Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   O definitie a neoprotestantului... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6269)

Grabriella 22.04.2010 10:22:46

Citat:

În prealabil postat de Lavrentiu (Post 237489)
.

Dar eu cred, mai degraba, ca in adancimea constiintei tale esti mustrat de Hristos, care iti da astfel "ghes" sa vii sa cercetezi Ortodoxia. Chiar daca nu o intelegi, apropiindu-te de ea e posibil sa ajungi sa respiri "aerul" ei, ceea ce iti doresc din toata inima.

Domnul sa ne lumineze!

Este extraordinar de adevarat si de frumos exprimat:"Aerul" , adica parfumul si mireasma care-ti umple pieptul si fiinta si sufletul de fericire. Acesta traire am experimentat-o si eu intrand in ortodoxie. Nu ma refer numai la simturile olfactive desi mirosul de tamaie si mir imi sunt o delectare.Este ,intr-adevar, "ceva", o alta traire, o alta perceptie,o alta dimensiune.
M-au impresionat cuvintele marelui om Petre Tutea:
"Creștinismul este o religie absolută, dar, vorba lui Gandhi, are un cusur: e prea perfect! Poți să-l imiți, imperfect, dar una e imitarea și alta e participarea care te face să te realizezi în tine, prin el, în mod total."
"În Evul Mediu s-a formulat de către filozofii șireți teoria adevărului dublu: secundum fidem - adevărul după credință și secundum rationem - adevărul după rațiune, ca să aibă cale liberă pentru filozofie. Adică să rătăcească până îi ia dracul... Că poți, în filozofie, să rătăcești până devii năuc. Ce-au realizat filozofii prin autonomia lor? Nimic! N-au niciun adevăr."

Grabriella 22.04.2010 10:42:57

O definitie a neoprotestantismului.

PETRE TUTEA:
"Protestantismul este o religie coborâtă la rangul de morală pentru grădinița de copiii."
Este foarte adevarat !

tricesimusquintus 22.04.2010 10:57:06

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 238006)
PETRE TUTEA:
"Protestantismul este o religie coborâtă la rangul de morală pentru grădinița de copiii."
Este foarte adevarat !

Oamenii mari pe lângă multe vorbe de duh mai spun și prostii. Oamenii inteligenți știu să le evite pe acestea din urmă, nu să le popularizeze.

Grabriella 22.04.2010 12:14:23

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 238014)
Oamenii mari pe lângă multe vorbe de duh mai spun și prostii. Oamenii inteligenți știu să le evite pe acestea din urmă, nu să le popularizeze.

Apocalipsa
Cap. 3

17. Fiindcă tu zici: Sunt bogat și m-am îmbogățit și de nimic nu am nevoie! Și nu știi că tu ești cel ticălos și vrednic de plâns, și sărac și orb și gol!

Sincer, imi este mila de tine !Dar daca Duhul Sfant nu-ti vorbeste nu poti intelege nimic.

tricesimusquintus 22.04.2010 12:31:38

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 238061)
Apocalipsa
Cap. 3

17. Fiindcă tu zici: Sunt bogat și m-am îmbogățit și de nimic nu am nevoie! Și nu știi că tu ești cel ticălos și vrednic de plâns, și sărac și orb și gol!

Sincer, imi este mila de tine !Dar daca Duhul Sfant nu-ti vorbeste nu poti intelege nimic.

Aceste cuvinte adresate bisericii Laodicea, biserica a 7-a, ultima biserică a perioadei creștine ni le asumăm (mi le asum). Ajute Domnul să și facem uz de remediul divin ce ne este oferit!

AlinB 22.04.2010 14:08:45

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 238014)

Un protestant daca ar recunoaste adevarul din acele cuvinte, n-ar mai fi protestant ;)

tricesimusquintus 22.04.2010 17:16:07

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 238140)
Un protestant daca ar recunoaste adevarul din acele cuvinte, n-ar mai fi protestant ;)

Un protestant probabil nici nu-și bate capul să scoată adevăruri dintr-o prostie. Un neoprotestant nici pe-atâta...

AlinB 22.04.2010 19:43:49

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 238236)
Un protestant probabil nici nu-și bate capul să scoată adevăruri dintr-o prostie. Un neoprotestant nici pe-atâta...

Am putea sa continuam mult pe tonul asta dar tin mai mult la sensibilitate ta confesionala.. ;)

tricesimusquintus 23.04.2010 01:24:31

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 238303)
Am putea sa continuam mult pe tonul asta dar tin mai mult la sensibilitate ta confesionala.. ;)

Nu-ți fă probleme, am căpătat o oarecare imunitate după ce a fost făcută troacă de porci. Apreciez totuși delicatețea ta...

Grabriella 23.04.2010 18:53:43

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 238536)
Nu-ți fă probleme, am căpătat o oarecare imunitate după ce a fost făcută troacă de porci. Apreciez totuși delicatețea ta...

NU, orice, dar nu-mi spune ca esti o persoana de gen feminin !

Grabriella 23.04.2010 18:56:42

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 238962)
NU, orice, dar nu-mi spune ca esti o persoana de gen feminin !

Scuze, am inteles gresit .te referi probabil la ..ideologia ta

almaris 23.04.2010 19:04:27

[quote=Grabriella;237992]M-au impresionat cuvintele marelui om Petre Tutea:
"Creștinismul este o religie absolută, dar, vorba lui Gandhi, are un cusur: e prea perfect! /QUOTE]Din cate imi aduc aminte cusurul consta in faptul ca aceia numiti crestini nu traiesc crestinismul ci doar il mimeaza. Asta mi se pare ca a adaugat Gandhi, dar nu sunt singur, mai cercetez, oricum e adevarata afirmatia.

almaris 23.04.2010 19:05:59

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 238006)
PETRE TUTEA:
Este foarte adevarat !

Sa nu fi stiut marele Petre Tutea ca protestantismul nu este o religie?

almaris 23.04.2010 19:08:38

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 238061)
Apocalipsa17. Fiindcă tu zici: Sunt bogat și m-am îmbogățit și de nimic nu am nevoie! Și nu știi că tu ești cel ticălos și vrednic de plâns, și sărac și orb și gol!

Cand vine vorba de dat replici dure imediat gasim citate taioase din Biblie, numai ca vezi tu, citatul ala e pentru cine in citeste, adica pentru tine si pentru mine. Scopul cititului prin Scripturi este sa descopere pacatul MEU nu al celui de langa mine. Dar e tentatia mare s-i acuzam pe altii, o fac si eu de multe ori, Dumnezeu sa ne dea intelepciune.

tricesimusquintus 23.04.2010 22:03:23

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 238963)
Scuze, am inteles gresit .te referi probabil la ..ideologia ta

np. Da, era vorba de sensibilitatea mea confesională.

AlinB 24.04.2010 22:44:59

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 238536)

Pai stii tu, ce semeni cam aia culegi... ;)

tricesimusquintus 25.04.2010 18:32:48

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 239273)
Pai stii tu, ce semeni cam aia culegi... ;)

Ești drăguț...

Grabriella 26.04.2010 15:02:20

[quote=almaris;238969]
Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 237992)
M-au impresionat cuvintele marelui om Petre Tutea:
"Creștinismul este o religie absolută, dar, vorba lui Gandhi, are un cusur: e prea perfect! /QUOTE]Din cate imi aduc aminte cusurul consta in faptul ca aceia numiti crestini nu traiesc crestinismul ci doar il mimeaza. Asta mi se pare ca a adaugat Gandhi, dar nu sunt singur, mai cercetez, oricum e adevarata afirmatia.

Oau,ce ma bucur ca am reusit sa-ti trezesc interesul pentru marele Petre Tutea-"romanul" !
Din pacate n-ai prea inteles. Da,crestinismul e o religie absoluta! Este tot de ceea ce omul are nevoie pentru viata sufletului sau, pentru ca totul este gata pregatit , totul este perfect intocmit, pretul este platit, noi trebuie doar sa credem si sa primim invitatia Tatalui Ceresc.Nu trebuie decat sa intram pe "poarta ingusta", sa calcam pe urmele Sf. Apostoli pentru ca si ei calca pe urmele lui Hristos,sa ascultam de calauzirea Duhului Sfant , sa fim celule vii in "trupul Domnului" adica in Biserica Sa, sa ne spalam hainele in "Sangele Mielului" jertfit si cel mai important: sa iubim pe Mirele nostru drag mai mult decat orice si pe aproapele nostru ca pe noi insine. Ai gasit oare undeva scris ca mantuirea sufletelor depinde de faptele bune sau de vrednicia lor? Sau ca cineva trebuie sa judece pe altii daca stau in picioare sau cad? Sau cand si de cate ori s-au pocait de rautatea lor?
Eu stiu altceva "ca trebuie sa iertam de 70 de ori cate 7'-zilnic. Ca "judecata este a Mea" zice Domnul.Ca doar Domnul Iisus Hristos va fi judecator.Ca mintea mea ma minte si ochiul meu este inselator, ca nu am voie sa scot paiul din ochiul fratelui meu pana ce eu am o barna intr-al meu,ca daca "ochiul meu este rau tot lautrul meu este INTUNERIC"

Eu am inteles ca ,intr-adevar, crestinismul este o religie absoluta si perfecta tocmai pentru ca nu este conditionata de vrednicia oamenilor. Vrednicia este o consecinta a ideologiei si nu invers.

Grabriella 26.04.2010 15:12:38

Citat:

În prealabil postat de almaris (Post 238970)
Sa nu fi stiut marele Petre Tutea ca protestantismul nu este o religie?

Nu prea ai aprofundat nici acesta expresie!
Marele Petre Tutea stia ca religia( crestina ) a fost coborata (redusa) de catre neoprotestanti la nivelul 'MORALA pentru gradinita de copii"
Aici fiind vorba de ideologii fondatori ai acestor culte, bineinteles.

AlinB 26.04.2010 16:57:07

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 239442)
Ești drăguț...

Nu o lua si tu in tragic..stii ca e imposibil la un moment dat sa nu ne calcam pe bataturi oricat am incerca.
Important e sa nu avem resentimente, nu asta e ideea pana la urma? ;)

florin1966 26.04.2010 18:58:36

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 237356)
Da da...asa e, dar eu am alta dilema acum...eu am inventat termenul " racoleza" sau o fi fost inventat de altii inainte?:7:...

dreptul de autor.:104: platesc

florin1966 26.04.2010 19:02:59

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 239703)
Marele Petre Tutea stia ca religia( crestina ) a fost coborata (redusa) de catre neoprotestanti la nivelul 'MORALA pentru gradinita de copii"

cam strici orzul pe gaste abia au reusit sa citeasca cateva versete si vrei sa stie si de tutea?cam mult. mandria e mare.

almaris 26.04.2010 23:20:15

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 239695)
Oau,ce ma bucur ca am reusit sa-ti trezesc interesul pentru marele Petre Tutea-"romanul" !
Din pacate n-ai prea inteles. Da, crestinismul e o religie absoluta! Este tot de ceea ce omul are nevoie pentru viata sufletului sau, pentru ca totul este gata pregatit, totul este perfect intocmit, pretul este platit, noi trebuie doar sa credem si sa primim invitatia Tatalui Ceresc.Nu trebuie decat sa intram pe "poarta ingusta", sa calcam pe urmele Sf. Apostoli pentru ca si ei calca pe urmele lui Hristos,sa ascultam de calauzirea Duhului Sfant , sa fim celule vii in "trupul Domnului" adica in Biserica Sa, sa ne spalam hainele in "Sangele Mielului" jertfit si cel mai important: sa iubim pe Mirele nostru drag mai mult decat orice si pe aproapele nostru ca pe noi insine. Ai gasit oare undeva scris ca mantuirea sufletelor depinde de faptele bune sau de vrednicia lor? Sau ca cineva trebuie sa judece pe altii daca stau in picioare sau cad? Sau cand si de cate ori s-au pocait de rautatea lor?
Eu stiu altceva "ca trebuie sa iertam de 70 de ori cate 7'-zilnic. Ca "judecata este a Mea" zice Domnul.Ca doar Domnul Iisus Hristos va fi judecator.Ca mintea mea ma minte si ochiul meu este inselator, ca nu am voie sa scot paiul din ochiul fratelui meu pana ce eu am o barna intr-al meu,ca daca "ochiul meu este rau tot lautrul meu este INTUNERIC"

Eu am inteles ca ,intr-adevar, crestinismul este o religie absoluta si perfecta tocmai pentru ca nu este conditionata de vrednicia oamenilor. Vrednicia este o consecinta a ideologiei si nu invers.

Iti multumesc ca ti-ai luat timp sa expui atatea idei bine cunoscute de mai toti crestinii, ar fi fost mai de folos daca veneai si cu o solutie sa punem si in practica aceste principii frumoase, ca la teorie ne pricepem toti.

almaris 26.04.2010 23:29:33

Citat:

Vezi ca tot cercetand si aducandu-ti aminte tot felul de citate care dau in cap alora de care te-ai despartit tu, incepi sa ai impresia ca numai tu pricepi cum stau lucrurile, mai ales ca ai avut de a face pe viu cu acest curent neo.
Citat:

M-ai luminat. Oricum, eu nefiind neoprotestant, nu m-a "afectat" asa de tare zicerea dlui Tutea, pe care ar fi putut-o exprima si un om simplu fara prea multa carte si care nu trebuie sa citeasca prin "almanahe" ca sa deosebeasca stanga de dreapta.

almaris 26.04.2010 23:31:42

Citat:

În prealabil postat de florin1966 (Post 239837)
cam strici orzul pe gaste abia au reusit sa citeasca cateva versete si vrei sa stie si de tutea?cam mult. mandria e mare.

Florinele, s-a vazut de multe ori ca esti un om cult, nu ca amaratii astia de neoprotestanti care citesc cateva versete din Biblie, si alea "mestecate" de pastor.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:05:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.