![]() |
Citat:
E ca si cand cineva ti-ar vorbi intr-o romaneasca perfecta dar lipsit de orice noima. Probabil esti plecat din tara de ceva vreme daca nu mai poti intelege nici macar un pasaj de elementara limba romana. Sau poate nu vezi padurea din cauza copacilor, adica este de vina reflexul specific unei clase de "credinciosi", cel al citirii cu scoatere din context si ignorarea esentialului? Sau poate pur si simplu n-ai vazut StarTrek sau confuzi Star Trek cu viata reala? Adica partea asta ti-a scapat categoric: "Iata cateva dintre caracteristicile acestor fiinte "supraevoluate" ale viitorului: comunicarea prin telepatie, capacitatea de a zbura, de a aparea si a disparea, transformarea aspectului unor obiecte sau crearea de scene si creaturi iluzorii prin "gandirea pura", miscarea la viteze ce depasesc cu mult mijloacele tehnologiei moderne, capacitatea de a supune alte persoane propriei vointe, precum si propovaduirea unei filozofii "spirituale" care se plaseaza "dincolo de orice religie" si care promite sosirea unui timp in care "inteligentele avansate" nu vor mai depinde de materie. Intr-adevar, toate aceste lucruri se obtin prin nimic altceva decat prin practici sataniste si vrajitoresti tipice." "Scenariile unor filme ca "Star Treck", precum si multe alte povestiri SF, seamana foarte bine prin unele locuri (mai ales in amanuntele lor "stiintific" - viitorologice) cu unele descrieri din "Vietile Sfintilor Parinti", pe vremea carora activitatile vrajitoresti erau ceva obisnuit la popoarele pagane, printre care sfintii erau de multe ori nevoiti sa-si duca viata." Si ca sa-ti traduc pe intelesul tau, autorul a vrut sa spuna ca prin filmele si literatura SF actuala se incearca proiectarea unei societati a viitorului in care elementul paranormal asa cum a fost intalnit de-a lungul timpului la diversi vrajitori devine ceva comun. Cu alte cuvinte, se incearca actualmente promovarea elementului vrajitoresc, a paranormalului ca fiind ceva de fapt un element progresist, modern, etc. Iar fenomenul asta este in egala masura intalnit si in societatea occidentala cat si in cea comunista (URSS) care exista la momentul respectiv cand a fost scrisa cartea. Sper ca n-ai vreo problema si cu istoria. Acum e ceva mai clar? |
Citat:
|
Pt AlinB
Ceva nu imi este clar.Din cele scrise de mine rezulta ca am criticat respectivele afirmatii despre extraterestii ca simple fabulatii.Adica fantezii.Adica nu merita crezute.Nu am criticat autorul ci sustinerile(autorul le cita la rindul sau).Culmea>asta ma face sa ii dau dreptate.Am adus argumente despre improbabilitatea unor asemenea sustineri.In caz contrar as fi spus>,,Parintele greseste.Acele lucruri sunt perfect posibile".Poate nu m-am exprimat clar dar nu trebuie sa ma jigniti inutil.
|
In primul rand imi cer scuze daca v-am ofensat dar chiar privit din perspectiva asta, comentariul dvs. arata n-ati inteles mai nimic despre ce se vorbea acolo.
Mai cititi de vreo 2-3 ori. Acele "sustineri" apartin literaturii SF si nu intentioneaza sa fie predictii exacte asupra realitatii, cu atat mai putin asupra realitatii din prezent, mai ales ca in definitiv nu se ofera un orizont exact de implinire ale lor. Scopul lor este altul: manipularea mintilor amatorilor de futurism, in asa fel incat sa priveasca fenomenul paranormal ca fiind un lucru bun, normal, progresist. De altfel vedem curentul asta si pe Discovery unde ni se serversc atat emisiuni prin care se incearca demolarea crestinismului cat si cele care promoveaza fantome, posedari, case bantuite, comunicari cu mortii, etc. |
Multumesc de sugestie
Citat:
PS>daca doriti ca pe acest forum sa nu fie si oamenii cu opinii,sa spunem,mai putin stricte(dar obligatoriu civilizate)dpdv religios>atunci introduceti o asemnea optiunea cind cineva doreste sa-si creeze un cont si cei ca subsemnatu nu va vor (mai)deranja.Simple as that. O seara placuta si va multumesc respectuos pt dialog.Best regards. |
Ba dimpotriva, opiniile dvs sunt binevenite :)
Speram ca atitudinea sa ramana in continuare aceeasi, nu a fost vina dvs. de fapt, problema este ca avem colegi de ai dvs. nu la fel de civilizati si chiar exasperanti printr-o anumita obtuzitate. Greseala a fost a mea, apropo de atitudine. Inca o data va rog sa ma iertati. |
Pt AlinB
Va asigur de intreaga mea consideratie si cred ca totul a fost o regretabila neintelegere.Nu cred ca este nimeni vinovat.Propun sa reluam dialogul,poate pe o alta tema,in viitor.O seara placuta.
|
Citat:
Si de ce sa dau crezare evolutiei?NU am inteles.Ce treaba au procariotele si animalele mai inferioare cu evolutia?hmmm Si chiar daca as da crezare ,prin absurd,sa zicem asta nu ma face ateu pentru ca sunt si atei care nu cred in teoria evolutiei si teoria evolutiei nu are nicio treaba cu ateii sau necredinciosii mai stiu eu. |
Citat:
Daca ei cred asa, hai sa credem si noi. Si daca "multi oameni de stiinta, astronomi" cred ca nu exista Dumnezeu sau in orice caz nu cel pe care il prezinta crestinismul, si tu crezi la fel? De ce nu i-ai crede si de data asta? Citat:
Scopul creatiei lumii materiale, asa cum ne invata ortodoxia este OMUL. Ecosistemul este o anexa. Scopul de a crea organisme primitive pe Marte sa zicem, fiind ..care? Citat:
Daca intrebi un ateu de unde a aparut viata trebuie sa-ti spuna ori ca este un produs al intamplarii ori ca a fost creata de o entitate superioara, caz in care nu sunt atei. Binenteles ca daca crezi in evolutionism, nu trebuie neaparat sa fii ateu. Ai putea fi romano-catolic :) Ei cred intr-un soi de "evolutionism dirijat". http://blogs.discovermagazine.com/80...n-the-fringes/ |
M-am fortat putin si am avut rabdare sa citesc toate mesajele din topic. Adresez o tema de reflectie pentru initiatorul topicului.
Am inteles ca nu e vorba de extraterestrii in sensul literaturii SF sau in sensul pe care il aduc fenomenele OZN - Ci e vorba de viata ca fiind orice forma posibila cunoscuta sau necunoscuta(noua). Stiinta in general nu este contrara lui Dumnezeu atat timp cat scopul sau real este spre ajutorul spiritual al omului, sa ne indrepte pe noi si laudele noastre catre Dumnezeu. Nu afirm ca acesta ar fi scopul cercetarilor dar nici nu exclud posibilitatea ca cercetatorii sa gandeasca asa (cel putin la inceputul cercetarilor), dar din cele exprimate peste tot in presa si televiziune mesajul e altfel: "Cautam viata pe alte planete ca atunci cand pamantul se va distruge sa migram in alta parte". Nimeni nu zice "Doamne iarta-ne si miluieste-ne! Sa ne facem mai buni ca sa nu pierim noi si pamantul pe care il avem". Il ocolim pe Dumnezeu si ne facem noi dumnezei cautand solutii in viata materiala. Aici vad eu problema..... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:01:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.