Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Inselatoriile dnei E.G. White-Minciuna Alba (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6912)

Danut7 15.10.2009 21:19:17

Un profet adevarat ce spune se implineste.Asta daca profetia e de la Dumnezeu.
E Dumnezeu mincinos?
Si este duhul proorociei inselator , nu.
Dar nu este de la Dumnezeu proorocul care zice si nu se implineste, dupa cum zice Scriptura.
"Si multi prooroci falsi si hristosi mincinosi vor veni in zilele de pe urma" , uite unul din hristosii falsi , secta adventista impreuna cu prooricii ei , "mareata" E.White si Milleriti.Despre Milleriti , cauta pe google Great Dissapointment.Cu asta am zis tot.Cine vrea sa vada sa vada.

condor 16.10.2009 13:40:39

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 173761)
E Dumnezeu mincinos?
Dar nu este de la Dumnezeu proorocul care zice si nu se implineste, dupa cum zice Scriptura.
"Si multi prooroci falsi si hristosi mincinosi vor veni in zilele de pe urma" , uite unul din hristosii falsi , secta adventista impreuna cu prooricii ei , "mareata" E.White si Milleriti.Despre Milleriti , cauta pe google Great Dissapointment.Cu asta am zis tot.Cine vrea sa vada sa vada.

Ce este cu inversunarea asta? Nu va obliga nimeni sa considerati profet pe cineva. Sunt si destui adventisti care nu cred in profetiile Ellenei White.

Cat despre mileriti... se poate citi pentru cultura generala. Noi discutam despre adventisti. Nu incercati sa le puneti in carca (adventistilor) ceva ce s-a intamplat pe cand ei nici nu existau ca organizatie (ca mod de intelegere si manifestare credintei au existat tot timpul, de la Sfintii Apostoli incoace).

Danut7 16.10.2009 14:06:08

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 173830)
Ce este cu inversunarea asta? Nu va obliga nimeni sa considerati profet pe cineva. Sunt si destui adventisti care nu cred in profetiile Ellenei White.

Cat despre mileriti... se poate citi pentru cultura generala. Noi discutam despre adventisti. Nu incercati sa le puneti in carca (adventistilor) ceva ce s-a intamplat pe cand ei nici nu existau ca organizatie (ca mod de intelegere si manifestare credintei au existat tot timpul, de la Sfintii Apostoli incoace).

Pai mai omule daca fondatoarea cultului vostru a facut asemenea profetii cum poate fi cultul adevarat?Daca la baza profetiei ei sta un duh mincinos cum putea ea sa fie indrumata de Duhul Adevarului?Daca nu crezi in profetiile ei , cum poti crede in cultul pe care ea l-a format?

condor 16.10.2009 21:55:23

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 173834)
Pai mai omule daca fondatoarea cultului vostru a facut asemenea profetii cum poate fi cultul adevarat?Daca la baza profetiei ei sta un duh mincinos cum putea ea sa fie indrumata de Duhul Adevarului?Daca nu crezi in profetiile ei , cum poti crede in cultul pe care ea l-a format?

Mai omule, la baza cultului nostru sta Sfanta Sciptura. Eu am hotarat sa devin membru al bisericii adventiste pentru ca acesta biserica este cel mai aproape de Sfanta Scriptura (parerea mea). Cat despre Ellen White... ii cunosc prea putin scrierile (din partea profetica nu am citit aproape nimic).

Un adventist poate sa nu cunoasca scrierile Ellenei White. Dar, trebuie sa cunoasca bine Sfanta Scriptura.

Danut7 17.10.2009 13:12:28

Daca cel care a fondat cultul si invataturile cultului a fost calauzit(a) de un duh mincinos , atunci inseamna ca invatatura religioasa nu este adevarata.Cultul asta e fondat pe niste ideii si doctrine sau traditii mincinoase a doamnei E.White.Nu are la baza Sfanta Scriptura, si singura legatura cu Biblia este ca poseda una, dar rastalmaceste invataturile si le da peste cap totalmente.Nu stiu cum cineva inainte sa devina sambatar sau sa aiba vreo legatura sau interactiune cu aceasta secta, citind pe cont propriu sa ajunga la concluzia ca cultul asta mincinos are vreo legatura cu Biblia.Mai degraba eu cred ca tie ti-a fost spalat creierul inainte si apoi te-ai apucat sa citesti Biblia dupa cum te invata ei.

Oricum ar fi uitate si tu, si studiaza-ti mai bine secta, ca se vede ca nu stii prea multe despre ea,studiaza obiectiv si impartial.Punete si documenteazate sa vezi in ce rahat te-ai bagat.

condor 17.10.2009 20:49:51

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 174103)
Daca cel care a fondat cultul si invataturile cultului a fost calauzit(a) de un duh mincinos , atunci inseamna ca invatatura religioasa nu este adevarata.Cultul asta e fondat pe niste ideii si doctrine sau traditii mincinoase a doamnei E.White.Nu are la baza Sfanta Scriptura, si singura legatura cu Biblia este ca poseda una, dar rastalmaceste invataturile si le da peste cap totalmente.Nu stiu cum cineva inainte sa devina sambatar sau sa aiba vreo legatura sau interactiune cu aceasta secta, citind pe cont propriu sa ajunga la concluzia ca cultul asta mincinos are vreo legatura cu Biblia.Mai degraba eu cred ca tie ti-a fost spalat creierul inainte si apoi te-ai apucat sa citesti Biblia dupa cum te invata ei.

Oricum ar fi uitate si tu, si studiaza-ti mai bine secta, ca se vede ca nu stii prea multe despre ea,studiaza obiectiv si impartial.Punete si documenteazate sa vezi in ce rahat te-ai bagat.

Sunt bine documentat. Daca eram predispus la spalarera creierului, ramaneam ortodox. Sau, ma botezam la martorii lui Iehova (ii cunosc foarte bine- am petrecut cativa ani in mijlocul lor) sau la mormoni (si pe acestia ii cunosc bine).

Dar, am continuat sa cercetez si sa caut. la un moment dat am ajuns intr-un moment de dezamagire: am constatat ca nici o biserica nu respecta Sfanta Scriptura (doar mimeaza). Eram descurajat de aceasta constatatare. M-am rugat la Dumnezeu sa ma indrume: voiam sa ma botez (sa inchei un legamant biblic cu Dumnezeu) si nu stiam unde sa o fac. Ma gandisem sa merg la una din bisericile cunoscute, sa ma botez si apoi sa parasesc acea biserica. Pentru mine conta legamantul facut cu Dumnezeu, prin botez. Apartenenta la vre-o biserica nu avea importanta. In acele momente, Dumnezeu mi-a raspuns la rugaciune. Am nimerit o frecventa radio, pe care se emiteau, doua ore pe zi, invataturi crestine (fara sa se spuna ce cult religios avea acele invataturi). Mi-a placut foarte mult ce ascultam pe acel post de radio. Acele invataturi se potriveau foarte bine cu Sfanta Scriptura si multe dintre intrebarile mele si-au gasit raspusuri limpezi (aveam nevoie de asa ceva- sunt un tip rational).Cu greu am aflat ca este vorba de un post de radio al bisericii adventiste.

Nu mai continui povestirea.

Daca vreti sa veniti cu argumente impotriva bisericii adventiste, incercati cu Sfanta Scriptura. Barfele si minciunile despre "fondatori" sau alte persoane, pot avea un rezultat contrar asteptarilor dvs. Ex: fiind intrigat de postarile d-lui Iustin32, referitoare la Ellene White, m-am apucat sa cercetez mai mult despre aceasta. Rezultatul a fost ca am inceput sa indragesc tot mai mult scrierile Ellenei White. Vi le recomand si dvs. Cititi spre exemplu o lucrare scurta, dar plina de invataturi sanatoase, intitulata "Calea catre Hristos" (este o lucrare foarte buna pentru orice crestin, indiferent de confesiunea religioasa din care faci parte - trateaza o "problema comuna" tuturor crestinilor "). Cred ca se gaseste si in formart audio. Si, apoi sa-mi spuneti ce aveti de comentat.

Danut7 17.10.2009 21:15:04

Numa in secte crestine diabolice vad ca te invarti "martorii lui Iehova" "mormoni" si acum "adventisti de ziua a saptea" , cele mai periculoase secte crestine.Nu stiu cum le-ai gasit exact pe cele mai rele...

Stai linistit ca si diavolul e cu Scriptura in mana.
Cum sa fie minciuni si acuzari nefondate?Daca insusi oamenii din propria secta le recunosc dar incearca sa le justifice altfel?Si inca nu numai astea ci altele si mai si.Fara exagerari, glume sau rautati iti spun parerea mea , Ellen White era bolnava psihic.Femeia aia nu a fost in deplina facultate mintala.Cerceteaza viata si profetiile ei, din punct de vedere obiectiv, si mai cauta pe google cum s-au exclus anumite pasaje "nebune" din scrierile ei.Tot felul de previziuni extravagante si care desigur nu s-au intamplat , dar scoase pentru o spalare buna a creierelor celor naivi si lenesi , in a cerceta si cauta viata vesnica.

Danut7 17.10.2009 21:34:55

uite un alt lucru despre E.White, citeste pasajul asta si verifica-l:

Ellen White claimed to have received multiple visions from God. When Ellen White was a little girl, she was hit directly in the head with a rock. Hard. She was in a coma for several weeks, and the injury was severe enough that she never again returned to school. It seems very likely that she had complex partial seizures, which are caused by severe head injuries. There is even a very new type of diagnosis associated with seizures and head injuries called Geschwind syndrome. Symptoms may include hypergraphia (an overwhelming urge to write), hyposexuality (a partial or complete loss of interest in sex), an intensified mental life (deepened cognitive and emotional responses), and possibly also guilt and paranoia. Both types of seizures can sometimes increase religious feelings in the person suffering from them as well. Since Ellen White never made any specific testable predictions in her visions which have come true, the evidence for the supernatural origins of her visions appears to be insufficient. She did however, make multiple testable predictions about fairly specific times when Jesus would come back to Earth that have been proven false. We have clinical evidence that these things do happen in seizure patients, but we don't have any credible evidence that proves Ellen White was a prophet. Or to put it another way, the most logical explanation is that Ellen White did not receive any special visions from God, and suffered from seizures induced by her serious head injury as a child.

condor 17.10.2009 22:03:01

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 174201)
Numa in secte crestine diabolice vad ca te invarti "martorii lui Iehova" "mormoni" si acum "adventisti de ziua a saptea" , cele mai periculoase secte crestine.Nu stiu cum le-ai gasit exact pe cele mai rele...

.

Jigniti ortodoxia. Si pe acolo am fost.

P.S. Cunosc bine si alte biserici.

Danut7 17.10.2009 22:53:24

ai trecut pe acolo nu ai fost acolo, ca, ortodoxia nu o cunosti deloc;

Iustin45 18.10.2009 22:26:54

Si eu l-am intrebat ce vieti de Sfinti a citit, dar nu a vrut sa raspunda. In schimb s-a indragostit de scrierile ,,profetesei,, cu profetii neimplinite adica mincinoase pe care ma mir ca le recunoaste ca atare.

Geony 18.10.2009 22:47:43

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 173761)
E Dumnezeu mincinos?

Sa nu uitam ca si "Madam Ciresica" mai spune cate o proorocie si se implineste?
E tot de la D-zeu?

condor 19.10.2009 11:23:52

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 174227)
ai trecut pe acolo nu ai fost acolo, ca, ortodoxia nu o cunosti deloc;

Cunosc ortodoxia mai bine decat marea majoritate a celor care se declara ortodocsi.

condor 19.10.2009 11:41:38

Citat:

În prealabil postat de Iustin45 (Post 174333)
Si eu l-am intrebat ce vieti de Sfinti a citit, dar nu a vrut sa raspunda.

Nici acum nu o sa va raspund. Va spun doar ca apreciez viata si invataturile unor Sfinti Parinti.

Citat:

În prealabil postat de Iustin45 (Post 174333)
In schimb s-a indragostit de scrierile ,,profetesei,, cu profetii neimplinite adica mincinoase pe care ma mir ca le recunoaste ca atare.

Pentru asta trebuie sa va multumesc. Pana sa vina provocarile dvs., Ellene White imi era cam indiferenta (ba mai mult, chiar ma numaram printre cei care o contestau).

Danut7 19.10.2009 11:58:57

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 174450)
Nici acum nu o sa va raspund. Va spun doar ca apreciez viata si invataturile unor Sfinti Parinti.

Pentru asta trebuie sa va multumesc. Pana sa vina provocarile dvs., Ellene White imi era cam indiferenta (ba mai mult, chiar ma numaram printre cei care o contestau).

Si atunci pe care fundament si invatator adventist te bazezi daca nu pe Ellen?

condor 19.10.2009 12:16:41

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 174455)
Si atunci pe care fundament si invatator adventist te bazezi daca nu pe Ellen?

Pe Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli (a caror invataturi se gasesc inn Sfanta Scriptura).

Danut7 19.10.2009 12:23:42

ce botezuri ai dumneata acum la activ?

condor 19.10.2009 12:36:20

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 174468)
ce botezuri ai dumneata acum la activ?

Un singur botez, care semnifica legamantul facut de mine cu Dumnezeu, prin marturisirea personala a credintei mele in Iisus Hristos. Am facut si o baita cand eram bebelus (care nu poate fi numita botez crestin).

"Botezul este marturia unui cuget curat inaintea lui Dumnezeu, prin invierea lui Iisus Hristos." (1 Petru 3:21)

Iustin45 20.10.2009 21:18:21

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 174450)

Cine se aseamana ,se aduna.
Normal ca esti atras spre cea cu care te asemeni in invataturi si erezii. Sunt sigur ca atunci cand mergi la adunare simti mandrie ca esti apreciat pentru faptul ca ai aceleasi conceptii despre Biblie, plus faptul ca tu singur ne faci fata la atatia ortodocsi, dintre care unii cu facultate in teologie, care nu am reusit sa te dovedeim. Sincer nu simti mandrie si bucurie la aceste fapte marete? Nu te intreaba daca ai reusit sa atragi vreunul din noi sau sa-l faci sa se indoiasca de invatatura ortodoxa?

tricesimusseptimus 21.10.2009 09:44:46

Citat:

În prealabil postat de Iustin45 (Post 174839)
plus faptul ca tu singur ne faci fata la atatia ortodocsi, dintre care unii cu facultate in teologie, care nu am reusit sa te dovedeim.

Eu sper că nu există dintre aceștia pe acest topic, ar fi într-adevăr destul de rușinos. Mă întreb ce s-ar întâmpla dacă ar intra pe aici un simplu pastor sau chiar un teolog adventist...

elenavioletacocos 21.10.2009 11:35:24

tricesimusseptimus ce s-ar intampla ?! ar incerca SA INDOCTRINEZE bla bla bla .... zambesc cand vad cat va ofticati...nu puteti sa corupeti si asta va innebuneste ...iar de tanti egw am mai zis ,mie personal mi se pare ca a fost o femeie acrita de viata ,neimplinita ,frustrata ,mincinoasa etc

condor 21.10.2009 12:16:01

Citat:

În prealabil postat de elenavioletacocos (Post 174956)
tricesimusseptimus ce s-ar intampla ?! ar incerca SA INDOCTRINEZE bla bla bla .... zambesc cand vad cat va ofticati...nu puteti sa corupeti si asta va innebuneste ...iar de tanti egw am mai zis ,mie personal mi se pare ca a fost o femeie acrita de viata ,neimplinita ,frustrata ,mincinoasa etc

Cititi macar o lucrare a Ellenei White. Poate va veti schimba si dvs. optica fata de viata si fata de oameni. Scrierile Ellenei White sunt datatoare de speranta. Nu sunt scrierile unui om acrit de viata, neimplinit, frustrat, mincinos, etc.

In schimb, daca cineva ar incerca sa va faca o caracterizare, dupa postarile dvs., nu prea ar avea lucruri bune de spus. Postarile dvs. abunda de smiorcaieli, acuzatii, nedevaruri, sovaieli, schimbari de atitudine, etc. Despre dvs. ce parere aveti? Nu credeti ca ar fi cazul sa faceti o schimbare?

elenavioletacocos 21.10.2009 12:28:20

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 174967)
Cititi macar o lucrare a Ellenei White. Poate va veti schimba si dvs. optica fata de viata si fata de oameni. Scrierile Ellenei White sunt datatoare de speranta. Nu sunt scrierile unui om acrit de viata, neimplinit, frustrat, mincinos, etc.

In schimb, daca cineva ar incerca sa va faca o caracterizare, dupa postarile dvs., nu prea ar avea lucruri bune de spus. Postarile dvs. abunda de smiorcaieli, acuzatii, nedevaruri, sovaieli, schimbari de atitudine, etc. Despre dvs. ce parere aveti? Nu credeti ca ar fi cazul sa faceti o schimbare?

ce cred eu despre mine interesant ...nu ma cred detinatoare adevarului ...nu urasc oamenii care sunt altfel decat mine ,si nici nu incerc sa ii schimb ,dupa cum cred eu mai bine ...si da sunt o smiorcaita ,caci sunt fetitza lui tati,si fetitza sotului meu ...eu nu acuz ,spun o parere...nu imi schimb atitudinea :o sa mor ortodoxa ,si o sa apar ortodoxia cat o sa traiesc ... eu niciodata nu am zis si nici o sa spun ca sunt fara de pacat ,ca am doar calitati ...in schimb tu ce poti spune despre tine ?? si despre cei ca tine ??? eu am avut nenorocul de a da peste adventisti fanatici si rai ,asta nu inseamna ca sunt toti la fel ,in schimb tu ,pe ortodoxi ii vezi pe toti la fel !
si multumesc pentru caracterizare ..de aici reiese ca tu esti un foarte bun crestin,nu ? ehh oricum tu te vezi cel mai bun dintre cei mai buni ...insa Doamne imi stie sufletul ...asta conteaza ....
si stii de ce cred ca esti asa inversunat pe mine ? caci ortodoxismul a castigat ,cel putin in cazul sotului meu ,care provine din fam adv !

condor 21.10.2009 12:55:51

Citat:

În prealabil postat de elenavioletacocos (Post 174970)
..nu urasc oamenii care sunt altfel decat mine

Atunci, de unde vin postarile acelea acuzatoare si pline de neadevaruri? Din bunatate?

Citat:

,si o sa apar ortodoxia cat o sa traiesc ...

Cu ce o s-o aparati? Nu credeti ca ar fi mai bine sa va abtineti? Puteti face mai mult rau ortodoxiei.

Citat:

si multumesc pentru caracterizare ..de aici reiese ca tu esti un foarte bun crestin,nu ?

Mie imi foloseste cand mi se spune un adevar despre mine, chiar daca este dureros. Uneori se intampla sa ma supar, la inceput. Dar, apoi reflectez la ceea ce mi s-a spus. Si, daca este adevarat ce s-a spus despre mine, caut solutii sa ma schimb.

Scuzati stilul meu mai necioplit.

Citat:

si stii de ce cred ca esti asa inversunat pe mine ? caci ortodoxismul a castigat ,cel putin in cazul sotului meu ,care provine din fam adv !

Da. Am inteles ca sotul dvs. va fi un ortodox care nu se va inchina la Maica Domnului. Poate nu se va inchina nici la sfinti, nici la icoane si nu-si va face nici semnul crucii (la fel cum nici Sfintii Apostoli nu au facut-o). Si, cine stie, poate va pazi si cele 10 Porunci asa cum le-a scris Dumnezeu pe piatra (inclusiv porunca a patra- referitoare la ziua a saptea ca zi de odihna inchinata Domnului).

elenavioletacocos 22.10.2009 11:11:13

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 174990)
Atunci, de unde vin postarile acelea acuzatoare si pline de neadevaruri? Din bunatate?

Cu ce o s-o aparati? Nu credeti ca ar fi mai bine sa va abtineti? Puteti face mai mult rau ortodoxiei.

Mie imi foloseste cand mi se spune un adevar despre mine, chiar daca este dureros. Uneori se intampla sa ma supar, la inceput. Dar, apoi reflectez la ceea ce mi s-a spus. Si, daca este adevarat ce s-a spus despre mine, caut solutii sa ma schimb.

Scuzati stilul meu mai necioplit.

Da. Am inteles ca sotul dvs. va fi un ortodox care nu se va inchina la Maica Domnului. Poate nu se va inchina nici la sfinti, nici la icoane si nu-si va face nici semnul crucii (la fel cum nici Sfintii Apostoli nu au facut-o). Si, cine stie, poate va pazi si cele 10 Porunci asa cum le-a scris Dumnezeu pe piatra (inclusiv porunca a patra- referitoare la ziua a saptea ca zi de odihna inchinata Domnului).

ti-am mai raspuns: este ceea ce am vazut cu ochii mei ,poate daca mi-ar fi spus altcineva ...

rugandu-ma ,o apar ! caci eu nu stiu biblia ca pe o poezie (a stii bibilia ca pe o poezie nu teaduce mai aproape de D-zeu ,ci ceea ce faci in viata de zi cu zi !)

nu ma cunosti personal ,iti poti face o parere despre mine ,doar dupa ceea ce scriu aici .cine ma cunoaste personal imi stie sufletul ...nu sunt nici cea mai buna femeie(Maica Domnului nu poate fii egalata ,si in opinia mea ea este cea mai buna !) ,dar nici un demon nu sunt ...asa ca parerea ta despre mine nu conteaza pentru mine ...

aici te inseli ,sotul meu a facut semnul crucii ,caci asa a simtit ! duhovnicul nostru o sa ii explice tot ce vrea sa stie ,ca sa poata sa tina asa cum e dat credinta noastra ! la biserica a stat in genunchi si a spus crezul (desi se mai incurca )... in fiecare dimineata inainte sa plece la firma citeste crezul ...iar culmea sambata este 24 ,24 fiind si data lui de nastere luna viitoare ...deci cu o luna inainte de ziua lui se va boteza ...e raspunsul lui Doamne la rugacinile mele si ale lui ...nu o sa imi strici aceasta bucurie ,minune oricat ai incerca ...

condor 22.10.2009 11:57:59

Citat:

În prealabil postat de elenavioletacocos (Post 175252)
.iar culmea sambata este 24 ,24 fiind si data lui de nastere luna viitoare ...deci cu o luna inainte de ziua lui se va boteza ...e raspunsul lui Doamne la rugacinile mele si ale lui ...nu o sa imi strici aceasta bucurie ,minune oricat ai incerca ...

Transmiteti-i salutarile mele, sotului dvs. Si eu sunt nascut tot pe 24 (dar cu o luna mai tarziua decat sotul dvs. - in decembrie).

Eu nu vreau sa va stric nici o bucurie. Rugati-va in continuare ca sotul dvs. sa faca un legamamant din toata inima, cu Dumnezeu.

Sa va ajute Dumnezeu sa aveti, impreuna, o viata dupa voia Sa (indiferent de confesiunea religioasa din care faceti parte).

tricesimusseptimus 22.10.2009 12:42:34

Citat:

În prealabil postat de elenavioletacocos (Post 174956)

Iar judecați, și nu e bine... Partea amuzantă este că judecați prin prisma propriei reacții la ce se scrie pe forum :)

elenavioletacocos 22.10.2009 12:44:32

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 175269)
Transmiteti-i salutarile mele, sotului dvs. Si eu sunt nascut tot pe 24 (dar cu o luna mai tarziua decat sotul dvs. - in decembrie).

Eu nu vreau sa va stric nici o bucurie. Rugati-va in continuare ca sotul dvs. sa faca un legamamant din toata inima, cu Dumnezeu.

Sa va ajute Dumnezeu sa aveti, impreuna, o viata dupa voia Sa (indiferent de confesiunea religioasa din care faceti parte).

:) multumesc

elenavioletacocos 22.10.2009 12:45:18

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 175284)
Iar judecați, și nu e bine... Partea amuzantă este că judecați prin prisma propriei reacții la ce se scrie pe forum :)

nu judec ,este o CONSTATARE ,OPNIE cum vrei tu sa ii zici :)

tricesimusseptimus 22.10.2009 13:29:49

Citat:

În prealabil postat de elenavioletacocos (Post 175286)
nu judec ,este o CONSTATARE ,OPNIE cum vrei tu sa ii zici :)

...........Bine.

elenavioletacocos 22.10.2009 13:56:00

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 175302)
...........Bine.

bine ...in concluzie pot avea opinie sau face o constatare ...asta e bine ....

Iustin45 23.10.2009 23:22:40

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 174934)
Eu sper că nu există dintre aceștia pe acest topic, ar fi într-adevăr destul de rușinos. Mă întreb ce s-ar întâmpla dacă ar intra pe aici un simplu pastor sau chiar un teolog adventist...

Daca ai face ce ne spun Sf Apostoli, de mult nu ai mai fi pe acest forum:

Iar de întrebările nebunești și de înșirări de neamuri și de certuri și de sfădirile pentru lege, ferește-te, căci sunt nefolositoare și deșarte.
De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te,
Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit. (Tit 3,9-11)

Tu ai venit aici mai mult pentru a face prozelitism cu oile slabe ale ortodoxiei , tu fiind desigur lupul in piele de oaie. Numai ca nu ai avut succes. Ma intreb cand te mai rogi si pentru cine?

tricesimusseptimus 24.10.2009 00:49:43

Citat:

În prealabil postat de Iustin45 (Post 175700)
Tu ai venit aici mai mult pentru a face prozelitism cu oile slabe ale ortodoxiei , tu fiind desigur lupul in piele de oaie. Numai ca nu ai avut succes.

Sunteți plin de certitudini, aveți grijă la cădere. Mai bine v-ați asigura că sunteți în staulul adevărat...

Danut7 24.10.2009 11:52:10

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 175713)
Sunteți plin de certitudini, aveți grijă la cădere. Mai bine v-ați asigura că sunteți în staulul adevărat...

Nu uita ca esti pe un forum ortodox, la noi acasa.Ori nu vi la cineva acasa sa arunci cu noroi in el.Macar din punct de vedere al bunelor maniere sa te porti cu o doza de minim respect.Nu te-a chemat nimeni aici si nu te tine nimeni aici cu forta.Daca nu-ti place aici i-ati talpasita.

tricesimusseptimus 24.10.2009 14:07:46

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 175736)
nu vi la cineva acasa sa arunci cu noroi in el.Macar din punct de vedere al bunelor maniere sa te porti cu o doza de minim respect.

Ce ipocrit suna fraza asta... Tu parcă erai banat pentru limbaj necreștinesc...

Danut7 24.10.2009 20:28:11

Adica tu vi la noi acasa,arunci cu noroi si comentezi ca un nesimtit si te astepti sa stam cu mainile in san?Daca veneai in mod civilizat si te comportai civilizat si respectuos nu aveam nimic cu tine.Cred ca tu esti cel care nu isi are locul aici si are frustrari asupra religiei ortodoxe pe care si le manifesta intr-un mod tiganesc.Cred ca ar trebui sa o iei si tu pe urmele lui condor, avand in vedere ca tu ai fost "mai rau" ca el.Esti undeva unde nu iti este locul, adica pe un forum crestin,cu atat mai mult unul ortodox.Mai bine ai iesi de aici decat sa te comporti ca un magar.

tricesimusseptimus 24.10.2009 21:01:21

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 175815)
Adica tu vi la noi acasa,arunci cu noroi si comentezi ca un nesimtit si te astepti sa stam cu mainile in san?Daca veneai in mod civilizat si te comportai civilizat si respectuos nu aveam nimic cu tine.Cred ca tu esti cel care nu isi are locul aici si are frustrari asupra religiei ortodoxe pe care si le manifesta intr-un mod tiganesc.Cred ca ar trebui sa o iei si tu pe urmele lui condor, avand in vedere ca tu ai fost "mai rau" ca el.Esti undeva unde nu iti este locul, adica pe un forum crestin,cu atat mai mult unul ortodox.Mai bine ai iesi de aici decat sa te comporti ca un magar.

Nu am de gând să răspund obrăzniciiilor tale. Dacă tu consideri că aceasta este o atitudine creștină, m-am lămurit. Domnul cu tine, mergi în pace!

Iustin45 24.10.2009 21:31:06

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 175713)

Sunt 1000% sigur ca sunt in staulul potrivit. Eu nu am numai Biblia de partea mea ci si Sfanta Traditie pe care voi nu o recunoasteti desi voi insiva aveti o traditie si o multime de carti de talcuiri ale bibliei. Eu cred ca tu ai indoieli, iar daca pana acum nu ai nici una, Dumnezeu sa te lumineze ca degeaba ne pierdem timpul cu tine.

tricesimusseptimus 25.10.2009 07:53:31

Citat:

În prealabil postat de Iustin45 (Post 175836)
Sunt 1000% sigur ca sunt in staulul potrivit.

Aveți grijă, ați dat un răspuns emoțional nu rațional. Nu uitați însă:

12. "Unele căi par drepte în ochii omului, dar sfârșitul lor sunt căile morții." (Pildele 14)

Citat:

În prealabil postat de Iustin45 (Post 175836)
Eu nu am numai Biblia de partea mea ci si Sfanta Traditie pe care voi nu o recunoasteti

Am avea-o și noi de nu ar veni în conflict în unele chestiuni cu prima sursă. Dacă Biblia (Cuvântul lui Dumnezeu) este Adevăr 100%, Sfânta Tradiție are scăpări (unele le recunoașteți si dvs). Eu nu-mi pot fundamenta credința pe o sursă incertă, nu-mi pot zidi casa spirituală pe nisipul mișcător al filosofiei și tradiției omenești. Mă mulțumesc cu Stânca Veacurilor - Hristos.

Iustin45 25.10.2009 19:25:59

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 175913)
Aveți grijă, ați dat un răspuns emoțional nu rațional. Nu uitați însă:

12. "Unele căi par drepte în ochii omului, dar sfârșitul lor sunt căile morții." (Pildele 14)

Am avea-o și noi de nu ar veni în conflict în unele chestiuni cu prima sursă. Dacă Biblia (Cuvântul lui Dumnezeu) este Adevăr 100%, Sfânta Tradiție are scăpări (unele le recunoașteți si dvs). Eu nu-mi pot fundamenta credința pe o sursă incertă, nu-mi pot zidi casa spirituală pe nisipul mișcător al filosofiei și tradiției omenești. Mă mulțumesc cu Stânca Veacurilor - Hristos.

In Sfanta Traditie nu intra toate cartile si parerile (teologumene) Sfintilor, ci doar invatatura care a fost crezuta, marturisita de catre toti crestinii din toate timpurile si toate locurile si certificata de Biserica (stalpul si temelia adevarului care a nascut Biblia si Sfanta Traditie) in cele 7 Sinoade Ecumenice care au conceput mai multe canoane incepand cu sinodul apostolic din anul 50 in care s-au luat cateva hotarari. Voi insiva, adventistii si celelalte secte aveti asemenea sinoade numite congres in care luati tot felul de hotarari valabile pentru toti ai vostri.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:45:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.