![]() |
Citat:
Poate m-am plictisit de neputintele mele,de statututl de caldicel,si de instinctul suveran de auto-conservare.De ani intregi astept vreo schimbare in acest sens,si nimic Nu zic sa mut munti,am zis macar 2..3 zile de post mai aspru Si stii de ce?Pt ca am tinut doar vreo 2 zile in viata mea post negru,si nici nu am murit,dar am simtit efectiv o mare 'spiritualizare' si depasire a neputintei In rest,'toate cu masura',stai linistit,sunt in trend |
Citat:
|
Citat:
Dar ceea ce pentru altii e normal: sa posteasca fara ulei sau sa ajuneze pina la ora 15 ,pentru mine,pentru sanatatea mea(o frica inchipuita de altfel),si pentru ratiunea mea (obosita si comoda) ,acestea par o nebunie. De aceea am zis ca de nebunie sa ne vindecam prin nebunie. Dar daca tot te am amestecat in cearta cu mine insumi ,spune-mi,mie caruia am recunoscut tot ce fac,tu cum postesti? Daca nu vrei sa para ca o lauda,sau nu crezi ca ajuta pe altii,poti sa imi zici pe privat |
Asa am zis si eu acu cativa ani...doamne cat ii admir pe cei care tin posturile.....si-mi doream si io.....si a venit 1 august....si io am inceput sa postesc !!! pur si simplu dintr-o data s-a intamplat....tot asa gandeam si io, ca o sa ma imbolnavesc.
Sa-ti spun cazul meu, am practicat sport de perfomanta, 9 ani de zile, a tb sa renunt din cauza unei accidentari, dar am ramas cu o deficienta mare de calciu. Imi era foarte rau, dormeam mult, ameteam, imi aparuse pe mana si o alergie la frig....si ma gandeam ca daca mai tin si post, si fara lactate, o sa-mi fie si mai rau, GRESIT !!!! De cand tin posturile, ma simt ff bine, nu am mai facut alergie la frig, fff rar mai iau cate un calciu, cand am o emotie ff mare, si atunci ca ma sperii. In primul rand postul se inchina, il tinem pt ce vrem noi, sanatate, multumire, ajutor. Ne rugam si cerem ajutorul Maicii Domnului, ea ne va ajuta sigur. Postul este primit cand il tinem din suflet, renuntam la un aliment sau mai multe, pentru Bunul Dumnezeu. Nu se recomanda postul negru din prima, este greu de tinut pentru incepatori, acum in postul Pastelui sunt incercari si mai mari. Citat:
|
Inainte vreme mai puteam si eu unele lucruri.
Stateam ore intregi nemancata ( nu puteam manca inainte de a pleca la scoala, fie dimineata, fie la pranz), tineam post si in ziua in care ma duceam sa ma spovedesc si impartasesc, putand sa faca asta numai vineri dupa amiaza, dupa serviciu, tineam practic post negru pana atunci, deci pana la orele 17-18h. Acum nu mai pot. Azi n-am mancat de la 10.30 pana la 18,45 (atunci am mancat pranzul) si m-a durut stomacul sa mor. Nu mai sunt ce am fost... Nu sunt mancacioasa, numai de anumite produse simt nevoia. Ar trebui sa mai lucrez la mine, sa inlocuiesc unele produse (dulciuri mai ales), prin alte activitati, sa nu le mai simt nevoia. Asta mi-as dori, sa ma pot controla psihologic. Legat de calciu, magneziu si alte minerale...eu pic (adica fac crize) si fara post cateodata. Asa ca... |
mirabela
Ca postul nu face rau m-am convins si eu de mult timp Dar ,tu ai incercat si postul mai aspru care se recomanda de fapt?Fara ulei,cu ajunare,cu mancare mai uscata,cu abtinere de la ce iti place? Asta era intrebarea. Si mai putina mancare,mai slaba,nu poate imbolnavi? |
Deci :
Citat:
|
Multumesc tuturor pentru confidente
Tot nu m-am lamurit daca postul acela canonic,e obligatoriu sau e 'dupa puteri' De 3 zile e postul,nu am mancat de loc produse animale,dar deja m-am certat cu cineva,am facut observatie rautacioasa altuia,si de la rugaciune am chiulit,iar la Canon nu am ajuns azi Mai bine mancam un gratar,si nu le greseam pe acestea. |
Am inceput prin a tine postul ushor, in sensul ca, fara carne si lactate. Mi s-a aprut greu la inceput, ca nu stiam ce sa mananc, in timp m-am 'specializat', si gateam asa de bine de post, incat si parintii meu, fratele si prietena lui mancau si nu le venea sa creada ce buna este mancarea de post.
Atunci am realizat, ca parca nu mai e post. Incet am inceput sa tin post negru, cate o ora, intr-o zi, apoi doua , apoi 3, apoi 4, dar in jur de ora 14 mi-e foarte sete, si beau apa. Se spune ca in post cand simti ca ti-e foame , de fapt ti-e sete, organismul cere apa. In ultimul timp am inceput sa gatesc fara ulei, de exmplu, am un wok Tefal (ma ajuta enorm) pun bulion, il las sa fiarba putin, apoi ciuperci, si sare , putin piper, si putin cimbru uscat si paste( fara ou). Sau ieri i-am facut sotului gulash, si mi-am facut si mie o tocana de cartofi de post cu ulei, mancam si parca ma simteam putin cam plina, parca nu simteam ca e post asha mult. Ce-i drept de craciun mi-a trimis mama pachet de acasa, d'ale porcului, eu renuntasem de ceva ani sa mai pap porc, doar ff rar, acu am mancat, de la craciun si pana acu in post, si ma simt cam plina. Dar azi mi-am fiert orez, cu putina sare, piper si putina vegeta si rosii(fara ulei) si fara paine, si m-am simtit asa de bine. Am o prietena, cum Bunu Dumnezeu lucra prin oameni, asa s-a intamplat si-n cazul ei, ea este 'vinovata' ca astazi eu sunt pe calea luminii( Bunu Dumnezeu s-o binecuvinteze), a lucrat in Sudan, pe calduri ingrozitoare, a tinut post negru doar cu apa timp de 10 zile, si nu a patit nimic. Ea tine un post mult mai aspru. MI-am propus sa tin si eu un post mult mai aspru, incerc....sper ca Bunu Dumnezeu sa ma intarasca. Sophia, mi-ar face mare placere sa vb pe mess...daca vrei. Mira In post nu te imbolnavesti, dar tb inchinat, neaparat. Doamne ajuta Citat:
|
Citat:
Cam asa e si cu Postul... cazi? Te ridici! Cazi? Te ridici! Numai sa ai grija ca Hristos sa te prinda in ziua de Sf.Pasi in picioare, iertand tuturor toate „pentru Inviere”! Curaj si inainte cu Hristos!!! Bucurii!!! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:33:39. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.