Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Esti om sau maimuta ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7516)

topcat 30.12.2009 12:31:45

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 195198)
Practic tot ce este in natura are cam "acelasi cod genetic" si de aici asemanarile,e vorba de un tipar nu?Acuma...crocodilii si rudele se pare ca au alta structura.Sa ne gandim:
-evolutia nu se poate face in salturi,linia evolutiva are un inceput si inca nu s-a terminat,atunci terbuie sa existe intermediu nu se poate altfel;
-Mi se pare ca in Biblie se mentioneaza undeva ca Dumnezeu a sters de pe fata pamantului balaurii si scorpiile si l-a pus pe om(sa fie vorba despre dinozauri?);
-daca ne gandim bine noi oamenii,fiinte atat de inteligente,nu am evoluat deloc,a evoluat stiinta dar noi suntem la fel ca acum10.000 de ani.
Eu personal nu am gasit argumente destul de solide care sa ma convinga.Cat despre creier am vazut niste emisiuni de Eduard Punset foarte interesantese refera la asemanarile de care vorbesti,asemanari care trebuie sa fie avem practic aceeasi compozitie chimica.

In 10.000 de ani oamenii nu au evoluat spectaculos (fizic), dar asta nu inseamna ca au ramas pe loc.
Fizic, evolutia se produce prin transmiterea informatiei de la o generatie la alta, genetic.
Psihic, informatia se transmite prin limbaj si de aici evolutia spectaculoasa a omului in acest domeniu.

Langu 30.12.2009 15:38:27

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 195207)
In 10.000 de ani oamenii nu au evoluat spectaculos (fizic), dar asta nu inseamna ca au ramas pe loc.
Fizic, evolutia se produce prin transmiterea informatiei de la o generatie la alta, genetic.
Psihic, informatia se transmite prin limbaj si de aici evolutia spectaculoasa a omului in acest domeniu.

Astea nu sunt evolutii, sunt schimbari generate de mediul inconjurator.Un studiu simplu a demonstrat ca daca noi doi(de exemplu)vom ramane pe o insula pustie, desertica cu un litru de apa si o bucata de paine,vom termina omorandu-ne unul pe altul.De asta spun ca nu am evoluat.Nu gandim mai mult si nici nu suntem mai buni.A evoluat doar tehnica si asta datorita necesitatii.Nu crezi ca omul ar fi trebuit in acest moment sa nu mai cunoasca ce este o arma de foc?

topcat 30.12.2009 15:44:37

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 195340)
Astea nu sunt evolutii, sunt schimbari generate de mediul inconjurator.Un studiu simplu a demonstrat ca daca noi doi(de exemplu)vom ramane pe o insula pustie, desertica cu un litru de apa si o bucata de paine,vom termina omorandu-ne unul pe altul.De asta spun ca nu am evoluat.Nu gandim mai mult si nici nu suntem mai buni.A evoluat doar tehnica si asta datorita necesitatii.Nu crezi ca omul ar fi trebuit in acest moment sa nu mai cunoasca ce este o arma de foc?

Pai si evolutia ce e? Este exact schimbarea generata de mediul inconjurator ;)
Asta demonstreaza ca nu am evoluat asa de mult de cind ne-am despartit de maimuta, ne-a crescut numai volumul materiei cenusii; creierul mic, cel care dirijeaza subconstientul si apucaturile animalice, a ramas aproximativ acelasi.

Langu 31.12.2009 18:16:52

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 195342)
Pai si evolutia ce e? Este exact schimbarea generata de mediul inconjurator ;)
Asta demonstreaza ca nu am evoluat asa de mult de cind ne-am despartit de maimuta, ne-a crescut numai volumul materiei cenusii; creierul mic, cel care dirijeaza subconstientul si apucaturile animalice, a ramas aproximativ acelasi.

Evolutia,dupa mine,este trecerea la o faza superioara.Schimbarea,adaptarea nu o consider evolutie.Motorul unei masini de exemplu:a fost mutat sau schimbat din fata in spate,transversal...dar putem spune ca a evoluat cand vorbim de HDI.Putem spune ca omul a evoluat cand nu vom mai avea cel putin armata,nu mai vorbesc de politie,cand nu vor mai fi batrani singuri si neingrijiti,...Cand ne va creste"inima " mai mult decat creierul...

tigerAvalo9 31.12.2009 20:22:31

Teoria evolutiei are 3 mari intrebari neelucidate,probleme:

* modul în care informația codificată în cadrul ADN-ului se dezvoltă apărând forme de viață din ce în ce mai complicate;
* apariția rapidă a unor schimbări radicale ale caracteristicilor speciilor;
* cum au apărut primele forme de viață.

Ei?cum mai putem spune ca ne tragem dintr-o maimuta paroasa?

Langu 01.01.2010 11:51:13

[quote=tigerAvalo9;195814]Teoria evolutiei are 3 mari intrebari neelucidate,probleme:

* modul în care informația codificată în cadrul ADN-ului se dezvoltă apărând forme de viață din ce în ce mai complicate;
* apariția rapidă a unor schimbări radicale ale caracteristicilor speciilor;
* cum au apărut primele forme de viață.

Ei?cum mai putem spune ca ne tragem dintr-o maimuta paroasa?[/QUOTE

Credinta si iubirea aproapelui.

topcat 11.01.2010 17:47:17

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 195797)
Evolutia,dupa mine,este trecerea la o faza superioara.Schimbarea,adaptarea nu o consider evolutie.Motorul unei masini de exemplu:a fost mutat sau schimbat din fata in spate,transversal...dar putem spune ca a evoluat cand vorbim de HDI.Putem spune ca omul a evoluat cand nu vom mai avea cel putin armata,nu mai vorbesc de politie,cand nu vor mai fi batrani singuri si neingrijiti,...Cand ne va creste"inima " mai mult decat creierul...

Daca vorbim de armata, te-as ruga sa compari puterea de foc de azi si de acum 2000 de ani si numarul de morti in razboaiele incepute de puterile civilizate actuale si de cele purtate acum 2000 de ani. Astept concluziile tale.
La fel, poti face o comparatie pe date concrete si in privinta batrinilor.
Evolutia se produce mai rapid cind conditiile de mediu se schimba intr-un mod dramatic intr-un timp mai scurt; sper sa nu apucam aceste tipuri de vremuri.

redandrei90 12.01.2010 14:24:21

uitati-va la ochi si comparati.... ochii nu se schimba niciodata :) Acum maimutele de ce nu se mai transforma in om? :))

topcat 12.01.2010 14:29:39

Citat:

În prealabil postat de redandrei90 (Post 199771)
uitati-va la ochi si comparati.... ochii nu se schimba niciodata :) Acum maimutele de ce nu se mai transforma in om? :))

"niciodata" e un cuvint destul de mare pentru cineva care traieste 80 de ani, nu crezi?
Cind maimutele s-au transformat in oameni ;)?

Langu 13.01.2010 12:10:04

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 199773)
"niciodata" e un cuvint destul de mare pentru cineva care traieste 80 de ani, nu crezi?
Cind maimutele s-au transformat in oameni ;)?

Pe vremea lui Darwin,care din cate am inteles s-a spovedit inainte sa moara.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:02:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.