Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   ECUMENISMUL (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2702)

Penticostalul Traditional 25.10.2017 10:47:42

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 653287)
Evident, pentru unii care nu au existat sute de ani.

Poate ca au fost sute de ani in care nici tu nu ai existat.
Dar sursele respective nu au existat chiar niciodata.

simpllu 25.10.2017 10:54:14

Penti, când a apărut cultul penticostal?

Penticostalul Traditional 25.10.2017 10:55:33

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 653283)
Care cunosc doar partial Adevarul.
Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 653285)
Poate voi Îl cunoașteți parțial

Cand in loc sa citesti Biblia, frunzaresti doar explicatiile si clarificarile ei, ai impresia ca ai ajuns sa cunosti Adevarul in integralitatea Lui.

Insa cei care citesc Scripturile, stiu ca noi, oamenii, TOTI oamenii, cunoastem doar in parte.
Fiindca asa au scris sfintii Apostoli.
Si asa ne marturiseste si logica sanatoasa.
1 Corinteni 13:9 Pentru că în parte cunoaștem

Penticostalul Traditional 25.10.2017 10:58:40

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 653291)
Penti, când a apărut cultul penticostal?

Cultul Penticostal a fost infiintat de insusi Mantuitorul Hristos in anul 33, la Sarbatoarea Pentecostului.
Spre deosebire de Biserica Ortodoxa care a fost infiintata in 1054 de un om pe care il chema Mihail Cerularie.

suslik 25.10.2017 11:33:57

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 653294)
Cultul Penticostal a fost infiintat de insusi Mantuitorul Hristos in anul 33, la Sarbatoarea Pentecostului.
Spre deosebire de Biserica Ortodoxa care a fost infiintata in 1054 de un om pe care il chema Mihail Cerularie.

Apreciez sinceritatea dar vedeti, poate fi si o lipsa de tact: asta e un forum ortodox, asta e... Ma enerveaza si pe mine ca, cata vreme o fost disputa intre catalin2 si alinb, o fost ok, dar cum ati intrat pe fir, imediat se coalizara toti, ca sa "isi afirme si apere credinta". Lol. In special Dragos o face porceste: isi slujeste zeul insultand. Deh, ce le place oamenilor sa latre sub un steag confesional, politic sau ideologic. Animale subiective; zoon politikon all the way.

DragosP 25.10.2017 12:10:54

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 653294)

:21:
Hi, hi, hi.
Ai fi amuzant dacă n-ar fi penibile afirmațiile tale.

DragosP 25.10.2017 12:21:55

Citat:

În prealabil postat de suslik (Post 653295)
In special Dragos o face porceste: isi slujeste zeul insultand.

Poți da un exemplu, "fraiere"?

suslik 25.10.2017 12:31:04

Chestia cu stersul la "cwr". Daca asta e argument patristic, eu mananc ce iese de acolo.
Acum, serios: chiar iti inchipui ca Il ajuti pe Domnul porcaind parerea unui semen despre credinta lui? E o blasfemie sa crezi ca Dumnezeu are nevoie de ajutorul nostru. Cand e chiar nevoie sa apere sau sa confirme o credinta, El face miracole. Incepand cu minunile Domnului, mai ales Invierea, si continuand cu moastele. Nu e nevoie sa fim niste catei isterici care isi apara stapanul. Cumva, acest impuls e o antropomorfizare a Celui Necuprins, deci tot un fel de blasfemie subtila. "Vezi cum apar eu ortodoxia, ma tii minte la Judecata?". Ceva de genul. nu explicit, ci ca atitudine semiconstienta.
Nu e mai putin adevarat ca si eu am defectul asta, de a insulta credinta, si zelul pentru crednta, ale oricui, ortodox sau nu, si imi face placere, recunosc. Mea pulpa, ca sa ma exprim in stilul tau.

Penticostalul Traditional 25.10.2017 12:36:58

Citat:

În prealabil postat de suslik (Post 653295)
Apreciez sinceritatea dar vedeti, poate fi si o lipsa de tact: asta e un forum ortodox, asta e...

Era doar o parodie a pretentiilor unor ortodocsi, Adrian.
Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 653297)
Ai fi amuzant dacă n-ar fi penibile afirmațiile tale.

Am imprumutat penibilitatea de la niste fratiori.
Din fericire, la mine e temporara.

DragosP 25.10.2017 12:42:52

Citat:

În prealabil postat de suslik (Post 653299)
Chestia cu stersul la "cwr". Daca asta e argument patristic, eu mananc ce iese de acolo.

Înseamnă că tu nu știi ce înseamnă jignire.
Pe cine am porcăit eu, "fraiere"?

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:16:32.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.