![]() |
Citat:
Ca de Cristos ascult de episcopul meu, PS Mihai Frățilă. Dar, dacă mâine intră în schismă față de papa, nu încetează de a mai fi episcop, dar încetează de a mai fi episcopul meu și nu îl urmez. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Generalitati" si insasi forumul care este deschis tuturora,nu este familie.Nu crezi? Parerea mea e ca se face prea mult caz fara sa stim ce s-a intampat cu adevarat.Daca au gresit,se vor intoarce si mare va fi bucuria,daca n-au gresit,gresim noi si trebuie sa ne indreptam iar odata indreptati,mare va fi bucuria. |
O posibila lamurire
Pot spune ca vorbesc in cunostinta de cauza.Am fost la Man.Brancoveni o perioada mai indelungata in urma cu aprox.3-4 ani.AFIRM CU TOATA RESPONSABILITATEA CA PARINTELE AVEA O OARECARE FRUSTRARE IN CEEA CE PRIVESTE ANUMITE ATITUDINI DIN BOR dar si reprosuri la adresa unor ierarhi. Personal cred ca "fixismul"monahal l-a biruit desi era un duhovnic caruia ii placea sa se afiseze intr-un mod nonconformist (ex. spovedea facand plimbari prin gradina manastirii).
Inca odata credinta dusa pana la fanatism nu aduce niciun spor duhovnicesc.Calea imparateasca este:Si pe aceea s-o faci nici pe cealalta sa n-o lasi. Daca dorim o schimbare in bine atunci s-o incepem cu noi. Oare marii nostri duhovnici:Parintele Cleopa, Arsenie Papacioc, Teofil,Arsenie Boca,Lavrentie si tot soborul Frasineiului,etc,etc, nu ar fi luat masuri daca intradevar stilismul ar fi reprezentat ceva ziditor pt.sufletele noastre? Este mai de folos protestul prin schisma? Personal cred ca nu... |
mie mi se pare ca la noi la BOR s-a cam terminat harul... s-a dus baba cu colacii.. si nu numai la noi ci si la toata biserica ecumenista..
|
Citat:
Un exemplu negativ pentru noi ,inca o pata in plus pe obrazul ortodoxiei. Foarte trist ca Diavolul si-a bagat coada exat acolo unde nu ar fi trebuit sa invinga . |
Citat:
|
Citat:
3. Sinodul talharesc de la Efes (449). Fata de tulburarea produsa de erezia lui Eutihie, s-a hotarat ca invatatura lui Eutihie sa fie prezentata si discutata intr-un nou sinod, care a fost convocat la Efes, pentru luna august 449. Eunucul Hrisafie, sustinator si ruda cu Eutihie a facut totul spre a fi opriti sa vina la sinod episcopii banuiti ca sunt adversari ai lui Eutihie. Pentru a da insa sinodului caracterul sau de ecumenic, a primit pe patriarhul Flavian si pe delegatii papei Leon cel Mare. Sinodul s-a deschis la Efes, in biserica Sfanta Maria, la 8 august 449, presedintia fiind incredintata patriarhului Dioscor al Alexandriei. Dezbaterile sinodului s-au tinut intr-o atmosfera foarte agitata. Astfel s-a retras dreptul de vot al ierarhilor care s-au pronuntat in sinodul local din Constantinopol, din anul 448, contra lui Eutihie. Dioscor al Alexandriei a dictat sinodului condamnarea invataturii ortodoxe despre existenta celor doua firi in persoana Mantuitorului si a impus monofizismul ca doctrina ortodoxa. Papa Leon I, informat prin delegatii sai de brutalitatile petrecute la Efes in 449, a numit acest sinod : "sinod talharesc", nume care i-a ramas in istorie. In sinodul tinut la Roma in 449, papa Leon cel Mare a respins toate hotararile sinodului talharesc. http://www.crestinortodox.ro/istoria...451-70571.html |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:54:51. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.