Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   ECUMENISMUL (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2702)

Penticostalul Traditional 25.10.2017 13:07:51

Habar nu avem noi in ce stil horror ai sti tu sa porcaiesti, frate Dragose...
Dar, pentru sanatatea noastra emotionala, poate ar fi mai bine sa nu stim.

DragosP 25.10.2017 13:38:15

Vezi că e inflație de "i".
Și deja o dai în diverse, cântându-vă unul altuia în strună.

simpllu 25.10.2017 13:42:18

PT, Dragoș doar l-a citat pe prietenul tău. Sunt acolo niște ghilimele. Interesant este cum observi doar porcăielile unuia dintre ei.

Bucuriepedrum 25.10.2017 14:45:40

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 653308)
PT, Dragoș doar l-a citat pe prietenul tău. Sunt acolo niște ghilimele. Interesant este cum observi doar porcăielile unuia dintre ei.

Eu vi le observ pe ale tuturor - atunci când stau să vă citesc, se înțelege -, dacă ajută cu ceva. Dar probabil nu, oi fi trecut deja la proscrișii forumului (în ciuda faptului că nu văd tabere unitare, hm; suntem mai divizați decât după schismă).

DragosP 25.10.2017 14:50:13

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum (Post 653311)
suntem mai divizați decât după schismă).

Ți se pare.

Bucuriepedrum 25.10.2017 15:11:47

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 653312)
Ți se pare.

Dacă e o ironie, e primită. Dacă nu, înseamnă că sunt eu prea mioapă și nu văd bine în general ce se petrece pe forum. :)

DragosP 25.10.2017 15:14:02

Nu e ironie, dar într-adevăr, depinde ce înțelegi tu prin dezbinare. Și ce așteptări ai tu de la un forum.

catalin2 25.10.2017 19:14:57

Citat:

În prealabil postat de suslik (Post 653232)
Cataline, apollinaristii și eutihienii sustineau doar firea divină în Domnul. Miafiziții susțin o fire compusă.Stai jos, nu treci clasa.

Miafizismul este erezia lui Sever, Patriarhul Antiohiei. Acesta nici nu era nascut pe timpul Sinodului de la Calcedon. El era impotriva Sinodului Calcedon si a cautat sa faca un monofizism mai acceptabil pentru ortodoxie. Monofizismul sustine o singura fire, cea divina. Miafizismul sustine doua firi amestecate intr-o singura fire, practic tot o fire, de aceea i se spune monofizism moderat. In discutie era vorba de Sinodul d ela Calcedon, deci numai monofizism.

catalin2 25.10.2017 19:20:28

Citat:

În prealabil postat de Ali Baba (Post 653240)
Si iata cum stergi cu buretele 400 de ani si mai bine ;) pac pac! Ergo, nu conteaza ca Pulcheria a facut ce a facut, Catalin al nostru ar fi scris azi tot ce scrie acum!!! :) pai poate erai monofizit din cel detestat, vericule, si sa vezi ce mai argumentai din Biblie contra "ereticilor".

Eu cred ca tu nu intelegi despre ce vorbim. Nu sustinea nimeni monofizismul pana atunci, doar un calugar, Eutihie, a inceput sa spuna acea erezie.

Ali Baba 25.10.2017 19:50:58

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 653331)
Eu cred ca tu nu intelegi despre ce vorbim. Nu sustinea nimeni monofizismul pana atunci, doar un calugar, Eutihie, a inceput sa spuna acea erezie.

exact la fel mi-ai facut si cand foloseam alt nick, ai negat permanent evidenta si nu gasesc alta explicatie decat ca ai impresia ca asa aperi ceva, ortodoxia, biserica ortodoxa....

in 449 monofizismul devine religie de stat in bizant, d'aia face pulcheria ce face doi ani mai tarziu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:14:44.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.