Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Grija de cei morti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11756)

camy_d 23.01.2011 13:39:22

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 326792)
Pe Iisus Îl ai tot timpul în Scriptură să-ți spună cum e. E și cazul din Luca 20, trebuie doar să-L crezi pe cuvânt.

Apostolii ne-au învățat să aplicăm credința, ne-au învățat să tâlcuim Scriptura, dar voi o tâlcuiți după capul vostru, practicați credința tot după capul vostru și e bine știut că mintea umană e limitată. V-ați făcut mai deștepți ca Apostolii și chiar ca Iisus. Nu știu cum puteți voi să credeți că un om normal ar putea înțelege o carte așa de grea și importantă, fără să i-o tâlcuiască un om plin de Duh Sfânt, care are o relație mai apropiată de Dumnezeu decât toți păcătoșii de rând. Este și un verset care demonstrează cele spuse de mine.

tricesimusquintus 23.01.2011 13:55:16

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 327098)
Apostolii ne-au învățat să aplicăm credința, ne-au învățat să tâlcuim Scriptura, dar voi o tâlcuiți după capul vostru

Dacă apostolii v-au învățat cum s-o tâlcuiți, de ce nu le urmați sfatul, tâlcuind-o "după capul" altora și nu al lor?

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 327098)
Este și un verset care demonstrează cele spuse de mine.

Ți-e teamă să-l postezi?

bairstow 23.01.2011 14:05:22

Dar omul firesc nu primeste lucrurile Duhului lui Dumnezeu, caci pentru el sunt o nebunie; si nici nu le poate intelege, pentru ca trebuie judecate duhovniceste. (1Cor.2:14)
Cine judeca omeneste? Noi avem o credinta de 2000 de ani voi aveti sute poate mii de credinte! Voi nu pricepeti ortodoxia si crestinismul pentruca sunteti ca farizeii din vechime! Va laudati cu ce nu aveti si puneti temeli la biserici temeli pe vorbele unor pastori .

camy_d 23.01.2011 14:29:00

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 327109)
Dacă apostolii v-au învățat cum s-o tâlcuiți, de ce nu le urmați sfatul, tâlcuind-o "după capul" altora și nu al lor?

:21:

Ce amuzant, noi o tâlcuim după cum ne-au învățat Apostolii, voi cum vă învață capul vostru și de ar fi numai capul vostru tot ar fi ceva, dar unde nu tâlcuiește Dumnezeu, tâlcuiește Satana.

La voi e o cacealma totală. Unul citește Biblia, o interpretează și își face o biserică. Apoi unul din adepți ajunge la concluzia că pastorul s-a înșelat în anumite privințe și se face el pastor, își înființează propria biserică. Și tot așa.

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 327109)
Ți-e teamă să-l postezi?

Nu, dar degeaba îl postez, că tu o să inventezi o poveste, uneori chiar paralelă cu subiectul.

camy_d 23.01.2011 14:36:21

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 327122)
Nu, dar degeaba îl postez, că tu o să inventezi o poveste, uneori chiar paralelă cu subiectul.

M-am răzgândit, poate totuși intră cineva care chiar are nevoie să vadă versetele, cine știe cui îi voi putea fi de ajutor.

Faptele apostolilor 8:29 Duhul a zis lui Filip: "Du-te, și ajunge carul acesta!"
Faptele apostolilor 8:30 Filip a alergat, și a auzit pe Etiopian citind pe proorocul Isaia. El i-a zis: "Înțelegi tu ce citești?"
Faptele apostolilor 8:31 Famenul a răspuns: "Cum aș putea să înțeleg, dacă nu mă va călăuzi cineva?" Și a rugat pe Filip să se suie în car, și să șadă împreună cu el.

tricesimusquintus 23.01.2011 14:53:18

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 327115)
Noi avem o credinta de 2000 de ani voi aveti sute poate mii de credinte! Voi nu pricepeti ortodoxia si crestinismul pentruca sunteti ca farizeii din vechime!

Și "farizeii" aveau o credință veche de 2.000 de ani și nu puteau înțelege reforma pe care Iisus o făcea în popor. Îl numeau ba eretic, ba că are drac, ba păgân, etc.

tricesimusquintus 23.01.2011 14:56:07

Citat:

La voi e o cacealma totală. Unul citește Biblia, o interpretează și își face o biserică.

Care "voi"? Eu fac parte dintr-o singură biserică, nu din 1.000!

Citat:

Nici măcar nu încerci? Preferi să vii tu cu "povești"? Crede-mă, ai șanse mai mari la mine cu cuvântul Scripturii decât cu povești.

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 327123)
M-am răzgândit, poate totuși intră cineva care chiar are nevoie să vadă versetele, cine știe cui îi voi putea fi de ajutor.

Faptele apostolilor 8:29 Duhul a zis lui Filip: "Du-te, și ajunge carul acesta!"
Faptele apostolilor 8:30 Filip a alergat, și a auzit pe Etiopian citind pe proorocul Isaia. El i-a zis: "Înțelegi tu ce citești?"
Faptele apostolilor 8:31 Famenul a răspuns: "Cum aș putea să înțeleg, dacă nu mă va călăuzi cineva?" Și a rugat pe Filip să se suie în car, și să șadă împreună cu el.

Ai văzut că a avut efect? Îți dau dreptate!:25: Sf. apostol Filip e cel care i-a învățat pe etiopieni să păzească sâmbăta (vezi topicul despre duminică):1:

camy_d 23.01.2011 15:00:12

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 327133)
Și "farizeii" aveau o credință veche de 2.000 de ani și nu puteau înțelege reforma pe care Iisus o făcea în popor. Îl numeau ba eretic, ba că are drac, ba păgân, etc.

Și acum reformați învățătura lui Iisus.

tricesimusquintus 23.01.2011 15:01:24

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 327141)
Și acum reformați învățătura lui Iisus.

Nu stimată soră, e aceeași.

camy_d 23.01.2011 15:10:27

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 327136)
Care "voi"? Eu fac parte dintr-o singură biserică, nu din 1.000!

Toate persoanele din acel lanț fac parte dintr-o singură biserică. Tot la fel a luat naștere și biserica ta.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:24:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.