrie!), orice investitie in unitati industriale este binevenita, insa nu cu pretul poluarii masive, pe termen lung! In legatura cu acest caz al "bentitei tricolore"": practic dupa 1989 in judetele Harghita si Covasna, prin inconstienta conducatorilor romani, a disparut autoritatea statului roman! Inca in timpul revolutiei din 1989, unii cetateni romani de etnie maghiara s-au dedat la actiuni barbare, criminale de factura hortista: asasinarea unor ofiteri si subofiteri de militie si securitate, aflati in exercitiu functiunii, distrugerea si incendierea a zeci de posturi de militie, proferarea de lozinci antiromanesti, etc! Apoi prin deciziile CPUN din anii 1990-1991 s-a acceptat ceea ce in nici o tara din Europa (Franta, Germania, Italia, etc) nu s-a acceptat: separarea invatamantului pe criterii etnice, ceea ce a fost o mare prostie! In loc sa se promoveze o atitudine de buna intelegere si convietuire pasnica (asa cum era inainte de 1990) intre majoritatea romaneasca si minoritatile conlocuitoare, in loc ca elevii romani si cei maghiari sa invete impreuna, unii lideri maghiari (care se pare ca nu s-au debarasat de fantomele istoriei) au preferat sa invenineze relatiile sociale din aceea zona, cu pretentii cu totul aberante si nesimtite (culminand cu autonomia teritoriala pe criterii etnice!), iar conducatorii lasi ai statului roman au acceptat aceste pretentii, in loc sa aplice legea penala! De exemplul in Franta daca vreun lider a comunitatii de algerieni sau marocani ar cere äutonomie teritoriala pe criterii etnice nu ar fi invitat pe la politie sa dea cu subsemnatul ?! Sa explice Gyorghy Frundo (avocatul care i-a aparat de asasinii militienilor si securistilor din 1989!) in ce tara din Europa a mai pomenit el existenta äutonomiei teritoriale pe criterii etnice sau separarea invatamantului ? Cum era organizat invatamantul in 1989 era foarte bine: in unitatile de invatamant de stat, predarea trebuie sa se faca numai in limba oficiala s statului- limba romana! In zonele unde exista si minoritati etnice intr-o proportie importanta, se va studia si limba materna, in 2-3 ore pe saptamana! Statul trebuie sa asigure si conservarea traditiilor culturale, folclorice si etnografice a minoritatilor nationale, prin manifestari culturale, sportive, festivaluri, ansambluri muzicale, etc In institutiile de stat, administratie publica si companii de stat se va folosi numai limba oficiala a statului! Primarii, consilierii locali si judeteni sau conducatorii de unitati si companii de stat care incalca aceasta prevedere, trebuie pedepsiti conform legii! Atunci cand se organizeaza concursuri pentru ocuparea unor functii in unitatile de stat, daca se constata ca participantii la concurs au fost discriminati pe criterii etnice (este injositor sa-i ceri unui roman angajat intr-o structura de stat din Harghita sau Covasna sa cunoasca limba maghiara!), cei care au facut acest lucru trebuie pedepsiti conform legilor penale! Fiecarea cetatean roman, indiferent de etnia sa, are obligatia sa cunoasca limba oficiala a statului- limba romana! Pe domeniul public, trebuie interzisa amplasarea de insemne sau panouri care indeamna la ura interetnica sau religioasa, dar si organizarea unor manifestari care preamaresc persoane decedate sau in viata, care au fost condamnate printr-o hotarare judecatoreasca pentru comiterea unor crime impotriva umanitatii sau crime de razboi. Atunci cand a fost scandalul cu aceea urna de cenusa a poetului decedat, politia trebuia sa-si faca datoria si sa-i aresteze pe cei care au organizat acele manifestatii ïn cinstea"" unui criminal de razboi, recunoscut ca atare de un tribunal! De asemenea, trebuie interzisa ridicarea de statui unor criminali de razboi, indiferent de etnia lor, pe domeniul public! In spatiul tau privat daca vrei poti sa-ti pui si portretul lui Stalin sau Hitler pe perete, insa pe domeniul public nu poti construi sau arbora ce-ti trece prin cap! Ce a facut aceea eleva cu bentita tricolora nu pot decat s- admir! A dat dovada de curaj si patriotism, si nu vad cu ce i-a jignit pe colegii de etnie maghiara cinstiti, loiali statului national-unitar roman ca a afisat insemnele statului roman intr-o unitate de invatamant public! Acei colegi de etnie maghiara care au o problema cu aceste insemne, deduc ca au o problema si cu existenta statului national-unitar roman! In acest caz nu stiu daca mai pot fi numiti cetateni loiali, iar daca nu le convine existenta statului national-unitar roman, pot foarte bine sa emigreze- nu-i tine nimeni cu forta aici! Eu nu am nimic cu cetatenii de alta etnie, dar si ei trebuie sa inteleaga ca in calitate de cetateni romani au si niste obligatii! |
Citat:
-suntem in Romania trebuie sa se vorbeasca limba romana,sa se respecte traditiile romanesti,tricolorul Romaniei,....daca nu in Ungaria cu toti ungurii si secuii |
Citat:
|
Citat:
-eu cred ca fratii nostrii sunt romanii ortodocsi,pt ca daca le zicem frati ungurilor de ce sa nu le zicem si iudeilor,arabilor..si tiganilor? pt ca si ei traiesc in Romania -nici eu nu sunt de acord cu conflictele dar statul roman ar trebui sa intervina in asa zisul tinut secuiesc (pt ca de fapt sunt niste judete din TARA NOASTRA ROMANIA!) ; politicienii ar trebui sa fie cu adevarat romani si nu tradatori de neam (asta asa la modul general) -eu zic ca problema tiganilor nu e asa de grava ,cred ca cea mai grava problema e cea a satanistilor de orice fel care exista in Romania si care majoritatea sunt romani (comunisti,masoni..satanisti de orice fel ar fi) -o problema grava e a tradatorilor de neam,a hotilor,a ... -ai si dreptate intr-un fel ca suntem manipulati prin massmedia -care se stie ca e a patra putere in stat si e controlata de masoni- -in loc sa ne luam de tigani sau mai stiu ce probleme imaginare mai bine am cere SCOATEREA IN AFARA LEGII A MASONERIEI si desfiintarea sectelor si organizatiilor sataniste (MISA,martorii lui Iehova,masa rotunda si a altor organizatii masonice,sataniste......... -satanistii sunt un pericol real pt sufletul oamenilor nu tiganii sau altcineva (nu ca nu as fi eu de acord cu tiganii...) |
Citat:
|
Citat:
Oricum,ca sa nu ramai fara raspuns la intrebare: ultima data cand mi-am consultat arborele genealogic,nu aveam astfel de reminiscente,desi nu m-ar fi deranjat cu ceva daca le-as fi avut! :D Da,ii consider pe maghiari fratii nostrii,nu ca tiganii nu ar fi si ei tot frati de-ai nostri,ca doar oameni suntem si mai ales ne mai pretindem a fi si crestini! Dar,poate de ei ma simt mai apropiata pentru ca i-am cunoscut multi ani,i-am inteles,am prieteni,vecini din aceasta comunitate si in marea lor majoritate sunt oameni care merita toata aprecierea.Totodata,am vizitat Ungaria si am vazut nivelul de civilizatie al acelei tari. Insa nici macar asta nu a fost motivul pentru care am scris toate acestea,ci doar,ca gasesc putin cam tras de par,exagerat si artificial acest patriotism care peste noapte i-a lovit pe romanii nostri,care pana acum cateva saptamani nici nu-si bateau capul cu asemenea dileme existentiale.Sau,poate cine stie...erau prea ocupati cu a duce o lupta tacita impotriva masoneriei si eu nu mi-am dat seama! :)) Noi sa fim sanatosi,ca de pus paie pe foc se ocupa altii,care stiu ca sunt destui amatori sa toarne si ei gaz pe foc! ;) Ca doar la unii romani paine poate sa nu fie,da' circ...e musai! :)) |
...
Am curajul nebun poate de a face o invitatie pentru d-na,d-soara heaven,aici in judetul Mures ,la granita cu asa zisul tinut secuiesc.Invitatia este valabila pentru o zi de sambata sau duminica,oricare ar fi ea si suport absolut toate cheltuielile,transport civilizat dus-intors,cazare si tot ce implica aceasta.
Ca cetateni ai acestui stat avem drepturi si indatoriri,indiferent ca-s roman sau maghiar.Acestea sunt clar specificate in Constitutia Romaniei si nu pot fi obiect de negociere. Nici un cetatean roman de etnie maghiara NU poate afirma ca-i sunt ingradite in vreun fel drepturile,au de fapt mai multe decat si-ar fi imaginat in urma cu ani ca pot obtine.Se pot manifesta cum vor,cand vor si unde vor si absolut nimeni nu-i impiedica s-o faca...dar si manifestarile astea se incadreaza undeva,nu?Cum credeti ca m-am simtit in data de 10.03 .2013,cand maghiarii au marsaluit pe strazile orasului scandand lozinci de tipul:,,Ardealul nu-i pamant romanesc,,...cand cei din Garda Maghiara si cei de la Jobbik,partid de extrema dreapta in tara vecina,au urlat cantece din vremuri demult apuse...si multi altii ca ei.Cam cum ar fi trebuit sa ma simt??Cam cata romana poate sti un elev care invata limba materna,limba statului sau,cu profesor maghiar? |
...
@heaven-stiti cum ii numesc,sau cum ii considera, ungurii din Ungaria pe maghiarii ardeleni?Daca nu stiti,informati-va!
|
Va multumesc pentru invitatie,sunteti amabila. :) Cu mare placere o voi onora,daca mai ramane valabila cand se va mai incalzi vremea...:)
In rest,cred ca totusi discutam putin cam pe langa subiect: eu nu sustin extremismul de nici un fel,fie el roman sau maghiar. O zi frumoasa si linstita va doresc! |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:40:52. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.