Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Din Vechiul Testament (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5015)
-   -   parerea mea (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7775)

konijiro 16.12.2009 22:27:15

Citat:

Nu, e O.K. Arata-mi o figura de aikido. Merci.
Trecand peste ironie, nu ma pricep. Cu placere.

gavriil 16.12.2009 22:33:59

Din punct de vedere material pare adevarat.
Important este sufletul si nu fizicul care orcicum moare.
Adevarat este ca toti putem alege ce vrem .
Tu se pare ca ai ales pina acum de acum incolo mai vedem ce schimbari o sa mai intervina in viata ta.
DUMNEZEU ne va mustra pe toti dupa faptele noastre.

konijiro 16.12.2009 22:38:21

Citat:

Moartea e inevitabila. Nu ma ajuta cu nimic sa cred ca as avea un suflet nemuritor, care imi supraietuieste. Sigur, e un gand frumos, confortabil, dar ireal. Plus ca, avand in vedere ca nu cred ca imi supravietuieste ceva, sunt stimulat sa fac cat mai mult in viata asta, nu in cealalta.

Citat:

Tu se pare ca ai ales pina acum de acum incolo mai vedem ce schimbari o sa mai intervina in viata ta.
O afirmatie perfect valabila si in cazul tau.

Citat:

Citeste-mi semnatura si vei afla ce parere am in legatura cu asta.

topcat 16.12.2009 22:52:40

Citat:

În prealabil postat de gavriil (Post 191919)

Desigur, proportionalitatea o intuiesti de pe acum folosind ochelarii de care aminteam intr-un post anterior.

gavriil 16.12.2009 22:59:02

Este o semnatura de moment nu de toata viata pentru ca nu stii ce o sa se schimbe in timp.

gavriil 16.12.2009 23:01:45

Ce inseamna pentru tine sa faci multe in viata asta?

gavriil 16.12.2009 23:02:45

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 191927)
desigur, proportionalitatea o intuiesti de pe acum folosind ochelarii de care aminteam intr-un post anterior.

:78::78::78::78:

Order66 17.12.2009 10:10:46

[quote]Order,atunci ia baga si tu mana in foc,ai curaj?/quote]
Dap,am bagat mana in foc.
Ghici ce?
Daca tii mana in foc mai mult de 1-2 sec,te arde.
Daca o treci repede prin foc,de oricate ori ai incerca,nu te vei arde.

Exact la fel si cu pelerinii tai.Nu e nimic sfant in chestia asta.

Citat:

Sunt oamenii credinciosi care au venit de acolo si au povestit tot ce au simtit,daa erau credinciosi si ar fi fost minciuna,nu ar fi venit fericiti,ci deceptionati.
Cred ca stii ca exista si musulmani care au participat la minunile lor si au povestiit cum a fost.
Cum stim ca religia lor e falsa ==>afirmatia e golita de sens.
Deci retine,nu e nevoie de marturii.Oricat de multe ar fi.E nevoie de dovezi intangibile.
Oricat de frumoasa ar fi viziunea ta despre natura,sau ideea ta,daca dovezile o contrazic,e gresita!

Citat:

Daca nu ai nimic cu femeile care avorteaza,ma mir ca ai numele de Order.Te cobntrazici.Adica Il critici pe Dumnezeu ca omoara,dar o femeie poate omori propriul copil,dat fiind ca nu ea creaza sufletul???
Order66:
Order 66 was one of a series of contingency orders that the clone troopers of the Grand Army of the Republic were trained to prepare for during their growth. The order branded the Jedi as traitors of the Republic and called for their immediate execution without question. Its issuing by Supreme Chancellor Palpatine marked the formal beginning of the Great Jedi Purge, the rise of the Galactic Empire and was chief among the atrocities that led to the Galactic Civil War.

Almost all of the Jedi were killed by Order 66, and most of the survivors were killed in the Great Jedi Purge that followed. The Jedi Order survived through acts of Jedi, such as Obi-Wan Kenobi and Yoda teaching Luke Skywalker the ways of the Force.

^^^ ce inseamna Order66

Ce inseamna Order66 pentru mine:

Pentru mine,Order66 inseamna putere ,organizare cu cap si "military power"(putere militara).
Numele asta nu are deloc legatura cu 666 si noua ordine mondiala.Daca se numea Order666,atunci nu imi mai placea.Nu pentru ca era 666 acolo,ci doar pentru ca nu imi place cum arata si cum suna.

Citat:

Avortul - o crimă fără victime, din simplul fapt că fetusul NU este o persoană, pe când mama ESTE!

Raspunsul meu ^^^

Citat:

dat fiind ca nu ea creaza sufletul???
Demonstreaza ca exista sufletul.Si vreau dovezi,nu marturii.Dovezi.

Citat:

Sper ca nu o sa vii sa spui ca fatul nu are viata la nu stiu cate saptamani,un doctor faimos a vazut cum se apara fatul cand voia sa-l avorteze si acum lupta impotriva avorturilor.Deci,argumentele alea nu sunt valabile.
Nu o sa vorbesc despre avort pentru ca nu ma intereseaza.Pur si simplu.

Citat:

Violenta din VT e greu de inteles de oamenii din timpurile noastre,
Dialog:
-Dumnezeu omoara oameni la greu in VT
-Nu ai inteles!!

Atunci cand credinciosii intalnesc un ardversar puternic,care le contrazic puternic afirmatiile,bazandu-se pe dovezi,ei apeleaza la sintagma:"Necunoscute sunt caile Domnului!"

Citat:

Poate daca ai vedea ceva din lumea spirituala nu cred ca ai mai vrea sa te faci satanist (66).
DOvedeste ca exista lumea spirituala.Atunci o sa cred.
Ti-am zis,daca satanismul inseamna stiinta,atunci eu ma fac satanist.
Asta nu inseamna ca voi incepe sa fac sacrificii sau io stiu ce.Nup.Aiurea.

Citat:

Intotdeauna se gaseste cate vreun "open-mind" din asta, i se mai adauga inca vreo 2-3 betivi, care sa concentreze toata atentia pe o polemica fara folos, in loc sa se discute despre traditia noastra, muzica si arta crestina, folclorul nostru si etc.
Bineinteles.Ce relevanta are sa vezi daca religia e adevarata,cand poti sa incepi sa o venerezi?

Citat:

Stiu deja ce vrei sa zici, asa cum am stiu de la inceput comportamentul tau (se va ameliora cu cresterea varstei, sunt sigur de asta)
Stii ce?m-am cam saturat de telepati omniscienti ca tine care cred ca stiu lucruri pe care alti oameni nu le stiu.
Dupa 20 de ani de viata,Biblia se va schimba?
Dupa 20 de ani de viata,argumentele mele isi vor pierde valoarea?
Dupa 20 de ani de viata,voi deveni credincios iar?Nu cred.Argumentele pe care le-am expus sunt destul de puternice pentru a ma impiedica sa fiu iar credincios.Din punctul meu de vedere,un om e mult mai sanatos din punct de vedere mental daca nu isi polueaza mintea cu dumnezei.

Citat:

konijiro, ai reusit performanta sa faci o salata din citate si sa
le faci hara-kiri cu briceagul.
Si ce vrei sa spui?Ca greseste cand expune intrebari care ar trebui sa puna pe ganduri un credincios?Daca te crezi tare,raspunde la intrebarile alea.Toate..Te rog.

Citat:

Adevarat este ca toti putem alege ce vrem .
Vad ca tu le-ai ales pe amandoua.
Si vezi ca Dumnezeu nu iti permite sa le ai pe amandoua.
Asa ca incepi si te descotoroseste de toate lucrurile fizice,pentru ca nu te ajuta deloc la mantuire.Hai,as vrea sa vad cum te duci si dai toate lucrurile tale la saraci :)(nu ca eu nu dau unele lucruri la saraci).

Citat:

Dap.Crezi,esti salvat,esti in Rai.
Nu crezi,musti cazanu',intrii in Iad.
Ce suntem noi,soareci de laborator?Care trece testu',bine,care nu,e de rau?

o_tzaranca 17.12.2009 11:35:42

daca ai sti araba as putea sa iti dau destule site-ri in net sa vezi ca nu numai faza cu fosforul care arde o folosesc arabii sa arate ,,stiintific,,ca nu vine Lumina Sfanta
e destul circ pe la televiziunile arabe...in special cele din Arabia Saudita
alti cred si sant cateva milioane ,de fapt se si lauda ca ei au cheile de la locul sfanf...si ca nu vine pana nu vin arabii crestini...

nu da reply ca nu mai intru in net....

daaniell 17.12.2009 13:03:03

Doamne ajuta

Sa imbracam Cuvantul in haina ce i se cuvine, haina alba, de mare pret.. sa ne ierte ca nu-L stim a pretui din necunoasterea, nepriceperea noastra..si il rugam sa ne invete si sa ne lumineze.
Spune-i nisipului ca nu exista marea,
Spune-i pamantului ca nu exista ploaia,
Spune-i copilului ca nu exista mama,
Spune-i ateului ca nu exista dragostea,
Spune-i razboiului ca nu exista moartea,
Spune-i Sfinteniei ca nu exista pacea.

Spune-i batranetii ca nu exista tinerete,
Spune-i luminii ca nu exista soare,
Spune-i cararii ca nu exista imparatie,
Spune-i vicleanului ca nu exista mandrie,
Spune-i crestinului ca nu exista un izvor,
Spune-i omului ca nu exista creator.
....oare ne vor crede..
Pe un ateu tocmai existenta dragostei il mana in lupta. Mandria nu poate accepta existenta smereniei. N-o accepta, dar stie ca exista si de aceea intra in razboi. Si totusi intre ateu si viclean exista o deosebire, caci unul este rob si altul este stapan. Vicleanul, crede si se cutremura, se cutremura de puterea Cuvantului, de jertfa, de Cruce..si pentru a nu se cutremura si robul, il hraneste cu mandria, necunoasterea, necredinta. Si precum smerenia se uneste cu Lumina..asa mandria se uneste cu intunericul. Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa invatam ce este smerenia..
Omul priveste mereu in trecut, si privind va lupta sa nu mai fie, sa nu mai fie ce a fost, caci toata viata noastra este plina de pacate. Vom zari in trecut o plaja, si vom cauta o piatra sa ne asezam pe ea, si de acolo vom privi spre inalt..acesta este omul mandru, caci pe plaja e mult nisip, si toate aceste firicile de nisip sunt pacatele noastre..cel ce le priveste e omul smerit, si nu va mai ridica capul, il va tine mereu plecat, si va zari o umbra, o umbra ce ne tot urmareste, e umbra mortii si va fi cu gandul mereu la ea. Mintea i va fi mereu pe plaja..la nisip..dar nu va deznadajdui.
Si totusi nu am fi noi egoisti, sa nu ne pese de tot omul, crestin, necrestin, cum o fi el. De nu ar fi cadere, in plasa vicleanului, lumea ar fi mai buna. Caci si pentru fapta buna, vicleanul are pregatite trei gropi. Prima te va face sa te indoiesti, sa te intrebi: oare este cu putinta sa fac eu fapta buna?. Si de voi face fapta buna, va incerca sa ma arunce in a doua groapa, slava desarta. Si de nu va reusi nici cu aceasta, mai este a treia ce-l face pe om sa se intrebe, oare chiar fac bine ceea ce fac, oare slujesc eu cui trebuie. Si cine este statornic, si casa e cladita in stanca..acela orice vant va veni, e pricina de inaltare..iar cei a caror casa se clatina, piatra zidita nefiind pe temelia buna, e pricina de cadere. Si de nu ar fi aceasta cadere, lumea ar fi cu mult mai buna, ar fi mare dragoste intre noi, de aceea e bine ca tot crestinul sa se smereasca, caci se va inalta..si ateul vazand lumina, sa se minuneze, sa se lase patruns, caci loc de mangaiere este, este pentru oricine.

Lumina lina

De ce calcand pe fir de iarba
Nu simti cum tremura sub tine
Lumina cea care hraneste
Pana si privirea-ti oarba.

Erai un inger prea tacut,
Dar pan' sa sfasii lumea toata
Sunt ingeri care te tot cearta
Flamand fiind si decazut.

Furatu-mi-ai visul de-a fi o scanteie,
Atarna, aprinsa-n trecut
De dorul Celui care este
Cea mai mare mangaiere.

Ramas-ai carare, paseasca pe Tine,
Din mila Ta Doamne, fa sa rasara
Lumina Celui care vesnic este
Izvor curat de apa vie.

Acesta poezie am postat-o si pe site(grup poezie ortodoxa)..sunt mult mai tanar cum ar credea vreunii, mai ales in fapta cea buna..si mult mai batran in fapta cea rea..caci multe sunt pacatele mele..
Tara ma vinde..si de luni voi pleca..si imi va fi tare dor de voi..
Dumnezeu in mijlocul nostru.

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:29:08.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.