Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Asemanari esentiale intre ortodoxie si adventism (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16202)

Dumitru73 19.04.2013 14:58:05

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515715)
doctrina vietuirii in Rai a celui care a murit

aici este greseala.
ce doctrina este asta?

Dumitru73 19.04.2013 15:03:02

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515732)
Adventistii nu frunzaresc Scriptura ci o cerceteaza si cred ce spune. De asta, pentru mine este foarte simplu si limpede de ce vine Domnul si ii va invia pe cei morti in credinta (prima inviere). Pentru un adventist, "astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie" reprezinta adevar si singura nadejde pentru cel mort in credinta. Noi nu avem privilegiul sa fim trimisi la loc cu verdeata. Suntem nevoiti sa ne incredem doar in fagaduintele Mantuitorului.

totul ține de interpretare.
tu prin "învierea morților" ce înțelegi? "invierea" spirituală? faptul că ai ajuns în Rai după moarte?

mihai07 19.04.2013 17:57:43

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515760)
Decat sa definiti un adventist, cred ca ar fi fost mai de folos sa raspundeti simplu la o niste intrebari foarte simple, referitoare la o invatatura din Crez. Nu stiti raspunde? Asta e. Nu-i nici o problema. Pentru mine Sfanta Scriptura si Crezul sunt foarte clare. Eu pot sa raspund simplu si direct la intrebarile pe care vi le-am adresat. Problema este la dvs. Ramaneti cu ea.

Drumetule, vezi matale ca ai sarit intrebarea pe care ti-am pus-o. Cauta la pagina 42 si incearca sa raspunzi.

stefan florin 19.04.2013 21:07:50

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515732)
Ajutati-ma sa pricep. Cel mort vietuieste in mod deplin, in Rai impreuna cu Domnul si cu cei dragi (care au murit si traiesc in Rai). Spuneti ca acesta este un scop doar pe jumatate implinit. Nu inteleg ce-i mai lipseste. Spuneti-mi dvs.

trupul amice. Omul nu este doar suflet, ci si trup. Iar sufletele sunt intr-un loc temporar, Sanurile lui Avraam, cum spune Hristos in Luca 16, si nu in Ierusalimul ceresc. Faptul ca dreptii sunt intr-ul loc anume constienti (sufletele lor) si nu intr-un fel de moarte clinica (somn adanc) pana la a 2 venire a Mantuitorului, o spune Ap. Pavel:
"Ci v-ați apropiat de muntele Sion și de cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc și de zeci de mii de îngeri, în adunare sărbătorească,
Și de Biserica celor întâi născuți, care sunt scriși în ceruri și de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, și de DUHURILE DREPȚILOR celor desăvârșiți". (Evrei 12:22-23)

Illuminatu 19.04.2013 22:51:59

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515760)
Decat sa definiti un adventist, cred ca ar fi fost mai de folos sa raspundeti simplu la o niste intrebari foarte simple, referitoare la o invatatura din Crez. Nu stiti raspunde? Asta e. Nu-i nici o problema. Pentru mine Sfanta Scriptura si Crezul sunt foarte clare. Eu pot sa raspund simplu si direct la intrebarile pe care vi le-am adresat. Problema este la dvs. Ramaneti cu ea.

De ce minti cu nerusinare?
Eu unul ti-am pus o intrebare la care n-ai stiut sa raspunzi! Ai spus ca te mai documentezi!
Bag sama incepi sa devii obraznic precum "fratele tau spre pieire", cetateanul 666. Vrei sa fi si tu banat?
Banarea va vine pe fond de nesimtire, nu din alte motive!

Illuminatu 19.04.2013 22:53:31

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515612)
Suflarea de viata (ruach - in ebraica, pneuma - in greaca) este ceea ce primim de la Dumnezeu, cand incepem sa traim, si se intoarce la Dumnezeu, cand murim. Este puterea de viata pe care Dumnezeu ne-o da si ne-o ia. Fara suflare de viata, sufletul este mort (Scriptura spune, in mod repetat, ca sufletul moare).

Ce intelegi tu prin puterea de viata?
Tu o simti in tine? Daca da, cum o simti?

Illuminatu 19.04.2013 23:52:16

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515737)
In ceea ce ma priveste, Scriptura si Crezul imi prezinta lucrurile foarte clar si pe inteles.

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515613)
Nu stiu sa explic. Trabuie sa mai cercetez. Stiu doar ca Scriptura nu minte.

Doua din afirmatiile tale. Incepi sa te agiti si nu mai stii ce scrii.
Te-am mai prins cu minciuna si alta data. Te rog, nu mai minti! Fi corect si calmeaza-te! Asa poate vei intelege ce ti s-a raspuns de nenumarate ori la intrebarile tale, si nu abera.
Eu unul as dori sa mentinem un nivel cat mai ridicat de bun-simt a ceea ce scriem si fi inteligent.
Mersi de intelegere!

Illuminatu 21.04.2013 17:41:18

Citat:

În prealabil postat de centesimussextusdecimus (Post 516000)
E un demers de-a dreptul imposibil, când e vorba de tine:65:. Ceea ce pot să dovedesc și încă cu probe materiale (textul Scripturii), e că versetul nu vorbește nici de pogorâre, nici de Iad. Clar!
Altfel, putem să ascultăm Radio Erevan toată seara (deși eu trebuie să plec)...

OK, nu-i spune nici "pogorare", nici "iad", spune-i "calatorie la cei tinuti in inchisoare". De fapt, oricum i-ai spune ideea esentiala ramane: dupa Moartea Sa, in timpul cat Trupul Sau a zacut intru neputrezire in mormant Mantuitorul Hristos a binevestit duhurilor tinute in inchisoare.

Alte argumente:
"9.Pentru aceea, și Dumnezeu L-a preaînălțat și I-a dăruit Lui nume care-i mai presus de orice nume,
10.pentru ca'ntru numele lui Iisus tot genunchiul să se plece, al celor cerești, al celor pământești și al celor dedesubt," Filipeni 2.
Nu poate un genunchi de om mort sa se plece decat daca credem ca sufletul este constient si rational dupa moartea trupului.

Duhurile tinute-n inchisoare sunt cei dedesubt.

Si iarasi:
"6.Că spre aceasta li s'a binevestit chiar și morților, pentru ca ei să fie judecați ca oameni după trup, dar după Dumnezeu să vieze cu duhul." 1 Petru 4.
De aici si invatatura judecatii particulare a celor trecuti la cele vesnice.

patrunjeluldigital 21.04.2013 17:42:57

Și uite așa, ne-am întors cu două zile în urmă... Să sperăm că nu ne întoarcem înapoi până-n Evul Mediu...:33:

Dumitru73 21.04.2013 18:01:25

Citat:

În prealabil postat de patrunjeluldigital (Post 516019)
Și uite așa, ne-am întors cu două zile în urmă... Să sperăm că nu ne întoarcem înapoi până-n Evul Mediu...:33:

în sfârșit ai înțeles. acest forum este o mașină a timpului.
vei trece brusc de la sec. XXI la sec. III, apoi vei zbura către sec. XVIII doar pentru a te afunda în sec. XII, etc.
toate,astea se pot intampla într-un singur comentariu.
montagne russe? o gluma pentru copii.

patrunjeluldigital 21.04.2013 18:10:41

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 516022)
în sfârșit ai înțeles. acest forum este o mașină a timpului.
vei trece brusc de la sec. XXI la sec. III, apoi vei zbura către sec. XVIII doar pentru a te afunda în sec. XII, etc.
toate,astea se pot intampla într-un singur comentariu.
montagne russe? o gluma pentru copii.

Ai dreptate. Nu ne mirăm că unora din pasageri li se face greață pe serpentinele acestea și renunță la creștinism. Eu chiar nu-i pot blama.

DragosP 21.04.2013 19:12:17

Pentru că tu n-oi fi creștin.

patrunjeluldigital 21.04.2013 19:53:59

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 516033)
Pentru că tu n-oi fi creștin.

Mda, pe aici care de care suntem mai mari creștini. Până la proba faptelor...

Illuminatu 21.04.2013 20:57:13

Citat:

În prealabil postat de patrunjeluldigital (Post 516036)

Asa este! Pana la proba de foc a faptelor toti suntem atot-invatati! De aceea eu cred ca e bine sa fi ancorat in adevaratul adevar - chiar daca pe moment nu-l "intelegi", nu-l simti, dar il crezi - pentru ca atunci cand cazi sa stii cum sa te ridici. De-aceea cuvintele Mantuitorului sunt un adevarat balsam sufletesc: "Pe aceasta piatra voi zidi Biserica si portile iadului nu o vor birui."
Aici cred eu ca este marele pacat al ereziei: inlocuieste adevarul cu o minciuna si cand esti (de)cazut nu mai vezi NIMIC. Nada! Esti ca orbu-n noapte!

DragosP 21.04.2013 20:57:30

Și până la proba credinței. Și până la proba iubirii. Și pînă la proba ereziei.

patrunjeluldigital 21.04.2013 21:25:25

Yeah, right!

Lucian008 21.04.2013 22:59:18

Citat:

În prealabil postat de patrunjeluldigital (Post 516036)

Hmm... mda... Pai... atat timp cat eu am demontat (pana nu vine cineva cu probe si argumente, pe care eu le tot cer, dar nu se incumeta nici un adventist, sa imi demonstreze ca gresesc) ca adventistii nu pot reprezenta si nu pot face parte din Biserica lui Hristos, nu prea se pot numi crestini.

patrunjeluldigital 22.04.2013 07:03:22

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 516056)
Hmm... mda... Pai... atat timp cat eu am demontat (pana nu vine cineva cu probe si argumente, pe care eu le tot cer, dar nu se incumeta nici un adventist, sa imi demonstreze ca gresesc) ca adventistii nu pot reprezenta si nu pot face parte din Biserica lui Hristos, nu prea se pot numi crestini.

Centurionul adventist cu personalitate multiplă v-a tot adus argumente și probe, însă au fost șterse de vajnicul nostru admin. Din păcate, nici eu nu mi le mai amintesc așa că rugați-l frumos pe cel ce le-a șters să le readucă pe topic.

Lucian008 22.04.2013 07:31:48

Citat:

În prealabil postat de patrunjeluldigital (Post 516073)
Centurionul adventist cu personalitate multiplă v-a tot adus argumente și probe, însă au fost șterse de vajnicul nostru admin. Din păcate, nici eu nu mi le mai amintesc așa că rugați-l frumos pe cel ce le-a șters să le readucă pe topic.

Nu mi-a tot adus argumente si probe. A raspuns. Cele doua nu sunt echivalente. Dar raspunsul ocolea tocmai intrebarea.
Nu va amintiti care sunt argumentele pentru care cultul din care faceti parte reprezinta Biserica lui Hristos?
Nu vi se pare ca aveti o problema cand cineva sustine ca nu faceti parte din Biserica lui Hristos si argumenteza iar dvs nu puteti contracara argumentele? Nu vi se pare ca in cazul in care nu stiti (nimeni nu are pretentia ca el insusi sau altcineva sa fie atotstiutor) fiind vorba despre un subiect delicat, dar important, sa va informati de la alti mai bine informati?
Grav.

patrunjeluldigital 22.04.2013 07:40:05

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 516074)
Nu mi-a tot adus argumente si probe. A raspuns. Cele doua nu sunt echivalente.

Vă aventurați în judecăți de [non]valoare, căci nici nu erați pe forum la momentul cu pricina. Întâmplător, eu eram chiar când scădea numărul reply-urilor lui: 22, 21, 20 ... până la 0.

DragosP 22.04.2013 08:09:40

Cu totul întâmplător.
Vrei o bomboană?

patrunjeluldigital 22.04.2013 08:48:56

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 516077)
Vrei o bomboană?

Doar dacă e de/mentă.:4:

stefan florin 22.04.2013 12:10:59

Citat:

În prealabil postat de patrunjeluldigital (Post 516073)

argumente? Poate parerile lui personale. Cand ii convenea lui vedea anumite versete biblice (uneori doar cuvinte in acelasi verset) in sens metaforic ca sa spun asa, iar cand nu, in sens litaral, dupa cum batea vantul adventist. Daca tu numesti astea argumente...

patrunjeluldigital 22.04.2013 12:15:27

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 516093)
argumente? Poate parerile lui personale. Cand ii convenea lui vedea anumite versete biblice (uneori doar cuvinte in acelasi verset) in sens metaforic ca sa spun asa, iar cand nu, in sens litaral, dupa cum batea vantul adventist. Daca tu numesti astea argumente...

Parcă nici pe dumneata nu te-am văzut ieri prin preajmă...

stefan florin 22.04.2013 12:21:36

Citat:

În prealabil postat de patrunjeluldigital (Post 516096)
Parcă nici pe dumneata nu te-am văzut ieri prin preajmă...

ai dreptate...

Lucian008 22.04.2013 20:16:41

Citat:

În prealabil postat de patrunjeluldigital (Post 516075)
Vă aventurați în judecăți de [non]valoare, căci nici nu erați pe forum la momentul cu pricina. Întâmplător, eu eram chiar când scădea numărul reply-urilor lui: 22, 21, 20 ... până la 0.

Asa o fi. Dar... cred ca postarea mea mai spunea ceva. Nu am sa reiau toate intrebarile, dar... nu vi se pare ca aveti o problema cand cineva sustine ca nu faceti parte din Biserica lui Hristos si argumenteza iar dvs nu puteti contracara argumentele?

centesimusseptimusdecimus 01.05.2013 19:40:56

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 515605)
Dumnezeu nu este mituit cu o coliva. Coliva are o semnificati si este partea vazuta si efortul ce insoteste rugaciunea. Asa cum si la adventisti pentru botez e nevoie de apa. Si apa nu e folosita pentru a-L mitui pe Dumnezeu pentru pogorarea Duhului Sfant. A nu se intelege ca eu as pune ca sunt valide "tainele" adventiste.

In fine, am raspuns la intrebare. Astept si eu un raspuns la intrebarea mea.

http://img844.imageshack.us/img844/3633/luilucian.jpg

Lucian008 01.05.2013 22:58:22

Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimusdecimus (Post 517208)

Eu tot astept un raspuns la alta intrebare, dar vad ca tot intarzie.

Si totusi... raspunsul ocoleste tocmai intrebarea. Sau argumentul ocoleste demonarea teoriei. Atat timp cat la Botez este "nevoie" de apa si simpla rugaciune "nu este suficienta" (in cazuri speciale se poate si fara apa, deci cuvinetele nevoie si insificienta nu sunt chiar atat de absolute) de ce nu suporta comparatie cu exemplul colivei? Simplu, pentru ca nu corespunde invataturilor initiatorilor curentului adventist.
Coliva este un simbol, o dovada a jertfei.

Illuminatu 03.05.2013 22:38:44

Citat:

În prealabil postat de patrunjelul.digital (Post 517362)
Deloc! Dacă e Biserica lui Hristos, să-L lăsăm pe El să aprecieze cine-i aparține Bisericii Lui. Când am intrat în Biserica Lui,...

Daca tu marturisesti ca faci parte din Biserica Mantuitorului Iisus Hristos, de ce inveti o alta invavatura straina de a noastra?
Ce spui tu: a propovadui o alta invatatura produce dezbinare sau nu?

"62.Iar a doua zi, cea care este după vineri, s'au adunat arhiereii și fariseii la Pilat," Matei 27.

Atat de mult "iubeau" Sf.Apostoli sambata, ca nici nu i-au mai spus "shabbath", ci au numit-o "cea care este dupa vineri". Si au numit-o asa pentru ca Mantuitorul murise pe Sf.Cruce, si deci odihna avea sa devina duhovniceasca, nu numai temporala, limitata, ciclica si materiala. Sabatul vechi-testamentar, cel care marca, de fapt, un timp de intristare, de pregatire a Celeilalte Zile - a Zilei Bucuriei priun excelenta - a cedat locul sarbatorii zilei a 8-a - Ziua Invierii, Ziua sarbatorii -, asa cum a fost prefigurata in nenumarate randuri in Legea veche.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:05:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.